Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/10/10 til 2022/10/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilister blæste forbi fartkontrol – Stensbjergvej, Køge

Mandag eftermiddag var en patrulje fra færdselsafdelingen på fartkontrol med laser på Stensbjergvej i Køge Her er det tilladt at køre 50 km/t, men det var der flere bilister, som ikke overholdt.

Kl. 14.33 målte patruljen en personbil til at køre hele 89 km/t ad Stensbjergvej mod syd. Føreren af bilen, en 19-årig kvinde fra Bjæverskov, kan nu foruden en betydelig bøde også forvente et kørselsforbud i sagen, da hun har haft kørekort i under 3 år. Det betyder, at efter sagen er afgjort skal hun bestå en kontrollerende køreprøve, før hun igen må køre bil.

Kl. 15.06 blev en varebil målt til at køre 85 km/t mod syd, så bilisten blev blinket ind til siden af en patrulje. Føreren, en 37-årige mand fra Køge, blev nu gjort bekendt med sin høre hastighed, og at sagen foruden en bøde kom til at koste ham en betinget frakendelse af førerretten.

Derudover blev to bilister målt til at køre mere end 30% for hurtigt. De kan forvente en bøde og et klip.

Mens politiet var på stedet kørte en 17-årig ung mand fra Køge forbi på et el-løbehjul uden hjelm. Han blev derfor sigtet og kan forvente en bøde i sagen.

Butikstyveri – Torvet, Køge

Kl. 11.49 anmeldte personalet i en sportsforretning, at en mand var flygtet derfra som mistænkt for at have stjålet en jakke. Manden var løbet ind i en blindgyde og blev holdt tilbage.
Politiet fik kontakt til den tilbageholdte, som viste sig at være en 34-årig mand fra Polen. Han blev sigtet for tyveri af en jakke, som han havde gemt i en rygsæk, da han forlod sportsforretningen uden at betale for noget. Den polske mand vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Fodgænger på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.31 fik politiet den første af flere anmeldelser om en kvinde med rygsæk, der gik i nødsporet på Køge Bugt Motorvejen mellem Karlslunde og Greve S.
En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig polsk kvinde med ophold i Sverige. Hun oplyste, at hun var på vej til Stockholm, så politiet ydede den service at transportere hende til nærmeste togstation, så den videre rejse kunne ske forsvarligt og lovligt.

Færdselsuheld – Allehelgensgade / Jernbanegade / Køgevej, Roskilde

Kl. 03.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Allehelgensgade – Jernbanegade – Køge, idet to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 41-årig mand fra Ølstykke var kørt i en personbil ad Allehelgensgade mod syd frem til lyskrydset og videre ud på Jernbanegade, hvor han stødte sammen med en personbil, som en 56-årig kvinde fra Lejre førte ad Jernbanegade i vestlig retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men politiet har optaget rapport om sammenstødet, idet den 41-åriges kørsel i en personbil ad Allehelgensgade på den pågældende strækning kan være en overtrædelse af færdselsloven, idet kørsel kun var tilladt for busser i rutekørsel.

Færdselsuheld – Brinkholmvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 17.05 havde en 83-årig mand fra Birkerød bakket med en personbil ud fra en privat indkørsel på Brinkholmvej. Herunder ramte han en 71-årig kvinde fra København på det ene ben, da hun stod ude på vejen med ryggen til indkørslen.

Den 71-årige kom til skade og blev indlagt på sygehuset til behandling for skaden på benet.
Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af personskaden og for at få belyst de nærmere omstændigheder.

Færdselsuheld – Kløvestedvej, Borup – Køge

Kl. 11.28 ville en patrulje på Kløvestedvej i Borup standse en sort personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politipatruljen og kørte ind over en privat gårdsplads og videre ud på en mark for at køre væk fra politiet. Patruljen kørte dog efter personbilen, der kørte gennem et hegn og tilbage mod Kløvestedvej, hvor personbil hastigt forsvandt i nordlig retning.

Politiet undersøgte den kørte rute på marken og fandt dele af en lygte, som var blevet tabt under flugten fra politiet. Lygtedelen indgår nu i politiets efterforskning for at få identificeret føreren, idet politiet nåede at aflæse bilens nummerplade og via disse oplysninger om bilejeren vil forsøge at finde frem til føreren. Ingen kom til skade i forbindelse med flugten fra politiet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 18.36 skete der et uheld på en tilkørsel til motorvejen, da en 39-årig lokal mand kom kørende i en personbil. Pludseligt rev påhængsvognen sig løs og røg ind i autoværnet i midten af motorvejen. I det samme kom en 63-årig mand fra København kørende og ramte påhængsvognen. Parterne udvekslede selv oplysninger til brug for forsikringssagen. En patrulje kom frem til stedet og sikrede, at påhængsvognen kunne skubbes i sikkerhed i nødsporet sammen med en Falck-vogn, der tilfældigvis også var på stedet

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl 13.56 ramte en varevogn ført af en 43-årig mand fra Fyn op bag i en personbil ført af en 23-årig mand fra Ringsted, der bremsede fordi en forankørende tog farten af. Begge personer slap uden alvorlige skader. Politiet skal igen opfordre til, at man afpasser hastigheden og afstanden til forankørende, når man færdes i trafikken, så man er sikker på, at man har tid nok til at reagere.

Grove biltyve anholdt – Ringstedvej, Lellinge – Køge

Søndag morgen omkring kl. 7.00 stoppede en patrulje en efterlyst bil på Ringstedvej mellem Lellinge og Køge Bilen blev stjålet ved et groft overfald ved svømmehallen i Glostrup fredag aften, hvor bilejeren blev udsat for vold og truet med pistol til at udlevere sin bil. Efterforskningen ledte politiet på sporet af bilen søndag morgen og kort efter blev bilen stoppet ved Lellinge.

Patruljen tog alle forbehold, grundet de voldsomme omstændigheder, da bilen blev stjålet. Ingen kom noget til, og politiet fik anholdt to personer i bilen. En 20-årig kvinde fra Køge sad bag rattet, og med som passager var en 21-årig mand fra Brøndby. De blev begge anholdt og sigtet for det grove biltyveri. Den kvindelige fører var påvirket af euforiserende stoffer og havde intet kørekort. Hun blev sigtet for narkokørsel uden førerret, og taget med til en blodprøveudtagelse.

De anholdte blev senere overdraget til Københavns Vestegns Politi, som efterforsker sagen om det grove overfald og biltyveriet. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse og senere udlevering til rette ejer.

Hærværk – Vedskøllevej, Herfølge. Køge

Kl 10.45 kommer der anmeldelse om, at der er smadret nogle ruder på et plejehjem og sparket en kælderdør ind. Da patruljen kommer frem, træffer man en 15-årig dreng på stedet. Han er nu sigtet for hærværk. Da han også havde en hobbykniv på sig uden at have et formål med det, blev han samtidigt sigtet for at overtræde knivloven.

Indsats mod social dumping – Odsherred og Køge

Tirsdag formiddag foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi kontrol i Odsherred og Køge på byggepladser og i andre virksomheder, som ansætter udenlandsk arbejdskraft.
Ved kontrollen deltog også Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI). I Odsherred traf de to lettiske medarbejdere på en byggeplads og på en anden blev der truffet nogle syriske arbejdere, en ukrainer, en polak, en ægypter og flere danske arbejdere. I Køge traf de på et autoværksted kun danske medarbejdere. Der var ved dagens kontrol ingen sager for politiet, men de andre myndigheder gav påtaler for mindre ting.

Myndighederne vil gennemføre tilsvarende kontroller i den kommende tid som et led i indsatsen mod eventuel ulovlig arbejdskraft og social dumping.

Knallertkører uden rette kørekort – Ringvejen, Køge

Kl. 16.00 bemærkede en patrulje en knallert med en hvid nummerplade køre på cykelstien ad Ringvejen i sydlig retning. Politiet havde en mistanke om, at der kunne være tale om en 45-knallert, som ikke måtte køre på cykelstien.

Det viste sig at være en såkaldt 45-knallert, som en 22-årig mand fra Fakse var fører af. Han havde ikke noget kørekort til kategori B (bil) eller stor knallert, men kun kørekort til en lille 30-knallert. Da knallerten var en 45-knallert, blev den 22-årige sigtet for både kørsel uden førerret på 45-knallerten og for kørsel på cykelstien i stedet for rettelig på kørebanen.

Den 22-årige oplyste, at han havde undret sig over, at knallerten kunne noget hurtigere end en anden knallert, som han havde haft tidligere, og som til forveksling lignede denne knallert. Han blev vejledt om at finde en anden fører til knallerten og om, at knallerten kunne beslaglægges, såfremt han flere gange kørte på den uden at have den krævede førerret til en 45-knallert.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Langesvej, Køge

Kl. 19.22 måtte en 47-årig mand fra Herfølge se en personbil blive transporteret væk på et bugseringskøretøj, efter at politiet havde beslaglagt bilen efter gentagne kørslen uden at have førerret.

Politiet havde forinden standset den 47-årige i personbilen, som han førte ad Langesvej. Da han ikke havde fået generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet, sigtede politiet for kørsel uden førerret.
Politiet kunne ved nærmere kontrol konstatere, at det nu var ottende gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil.

Grundlaget for at beslaglægge bilen var ifølge politiet til stede, men det mente den kvindelige bilejer ikke. Hun blev dog sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.
Den 47-årige og den kvindelige bilejer vil nu høre nærmere fra politiet, når en dommer har kigget nærmere på, hvorvidt grundlaget for beslaglæggelsen af bilen har været til stede.

Mistænkelig genstand – Boholtevej, Køge

Kl. 17.54 anmeldte en forbipasserende, at han havde set en sær dåse med ledninger ved en bænk. Han turde ikke nærme sig, men synes det så mistænkeligt ud. Politiets indsatsleder blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Af sikkerhedsmæssige årsager blev området omkring bænken afspærret, og fotos af dåsen blev sendt til eksperter til vurdering. Da dåsen ikke blev skønnet farlig kunne politiets indsatsleder undersøge den nærmere. Dåsen indehold var ganske rigtig en helt ufarlig opfindelse med dele fra en fastnettelefon, og politiet kunne ophæve afspærringen. Hvem som havde glemt dåsen på bænken lykkedes det ikke politiet af afklare.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 11.27 blev en 24-årig mand fra Odense anholdt i forbindelse med en sigtelse for at køre i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning. Færdselspolitiet mistænkte ham for at være påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Politi på besøg i børnehave – Vemmedrup, Bjæverskov – Køge

Mandag var betjente var forebyggelsesafdelingen på besøg i en børnehave i Vemmedrup. Børnehaven havde haft en emne om, hvordan man ringer efter hjælp, hvis der sker noget. De havde talt om at ringe efter politi på 114 og om alarmcentralen på 112, og i den forbindelse ville de gerne have besøg af en patrulje.

Politiassistenterne Lasse og Stine mødte den spændte børneflok og deres pædagoger foran institutionen. De mindste børn var mest trygge med en voksen i hånden, men de største børn indtog politibilen med storm. Der blev styret, drejet og trykket på alle knapper. Politibilens lys og lydsignaler blev testet, og børnene fik lov til at se håndjern og politistav. Betjentene fik en god snak om politiets arbejde med de glade unger.

“Det var nogle meget opmærksomme børn, vi mødte. Jeg er ikke i tvivl om, at der er nogle kommende politikollegaer i den flok,” grinede betjent Lasse efter besøget.

Solouheld – Køgevej, Gadstrup, Roskilde

Kl. 20.20 kørte en 25-årig mand fra Kirke Såby i nordvestlig retning ad Køgevej, da han på vej ud af en rundkørsel ved Smedegade mistede vejgrebet. Den 25-årige mand ramte et træ, hvorefter bilen snurrede rundt og endte på kørebanen med siden til. Ingen kom til skade under uheldet, men køretøjet havde en del skader.

Tre narkokørsler mv. – Roskilde / Lejre / Køge

Tre bilister blev inden for en time anholdt og sigtet for narkokørsel i det køretøj, som de var fører af, da politiet standsede dem. Det drejede sig om følgende:
Kl. 15.42 – H/F Hvilen, Roskilde: 29-årig mand uden fast bopæl førte en personbil og blev mistænkt for at have cannabis i blodet.
Kl. 16.00 – Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø: 39-årig mand fra Hvidovre sigtet for både narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil.
Kl. 16.38 – Københavnsvej, Køge: 29-årig mand fra Rønnede blev sigtet for både kørsel i frakendelsestiden, brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen og narkokørsel (mistanke om kokain) i en personbil.
Alle tre sigtede bilister vil høre nærmere fra politiet, når deres analyseerklæringer fra blodprøverne foreligger.

Tyveri af træpiller – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 08.59 kom en anmeldelse om tyveri af træpiller fra en ejendom i Bjæverskov by. Mellem fredag aften og lørdag morgen blev fjernet 25 poser træpiller fra gårdspladsen. Træpillerne kunne ikke ses fra vejen, så nogen måtte have været inde på adressen for at opdage træpillerne. En patrulje optog rapport i sagen og undersøgte stedet. Vidner som har set nogen personer eller køretøjer i området, som kan have vakt mistanke bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Udenlandsk butikstyv – Støberivej, Køge

Kl. 13.04 kørte en patrulje til Superloppen i Køge, hvor en udenlandsk mand var blevet tilbageholdt, da han havde stjålet en jakke. Patruljen kørte frem, hvor de traf en 23-årig mand fra Litauen, som blev sigtet for butikstyveri og anholdt. Han blev taget med til stationen til afhøring og senere løsladt. Den 23-årige havde adresse i Danmark, og han vil senere få tilsendt en bøde i sagen.

Vold – Østre Banevej, Køge

Kl 15.47 fik politiet anmeldelse om, at 29-årig lokal mand natten til søndag havde været i byen i Køge Da han på vej hjem passerede en gruppe andre personer, fik han pludseligt et slag i nakken, så han faldt om. Personerne skulle ligeledes have sparket ham. Manden blev efterfølgende hjulpet ind i en taxi af forbipasserende og kørt til undersøgelse på skadestuen. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set episoden.

Indbrud i Perioden

Snebærvej, Ølsemagle, Køge

Foto: ABW