Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/10/03 til 2022/10/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilister blæste forbi fartkontrol – Stensbjergvej, Køge

Mandag eftermiddag var en patrulje fra færdselsafdelingen på fartkontrol med laser på Stensbjergvej i Køge Her er det tilladt at køre 50 km/t, men det var der flere bilister, som ikke overholdt.

Kl. 14.33 målte patruljen en personbil til at køre hele 89 km/t ad Stensbjergvej mod syd. Føreren af bilen, en 19-årig kvinde fra Bjæverskov, kan nu foruden en betydelig bøde også forvente et kørselsforbud i sagen, da hun har haft kørekort i under 3 år. Det betyder, at efter sagen er afgjort skal hun bestå en kontrollerende køreprøve, før hun igen må køre bil.

Kl. 15.06 blev en varebil målt til at køre 85 km/t mod syd, så bilisten blev blinket ind til siden af en patrulje. Føreren, en 37-årige mand fra Køge, blev nu gjort bekendt med sin høre hastighed, og at sagen foruden en bøde kom til at koste ham en betinget frakendelse af førerretten.

Derudover blev to bilister målt til at køre mere end 30% for hurtigt. De kan forvente en bøde og et klip.

Mens politiet var på stedet kørte en 17-årig ung mand fra Køge forbi på et el-løbehjul uden hjelm. Han blev derfor sigtet og kan forvente en bøde i sagen.

Brandundersøgelse – Åshøjvej, Åshøj, Køge

Kl. 00.05 blev brandvæsnet alarmeret, da der var konstateret kraftig røg fra en af længerne på en gård, hvor flere boede.

Det viste sig, at der kom kraftig røg ud fra en vestlig længe, hvis beboer – en 70-årig mand – netop var kommet hjem. En anden beboer på gården var kommet hjem kort før og havde opdaget røgen, hvorefter brandvæsnet blev alarmeret. Brandvæsnet fik i en stue i den 70-åriges bolig slukket en mindre brand, der dog udviklede kraftig røg.

Ingen var kommet til skade i forbindelse med branden, der nu skal undersøges nærmere af politiet, da der ikke var nogen indlysende årsag til brandens opståen i det tidsrum, hvor beboeren ikke havde været hjemme.

Endnu en ulovlig knallert – Ejby, Lille-Skensved – Køge

En motorcykelbetjent fra færdselspolitiet var igen onsdag morgen på kontrol i området ved Ejby skole for at kontrollere knallertkørere. Han var også til stede tirsdag morgen, hvor politiet fik mistanke til, at to knallerter kunne køre hurtigere end tilladt.
Kl. 08.02 så politiet en 15-årig dreng fra Lille-Skensved køre hurtigt på en knallert ad Skovvang frem til hallen ved Ejby skole. På grund mistanken om konstruktive ændringer fik politiet knallerten bragt ind til nærmere undersøgelser herfor. Den 15-årige knallertkører kan forvente at høre nærmere fra politiet, når undersøgelserne er afsluttet.

Færdselsuheld – Centervejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.35 anmeldte en 56-årig kvinde fra Ringsted, at hendes bil var blevet påkørt bagfra af en anden bilist, som hun havde forsøgt at få oplysninger ud af. Den skadevoldende bilist havde ikke ønsket at oplyse noget som helst og var til sidst kørt fra stedet. Nummerpladen havde kvinden dog aflæst, så politiet ledte efter bilen, men uden dog at finde den i første omgang.

Politiet har nu optaget rapport om påkørslen i et forsøg på at få identificeret modparten og årsagen til den manglende lyst til at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Spanagervej, Bjæverskov – Køge

Kl. 12.35 var en udlænding impliceret i et færdselsuheld, hvor modparten efterfølgende var kørt fra stedet uden at give sig til kende.

Det viste sig, at en 31-årig mand fra Tyskland var kørt i en personbil ad Ejbyvej mod nord, da han bremsede op før svingning til venstre ad Spanagervej. En personbil, der kørte i samme retning, stødte ind i bagenden på den tyske mands bil, men denne bilist kørte efterfølgende fra stedet.

Politiet forsøger nu at få identificeret den flygtede modpart, der kørte i en blå personbil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Færdselsuheld – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl 08.00 skete der et uheld, da en 43-årig mand fra Nordsjælland kom kørende på sin knallert på vej mod nord. En 17-årig mand skulle i det samme ud fra en ejendom på vejen og ramte manden på knallerten, der væltede. Den 17-årige valgte alligevel at køre fra stedet, men det lykkedes en tilkaldt patrulje at identificere føreren, der vendte retur til stedet, da politiet ringede til ham. Føreren af knallerten havde kun fået mindre skader, men blev kørt til behandling på sygehuset. Den 17-årige blev til gengæld testet positiv for bl.a. cannabis og derfor medtaget til sygehuset, så der kunne udtages blodprøve.

Færdselsuheld – Strandvejen, Køge

Kl. 15.02 var flere bilister blevet impliceret i et sammenstød på Strandvejen ud for en campingplads i udkanten af Køge by.
Det viste sig, at 26-årig mand fra Glostrup var kørt i nordvestlig retning og med sin personbil kørt op i bagenden af den forankørende i den tætte trafik. Dette sammenstød bevirkede, at to yderligere bilister blev impliceret i et såkaldt “harmonikasammenstød”.
Ingen kom til skade ved uheldet, hvor politiet blot registrerede parterne og omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.16 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et sammenstød i det nordgående spor på Sydmotorvejen ved Køge, hvor fire bilister var impliceret.

Det viste sig, at de fire implicerede biler stort set spærrede motorvejen, så der opstod en længere kø i myldretidstrafikken. Fra en af de implicerede biler skulle en 37-årig mand fra Næstved med forsigtighed reddes ud, hvorefter han blev bragt til skadestuen til kontrol. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader. De øvrige parter var også uskadte efter sammenstødet.

Politiet fik klarlagt, at uheldet var sket i forbindelse med en pludselig opbremsning i morgenmyldretidstrafikken. Det havde en 40-årig mand fra Stensved for sent opdaget, så han påkørte bilisten foran. Dette sammenstød bevirkede, at to andre bilister blev impliceret i uheldet, men kl. ca. 06.50 kunne bilerne flyttes ind til siden, så trafikken i de to vognbaner kunne normaliseres med afvikling af køen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 21.32 rykkede rednings- og ambulancepersonale sammen med politiet ud til et færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor, hvor to lastbiler var stødt sammen.

Det viste sig, at en 48-årig mandlig lastbilchauffør fra Polen som fører af et dansk vogntog med stykgods fik motorproblemer under kørslen. Han trak ud mod nødsporet, hvor han fik motorstop og standsede her med størstedelen af vogntoget, men også med venstre side af vogntoget lidt ude i nærmeste vognbane.

Kort efter kom en 38-årig kvindelig lastbilchauffør fra Tyskland som fører af et dansk vogntog med frosne kødvarer kørende i samme retning. Hun strejfede den havarerede lastbil, hvis venstre side og dæk blev ødelagt. Førerkabinen på kvindens lastbil fik også skader, men det lykkedes hendes at få vogntoget standset.
Et større oprydningsarbejde gav anledning til afspærring af motorvejen i østlig retning frem til kl. ca. 05.00 fredag morgen, hvor skiltevogne ledte trafikken væk ved afkørsel 34 Borup.

Beredskabsstyrelsen assisterede redningsmyndigheden med at omlæsse gods fra lastbilerme, så køretøjerne efterfølgende kunne bugseres væk fra uheldsstedet.

Den kvindelige lastbilchauffør blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Også den mandlige lastbilchauffør var sluppet uskadt fra uheldet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl 13.56 ramte en varevogn ført af en 43-årig mand fra Fyn op bag i en personbil ført af en 23-årig mand fra Ringsted, der bremsede fordi en forankørende tog farten af. Begge personer slap uden alvorlige skader. Politiet skal igen opfordre til, at man afpasser hastigheden og afstanden til forankørende, når man færdes i trafikken, så man er sikker på, at man har tid nok til at reagere.

Færdselsuheld – Ølbycenter, Køge

Kl. 19.51 anmeldte en 26-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 19.00 havde parkeret sin bil på en p-plads bag et supermarked, hvor hun efterfølgende foretog et indkøb.

Da hun ca. 20 minutter senere kom ud til bilen, var den blevet påkørt og skubbet nogle meter. Bagkofangeren var faldet af som følge af påkørslen, men hun havde umiddelbart ingen oplysninger om skadevolderen, der havde forladt stedet uden at give sig til kende.
Politiet har nu optaget rapport om påkørslen i et forsøg på at få identificeret skadevolderen.

Grove biltyve anholdt – Ringstedvej, Lellinge – Køge

Søndag morgen omkring kl. 7.00 stoppede en patrulje en efterlyst bil på Ringstedvej mellem Lellinge og Køge Bilen blev stjålet ved et groft overfald ved svømmehallen i Glostrup fredag aften, hvor bilejeren blev udsat for vold og truet med pistol til at udlevere sin bil. Efterforskningen ledte politiet på sporet af bilen søndag morgen og kort efter blev bilen stoppet ved Lellinge.

Patruljen tog alle forbehold, grundet de voldsomme omstændigheder, da bilen blev stjålet. Ingen kom noget til, og politiet fik anholdt to personer i bilen. En 20-årig kvinde fra Køge sad bag rattet, og med som passager var en 21-årig mand fra Brøndby. De blev begge anholdt og sigtet for det grove biltyveri. Den kvindelige fører var påvirket af euforiserende stoffer og havde intet kørekort. Hun blev sigtet for narkokørsel uden førerret, og taget med til en blodprøveudtagelse.

De anholdte blev senere overdraget til Københavns Vestegns Politi, som efterforsker sagen om det grove overfald og biltyveriet. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse og senere udlevering til rette ejer.

Grundlovsforhør – Indbrud i villa – Klematisvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 04.35 fik politiet et alarmopkald om, at en indbrudstyv var blevet afsløret under et indbrud i en villa på Klematisvej.

Midt om natten havde familien hørt fodtrin i huset samt set lyset fra en lygte i entreen. Den mandlige beboer, der er politibetjent, råbte personen an, hvorefter vedkommende flygtede med beboeren efter sig under flugten ad Klematisvej mod vest.
Det lykkedes at pågribe indbrudstyven og tilbageholde ham, indtil politiet kom frem og formelt kunne anholde en 32-årig mand fra København få minutter senere. Indbrudstyven havde ikke nået at stjæle noget og havde formentlig været heldig med at finde en ulåst dør for at skaffe sig adgang til familiens bolig midt om natten.

Den 32-årige er tidligere i 2022 idømt frihedsstraf for indbrudskriminalitet, hvorfor han efter afhøring til denne sag vil blive fremstillet kl. 13.00 i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side.

—————-

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 19.15 målte en videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 161 km/t ad Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning ved Greve, selv om højst tilladte hastighed på motorvejen ifølge skiltningen er højst 110 km/t.

En 30-årig mand fra Næstved blev efterfølgende sigtet for hastighedsovertrædelsen og kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Knallerter til undersøgelse – Dalbyvej, Ejby, Lille-Skensved

En motorcykelbetjent fra færdselspolitiet var tirsdag morgen kl. ca. 08.00 på Dalbyvej ved Ejby skole, hvor de unge, der kørte på knallerter, blev kontrolleret.

To 30-knallerter kunne tilsyneladende køre hurtigere end tilladt, så politiet fik de to knallerter bragt ind til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer.

En 15-årig dreng fra Borup og en 17-årig pige fra Viby Sj. kan nu vente i spænding på at få resultatet af de tekniske undersøgelser af deres knallerter. Resultatet af undersøgelserne, herunder især den hastighed, som knallerten kan køre på grund af konstruktive ændringer, vil have indflydelse på, hvorvidt de to knallertkørere ud over en bøde også skal have en påstand om betinget frakendelse af retten til at køre knallert.

Mistænkelig genstand – Boholtevej, Køge

Kl. 17.54 anmeldte en forbipasserende, at han havde set en sær dåse med ledninger ved en bænk. Han turde ikke nærme sig, men synes det så mistænkeligt ud. Politiets indsatsleder blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Af sikkerhedsmæssige årsager blev området omkring bænken afspærret, og fotos af dåsen blev sendt til eksperter til vurdering. Da dåsen ikke blev skønnet farlig kunne politiets indsatsleder undersøge den nærmere. Dåsen indehold var ganske rigtig en helt ufarlig opfindelse med dele fra en fastnettelefon, og politiet kunne ophæve afspærringen. Hvem som havde glemt dåsen på bænken lykkedes det ikke politiet af afklare.

Muligt narkosalg ved S-togstation – Ølbycenter, Køge

Kl. 17.38 fik politiet en anmeldelse om, at en mand måske foretog salg af narkotika i området ved Ølby S-togstation.

En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 24-årig mand fra Stevns, der kunne mistænkes for den mistænkelige adfærd. En nærmere kontrol af ham afslørede, at han var i besiddelse af otte små poser med i alt 13,5 gram hash, et mindre kontant beløb samt noget plast, som hashen måske havde været pakket ind i.

Den 24-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og ved en efterfølgende ransagning af mandens opholdssted fandt politiet ikke yderligere. Derfor blev han løsladt senere på aftenen og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Påvirket bilist – Værftsvej, Køge

Kl 00.50 standsede politiet en 31-årig mand fra Næstved, der kom kørende i en personbil. En narkometertest viste, at han var påvirket af cannabis og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve på sygehuset.

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Hovedgaden, Lille-Skensved – Køge

Kl. 01.16 ville en patrulje standse en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da varebilen blev ført ad Hovedgaden.

Føreren ønskede dog ikke at tale med politiet og satte derfor hastigheden op over de næste to kilometer frem til Overdrevet, Lille-Skensved. Her standsede varebilen, og føreren flygtede til fods ud over en mark, hvor han gemte sig i en grøft.

Politiet fandt dog hurtigt føreren, der blev identificeret som en 28-årig mand fra Lille-Skensved, der i forvejen var frakendt kørekortet. Han blev desuden mistænkt for at være påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen, hvorfor han også blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, hvilket han nu kan afvente analyseresultatet af, før han hører nærmere til sagen.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 20.05 anholdt og sigtede politiet en 57-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Slimmingevej, Køge

Kl 17.53 standsede en patrulje en 29-årig mand fra Køges opland, der kom kørende i en varebil. En alkometertest viste, at manden var påvirket af alkohol over det tilladte. Han blev derfor taget med på sygehuset til udtagning af blodprøve.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 08.56 standsede politiet en personbil med en 52-årig mand fra Ringsted bag rattet med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og den ældre personbil, som han førte i østlig retning ad Vestmotorvejen ved Køge

Den 52-årige havde et kørekort til at føre bilen, som politiet ikke fandt nogen fejl ved. Politiet foretog dog også en alkometertest af den 52-årige, hvilket medførte en sigtelse for spirituskørsel og en kortvarig anholdelse i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Straksdom til indbrudstyv – Indbrud i villa – Klematisvej, Køge

En 32-årig mand fra København blev i et grundlovsforhør tirsdag i Retten i Roskilde idømt seks måneders fængsel for et indbrud i en privat bolig på Klematisvej, Ølsemagle, Køge Der var tale om en straksdom til den 32-årige, der tidligere i år også er blevet idømt frihedsstraf for indbrudskriminalitet.

Efter dommen forblev den 32-årige frihedsberøvet, indtil afsoningen af den idømte frihedsstraf kan begynde.

Anholdelsen af den nu dømte indbrudstyv skete om natten, efter at den mandlige beboer, der er politibetjent, var løbet efter og havde tilbageholdt ham, indtil politiet var fremme. Tyven var kommet ind ad formentlig en ulåst dør, men nåede ikke at stjæle noget, da han blev opdaget.

Tyveri af træpiller – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 08.59 kom en anmeldelse om tyveri af træpiller fra en ejendom i Bjæverskov by. Mellem fredag aften og lørdag morgen blev fjernet 25 poser træpiller fra gårdspladsen. Træpillerne kunne ikke ses fra vejen, så nogen måtte have været inde på adressen for at opdage træpillerne. En patrulje optog rapport i sagen og undersøgte stedet. Vidner som har set nogen personer eller køretøjer i området, som kan have vakt mistanke bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Tyveri fra køretøjer – Solrød / Greve / Roskilde / Lejre / Køge

I løbet af weekenden og frem til mandag formiddag har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget ikke mindre end 23 anmeldelser om tyveri fra både person- og varebiler i kommunerne Solrød (2 anmeldelser), Greve (5 anmeldelser), Roskilde (3 anmeldelser), Lejre (5 anmeldelser) og Køge (8 anmeldelser).

I Greve og Solrød kommuner gik det natten mellem lørdag og søndag ud over fem personbiler, der alle fik en rude knust, så tyven(e) kunne få adgang til køretøjet. Fra køretøjerne blev stålet computere, tøj, solbriller, kontanter og sodavand.

I kommunerne Roskilde, Lejre og Køge samt enkelte i hhv. Greve og Solrød kommune gik tyverierne ud over varebiler, hvor de fleste af dem havde fået opbrudt en side- eller bagdør for at få adgang til varerummet. Andre varebiler havde fået knust en rude, så tyven(e) på den måde kunne få adgang.

Varebilerne tilhører primært firmaer inden for håndværkerbranchen, hvorfor de stjålne effekter fra køretøjerne har været diverse værktøj.

Tyverierne fra varebilerne kan i de berørte kommuner koncentreres om især Gevninge (Lejre kommune), Svogerslev (Roskilde kommune) og Ejby-området (Køge kommune).

Politiet har undersøgt adskillige af de berørte varebiler for eventuelle tekniske spor, som politiet nu afventer resultatet af i håb om, at en eller flere mistænkte måske kan identificeres. I forbindelse med efterforskningen vil politiet også gerne høre nærmere fra personer, der i de berørte områder har bemærket usædvanlig aktivitet f.eks. i nærheden af køretøjer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra personbiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din personbil:

• Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
• Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
• Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din varebil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (findes ikke i alle varebiler).
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Fredag – lørdag

Udenlandsk butikstyv – Støberivej, Køge

Kl. 13.04 kørte en patrulje til Superloppen i Køge, hvor en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt, da han havde stjålet en jakke. Patruljen kørte frem, hvor de traf en 23-årig mand fra Litauen, som blev sigtet for butikstyveri og anholdt. Han blev taget med til stationen til afhøring og senere løsladt. Den 23-årige havde adresse i Danmark, og han vil senere få tilsendt en bøde i sagen.

Indbrud i Perioden

Klitrosevej, Køge
Klematisvej, Ølsemagle, Køge