Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/08/23 til 2022/09/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Egøjevej/Ravnsborgvej, Køge

Kl. 18.14 skete et sammenstød mellem to biler i krydset Egøjevej/Ravnsborgvej i Køge En 50-årige kvinde fra Køge kørte ad Egøvej mod nord, hvor hun skulle svinge til venstre ad Ravnsborgvej. Imod hende kom en 40-årige mand fra Køge kørende, han skulle lige ud i krydset, men den 50-årige begyndte sit venstresving lige før han nåede krydset, så de to biler stødte sammen i krydset. Ingen personer kom noget til, og der var ikke behov for ambulance. Bilerne fik skader lækkede olie, så vejhjælp blev tilkaldt til at smide kattegrus. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Brand i bil – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 05.43 opstod der brand i en bil under kørslen, da en varebil kørte ad Køgevej i Hårlev. Den 31-årige mand fra Karise, som førte varebilen opdagede flammer fra motorrummet, standsede og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket. Vejen blev lukket, mens brandvæsnet arbejdede på stedet. Bilen havde lækket olie under branden, men brandvæsnet fik ryddet op og lige før kl. 7.00 kunne vejen genåbnes. Ingen kom noget til, og der var intet mistænkeligt omkring brandens opståen.

OPFØLGNING:

Festlig festuge med flere, men mindre alvorlige sager – Køge

Midt- og Vestsjællands Politi har hver dag under afviklingen af Køge Festuge været til stede i og omkring festområdet i den centrale del af Køge både i tryghedsskabende øjemed, men også for at kunne gribe ind over for uorden blandt de forsamlede eller i anledning af andre overtrædelser af lovgivningen.

Helt generelt har Køge Festuge været en festlig begivenhed, men politiet har dog skrevet flere, men mindre alvorlige sager om overtrædelser af lovgivningen.

Onsdag aften kl. 22.22 blev en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Bjæverskov anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han foran scenen på torvet flere gange havde forsøgt at komme i slagsmål med en anden gæst. Trods opfordringer om at forholde sig i ro undlod han at efterkomme politiets anvisninger og stillede sig klos op ad det tjenestegørende politipersonale for at genere politiet. Den 19-årige blev efterfølgende bragt til afkøling og afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.
Ca. 30 minutter senere fik en 26-årig mand fra Køge sig også en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af opførsel, der forstyrrede den offentlige orden.

Torsdag aften var der flere mennesker i festområdet end om onsdagen, men helt generelt en god stemning at spore i byen
Kl. 22.09 fandt politiet på Torvet en blot 15-årig dreng fra Hårlev i besiddelse af en ca. 20 cm lang kniv, som han gemte på indersiden af det ene lår. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og fik beslaglagt kniven som bevis. Endvidere blev hans værger underrettet om sagen, og politiet udfærdigede også en rapport til de sociale myndigheder.
Kl. 00.18 kontrollerede politiet en mand, der fremstod noget påvirket af euforiserende stoffer. Ved en kontrol af den 29-årige mand fra Køge fandt politiet ham i besiddelse af noget hvidt pulver, som senere viste sig at være knap et gram ketamin, som blev beslaglagt i forbindelse en sigtelse for overtrædelse af euforiserende stoffer.
Herudover konstaterede politiet i løbet af aftenen, at tre mænd på 15, 20 og 21 år var så tissetrængende, at de i hhv. Nyportstræde, Vestergade og Nørregade ved kirken urinerede på gaden i stedet for at benyttede nogle af de opstillede toiletter. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for alle tres vedkommende.

Fredag havde flere personer fundet vej til festområdet, hvilket så også lidt mere travlhed for politiet, men igen uden de større og alvorlige sager ud over det forventelige med mindre uorden blandt det ofte spirituspåvirkede og feststemte publikum.
Under en Kato-koncert kunne både festugearrangøren og politiet konstatere, at publikum foran scenen skubbede til hinanden på en sådan voldsom måde, at koncerten midlertidigt blev afbrudt, indtil den uhensigtsmæssige og farlige adfærd blev indstillet. Enkelte gæster blev dog fjernet fra publikumsområdet, inden Kato kunne fortsætte sin optræden.

I løbet af aftenen blev syv personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at urinere på gaden, og fire havde mindre portioner narkotika (hash og kokain) på sig, hvilket medførte beslaglæggelse af de ulovlige stoffer i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Lørdag havde færre personer end om fredagen fundet vej til festområdet, men der var igen kun mindre alvorlige sager for politiet at tage sig af.
Under afviklingen af koncerterne frem til midnat sigtede politiet tre mænd for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at urinere i det offentlige samt gribe ind over for en spirituspåvirket og aggressiv, 36-årig mand fra Letland. Politiet havde første gang mødt ham kl. ca. 21.45 og formanet ham om sin adfærd, såfremt han ville blive i festområdet. Ca. 30 minutter senere måtte politiet på festpladsen ved statuen igen have fat i den aggressive mand, der nu blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd. Han blev fjernet fra festområdet og bragt til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.

Efter musikkens ophør omkring midnat forblev politiet i området og måtte gribe ind i forbindelse med uro i gyden mellem Torvet og Torvebyen. Her var flere i slagsmål, så politiet måtte gribe ind. Herunder blev der kastet en flaske mod politiet, men dog uden at ramme. Politiet fik styr på situationen, som medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til fire mænd på 17, 17, 32 og 35 år. Den 35-årige fra Køge blev i forbindelse med politiets indgriben fundet i besiddelse af 1,6 gram amfetamin og 0,5 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Alle fire sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

En 45-årig mand fra Taastrup ønskede at blande sig i politiforretningen med de fire mænd, men blev i sagens natur forsøgt bortvist. Det havde han svært ved at forstå og gav sin mening om politiet ved at kaste øl ud over en politibetjent og derefter svinge en arm ud efter samme politibetjent, som dog undveg og derfor ikke blev ramt. Den 45-årige blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet. Efter en afhøring på politistationen blev den 45-årige løsladt, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afsluttes.

Kort før kl. ca. 03.00 var der lidt uro i Nørregade ved nogle restaurationer, hvilket medførte, at politiet sigtede en 27-årig mand fra Herfølge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af støjende og voldelig optræden.

Alle sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet i deres egne sager.

Narkokørsel – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 03.17 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Regstrup for at køre bil ad Hovedgaden i Borup på trods af, at han var narkopåvirket. Manden blev taget med på sygehuset for at få foretaget en blodprøveudtagelse. Det viste sig ligeledes, at den 29-årige var frakendt sit kørekort, så han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, og vil høre mere fra politiet i sine sager senere.

Mand anholdt for blufærdighedskrænkelse – Køge

Tirsdag eftermiddag anholdt politiet en 31-årig mand fra Ishøj, som er mistænkt for i flere tilfælde at have blottet sig for mindreårige piger på et stisystem bag Køge Nord Station, på Lyngvej i Køge og i S-toget i sommer. Seneste sager skete i august, hvor den 31-årige er mistænkt for i to tilfælde at have vist fotos af sig selv med erigeret lem til to piger i S-toget.

Efterforskningen af sagerne viste, at den mistænkte i flere tilfælde opholdt sig på Køge Nord station om eftermiddagen. Civilklædt politi mødte derfor i går op ved togstationen, og der gik ikke en time før den mistænkte dukkede op på stationen. Betjentene anholdt kl. 14.52 den 31-årige mand, som blev sigtet for fem tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Han blev taget med til politistationen til afhøring, hvor han erkendte sagerne.

Markbrand – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 13.30 fik politiet en anmeldelse om en markbrand, hvor ilden havde spredt sig til ca. 2 hektar mark. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor marken ikke var under kontrol, men der var ikke fare for at den skulle sprede sig til beboelse. Brandvæsnet fik efterfølgende ilden under kontrol og til sidst slukket.

Narkokørsel – Værftsvej, Køge

Kl. 01.23 standsede politiet en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Køge Manden var påvirket af euforiserende stoffer og blev sigtet for narkokørsel. Han var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve, og derefter blev han løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøve er klar.

Indbrud i Perioden

Tordenskjoldsgade, Køge

Stenhøjparken, Borup