Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/08/30 til 2022/09/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Flere tyverier fra varebiler i weekenden – Lejre, Roskilde og Køge

Henover weekenden har vores patruljer kørt til flere anmeldelser om indbrud i varebiler. Ejerne af bilerne kom ud en morgen og så, at deres varebil var opbrudt og i mange tilfælde tømt for værdifuldt værktøj.
Betjentene foretog gerningsstedsundersøgelse af bilerne, optog fotos og søgte efter spor fra gerningsmændene ved bilerne. Her er en oversigt over, hvor sagerne skete:

Køge:

Mellem fredag og søndag:

Ringen i Køge – varebil opbrudt og værktøj og kontanter stjålet fra bilen.

Sagerne efterforskes, men vi har brug for vakse øjne i lokalområderne. Borgere som har bemærket usædvanlige køretøjer eller personer omkring de nævnte adresser hen over weekenden, må meget gerne henvende sig til politiet på tlf. 114 med oplysninger til brug for efterforskningen i sagerne.

Fartglad bilist må op til kontrollerende køreprøve – Ringstedvej, Køge

Kl. 15.42 var en patrulje fra færdselsafdelingen på laserfartkontrol på Ringstedvej ud for Køge Gymnasium, da en bilist kom blæsende forbi i alt alt for høj fart. Bilisten blev målt til at køre hele 91 km/t på strækningen, hvor det kun er tilladt at køre 50 km/t.

Den 30-årige mand fra Køge bag rattet blev stoppet og meddelt, at han nu stod til at miste sit kørekort. Målingen viste en overskridelse på mere en 60%, så sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten, hvilket betyder at bilisten skal bestå en kontrollerende køreprøve for at beholde sit kørekort. Den 30-årige havde i forvejen et klip i banken, så det betyder samtidig, at han skal være ekstra påpasselig med at overholde loven. Bare to klip mere og han mister sit kørekort helt, da det vil udløse en ubetinget frakendelse af førerretten. Bilisten får desuden en bøde på 5.400 kr og et krav om 500 kr til offerfonden, som bl.a går til trafikofre.

Spirituskørsel – Køgevej, Ringsted

Kl. 16.45 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Taastrup for spirituskørsel i den personbil, som han førte ad Køgevej ved Østre Parkvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel – Coronavej, Dyndet, Borup – Køge

Kl. 17.10 blev en 41-årig mand fra Borup anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil ad Coronavej. Efter udtagelsen af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis) løslod politiet den 41-årige, der vil høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

Utryghedsskabende mand i supermarked – Ølbycenter, Køge

Kl. 17.41 blev en 44-årig kvindelig kunde så utryg ved en mands adfærd i et supermarked, at hun slog alarm til politiet. Manden var ifølge anmeldelsen gået amok, råbte og skreg, ligesom han kastede rundt med forskellige genstande i supermarkedet, så anmelderen var flygtet via en nødudgang.

Politiet var hurtigt fremme og fik kontakt til en 33-årig mand fra Fakse, som nu kun talte højlydt. Manden ønskede trods alt at få noget hjælp, hvorfor politiet bragte ham til et sygehus i Roskilde til fornøden omsorg og behandling. Ingen var fysisk kommet til skade som følge af mandens adfærd, og politiet vejledte både kunder og personale om at kontakte sundhedsfagligt personale, såfremt der efterfølgende kom en reaktion på deres oplevelser. Den 33-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af adfærden i supermarkedet.

Spiritus-/narkokørsel uden førerret – Sydmotorvejen, Herfølge – Køge

Kl. 18.50 standsede politiet en personbil på Sydmotorvejens tilkørsel ved Herfølge med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren var en 38-årig mand fra Hvidovre, der ikke kunne fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse. Desuden skønnedes han påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer, hvilket blev bekræftet af bl.a. en alkometertest, så han blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel i personbilen.

Den 38-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Færdselsuheld i forbindelse med kødannelse – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 07.09 skete et uheld med to involverede personbiler. I forbindelse med kødannelse, overså en 63-årig kvindelig fører fra Næstved, at den forankørende bil, ført af en 32-årig mand. Der skete ingen personskade ved sammenstødet, kun materiel skade. De to involverede udvekslede forsikringsoplysninger, og politiet optog rapport i sagen.

Færdselsuheld – Egøjevej/Ravnsborgvej, Køge

Kl. 18.14 skete et sammenstød mellem to biler i krydset Egøjevej/Ravnsborgvej i Køge En 50-årige kvinde fra Køge kørte ad Egøvej mod nord, hvor hun skulle svinge til venstre ad Ravnsborgvej. Imod hende kom en 40-årige mand fra Køge kørende, han skulle lige ud i krydset, men den 50-årige begyndte sit venstresving lige før han nåede krydset, så de to biler stødte sammen i krydset. Ingen personer kom noget til, og der var ikke behov for ambulance. Bilerne fik skader lækkede olie, så vejhjælp blev tilkaldt til at smide kattegrus. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Brand i bil – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 05.43 opstod der brand i en bil under kørslen, da en varebil kørte ad Køgevej i Hårlev. Den 31-årige mand fra Karise, som førte varebilen opdagede flammer fra motorrummet, standsede og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden blev slukket. Vejen blev lukket, mens brandvæsnet arbejdede på stedet. Bilen havde lækket olie under branden, men brandvæsnet fik ryddet op og lige før kl. 7.00 kunne vejen genåbnes. Ingen kom noget til, og der var intet mistænkeligt omkring brandens opståen.

OPFØLGNING:

Festlig festuge med flere, men mindre alvorlige sager – Køge

Midt- og Vestsjællands Politi har hver dag under afviklingen af Køge Festuge været til stede i og omkring festområdet i den centrale del af Køge både i tryghedsskabende øjemed, men også for at kunne gribe ind over for uorden blandt de forsamlede eller i anledning af andre overtrædelser af lovgivningen.

Helt generelt har Køge Festuge været en festlig begivenhed, men politiet har dog skrevet flere, men mindre alvorlige sager om overtrædelser af lovgivningen.

Onsdag aften kl. 22.22 blev en spirituspåvirket, 19-årig mand fra Bjæverskov anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han foran scenen på torvet flere gange havde forsøgt at komme i slagsmål med en anden gæst. Trods opfordringer om at forholde sig i ro undlod han at efterkomme politiets anvisninger og stillede sig klos op ad det tjenestegørende politipersonale for at genere politiet. Den 19-årige blev efterfølgende bragt til afkøling og afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.
Ca. 30 minutter senere fik en 26-årig mand fra Køge sig også en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af opførsel, der forstyrrede den offentlige orden.

Torsdag aften var der flere mennesker i festområdet end om onsdagen, men helt generelt en god stemning at spore i byen
Kl. 22.09 fandt politiet på Torvet en blot 15-årig dreng fra Hårlev i besiddelse af en ca. 20 cm lang kniv, som han gemte på indersiden af det ene lår. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og fik beslaglagt kniven som bevis. Endvidere blev hans værger underrettet om sagen, og politiet udfærdigede også en rapport til de sociale myndigheder.
Kl. 00.18 kontrollerede politiet en mand, der fremstod noget påvirket af euforiserende stoffer. Ved en kontrol af den 29-årige mand fra Køge fandt politiet ham i besiddelse af noget hvidt pulver, som senere viste sig at være knap et gram ketamin, som blev beslaglagt i forbindelse en sigtelse for overtrædelse af euforiserende stoffer.
Herudover konstaterede politiet i løbet af aftenen, at tre mænd på 15, 20 og 21 år var så tissetrængende, at de i hhv. Nyportstræde, Vestergade og Nørregade ved kirken urinerede på gaden i stedet for at benyttede nogle af de opstillede toiletter. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for alle tres vedkommende.

Fredag havde flere personer fundet vej til festområdet, hvilket så også lidt mere travlhed for politiet, men igen uden de større og alvorlige sager ud over det forventelige med mindre uorden blandt det ofte spirituspåvirkede og feststemte publikum.
Under en Kato-koncert kunne både festugearrangøren og politiet konstatere, at publikum foran scenen skubbede til hinanden på en sådan voldsom måde, at koncerten midlertidigt blev afbrudt, indtil den uhensigtsmæssige og farlige adfærd blev indstillet. Enkelte gæster blev dog fjernet fra publikumsområdet, inden Kato kunne fortsætte sin optræden.

I løbet af aftenen blev syv personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at urinere på gaden, og fire havde mindre portioner narkotika (hash og kokain) på sig, hvilket medførte beslaglæggelse af de ulovlige stoffer i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Lørdag havde færre personer end om fredagen fundet vej til festområdet, men der var igen kun mindre alvorlige sager for politiet at tage sig af.
Under afviklingen af koncerterne frem til midnat sigtede politiet tre mænd for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at urinere i det offentlige samt gribe ind over for en spirituspåvirket og aggressiv, 36-årig mand fra Letland. Politiet havde første gang mødt ham kl. ca. 21.45 og formanet ham om sin adfærd, såfremt han ville blive i festområdet. Ca. 30 minutter senere måtte politiet på festpladsen ved statuen igen have fat i den aggressive mand, der nu blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd. Han blev fjernet fra festområdet og bragt til afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde.

Efter musikkens ophør omkring midnat forblev politiet i området og måtte gribe ind i forbindelse med uro i gyden mellem Torvet og Torvebyen. Her var flere i slagsmål, så politiet måtte gribe ind. Herunder blev der kastet en flaske mod politiet, men dog uden at ramme. Politiet fik styr på situationen, som medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til fire mænd på 17, 17, 32 og 35 år. Den 35-årige fra Køge blev i forbindelse med politiets indgriben fundet i besiddelse af 1,6 gram amfetamin og 0,5 gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Alle fire sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

En 45-årig mand fra Taastrup ønskede at blande sig i politiforretningen med de fire mænd, men blev i sagens natur forsøgt bortvist. Det havde han svært ved at forstå og gav sin mening om politiet ved at kaste øl ud over en politibetjent og derefter svinge en arm ud efter samme politibetjent, som dog undveg og derfor ikke blev ramt. Den 45-årige blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på vold mod politiet. Efter en afhøring på politistationen blev den 45-årige løsladt, men kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afsluttes.

Kort før kl. ca. 03.00 var der lidt uro i Nørregade ved nogle restaurationer, hvilket medførte, at politiet sigtede en 27-årig mand fra Herfølge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af støjende og voldelig optræden.

Alle sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet i deres egne sager.

Narkokørsel – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 03.17 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Regstrup for at køre bil ad Hovedgaden i Borup på trods af, at han var narkopåvirket. Manden blev taget med på sygehuset for at få foretaget en blodprøveudtagelse. Det viste sig ligeledes, at den 29-årige var frakendt sit kørekort, så han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, og vil høre mere fra politiet i sine sager senere.

Indbrud i Perioden

Emilievej, Køge

Stenhøjparken, Borup

Foto: ABW