Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 5-17. maj 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyv tilbageholdt – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 1332 fik politiet en anmeldelse om, at den ene af muligt tre tasketyve blev tilbageholdt i krydset Stevnsvej/Ved Kysten af et vidne og en medarbejder fra et nærliggende supermarked, hvor en kunde havde fået stjålet en pung. Politiet kørte hastigt til området og fik i krydset kontakt med den tilbageholdte – en 40-årig mand fra Rumænien – som blev anholdt som mistænkt for tyveri. En 38-årig lokal kvinde, der var kunde i supermarkedet Rema 1000, havde bemærket, at en 79-årig kvinde fra Strøby Egede havde set forvirret ud. Da den 79-årige bekræftede, at hun havde fået stjålet sin pung fra tasken i indkøbsvognen, anråbte den 38-årige kvinde tre mistænkelige personer, som alle løb fra stedet med den 38-årige og en 22-årig mandlig medarbejder bagefter. De fik kort eftertilbageholdt den 40-årige, der blev sigtet for tyveri af 79-åriges pung, som blev fundet efterladt med alt indhold ved supermarkedets indgangsparti. Den ene flygtede blev beskrevet som: B: kvinde, 30-35 år, ca. 165 cm høj, østeuropæisk af udseende, mørkt hår sat op i knold, iført hvid/blå-stribet trøje med en lysegrå jakke over og mørke cowboybukser. Den tredje mistænktes er ikke beskrevet. Den anholdte rumæner fik afgjort sin sag straks med en bøde, hvorefter han blev løsladt.

 

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Vordingborgvej, Køge

Kl. 1532 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 39-årig kvinde fra Valby for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1958 afslørede politiets automatiske nummerpladegenkendelsesudstyr (ANPG), at en personbil muligt blev ført af en person uden førerret. Færdselspolitiet standsede bilen, der blev ført af en 40-årig mand fra Hvidovre, som ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i et køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 40-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkopåvirket bilist – Køge

KL. 1939 anholdt politiet en 27-årig mand fra Næstved, der kørte i bil på Sydmotorvejen. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

 

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1422 så en nabo, at der var tre personer inde ved naboens hus. De tre havde østeuropæisk udseende. Anmelderen råbte efter de tre, der pludseligt fik travlt med at køre fra stedet. Anmelderen havde efterfølgende konstateret, at der ikke var indbrud på stedet, hvorfor det antages, at han har forstyrret indbrudstyvene, før de kom i gang med deres forehavende.

God nabohjælp!

Tricktyveri i beboelse – Neergaardparken, Borup – Køge

Kl. 1120 anmeldte en 83-årig kvinde fra Borup, at hun kl. ca. 1040 havde fået uventet besøg af en mand, der ville lede efter børnenes bold i haven. Kvinden foreslog, at børnene selv kunne lede, da de jo vidste, hvor bolden skulle befinde sig. Manden begyndte derefter at tale om kontrol af hendes vinduer, fordi der havde været en del indbrud i området. Manden blev lukket ind, men den 83-årige fandt dog hans henvendelse mistænkelig og fulgte ham rundt på bopælen. På et tidspunkt bad han om et glas vand, men drak ikke noget af det. Den 83-årige var hele tiden meget opmærksom på manden, der til sidst forlod hendes bopæl uden at have haft lejlighed til at stjæle noget. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: A havde brune øjne og var stor/velbygget, Talte: Dansk, Iført: mørk T-shirt, sandfarvet knickers med sidelommer, sorte sko og strømper.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri i beboelse – Dalstrøget, Borup – Køge

Kl. ca. 1150 blev der begået formentlig endnu et tricktyveri hos en 90-årig kvinde fra Borup, der fik stjålet en guldring med en rød sten i. Offeret havde først gjort opmærksom på tricktyveriet i forbindelse med en telefonsamtale med sin datter tirsdag aften, hvorefter sagen blev anmeldt. Politiet har på nuværende tidspunkt ikke har yderligere oplysninger om en mistænkt, idet offeret først skal afhøres af politiet i løbet af onsdagen.

Underlig mand på legeplads – Parkvej, Borup – Køge

Kl. 1613 anmeldte en lokal kvinde, at en mand, der virkede lidt underlig, og som var barfodet, befandt sig på en legeplads, hvor han skabte utryghed over for øvrige tilstedeværende. Politiet kørte til området, hvor en fredelig, 35-årig mand fra Borup blev truffet. Han oplyste, at han blot havde lå og slappede af på legepladsen. Politiet tilbød ham at blive kørt hjem, hvilket han accepterede. Der var ikke grundlag for at foretage yderligere over for den 35-årige.

Blufærdighedskrænkelse – Østre Sandmarksvej, Køge

Kl. 2047 anmeldte en 16-årig pige fra Køge, at hun nogle få minutter tidligere var gået på en grussti bag ejendommene på Østre Sandmarksvej. Her mødte hun en mand, som i skjul bag nogle buske stirrede på hende, medens han med bukserne trukket ned stod og onanerede. Pigen gik blot uanfægtet videre og anmeldte herefter sagen, da hun kom hjem. Politiet ledte efter krænkeren, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Iført: mørk jakke, trøje, adidasbukser., Medbragte: sort/hvid citybike cykel, men fandt ham ikke.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114.

Tricktyveri – Nørre Boulevard, Køge

Kl. 1858 anmeldte en 77-årige kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 1815 havde været udsat for et tricktyveri på vej retur mod sin bopæl efter indkøb i et supermarked. Hun gik med rollator og havde sin taske med bl.a. tre punge hængende på den. Undervejs blev hun antastet af to fremmede mænd, der viste et landkort frem og talte til hende på gebrokkent engelsk. Hun afviste dem, da hun ikke forstod, hvad de sagde, hvorefter de to mænd gik videre. Da den 77-årige kom hjem, opdagede hun, at de tre punge i hendes taske på ukendt måde var blevet stjålet, og mistænke de to mænd for at være tyvene. Den ene mand kunne beskrives som: mand, ikke etnisk dansker af udseende, muskuløs af bygning, sort kort hår, iført mørkt tøj og talte gebrokkent engelsk.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

“Bombe” foran supermarked – Ølbycenter, Køge

Kl. 2111 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger om, at der foran det lukkede supermarked Lidl var henstillet noget, der lignede en krysantemumbombe. Politiet skyndte sig til stedet, men kunne straks ånde lettet op: der var tale om en kokosnød i en indpakning. Politiet fjernede dog kokosnødden, så den ikke kunne give anledning til bekymring hos andre i området. Hvordan den var havnet på stedet uden for supermarkedets åbningstid, vides ikke.

Politimæssige tilsyn i Folkeparken, Roskilde & Lovparken, Køge

Politiet var på præventivt besøg i Folkeparken, hvor der om eftermiddagen og aftenen skønsmæssigt befandt sig 100-150 unge mennesker. De spillede musik, og nogle få havde medbragt diverse drikkelse i glasflasker. Politiet gjorde de tilstedeværende opmærksom på overholdelse af det opsatte ordensreglement og havde især fokus på reglerne om musik, således at naboerne og andre brugere af parken ikke blev generet, og glasemballage, som ikke måtte medbringes. De unge i parken gav ikke politiet grundlag for indgriben i form af bøder eller andre foranstaltninger over for nogen i anledning af de nye ordensregler pr. 1. maj 2017.

I Køge i Lovparken kunne politiet konstatere, at ca. 500 gymnasieelever var forsamlet. Ved politiets præventive besøg i parken medbragte politiet en narkohund, som “interesserede” sig for flere personer, der ifølge hundenæsen lugtede lidt af narkotiske stoffer. Der var dog kun tre, som blev afsløret for besiddelse af meget små mængder hash, hvilket de blev sigtet for. Derudover fandt politiet ikke anledning til indgriben over for de øvrige unge mennesker i det grønne område.

Politiet vil fremadrettet fortsat holde øje med forsamlinger i disse to områder i både Roskilde og i Køge, således at ordensforskrifter overholdes, og omkringboende ikke generes unødigt.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 2317 kørte en spirituspåvirket, 35-årig kvinde fra Nørre-Alslev under kørsel i nordlig retning i 2. vognbane i sin personbil ind i bagenden af en lastbil, der blev ført i samme retning i 1. vognbane. Personbilen kilede sig fast under lastbilen, men den 35-årige slap uskadt fra sammenstødet ligesom den 44-årige, mandlige chauffør fra Maribo i lastbilen. Den 35-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt afhøring til sagen. Kl. ca. 0100 var der ryddet op på motorvejen efter uheldet.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0154 anholdt politiet en 22-årig mand fra Tureby, der blev truffet kørende i en bil på Bjerggade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. I bilen desuden fundet 22 gram hash. Han havde ikke lov til at køre bil, idet førerretten var inddraget ved en tidligere lejlighed.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 1640 anholdt politiet en 21-årig mand med ukendt adresse, der blev standset af politiet på Køge Bugt Motorvejen. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Røverilignende forhold – Køge

Kl. 2335 blev anmeldt om røverilignende forhold, der fandt sted på Åhavnen, hvor to personer kom ind. En 21-årig kvinde fra Køge og en 45-årig mand fra Greve blev begge anholdt efterfølgende. De to forlangte penge af den 68-årige forurettede mand, og stjal et ur og en mobiltelefon, ligesom han blev udsat for vold. Politiets jurister vil i dag vurdere, om de to skal fremstilles i grundlovsforhør.

Gul(d)-sælgere ved motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge / Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 0920 fik politiet den første anmeldelse om nogle personer, der ville sælge gul(d)-smykker ved tilkørsel 31 til Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Politiet kørte mod området for at finde sælgere og deres hvide personbil af mærket Audi, men undervejs modtog politiet endnu en anmeldelse om sælgerne og deres hvide bil. Nu havde de flyttet sig til Vestmotorvejen, hvor de stod ved afkørsel 34 Borup. Ingen af stederne nåede patruljerne at finde sælgerne, som – ifølge erfaring fra tidligere sager – forsøger at sælge gulligt metal som guld til andre bilister for at få penge og ofte under påskud af at være nødstedt. Politiet fraråder at “handle” med sælgerne og opfordrer til at anmelde sælgerne til politiet og gerne øjeblikkeligt med oplysninger om deres placering og eventuelle køretøj(er).

Social dumping-kontrol – Køge / Strøby Egede og Magleby, Klippinge, Stevns

Kl. 1000 indledte politiet i samarbejde med SKAT og Arbejdstilsynet kontrol af den udenlandske arbejdskraft på nogle byggepladser i politikredsen. Kontrolaktionerne er en udløber af myndighedernes indsats mod social dumping og dermed en kontrol af, om arbejdsgiverne overholder diverse love og regler i forbindelse med brug af eventuel udenlandsk arbejdskraft, og om de udenlandske arbejdstagere har de fornødne tilladelser til at arbejde i Danmark. Myndighederne kontrollerede tre byggepladser og fandt ikke grundlag for yderligere undersøgelser eller sager på to af dem. På den tredje byggeplads i Magleby (Stevns) traf myndighederne to polske arbejdere, som ikke var tilmeldt det såkaldte RUT-register

Narkobilist med hash og doping – Kløvervej, Køge

Kl. 1206 bemærkede politiet en personbil, der uden nummerplader og dermed uden forsikring og uden at være registreret kørte på Kløvervej. Bilen blev ført af en 18-årig mand fra Store-Heddinge, som skønnedes påvirket af narkotika under kørslen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash, amfetamin og kokain, hvorfor han blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I forbindelse med visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af ca. 1 gram hash samt 10 ampuller med dopingmidler, som politiet beslaglagde. Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne, men han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i perioden
Mågevej, Køge