Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/06/16 til 2022/06/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 11.11 skete der et uheld på motorvejen, da en lastbil trak ud i midterste vognbane. Det fik en 54-årig kvinde fra Vejen, der kørte i en personbil, til at trække ud i 3. vognbane, hvor hun ramte en bil, ført af en 53-årig kvinde fra Slagelse. Den 53-åriges bil kom i den forbindelse i slinger, og ramte ind i autoværnet, men der skete kun mindre materiel skade ved uheldet. Der blev dog sendt to ambulancer til stedet for at undersøge de involverede. Lastbilen forsvandt fra stedet, uden at nogen nåede at notere sig registreringsnummeret på den.

Ældre mand på afveje – Ølbycenter, Køge

Kl. 14.20 undrede en anmelder sig over en mands adfærd på parkeringspladsen i Ølbycentret, idet en ældre mand gik rundt og tog i alle bildørene.
Politiet fik kontakt til en 80-årig mand fra Ballerup, som politiet kørte hjem til sin bopæl, og hjemmeplejen i Ballerup blev underrettet om årsagen til politiets involvering, så hjemmeplejen kunne yde den fornødne omsorg for ham.

Arbejdsulykke – Ejetoften, Bjæverskov – Køge

Kl. 10.04 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en mand var faldet ned fra et tag og kommet til skade, så en ambulance var sendt til stedet.Politiet kunne ved ankomst til stedet konstatere, at ambulance- og lægepersonale var i færd med at tilse en 47-årig mand fra Falster. Han havde slået hovedet i faldet og blev i en ambulance med politieskorteret til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at undersøge ulykken nærmere sammen med politiet, der fik klarlagt, at den 47-årige var faldet igennem et tag og ca. tre meter ned på et betongulv.

Politiet afventer nu en erklæring fra Arbejdstilsynet om, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken. De pårørende til den 47-årige blev underrettet straks efter ulykken.

Narkokørsel i frakendelsestiden og med barn i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 15.05 standsede færdselspolitiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da bilen blev ført i sydlig retning ad Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand.

Føreren var en 28-årig mand fra Holstebro, som ikke var alene i bilen, idet han havde et to-årigt barn med under kørslen. Den 28-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt kørekortet, og politiet skønnede ham desuden påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han også blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

Politiet fik udtaget en blodprøve af den 28-årige til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han vil få nærmere besked om, når analyseerklæringen foreligger. Den 28-årige var ikke ejer af den personbil, som han førte, så politiet sigtede efterfølgende en 38-årig mand fra Hjørring for at have overladt føringen af bilen til en person uden kørekort.

Politiet udfærdigede desuden en rapport til de sociale myndigheder ud fra en bekymring om transport af et mindreårigt barn i en bil under disse omstændigheder.

Motorcyklist uden kørekort flygtede fra politiet – Københavnsvej, Køge

Kl. 16.07 gjorde en patrulje tegn til, at en motorcyklist, der kørte ad Københavnsvej i nordlig retning, skulle standse med henblik på en rutinemæssig kontrol af den mandlige fører og køretøjet.

Politiet kunne konstatere, at føreren ikke anvendte styrthjelm under kørslen, og at motorcyklen ikke var forsynet med en nummerplade.Motorcyklisten ønskede dog ikke at tale med politiet, som motorcyklisten forsøgte at stikke af fra ved at sætte hastigheden op trods politiets tegn til at standse. Den mandlige fører af motorcyklen kørte hensynsløst mellem flere biler på vejen i høj hastighed, ligesom han kørte over for rødt lys i krydset Københavnsvej – Tangmosevej. Under den fortsatte kørsel kørte motorcyklisten nu ind ad en sidevej, hvor han væltede. Herefter forsøgte han at flygte fra stedet, men blev dog indhentet af politiet, der nu kunne fastlægge hans identitet som en 20-årig mand fra Køge

Sigtelserne mod ham kom til at omfatte kørsel uden førerret, manglende registrering og forsikring på motorcyklen, manglende brug af styrthjelm under kørslen, kørsel frem mod rødt lys samt undladelse af at efterkomme politiets tegn til at standse.
Motorcyklen blev transporteret til nærmere undersøgelser hos politiet, som den 20-årige kan forvente at høre fra, når undersøgelserne af den er afsluttet.

Brand i kolonihavehus – Åkandestien, Køge

Kl. 22.54 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et kolonihavehus, der var helt overtændt ved ankomsten til stedet. Branden var så kraftig, at ruderne i kolonihavehuset var sprunget, ligesom branden udviklede kraftig røg.

Brandvæsnet fik branden slukket, og politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Søndag – mandag

Brand i bil – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 00.43 kom et alarmopkald om brand i en bil på en P-plads på Vedskøllevej i Herfølge. Da patruljen kom frem var brandvæsnet i gang med at slukke branden, men køretøjet udbrændte. Politiet undersøgte efterfølgende branden, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere. Politiet forsøgte at få fat i bilens ejer umiddelbart efter, men fik ikke kontakt. Ejeren vil senere blive underrettet og afhørt til sagen.

Vidner som har set den ældre sølvgrå personbil Mazda 5, årg. 2006, som holdt parkeret på Vedskøllevej i Herfølge, og som har bemærket personer omkring bilen søndag aften/nat bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Afsætning trods stopforbud – Køgevej, Roskilde

Kl. 11.10 fik politiet en henvendelse om, at nogle bilister var standset på Køgevej for at afsætte passagerer, der skulle gæste Roskilde Festival. Standsningen og aflæsningen af passagerer var sket trods skiltning med “Standsning forbudt”, men en færdselsbetjent på motorcykel kunne kort efter konstatere, at alle trafikanter nu respekterede skiltningen, så der ikke opstod farlige og ulovlige situationer på Køgevej.

Færdselsuheld – Nordhøj, Køge

Kl. 17.49 var en bilist forulykket og havde påkørt et vejskilt under kørsel ad Norhøj. Det viste sig, at ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet.
En 54-årig mand fra Vallensbæk havde formentlig fået et ildebefindende under kørslen, så han havde mistet kontrollen over sin personbil. Ambulancepersonale bragte ham til kontrol på skadestuen, og politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Trafikale problemer – Bådehavnen, Køge

Kl. 22.30 fik politiet flere henvendelser om, at trafikken i området ved Køge Marina havde stået stille i næsten 40 minutter.En patrulje kørte til området og kunne kort før kl. 23.00 oplyse, at trafikken var blevet afviklet i området efter Sankt Hans-arrangement i marina-området.

Tre unge overfaldet – Bådehavnen, Køge

Kl. 23.07 slog en ung mand alarm, efter at han og to piger var blevet overfaldet af en gruppe på 5-10 personer ved havnebadet i området ved Køge Marina.

Flere patruljer kørte til området og fik kl. 23.13 kontakt til tre unge alle fra forskellige steder i Køge kommune. De var hver især var blevet overfaldet, efter at en fra gruppen havde tiltalt en af pigerne i nedladende vendinger.
En 16-årig pige havde påtalt den nedladende bemærkning rettet mod hende over for den i gruppen, som havde udtalt dette. Det resulterede i, at en ung mand fra gruppen tildelte hende et knytnæveslag i ansigtet og trak hende i håret.
Dette fysiske overfald bemærkede en 17-årig ung mand, som kom den 16-årige til undsætning, hvorefter han også fik et knytnæveslag i ansigtet af samme unge mand. Flere fra gruppen begyndte nu at trække den 17-årige væk og fik ham væltet omkuld, så han liggende på jorden blev tildelt flere spark mod hovedet.
En også 16-årig pige så overfaldet på den 17-årige og ville komme ham til hjælp. Herunder blev hun slået i baghovedet af nogen fra gruppen, der forsvandt i ukendt retning bagefter.

De tre forurettede havde hver især pådraget sig mindre skader som følge af volden, men den 17-årige havde dog også fået mindre skader på sine tænder.
Politiet kunne ved ankomsten til området konstatere, at der ikke var nogen til stede ud over de tre forurettede trods mange personer tidligere i området i anledning af Sankt Hans.

Gruppen af unge mænd, hvoraf nogle overfaldt de tre forurettede, var heller ikke at finde området. Gruppen blev generelt beskrevet som af anden etnisk oprindelse bestående af personer med en mørkere lød end nordiske borgere.
Værgerne til de tre forurettede er underrettet om sagen, hvilket også de sociale myndigheder er blevet.
Sagen efterforskes nu af politiet i et forsøg på at få identificeret de personer fra gruppen, som deltog aktivt i overfaldet. I den forbindelse hører politiet gerne fra personer, der måtte havde set gruppen i området inden overfaldet på de tre forurettede ved havnebadet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uorden ved værtshus – Havnen, Køge

Kl. 00.23 fik politiet via alarmcentralen et opkald om, at der var tumult uden for et værtshus i havneområdet. Der var højlydt skænderi at høre i telefonen under anmeldelsen.
Politiet kørte hurtigt til stedet og fik klarlagt, at uordenen ikke var relateret direkte til restaurationen, men en 39-årig mand fra Rumænien var blevet opdaget, da han i restaurationens baggård formentlig havde kigget efter pantflasker. Han var blevet opdaget og tilbageholdt indtil politiets ankomst.
Rumæneren blev dog ikke sigtet for noget, men bortvist fra stedet, da politiet ud fra de konkrete omstændigheder ikke fandt grundlag for en sigtelse.

Indbrud i Perioden

Brogade, Køge