Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/08/17 til 2022/08/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Markbrand – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 13.30 fik politiet en anmeldelse om en markbrand, hvor ilden havde spredt sig til ca. 2 hektar mark. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor marken ikke var under kontrol, men der var ikke fare for at den skulle sprede sig til beboelse. Brandvæsnet fik efterfølgende ilden under kontrol og til sidst slukket.

Narkokørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 01.23 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Køge Manden var påvirket af euforiserende stoffer og blev sigtet for narkokørsel. Han var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve, og derefter blev han løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøve er klar.

Utålmodig bilist målt i fartkontrol forbi skole – Stensbjergvej, Køge

Kl. 14.17 var en patrulje fra færdselsafdelingen på fartkontrol ved Asgårdskolen, hvor der erfaringsmæssigt tit bliver kørt for stærkt. I krydset ved Tigervej havde en bilist ikke tid til at vente på, at en barn cyklede over krydset, så han dyttede af cyklisten. Bilisten satte herefter farten op og kørte i høj hastighed videre ad Stensbjergvej. Færdselsbetjenten holdt på en sideve,j og så bilistens farlige kørsel. En lasermåling viste, at bilisten kørte 85 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen kun er 50 km/t.

Færdselspatruljen fik stoppet bilisten, en 49-årig mand fra Eskilstrup længere oppe ad vejen. Han blev sigtet for at køre alt for stærkt og han kørte desuden uden sele. Kører man mere en 60% for stærkt lægges sagen om til en betinget frakendelse af kørekortet og en betydelig bøde.

Kl. 14.42 blev en 47-årig mand fra Norge målt til at køre hele 89 km/t på strækningen.
Også han blev vinket ind og fik forevist målingen, som nu kan koste ham en betinget frakendelse af kørekortet.

Kørsel uden førerret og sele – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 11.10 blev en 33-årig lokal kvinde standset af politiet og sigtet for kørsel uden førerret, da hun ikke havde generhvervet sin førerret. Kvinden anvendte ikke sin sele under kørslen, og er sigtet for begge forhold. Disse afgøres på et senere tidspunkt.

Ejeren af køretøjet, en 49-årig mand fra Nordjylland, er sigtet for at overlade føringen af sit køretøj til den 33-årige kvinde. Sagen mod den 49-årige mand afgøres på et senere tidspunkt.

3-årig dreng på afveje – Køge

Kl. 13.34 kontaktede en 62-årig kvinde politiet, da hun havde fået besøg af en lille dreng, som ikke kunne finde hjem. Det viste sig, at drengen blev passet af et familiemedlem og i den forbindelse var de ude at gå en tur og kommet væk fra hinanden. Drengen gik derfor hen til den nærmeste bolig og tog kontakt til beboerne, som kontaktede politiet. Kort tid efter blev drengen genforenet med sin familie.

Hastighedsovertrædelse – Stensbjergvej – Køge

Kl. 11.30 målte politiets laser en bil, der kom kørende ad Stensbjergvej mod syd. På strækningen er en hastighedsbegrænsning på 50 km/t, og bilen blev målt til at køre 84 km/t på strækningen. Føreren, en 43-årig mand fra København, kan se frem til en betinget frakendelse af sit kørekort samt en bøde på 4200 kr. samt 500 kr. i bidrag til offerfond.

Narkokørsel, Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 14.13 blev en 33-årig mand fra Frederiksberg sigtet for kørsel, mens han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve – derefter blev han løsladt. Sagen afgøres, når resultatet af bodprøven modtages af politiet.

Falsk bankmand talte om aktier og sendte tre “politimænd” – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge

Kl. 18.08 kontaktede en 69-årig mand poltiet og anmeldte, at han var blevet ringet op af en mand, som udgav sig fra at være fra Nordea. Manden talte om nogle penge, der var tabt på aktiehandel og sagde til anmelder, at poltiet ville komme hjem til manden. Få minutter senere dukkede tre unge mænd på ca. 25 år op på anmelders adresse. Den ene mand var iført kasket og t-shirt med politi-logo og viste et foto af en politiskilt på en mobiltelefon. Anmelderen synes, at det virkede meget mystisk og spurgte de tre unge mænd hvor deres politibil var henne, hvilket fik de tre unge mænd til at fordufte fra stedet.
Politiet vil gerne rose borgeren for at ikke lade sig narre af de tre svindlere.

Hvis man er i tvivl om, om det vitterligt er det rigtige politi, man har besøg af, kan man altid bede om at se et fysisk politiskilt og bede om betjentens id-nummer. Herefter kan man ringe 114 for at få bekræftet, at det er det rigtige politi, man har besøg af.

Politiet vil gerne høre fra personer, som har oplysninger om de tre falske politifolk. De beskrives som:
A: Mand, ca. 25 år, mørk i huden – anmelder beskriver manden som indisk af udseende
B: Mand, ca. 25 år, lys i huden og med rødt hår
C: Mand, ca. 25 år, lys i huden og iført politikasket og politi-t-shirt.

Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen eller om mændene.

Højresvingsuheld – Ved Stadion, Køge

Kl. 14.37 skete en højresvingsulykke, da en bilist svingede ind foran en knallert, som kørte på cykelstien. Bilisten, en 61-årig kvinde fra Køge, kørte ad Stensbjergvej mod øst, og skulle sving ind Ved Stadion, men overså knallerten.

Knallerten væltede ved uheldet, og den 20-årig mand fra Stevns, der førte knallerten slog sig i styrtet. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til tjek, men havde ikke fået alvorlige skader. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Uorden – Havnen, Køge

Kl 03.15 kom der melding om, at to personer har været i slagsmål foran en bar på stedet. Da patruljen kom frem til stedet, træf politifolkene en beruset mand, der forsøgte at komme i slagsmål med de omkringstående. Han blev derfor anholdt og medtaget til detentionen.

Søndag – mandag

Stjålet cykel – Nonnebanken, Herfølge, Køge

Kl 06.27 mandag morgen, anmeldte en mand fra Hårlev, at han kunne konstatere, at han havde fået stjålet sin cykel. Cyklen var dog forsynet med GPS-enhed, så han kunne se, at cyklen befandt sig på en adresse i Herfølge. En patrulje lagde vejen forbi og kunne gennem et vindue i et skur se den stjålne cykel. En 33-årig mand på stedet blev sigtet for tyveriet, og cyklen blev skaffet tilbage til ejeren.

Indbrud i Perioden

Tordenskjoldsgade, Køge

Brydevangen, Køge
Søvang, Køge

Foto: ABW