18. maj 2017 til 30. maj 2017

Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 18. maj 2017 til 30. maj 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Herfølge, Køge

Kl. 1335 skete et færdselsuheld på Vordingborgvej, hvor en varebil kørte mod nord og i forbindelse med et højresving påkørte varebilen en personbil, der holdt på en tankstation med henblik på at komme ud på Vordingborgvej. Der skete kun materiel skade.

Føreren af varebilen, en 46-årig kvinde fra Haslev, var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Varebilen tog politiet sig af, da kvinden i forvejen har inddraget sit kørekort, og det må antages, at promillen er særdeles høj, hvilket vil sige over 2 promille.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 2222 skete et uheld på Sydmotorvejen i nordgående retning, hvor en personbil, der blev ført af en 49-årig mand fra Vallensbæk, kørte ind i autoværnet. Der blev udtaget en blodprøve af pgl, da der var mistanke om, at han var påvirket af medicin eller narkotika. Der skete ingen personskade.

Mand på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1221 fik politiet den første af flere anmeldelser om, at en person befandt sig i midterrabatten på motorvejen. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 24-årig mand fra Odense SØ, som i forbindelse med en samtale med politifolkene gav udtryk for, at han ikke havde det så godt med sig selv og sit liv.

Han indvilligede derfor i at blive kørt til en psykiatrisk skadestue til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet har ingen oplysninger om, hvordan han var havnet det pågældende sted under hensyn til hans bopæl på Fyn.

Forsøg på tricktyveri – Køge

Kl. 1300 kom en østeuropæisk udseende mand ind i en forretning på Vordingborgvej.

Han ville købe nogle pærer og ville betale med en 1000 kr. seddel. Pgl. forsøgte at distrahere ekspedienten, der var meget på vagt, og ikke lod sig distrahere til at give flere penge tilbage end de 1000 kr., da pgl. pludselig ikke ville købe noget alligevel.

Uro – Køge

Kl. 0210 var der slagsmål mellem 10-12 personer på Nørregade. To 19-årige mænd fra Køge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De blev løsladt senere på natten med en bøde for deres optræden.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1200 søndag hævede en 78-årig mand fra Køge penge i en automat på Torvet. En mand henvendte sig til den 78-årige efterfølgende og spurgte om vej. Senere opdagede den 78-årige, at han ikke havde de penge, som han netop havde hævet. Politiet fik først anmeldelsen kl. 1709. Intet signalement af manden.

Tricktyveri på offentlig toilet – Nørregade, Køge

Kl. 1243 anmeldte en 70-årig mand fra Ishøj, at han for få minutter siden var blevet bestjålet, da han var på vej ud fra de offentlige toiletter, idet vejen blev spærret ham af to mænd. Den 70-årige, der bruger rollator, skubbede til manden foran ham med rollatoren, men manden blev stående. Herunder lykkedes det anden mand at stjæle den 70-åriges pung med diverse kort og et mindre kontantbeløb fra bukselommen, og herefter forsvandt de to mænd i ukendt retning i området. Mændene blev af offeret beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 50-55 år, ca. 185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: solbrændt, Iført: blå windbreaker, Medbragte: mørk rygsæk med røde striber rundt i kanten (spærrede vejen foran offeret); og B: Mand, Dansk af udseende, 40-45 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort (befandt sig bag offeret og stjal pungen). Politiet ledte forgæves efter de to mænd i det centrale Køge

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1507 rykkede politiet ud til supermarkedet Aldi, hvor to udenlandske personer var blevet tilbageholdt efter tyveri. Politiet fik kontakt til og anholdt en 47-årig kvinde og en 21-årig mand begge fra Rumænien, der begge blev sigtet for butikstyveri. De havde lagt 28 æske chokolade til en værdi af 530 kr. ned i en medbragt lærredspose, hvorefter de havde forladt supermarkedet uden at betale. De to anholdt blev bragt til politistationen i Køge med henblik på dels afhøring til sagen, dels undersøgelse af deres personlige forhold. Det viste sig, at kvinden i starten af maj måned var blevet sigtet for butikstyveri i København, hvor den 21-årige mand også havde været til stede. De to anholdte forblev derfor i politiets varetægt i medfør af udlændingelovens bestemmelser, medens Udlændingestyrelsen og politiet får afklaret, om de to rumænere skal udvises administrativt fra Danmark. Fredag morgen har politiet fået underretning om, at der ikke var grundlag for en administrativ udvisning, hvorfor de to frihedsberøvede bliver løsladt.

Brand i værksted – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1803 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et værksted. En forbipasserende havde bemærket, at der kom røg ud fra vinduer og døre i værkstedet, og derfor slået alarm. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, således at kun værkstedet blev mindre skadet som følge af branden. I værkstedet var et komfur, hvor en kogeplade på ukendt måde var blevet tændt, hvorefter effekter, der lå på en kogeplade, var brudt i brand. Ingen kom til skade som følge af branden.

Høje brag i centrum – Køge

Kl. 2234 kontaktede tre anmeldere politiet for at fortælle, at der løb høje brag i centrale dele af Køge by. Et par patruljer, som befandt sig i det centrale Køge i anden anledning, kunne straks give en beroligende melding: der var tale om fyrværkeri i forbindelse med indvielsen af byens nye biograf. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af de tre anmeldelser.

Narkokørsel/kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 0908 standsede politiet en bil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren var en 42-årig mand fra Køge, som i forvejen var frakendt kørekortet. Da politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, deltog den 42-årige i en narkometertest. Testen indikerede, at føreren var påvirket af kokain, hash og benzodiazepiner, hvorfor han blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for indhold af euforiserende stoffer. Da den 42-årige tidligere havde en afgørelse om netop kørsel i narkotikapåvirket tilstand, beslaglagde politiet hans personbil. Den beslutning var bilejeren dog ikke enig i, hvorfor beslaglæggelsen af personbilen skal prøves i retten. Senere vil den 42-årige få besked om resultatet af analysen af hans blodprøve og dermed sagens afgørelse.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Parkvej, Køge

Kl. 1218 skete der et færdselsuheld, da en 69-årig mand fra Køge i sin personbil efter kørsel ad Ringstedvej mod øst ville svinge til højre ad Parkvej. En 19-årig mand fra Solrød Strand kørte på cykel i samme retning og skulle fortsætte ligeud, men blev ramt på baghjulet af bilisten. Cyklisten væltede som følge af påkørslen og pådrog sig flere, store hudafskrabninger, hvorfor han blev kørt til fornøden behandling på skadestuen i Køge Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Tyveri fra biler – Stevns / Køge

Kl. 0906 fik politiet en anmeldelse fra et autofirma på Frøslevvej, Store-Heddinge om, at seks personbiler havde fået stjålet deres airbags, og nummerpladerne var tillige blevet stjålet fra en kundebil. Gerningsmændene havde knust ruderne til de biler, hvor airbags var blevet stjålet i løbet af natten mellem mandag og tirsdag.

I Køge by-område havde ukendte gerningsmænd i løbet af samme tidsrum begået indbrud i ni køretøjer (varebiler og lastbiler), hvorfra der er blevet stjålet forskelligt lige fra fladskærme til typisk håndværktøj fra håndværkerbiler. Også i disse køretøjer var ruder blevet knust eller opbrydning af låse på lastbilers sættevogne i forbindelse med tyverier.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i byen i løbet af natten. Samtidig skal der også lyde en opfordring fra politiet om at henstille køretøjer, hvori der måske findes dyrt håndværktøj, på oplyste steder eller under opsyn for at minimere risikoen for tyveri / indbrud i køretøjet. Hvis man ser noget mistænkeligt, bør politiet kontaktes straks på tlf. 114 uanset tidspunkt på døgnet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1510 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført i nordlig retning på motorvejen. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Rødovre, der var frakendt førerretten og derfor ikke måtte køre bil. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil, fordi det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden førerret. Den 34-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Blotter på sti – Tangmosevej/Emilievej, Køge

Kl. 1722 anmeldte en mor på vegne af sin 11-årige datter fra Køge, at datteren for få minutter siden havde været udsat for en blotter, da hun gik på stisystemet ved Tangmosevej / Emilievej. En mand var pludselig hoppet ud foran datteren og havde blottet sit lem. Efterfølgende var manden forsvundet i løb i retning mod Stormøllevej. Blotteren blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 18-20 år, 180-185 cm høj, spinkel af bygning, lyst kort hår, der var tætklippet i siderne og lidt længere på toppen, iført sorte Adidas-joggingbukser med tre hvide striber ned ad benene og en sort langærmet trøje. Politiet ledte efter blotteren i området, men fandt ham ikke.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 0103 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Stege for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tigger fik advarsel – Ølbycenter, Køge

Kl. 1152 fik politiet en anmeldelse om, at en mand tiggede i en passage mellem P-pladsen og forretningscentret, medens en anden tilsyneladende holdt vagt. Politiet anholdt kort efter en 35-årig mand fra Rumænien som mistænkt for tiggeri, idet han sad på et tæppe og tiggede om penge med en kop med nogle få mønter i. Han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om betleri og løsladt efter afgørelse af sagen, hvor han fik meddelt en advarsel som straf for første overtrædelse af den bestemmelse. I gentagelsestilfælde vil han kunne risikere frihedsstraf.

ATV- og knallertkørsel til ulempe – Karlemosevej, Køge

Kl. 1432, kl. 1748, kl. 2008 og senest kl. 2034 modtog politiet anmeldelser om, at unge mænd fra området kørte på knallerter og en ATV i boligområdet på Karlemosevej, i området ved Ølby S-station og på/ved boldbanerne ved Rishøj Boldklub. Det både larmede meget og var farligt for øvrige trafikanter, især de gående, ifølge anmelderne, ligesom der var risiko for skader på boldbanerne. Politiet var i området i et forsøg på at få fat i personerne, men det lykkedes desværre ikke at finde de larmende maskiner eller deres førere.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød.

Kl. 1502 skete et færdselsuheld på motorvejen, hvor en bil gik i stå i kørebanen længst til højre. En anden bil kom bag fra, og denne nåede at bremse, da bil nr. 2 blev påkørt af en tredje bil, der med 110 km/t ramt bil nr. 2. Der skete stor materiel skade på bil 2 og 3. En passager i bil nr. 2 klagede over smerter i nakken, men derudover var der ingen personskade.

Den første bil blev ført af en 73-årig mand fra Aalborg, den anden bil blev ført af en 31-årig kvinde fra Store Heddinge og den tredje bil blev ført af en 29-årig kvinde fra Skovlunde.

Konfiskation af bil – Køge

Kl. 0045 standsede politiet en bil på Københavnsvej. Bilen blev ført af en 19-årig mand, der ikke havde kørekort. Det var ikke første gang, at han blev standset af politiet, hvorfor politiet beslaglage bilen med henblik på konfiskation.

Færdsel til ulempe – Køge

Kl. 1235 fik politiet anmeldelse om hensynsløs kørsel på stier og veje omkring Ølbycenter. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til de formastelige, der var forsvundet fra området, da politiet ledte efter dem.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1200 var en 84-årig kvinde fra Køge i banken, hvor hun vekslede 20 kroners mønter til en 1000 kr. seddel. Hun gik efterfølgende ud at handle og hævede i en forretning 300 kr. over det beløb, som hun skulle bruge til betaling.

På vej hjem blev hun kontaktet af et udenlandsk par påhenholdsvis 30-35år og 40-45 år for mandens vedkommende. De to fremviste et landkort, og da hun kom hjem opdagede hun, at hendes læderpung var stjålet og der var hævet 15000 kr. på hendes konto.

Tyveri fra container – Køge

Kl. 0743 blev anmeldt om tyveri fra to containere, der stod på Bjerggade. Tyveriet sket mellem tirsdag kl. 1600 og onsdag kl. 0700. Låger til containere skåret op, og fra stedet er stjålet en masse værktøj af forskellig art.

Blufærdighedskrænkelse – Bjæverskov, Køge

Kl. 0851 fik politiet en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse, der fandt sted mandag kl. 1450 på Lidemarksvej. En ældre mand tilbød en 21-årig kvinde et lift, hvilket kvinden i første omgang afslog, men da manden insisterede på at ville hjælpe hende, satte hun sig ind i bilen. Manden ville køre kvinden til Ringsted station, idet han fortalte, at han ikke havde andet at lave. Undervejs blev han nærgående dels i handling og dels i tale.

I Haslev blev kvinden sat af.

Manden beskrives som:

A: Mand, 50-70 år, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Skaldet, Talte: Dansk, Iført: Hvid T-shirt.

P.t. intet om den bil, som manden kørte i.

Færdselsuheld – Køge

Kl. 1552 skete et færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning. En bus, der blev ført af en 35-årig kvinde fra Karlslunde, kom ud på nødsporet og ramte en personbil, der holdt i nødsporet grundet motorstop.

Føreren af den strandede bil, en 33-årig mand fra Køge, stod foran bilen og kiggede på motoren, da bilen blev ramt af bussen og skubbet ca. 15 meter med føreren af bilen foran.

Føreren fik en flænge i hovedet og smerter i ben. Tre børn, der var passager i bussen blev også kørt til check på sygehus, men ud fra politiets oplysninger, var børnene ikke kommet til skade.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1743 bemærkede et par, at der var en østeuropæisk mand, der fulgte efter en ældre kvinde i Netto i Torvebyen. Parret fulgte efter kvinden og den mistænkelige mand, der gik over til en svensk indreg. Mondeo efterfølgende. Parret så, at kvinden gik over til et busstoppested, hvor flere andre ventede på bussen. Da parret havde sikret sig, at den udenlandske mand ikke havde rettet henvendelse til kvinden, så forlod de stedet igen.

Stor ros til parret for deres handlemåde. De rettede ikke selv henvendelse til den ældre kvinde, da de ikke ville gøre hende urolig.

Brandundersøgelse – Åsen, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 0716 slog en forbipasserende alarm, fordi han så røg komme ud fra et hus. Under alarmeringen sprang et vindue på grund af varmeudviklingen ved branden. Brandvæsnet og politiet kørte hurtigt til stedet, hvor ejeren efter en gåtur var kommet retur og kunne meddele, at der hverken var dyr eller mennesker indenfor. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, så der ikke var fare for, at branden ville sprede sig. Huset nedbrændte delvist, og brandårsagen formodes at være en overbelastet kabeltromle. Ingen kom til skade ved branden.

Indbrud i perioden
Nordhøj, Køge
Tjørnevej, Køge
Nordgården, Køge
Lykkebækvej, Køge
Falkevej, Køge
Ørnevej, Køge
Køgevej, Roskilde
Lammestrupvej, Borup
Ringstedvej, Bjæverskov
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov