Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/07/19 til 2022/08/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkobilist uden kørekort fik taget bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 13.59 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en bilist på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Solrød i en rutinekontrol. Mens politibilen befandt sig lige bag personbilen bemærkede betjenten, at føreren og passageren byttede plads – og det viste sig, at der var en forståelig årsag hertil.

Den oprindelige fører, en 30-årig mand fra Maribo, var nemlig frakendt sit kørekort helt frem til 2025 i en tidligere sag om narkokørsel i gentagelsestilfælde. Ved dagens kontrol var han også påvirket af euforiserende stoffer. En test med narkometeret viste positiv for kokain. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Passageren, en 33-årig kvinde fra Brøndby, var den registrerede ejer af bilen. Hun blev derfor sigtet for at overlade føringen af sin bil til en person uden kørekort.

Det var imidlertid ikke den første gang, at den 30-årige kørte i frakendelsesperioden. Kører man tre gange uden kørekort inden for tre år, så er reglerne for konfiskation af bilen opfyldt. De to måtte derfor se bilen blive borttransporteret på et fejeblad, og finde en anden måde at komme videre på.

Bilejeren protesterede over beslaglæggelsen af bilen, som retten derfor nu skal vurdere. Senere når straffesagen skal afgøres, vil retten tage endelig stilling til, om bilen kan konfiskeres. De to sigtede vil senere høre mere i deres sager.

Spiritus og narkokørsel – Greve, Køge

Kl. 20.02 standsede en betjent fra færdselsafdelingen en 38-årig mand fra Greve i en rutinekontrol. Han kørte i bil ad Lillevangsvej mod syd, da han blev blinket ind til siden. En alkometertest viste, at bilisten havde en promille over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og fik af vide, at han skulle med til en blodpprøveudtagelse.

Den 38-årige nægtede, at han var påvirket og nægtede at medvirke. Han blev opfarende over for betjenten, som måtte tilkalde en patrulje til at assistere. Patruljen var hurtigt fremme, hvor den 38-årige blev taget med til sygehuset, hvor han fik udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Kl. 22.38 var færdselsbetjenten på Lyngvej i Køge, hvor han stoppede en 24-årig mand fra Ikast, som kørte i bil i vestlig retning. Manden erkendte, at han havde røget hash dagen inden. En test med narkometeret viste også positiv for cannabis. Den 24-årige blev derfor anholdt, sigtet, fik udtaget en blodprøve og løsladt. Manden var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om narkokørsel. Bilens ejer, en 32-årig kvinde fra Køge, blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Vanvidskørsel på MC – MC beslaglagt – Køgevej, Roskilde

Kl. 18.25 bemærkede en patrulje på Køgevej, at en motorcyklist kørte fra Holbækmotorvejen ud på Køgevej og herfra videre i sydlig retning. Motorcyklisten kørte med høj hastighed, og motorcyklisten var udstyret med en voldsomt larmende udstødning, hvorfor patruljen ville lave en rutinemæssig kontrol af motorcyklisten.

Kørslen fortsatte i sydlig retning frem til krydset ved Køgevej – Vor Frue Hovedgade, hvor føreren af motorcyklisten accelererede voldsomt, da lyskrydset skiftede til grønt lys. Herunder blev motorcyklen ført kun på baghjulet over en strækning, inden den fortsatte videre i sydlig retning og måtte nedsætte hastigheden bag en række biler bag en langsomt kørende traktor.

Motorcyklisten foretog efter krydset Køgevej – Tjærebyvej en overhaling over en spærreflade uden om køen bag traktoren, inden motorcyklisten igen kørte kun på baghjulet. På strækningen forbi lufthavnsområdet frem til lyskrydset Køgevej – Salløvvej – Snoldelev Bygade var motorcyklens hastighed op imod 200 km/t, inden politiet ved lyskrydset fik den standset uden dramatik.

Føreren var en 23-årig mand fra Lille-Skensved, der blev sigtet for forskellige overtrædelser af bl.a. færdselsloven, og samlet set vurderede politiet, at den foretagne kørsel faldt ind under bestemmelsen om vanvidskørsel, så hans motorcykel blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

Den 23-årige fik inddraget sin førerret, så han ikke længere må føre et køretøj, hvortil et kørekort kræves. Han acceptererede ikke beslaglæggelsen af motorcyklen, hvorfor Retten i Roskilde nu skal se nærmere på grundlaget herfor, inden den 23-årige vil høre nærmere fra politiet omkring en strafferetlig afgørelse på hans kørsel.

Mange biler forsamlet – Bragesvej / Ullsvej, Køge

Kl. 22.13 fik politiet en anmeldelse om, at op imod 150 biler var forsamlet i området omkring Bragesvej og Ullsvej i transportcentret i Køge
En patrulje kørte til området, hvor politiet kunne konstatere, at bilerne var ved at forlade området. Anmelderen havde dog optaget en video, som politiet kigger nærmere på for at afgøre, hvorvidt nogen kan straffes for hensynsløs kørsel i området.

Tyv stjal fra ulåst varebil – Gammel Slimmingevej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 03.12 anmeldte en opmærksom anmelder, at han netop havde overrasket en mand i at stjæle værktøj fra naboens varebil. Tyven var straks flygtet fra stedet i en ældre og mørk varebil. En hundepatrulje kørte til området for at lede efter den mørke varebil, som dog ikke blev fundet.
På Gammel Slimmingevej fik politiet kontakt til brugeren af den berørte varebil, som dog ikke havde nogen skader efter tyveriet, idet den ifølge brugeren havde stået ulåst. Fra varebilen havde tyven dog nået at stjæle diverse værktøj, inden tyven blev overrasket af den opmærksomme nabo.

Politiet forsøger nu at få identificeret tyven, der blev beskrevet som: mand, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, iført sort hættetrøje og mørke bukser. Politiet hører gerne fra personer, der måtte have set den mørke varebil eller tyven i Slimminge-området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Søndag – mandag:

Fræk cykeltyv – Elmevænget, Køge

Kl. 12.45 anmeldte en 37-årig mand, at han kort forinden havde fået stjålet sin mountainbike, som han netop havde stillet i indkørslen ved en villa på Elmevænget efter en cykeltur. Den 37-åriges kone så kort efter, at en mand tog cyklen fra indkørslen og kørte væk fra stedet mod Køge Gymnasium.

Manden beskrives som: 30-40 år, 190 cm høj, lyst hår. Han var iført T-shirt, sort bøllehat, sandfarvede shorts. Han havde tatoveringer ned langs sit ben, og bar en papkasse under armen.

Den 37-årige mand kørte efter cykeltyven i bil, men mistede ham af syne ved vandværket bag Køge Gymnasium.

Cyklen beskrives som: Sort med orange stafferinger og teksten KTM på stellet. Lyseblå dæk af mærket Marvic, og på styret står teksten “New Ultimate”. Sort sadel.

Vidner som har set den beskrevne mand eller den stjålne cykel bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Strandmældevej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 15.20 var brandvæsnet rykket ud til ildebrand i en garage på en privat adresse, efter at en nabo til brandstedet havde slået alarm.
Brandvæsnet foretog slukning af branden, der dog udviklede en del røg, som drev i østlig retning, så politiet måtte vejlede tilskuere om at flytte sig uden for røgfanen.

Branden var slukket kl. ca. 16.20, og politiet kunne konstatere, at der var store brandskader i en lukket garage på stedet. Ingen personer var kommet til skade som følge af branden.

Politiets brandefterforskere skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at klarlægge brandårsagen ud fra en tese om, at en pumpe med tilhørende elektriske installationer måske kan have været årsagen.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Herfølge – Køge

Kl. 20.36 fik politiet en anmeldelse fra opmærksomme borgere om, at de havde bemærket en mandlig bilist, som havde besvær med at parkere bilen på en parkeringsplads i et boligområde i Herfølge, hvor han var kørt lidt ind i en busk i forbindelse med parkeringsmanøvren.
Ved henvendelsen til bilisten kunne den mandlige fører af bilen mistænkes for at være kraftigt påvirket af spiritus under kørslen, så politiet blev alarmeret.

Politiet fik på stedet kontakt til en 60-årig mand fra Herfølge, som var så påvirket af spiritus, at udslaget på alkometeret indikerede en alkoholpåvirkning over to promille.

Den 60-årige blev sigtet for spiritus og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Politiet gjorde i samme forbindelse den 60-årige bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på konfiskation efter reglerne om vanvidskørsel ud fra formodningen om en promille over to i den udtagne blodprøve. Endvidere blev den 60-åriges førerret straks inddraget, så han ikke længere må være fører af et køretøj, der kræver et kørekort.
Den 60-årige vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger, og han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Færdselsuheld – Ringvejen / Vordingborgvej / Marksvinget, Køge

Kl. 19.52 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Vordingborgvej-Ringvejen-Marksvinget. Den ene part i uheldet var dog forsvundet fra stedet uden at give sig til kende over for modparten.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en 59-årig kvinde fra Køge, som var uskadt. Hun havde kørt ad Vordingborgvej mod nord og blev under et venstresving mod Marksvinget strejfet af en bilist, der ifølge hendes og vidners forklaring ikke havde respekteret lyssignalet og havde påkørt hende under svingningen.

Modparten var efterfølgende kørt fra stedet uden at give sig til kende, men politiet kunne ud fra oplysningerne om modparten senere kontakte en 21-årig mand fra Borup. Han var også sluppet uskadt fra sammenstødet, som han blev afhørt til i den rapport, som politiet har optaget for at belyst uheldssituationen og omstændighederne nærmere.

Spirituskørsel – Sct. Gertrudsstræde, Køge

Kl. 21.46 fik politiet en anmeldelse fra en lokal mand om, at han havde tilbageholdt en mand som fører af en personbil, idet anmelderen mistænkte manden for at kørt spirituskørsel.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til både anmelderen og den mistænkte mand, som var en 72-årig mand fra Tureby. Den 72-årige deltog i en alkometertest, der gav udslag ud over tilladte, så politiet sigtede ham for spirituskørsel i en personbil ad bl.a. Rebslagergade og Sct. Gertrudsgade, indtil anmelderen greb ind og fik standset ham.

Politiet kunne ligesom anmelderen konstatere, at bilen manglede højre fordæk, hvor anmelderen havde haft mulighed for at gribe ind over føreren, som anmelderen havde set gå usikkert hen til bilen i Rebslagergade.
Den 72-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så han kan forvente at høre yderligere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Politiet sørgede for borttransport af den 72-årige bil, der i sagens natur ikke køre fra stedet.

Slingrende bilist var påvirket – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 09.15 fik politiet flere anmeldelser om den samme bilist, der under kørsel ad Køge Bugt Motorvejen ved Køge havde kørt meget usikkert og med forskellige hastigheder mellem 70 og ca. 140 km/t ad motorvejen i nordgående retning.
Det lykkedes politiet at få standset den pågældende personbil, som blev ført af en formentlig narkotikapåvirket, 26-årig kvinde fra Haslev.
Hun blev sigtet for narkokørsel og anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Efter anholdelsen fandt politiet hende i besiddelse af 0,07 gram methamfetamin, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 26-årige kvinde blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 03.22 var en bilist forulykket på Sydmotorvejen i det sydgående spor, idet bilisten var kørt ind i autoværnet i midterrabatten.
Det viste sig, at en 24-årig kvinde fra Bjæverskov under kørslen i en personbil ville undvige et eller andet på vejen, så hun mistede kontrollen over bilen. Hun ramte først autoværnet ved nødsporet, inden hun kørte på tværs af motorvejen og ramte autoværnet i midterrabatten.
Da den 24-årige blev skønnet påvirket af alkohol under kørslen, blev hun sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som hun i øvrigt slap uskadt fra.

Færdselsuheld i ferietrafikken – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 11.11 rykkede politiet ud til et sammenstød i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Bjæverskov, hvor tre bilister var involveret. En ambulance var også rutinemæssigt blevet sendt til uheldsstedet.
Det viste sig, at der ikke blev brug for ambulancen, idet der kun var opstået mindre materielle skader på de tre involverede bilister, og ingen personer var kommet til skade.
De tre bilister var alle kørende i overhalingssporet, da der pludselig opstod kø, så hastigheden måtte nedsættes. Det opdagede en 40-årig mand fra København for sent, så han påkørte bagende på en norsk personbil ført af en 21-årig mand fra Norge.
Dette sammenstød opdagede en bagfra kommende 37-årig mand for sent, så han med sin svenske udlejningsbil påkørte bagenden af den 40-åriges bil.
Motorvejen måtte kortvarigt spærres, så de tre parters biler kunne flyttes ind i nødsporet, så kl. ca. 12.00 var begge vognbaner atter farbare på motorvejen.

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Tureby – Køge

Kl. 18.03 anholdt og sigtede politiet en 53-årig kvinde fra Haslev for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Sydmotorvejen mod syd.
Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brand i motor – Tangmosevej, Køge

Kl. 13.40 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af ildebrand i en industribygning. Det viste sig dog blot at være ildebrand i motoren på en gravemaskine, der blev brugt på genbrugspladsen i Køge
En overophedet motor havde formentlig fået antændt lidt spildt olie, så der var opstået en brand med kraftig røgudvikling til følge.
Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke undersøger nærmere ud fra de oplyste omstændigheder.

Bortvisning af person – Toldbodvej, Køge

Kl. 11.54 fik politiet en anmeldelse om, at en mand igen havde slået lejr i et budskads i nærheden af et hotel. Manden ville trods opfordring herom ikke fjerne sig fra stedet.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 58-årig mand fra Polen, som blev bortvist fra stedet uden problemer. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sit ophold på stedet.

Færdselsuheld – Vordingborgvej, Køge

Kl. 15.12 var to bilister stødt sammen på Vordingborgvej ud for Primulavej, hvilket politiet undersøgte nærmere.
Det viste sig, at en varebil var standset på stedet for at udføre noget arbejde i anledning af oliespild og i den forbindelse havde tændt gult roterende blink på køretøjet.
Bag dette køretøj var en 41-årig mand fra Herfølge standset i sin personbil, hvilket en 37-årig mand fra Stege under kørsel i en personbil for sent opdagede. Han påkørte derfor bagenden af den 41-åriges bil, så der opstod mindre materielle skader på de to biler.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parter i sammenstødet, hvor varebilen ikke blev involveret.

Markafbrænding ikke helt efter reglerne – Køgevej, St. Tårnby, Hårlev

Kl. 16.06 fik politiet en henvendelse fra en borger, der var bekymret for en markafbrænding, der foregik på en mark i kort afstand fra borgerens bopæl.

Brandvæsnet og politiet tog til området for at tilse omstændighederne ved markafbrændingen, der var i fuld gang og derfor udviklede en del røg. På grund af vestenvinden drev røgen i østlig retning ind over Strøby, så politiet opfordrede kl. ca. 17.20 beboere i byen til at lukke døre og vinduer samt stoppe eventuel ventilation for at undgå for megen røg i boligen. Situationen for beboere i Strøby var ikke faretruende, hvorfor ingen blev evakueret.

Ved nærmere undersøgelse af afbrændingen på marken fik politiet klarlagt, at den ansvarlige for afbrændingen – en 54-årig mand fra Fakse – ganske korrekt havde varslet politiet tidligere på eftermiddagen om den forestående afbrænding af en frøgræsmark.
Politiet fik sammen med brandvæsnet klarlagt, at afbrændingen var startet det forkerte sted i forhold til vindretningen, ligesom der ikke var etableret brandbælte for at undgå udbredelse af branden til øvrige områder.

Den ansvarlige for markafbrændingen blev derfor sigtet for overtrædelse af afbrændingsbekendtgørelsen, så han kan senere forvente at høre nærmere fra politiet med en afgørelse på sagen.

Brandvæsnet iværksatte under disse omstændigheder en slukning af ilden i forbindelse med markafbrændingen, så kl. ca. 18.30 var røgen så afdæmpet, at beboere i Strøby ikke længere behøvede at holde vinduer og døre lukkede.
Ingen personer kom til skade som følge af afbrændingen, der dog forårsagede, at nogle træer på grund af ilden væltede ind på marken.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Borup – Køge

Kl. 02.19 fik politiet en melding om et forulykket køretøj på Vestmotorvejen i det vestgående spor og vest for motorvejstilkørsel 34 Borup.
I midterrabatten holdt en forulykket personbil, men uden personer i nærheden. Begge airbags var blevet udløst, og politiet fandt mindre blodpletter i det forulykkede køretøj.

Uheldsstedet blev afspærret, indtil den forulykkede personbil kunne fjernes og bringes til en nærliggende rasteplads.
Politiet forsøgte at klarlægge omstændighederne nærmere og fik senere på natten kontakt til en 30-årig mand fra Ringsted, der oplyste at have været fører af bilen på uheldstidspunktet. Han havde af ukendte årsager mistet kontrollen over bilen, så han havde påkørt et vejskilt, inden bilen standsede i forbindelse med påkørsel af autoværnet midt på motorvejen.

Den 30-årige var sluppet uskadt fra uheldet og havde i fortumlet tilstand forladt uheldsstedet uden straks at underrette nogen om uheldet.
Politiet har ud fra de fremkomne oplysninger blot registreret omstændighederne og ejerne af de påkørte genstande.

Færdselsuheld – Roskildevej / Borupvej, Snekkerup, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 16.21 var to bilister stødt sammen i krydset Roskildevej – Borupvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet.
Det viste sig efter ambulancepersonalets tilsyn af parterne, at ingen af dem havde pådraget sig behandlingskrævende skader.
Sammenstødet mellem de to parter var sket, efter at en 47-årig kvinde fra Ringsted var kørt ad Roskildevej mod syd og ville svinge til venstre ad Borupvej.

Samtidig med kvindens svingning begyndte en 57-årig mand fra Fåborg at køre frem over vigelinjen på Borupvej for at svinge til venstre i den hensigt at fortsætte kørslen ad Roskildevej i sydlig retning.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Brandundersøgelse – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 02.10 rykkede brandvæsnet ud til en ildebrand i et skateranlæg, efter at en forbikørende bilist havde opdaget flammer på stedet.
Ved brandvæsnets ankomst var der høje flammer på stedet, men fik dog hurtigt slukket branden. Ingen personer var kommet til skade.
Politiet skal nu undersøge skateranlægget nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen, som der umiddelbart ikke var nogen naturlig forklaring på.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist havde narko, piller og doping i bilen – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 12.35 kontrollerede politiet en personbil, der netop var standset på en parkeringsplads ved et supermarked. Føreren var en 21-årig kvinde fra Ballerup, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen.

Efter en sigtelse for narkokørsel foretog politiet en ransagning af hendes bil, hvor politiet fandt både et gram hash, mere end 400 piller af et lægepræparat, som hun ikke havde recept på, samt 100 dopingpiller. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sigtelser for overtrædelser af lov om euforiserende stoffer, lægemiddel- og dopinglovgivningen.

Den 21-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Indbrud i Perioden

Søndervangen, Køge

Grøndalsvænget, Køge
Steensvej, Køge
Slåenvej, Køge (forsøg)