Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/06/30 til 2022/07/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lastbil væltede – Lyngvej / Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 12.13 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en lastbil var væltet på Lyngvej ved afkørslen fra Køge Bugt Motorvejen.
Det viste sig, at en lastbil med diverse metalskrot på ladet var kørt ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning og kørt fra motorvejen ad afkørslen til Lyngvej. Her havde lastbilchaufføren foretaget et højresving ad Lyngvej mod øst, hvorunder lastbilen væltede.
Lastbilchaufføren slap uskadt fra ulykken og fik tilkaldt diverse redningsmyndigheder til at tage sig af både metalskrottet og udstrømmende væsker fra lastbilen.

Politiet foretog afspærring af Lyngvej på strækningen mellem Stensbjergvej og tilkørslen til Køge Bugt Motorvejen fra Nordhøj ved transportcentret.
På selve motorvejen blev afkørslerne afspærret med skiltevogne, og bustrafikken ad Lyngvej blev omlagt.
Kl. ca. 16.15 var rednings- og oprydningsarbejdet afsluttet på uheldsstedet, så trafikken på både Lyngvej og ad motorvejsaf- og tilkørslerne kunne normaliseres.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, som politiet har optaget rapport om for at få belyst de nærmere omstændigheder omkring uheldet.

Besiddelse af hash – Nørre Centervej, Køge

Kl 12.15 fik politiet tip om, at der muligvis blev handlet hash ved Ølbycenteret. En patrulje tog kontakt til en personbil, hvori der sad en 26-årig mand fra Frederikssund og en 29-årig mand uden fast bopæl. I bilen blev fundet fem gram hash og et mindre pengebeløb. Da den 29-årige skyldte penge til det offentlige fratog patruljen ham 3200 kroner til dækning af gælden.

9-årig dreng gik på café og fik et lift hjem af politiet – Køge

Kl. 19.15 fik politiet en anmeldelse om, at en 9-årig dreng ikke var kommet hjem som aftalt efter at have været ude at cykle. Familien underrettede politiet og begyndte selv at lede efter drengen. Politiet blev kort efter kontaktet af personalet fra en på café på Torvet i Køge, som havde besøg af drengen, som havde fået en sodavand og et stykke kage på husets regning. Politiet kørte drengen hjem, hvor han blev genforenet med sin familie.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.10 blev en 28-årig mand fra Køge sigtet af færdselspolitiet for at være fører af en personbil ad Køge Bugt Motorvejen, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet.
Sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven blev kort efter udvidet, idet en narkometertest indikerede, at den 28-årige var påvirket af kokain under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Den sigtede mente ikke at være påvirket under kørslen, men kan nu afvente resultatet af analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve.

Mand skabte utryghed i byen – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 13.20 fik politiet en henvendelse om en mand, der gik slingrende gennem byen samtidig med, at han var højtråbende og havde slået på diverse butiksskilte undervejs.

Under eftersøgningen efter manden fik politiet også oplysninger om, at manden havde været inde i en tøjbutik, hvor han havde optrådt generende og ubehageligt over for andre kunder, ligesom han også kunne mistænkes for at have skubbet en kvinde i ryggen.
Det lykkedes til sidst få lokaliseret pågældende, som var en 41-årig mand fra Slagelse. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen med baggrund i adfærden i byen. Senere kan han forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 13.28 blev en 33-årig mand fra København Ø afsløret af færdselspolitiet i at være fører af en personbil, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte sidde bag rattet i en bil.

Den 33-årige deltog endvidere i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, hvorefter politiet i forbindelse med visitationen fandt ham i besiddelse af godt fire gram hash. Hashen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og den 33-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Ingen brand i villa – Kildebjerggårdsvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.48 var lyden fra en røgalarm og et sløret vindue årsag til en mistanke hos en opmærksom nabo om ildebrand i en villa.
Naboen var blevet bekymret, fordi ingen skulle være hjemme på adressen, hvor et hund skulle opholde sig indenfor. Derfor slog naboen alarm til brandvæsnet, som rykkede ud til stedet sammen med politiet.
Der var ved nærmere undersøgelse af villaen ingen tegn på ildebrand eller røgudvikling, hvor både brandvæsnet og politiet straks kørte fra stedet.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 17.02 var en bilist forulykket på Ringstedvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at en 74-årig mand fra Ringsted under kørsel ad Ringstedvej mod vest formentlig havde fået et ildebefindende og derefter mistet kontrollen over sin personbil. Han kørte af vejen og igennem en forhave på en privat adresse, inden en hæk på naboadressen blev påkørt og fik standset bilisten.

Den 74-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, og hans personbil blev bugseret væk fra uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Urolige gæster – Toldbodvej, Køge

Kl. 18.25 bad personalet på et hotel om assistance fra politiet, fordi to udenlandske gæster var røget i slagsmål med hinanden.
Politiet fik kontakt til to mænd på 27 og 45 år fra Polen, som begge var uden skader efter deres indbyrdes strid. Ingen af dem ønskede politiets indblanding i noget, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere på dette grundlag, da der ikke var risiko for, at striden ville blusse op igen, inden de skulle forlade hotellet næste dag.

Kl. 21.26 måtte politiet dog retur til hotellet, idet de polske mænd var blevet bortvist fra stedet af hotellets personale. Den ene havde forladt stedet som ønsket, men den anden ønskede ikke at forlade hotellet.
Politiet assisterede herefter med at bortvise den 45-årige, som uden problemer blev sendt mod togstationen og opfordret til at finde et andet logi, inden han skulle forlade Danmark som planlagt.

Vidner søges til sammenstød ved motorvejsafkørsel – Køge Bugt Motorvejen / Egedesvej, Køge

Midt- og Vestsjællands Politi søger vidner til et sammenstød mellem to bilister onsdag den 29. juni 2022 kl. ca. 19.45 på motorvejsafkørsel 31b Køge N / Egedesvej i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen.

Der var tale om to personbiler, hvoraf den ene var standset på selve frakørslen kort før Egedesvej. En 51-årig mand var ved at stige ud af sin bil, da hans bil bliver påkørt af en anden bilist, som kom kørende ad frakørslen.

Det skadevoldende køretøj forlod stedet efter påkørslen, men blev senere fundet i Ølby-området, og den 51-årige mand blev indlagt på et sygehus til behandling for lettere skader som følge af påkørslen.

Politiet har i forbindelse med efterforskningen fået klarlagt, at flere bilister var standset på samme motorvejsafkørsel i højresvingsbanen til Egedesvej omkring tidspunktet for sammenstødet. Disse bilister kan have foretaget observationer, som kan være vigtige i forbindelse med opklaring af de nærmere omstændigheder ved de to andre bilisters sammenstød på afkørslen.

Som en mulig hjælp til erindringen om egen færden den pågældende dag kan politiet oplyse, at samme dag/aften blev de forskellige deltagende cykelhold i Tour de France præsenteret i Tivoli.

Vidner og andre, der måtte have foretaget observationer den pågældende aften i området ved motorvejsafkørsel 31b ved Egedesvej, bedes kontakte politiet på tlf. 114 for afhøring til sagen om sammenstødet mellem de to bilister.

Alvorligt uheld – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 15.13 skete et alvorligt uheld på Køgevej ved Gadstrup, hvor to modkørende bilister stødte sammen. Der sad en mand og en kvinde i hver af bilerne, som blev ført af en 81-årig mand fra Køge og en 69-årig mand fra Hvalsø. Førerne i begge biler kom slemt til skade ved sammenstødet. Den 81-årige mand blev fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalet i kritisk tilstand. Den 69-årige blev kørt med politieskorte til behandling i kritisk tilstand. Kvinderne slap uden alvorlige skader.

Politiet afspærrede vejen, og der blev opsat skiltevogne. Bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Vidneforklaringer klarlagde, at det ene køretøj af ukendte årsager var kommet over i den modsatte vognbane, så sammenstødet skete. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøve af de to førere.

Hospitalet meldte senere på natten, at begge bilister var uden for livsfare, men var svært tilskadekomne. Politiet vil senere afhøre parterne i sagen, når de er klar til de. Når sagen er belyst fuldstændigt, vil der blive taget stilling til, hvem som skal stilles til ansvar for, at uheldet skete

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 14.00 var to udenlandske bilister stødt sammen på Sydmotorvejen i det sydgående spor ved Køge
Det viste sig, at der var tale om to svenske bilister. En 20-årig mand fra Sverige førte en personbil med tilkoblet påhængsvogn i vognbanen længst til højre, men ville foretage et vognbaneskifte til venstre.
Han fejlbedømte afstanden til den anden svenske bilist, som var en 43-årig mand, der kørte i en personbil i overhalingssporet. Hans bil blev på højre forskærm ramt af den 20-åriges påhængsvogn i forbindelse med starten på vognbaneskiftet.
Der skete mindre materiel skade, og parterne kunne køre ind i nødsporet, mens politiet registrerede parterne og omstændighederne ved sammenstødet.

Ukrudtsbrænder årsag til brand i hæk – Ådalsvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 14.20 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var gået ild i en hæk på en privat adresse.
Ved brandvæsnets og politiets ankomst var ilden i hækken dog allerede blevet slukket, så brandvæsnet kom ikke i aktion.
En 46-årig kvinde på adressen havde brugt en ukrudtsbrænder og havde ikke været forsigtig nok, så der var gået ild i en hæk. Politiet fandt under disse omstændigheder grundlag for at sigte hende for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af uforsigtigheden. Hun kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 14.36 var to bilister stødt sammen på Køge Bugt Motorvejen i det sydgående spor ved Greve, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Politiet fik på stedet kontakt til to biliser, hvis biler holdt i nødsporet. De var uskadte, så der blev ikke brug for ambulancen.
En 28-årig mand fra Smørum var i en varebil kørt ind i bagenden af en forankørende varebil, som en 57-årig mand fra Karise var fører af, i forbindelse med tæt trafik på motorvejen. Ud fra disse omstændigheder registrerede politiet blot parterne i uheldet, og de to parter kunne selv køre videre i deres biler bagefter.

Knivloven – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 02.16 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Føreren var en 19-årig mand fra Herfølge, der i bilen medbragte en kniv med en bladlængde på 10 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål med at medbringe kniven, beslaglagde politiet den i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven.
Den 19-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 10.35 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra København K, da han i en personbil standsede på Karlslunde rasteplads i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen.
Da politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, fik han inden sin løsladelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld / mulig narkokørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 19.29 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en bilist, der var forulykket under kørsel ad Sydmotorvejen i sydlig retning.
Det viste sig, at kun den forulykkede bilist var involveret i uheldet, og at den forulykkede bil nu lå på taget ude i grøften.

En 19-årig kvinde fra Brøndby havde været fører af personbilen og blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol, men hun var sluppet med diverse knubs. På skadestuen fik hun dog udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet hun måske kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen.

Bilen havde fået større skader som følge af ulykken, der skete, da den 19-årige af ukendte årsager trak mod højre og endte i rabatten, hvor bilen rullede rundt og endte på taget.
Politiet afsluttede arbejdet på uheldsstedet kl. ca. 21.45, hvor trafikken ved uheldsstedet blev normaliseret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Skovbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.55 var en bilist forulykket under kørsel ad Skovbovej, idet en hæk på en privat adresse ved et firbenet kryds var blevet påkørt.
Det viste sig, at en 19-årig mand fra Bjæverskov under svingning i krydset havde mistet kontrollen over en personbil, så han først ramte en vejpæl og dernæst hækken.

Han slap uskadt fra ulykken og deltog efterfølgende i en alkometertest, der gav udslag til over det tilladte. Den 19-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken.

Spirituskørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 01.06 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Herfølge for spirituskørsel i en personbil ad Værftsvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 21.50 havde færdselspolitiet i en uniformeret patruljebil netop afsluttet en kontrol af et køretøj i Ejby-området, da færdselsbetjenten bemærkede en personbil bakke ud af en privat indkørsel. Bilisten havde nogen besvær med at komme ud og kørte op over en kantsten, inden bilisten fortsatte sin kørsel i Ejby.

Færdselspolitiet standsede kort efter bilisten, der viste sig at være en spirituspåvirket, 58-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Han deltog efterfølgende i en alkometertest, der gav udslag for en alkoholkoncentration i blodet på over 2,0 promille.
Den 58-årige blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Med baggrund i den foretagne alkometertest kunne politiet mistænke den 58-årige for at være omfattet af reglerne om vanvidskørsel på grund af en promillestørrelse over to. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, mens den 58-årige nu kan afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve, inden han vil høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Indbrud i Perioden

Torvet, Køge – Forsøg
Nørregade, Køge
Søvang, Køge
Bøgevej, Strøby Egede, Køge