Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/10/12 til 2022/10/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i bil – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 23.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om brand i en bil på en parkeringsplads tæt på Sydmotorvejen, efter at forbikørende havde slået alarm.

Brandvæsnet fik slukket branden, så politiet kunne kigge nærmere på køretøjet, som var en mindre personbil. Der var ingen personer til stede på parkeringspladsen, men nogle personer var inden branden set forlade parkeringspladsen i en mørk bil.

Politiet kunne ikke umiddelbart fastslå årsagen til branden i personbilen og vil i den anledning gerne i kontakt med personer, der har været til stede på parkeringspladsen inden branden i bilen. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Brand i halloween-udsmykning – Kibækvænge, Køge

Kl. 11.19 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en privat adresse, hvor der var en mindre brand i en vindueskarm.
Ingen var hjemme på stedet, hvor det viste sig, at en elektrisk halloween-udsmykning var brudt i brand med kraftig røgudvikling til følge. Der var ikke sket egentlig skade på andre ting end udsmykningen i vindueskarmen.
Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at få klarlagt de nærmere omstændigheder til brandens opståen i halloween-udsmykningen.

Brandundersøgelse – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 04.59 fik politiet melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en ildebrand ved en trappeopgang på Hovedgaden i Borup.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i det brændbare, som viste sig at være noget flamingo-lignende materiale sammen med resterne af noget pastasalat. Trappen førte ind til en bygning under renovering, så ingen personer havde været i fare på grund af branden.
Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at fastlægge brandårsagen, som der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på.

Brandundersøgelse – Køgevej, Roskilde

Kl. 14.19 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et bageri efter en alarmmelding om ildebrand på stedet.
Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at alle tilstedeværende var kommet ud i sikkerhed, hvorefter brandvæsnet kunne konstatere, at røg kom fra bageriets baglokale, hvor en mindre brand i fryserummet blev slukket.
Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på at finde frem til årsagen, der formentlig skal findes i de elektriske installationer i bageriet. Ingen kom til skade ved branden, og der havde ikke været risiko for, at branden ville brede sig til øvrige bygninger i nærheden.

Fodgænger på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.31 fik politiet den første af flere anmeldelser om en kvinde med rygsæk, der gik i nødsporet på Køge Bugt Motorvejen mellem Karlslunde og Greve S.
En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig polsk kvinde med ophold i Sverige. Hun oplyste, at hun var på vej til Stockholm, så politiet ydede den service at transportere hende til nærmeste togstation, så den videre rejse kunne ske forsvarligt og lovligt.

Færdselsuheld – Allehelgensgade / Jernbanegade / Køgevej, Roskilde

Kl. 03.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i lyskrydset Allehelgensgade – Jernbanegade – Køge, idet to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 41-årig mand fra Ølstykke var kørt i en personbil ad Allehelgensgade mod syd frem til lyskrydset og videre ud på Jernbanegade, hvor han stødte sammen med en personbil, som en 56-årig kvinde fra Lejre førte ad Jernbanegade i vestlig retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men politiet har optaget rapport om sammenstødet, idet den 41-åriges kørsel i en personbil ad Allehelgensgade på den pågældende strækning kan være en overtrædelse af færdselsloven, idet kørsel kun var tilladt for busser i rutekørsel.

Færdselsuheld – Brinkholmvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 17.05 havde en 83-årig mand fra Birkerød bakket med en personbil ud fra en privat indkørsel på Brinkholmvej. Herunder ramte han en 71-årig kvinde fra København på det ene ben, da hun stod ude på vejen med ryggen til indkørslen.

Den 71-årige kom til skade og blev indlagt på sygehuset til behandling for skaden på benet.
Politiet har optaget rapport om uheldet på grund af personskaden og for at få belyst de nærmere omstændigheder.

Færdselsuheld – Kløvestedvej, Borup – Køge

Kl. 11.28 ville en patrulje på Kløvestedvej i Borup standse en sort personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politipatruljen og kørte ind over en privat gårdsplads og videre ud på en mark for at køre væk fra politiet. Patruljen kørte dog efter personbilen, der kørte gennem et hegn og tilbage mod Kløvestedvej, hvor personbil hastigt forsvandt i nordlig retning.

Politiet undersøgte den kørte rute på marken og fandt dele af en lygte, som var blevet tabt under flugten fra politiet. Lygtedelen indgår nu i politiets efterforskning for at få identificeret føreren, idet politiet nåede at aflæse bilens nummerplade og via disse oplysninger om bilejeren vil forsøge at finde frem til føreren. Ingen kom til skade i forbindelse med flugten fra politiet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 18.36 skete der et uheld på en tilkørsel til motorvejen, da en 39-årig lokal mand kom kørende i en personbil. Pludseligt rev påhængsvognen sig løs og røg ind i autoværnet i midten af motorvejen. I det samme kom en 63-årig mand fra København kørende og ramte påhængsvognen. Parterne udvekslede selv oplysninger til brug for forsikringssagen. En patrulje kom frem til stedet og sikrede, at påhængsvognen kunne skubbes i sikkerhed i nødsporet sammen med en Falck-vogn, der tilfældigvis også var på stedet

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.20 var to personbiler stødt sammen på Vestmotorvejen i det vestgående spor mellem afkørslerne 33 og 34. Bilerne holdt nu i midterrabatten og delvist ude i overhalingssporet.

Politiet rykkede sammen med en skiltevogn ud til uheldsstedet, hvorfra begge parter i de tilkaldte ambulancer blev indbragt til skadestuen til kontrol. De var dog begge sluppet uden behandlingsskrævende skader.

Sammenstødet skete, da en 56-årig mand fra Middelbart kørte i overhalingssporet og for sent opdagede, at personbil foran med en 47-årig kvinde fra Kolding som fører kørte noget langsommere. Han påkørte derfor bagenden af kvindens bil, hvorefter bilerne standsede til gene for den øvrige trafik.
Ladvogne fik fjernet de to implicerede biler, som havde været årsag til en trafikophobning i det vestgående spor frem til uheldsstedet.

Politiet bemærkede i den langsomkørende trafik to bilister, der under kørslen anvendte håndholdt mobiltelefon. De to bilister blev standset og fik hver især en sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden de kunne fortsætte kørslen ad motorvejen.

Hærværk – Vedskøllevej, Herfølge. Køge

Kl 10.45 kommer der anmeldelse om, at der er smadret nogle ruder på et plejehjem og sparket en kælderdør ind. Da patruljen kommer frem, træffer man en 15-årig dreng på stedet. Han er nu sigtet for hærværk. Da han også havde en hobbykniv på sig uden at have et formål med det, blev han samtidigt sigtet for at overtræde knivloven.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Langesvej, Køge

Kl. 19.22 måtte en 47-årig mand fra Herfølge se en personbil blive transporteret væk på et bugseringskøretøj, efter at politiet havde beslaglagt bilen efter gentagne kørslen uden at have førerret.

Politiet havde forinden standset den 47-årige i personbilen, som han førte ad Langesvej. Da han ikke havde fået generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet, sigtede politiet for kørsel uden førerret.
Politiet kunne ved nærmere kontrol konstatere, at det nu var ottende gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil.

Grundlaget for at beslaglægge bilen var ifølge politiet til stede, men det mente den kvindelige bilejer ikke. Hun blev dog sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.
Den 47-årige og den kvindelige bilejer vil nu høre nærmere fra politiet, når en dommer har kigget nærmere på, hvorvidt grundlaget for beslaglæggelsen af bilen har været til stede.

Mange biler forsamlet – Bragesvej, Køge

Kl. 22.39 fik politiet en henvendelse om, at flere biler havde kørt hurtigt på motorvejen, og at de nu var kørt ind i området ved Køge Transportcenter.
Politiet kørte til området ved transportcentret og kunne konstatere, at op imod 200 biler var forsamlet i området ved Bragesvej og Ullsvej. Føreren af bilerne kørte ikke hensynsløs og ønskede tilsyneladende ikke længere at være i området, idet de fleste bilister forsvandt fra området.
Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiets tilstedeværelse i transportcenterområdet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 14.50 besluttede en patrulje på Sydmotorvejen sig for at kontrollere en personbil, idet politiet havde oplysninger om, at bilens ejer ikke havde noget kørekort.
Politiet standsede bilen ved Lellinge-afkørslen og fik kontakt til en 32-årig mand fra Frederikshavn bag rattet. Der var tale om bilens ejer, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af sin personbil. Føreren blev derfor indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, men senere også sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, idet en narkometertest gav udslag på kokain.

Den 32-årige fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

I bilen var også to mænd som passagerer, men ingen af dem blev sigtet for noget ved politiets kontrol.

Solouheld – Køgevej, Gadstrup, Roskilde

Kl. 20.20 kørte en 25-årig mand fra Kirke Såby i nordvestlig retning ad Køgevej, da han på vej ud af en rundkørsel ved Smedegade mistede vejgrebet. Den 25-årige mand ramte et træ, hvorefter bilen snurrede rundt og endte på kørebanen med siden til. Ingen kom til skade under uheldet, men køretøjet havde en del skader.

Spirituskørsel på knallert – Østergade, Lille-Skensved – Køge

Kl. 10.19 sigtede politiet en 59-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel, efter at han i alkoholpåvirket tilstand var kommet kørende på en lille 30-knallert ad Østergade i vestlig retning. Knallertkøreren fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

To hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Kl. 16.06 sigtede færdselspolitiet den første bilist for at køre for hurtigt ad Køgevej i østlig retning inden for byzonetavlen, således at højeste tilladte hastighed var 50 km/t.
En 53-årig kvinde fra Ringsted blev med en laser målt til at køre mindst 71 km/t i en personbil, så hun blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

En 18-årig mand fra Hvidovre blev kl. 16.21 også på Køgevej målt til at køre med mindst 75 km/t i en personbil også ad Køgevej inden for byzonetavlen. Det medførte også en sigtelse til ham for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser.

Begge sigtede kan nu forvente en bøde på 3.600 kr. samt opkrævning af et bidrag på 500 kr. til Offerfonden for deres hurtige kørsel, der også vil resultere i et klip i deres kørekort.

To narkokørsler – Køge

Kl. 17.55 sigtede politiet den første af to bilister for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i Køge-området.
Der var tale om en 34-årig mand fra Køge, som kl. 17.55 kørte i en personbil ad Stensbjergvej i Køge Den sigtelse undrede den 34-årige sig over, men fik alligevel udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kl. 19.44 kunne yderligere en bilist mistænkes for at køre i en personbil i narkotikapåvirket tilstand ad Køge Bugt Motorvejen. Her havde færdselspolitiet fået øje på bilisten og målte personbilen til at blive ført med mindst 140 km/t i nordlig retning, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Føreren af den hurtigkørende personbil var en 22-årig mand fra Ishøj, som ikke medbragte sig kørekort under kørslen, ligesom en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Også han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Begge bilister kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Tre narkokørsler mv. – Roskilde / Lejre / Køge

Tre bilister blev inden for en time anholdt og sigtet for narkokørsel i det køretøj, som de var fører af, da politiet standsede dem. Det drejede sig om følgende:
Kl. 15.42 – H/F Hvilen, Roskilde: 29-årig mand uden fast bopæl førte en personbil og blev mistænkt for at have cannabis i blodet.
Kl. 16.00 – Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø: 39-årig mand fra Hvidovre sigtet for både narkokørsel og kørsel uden førerret i en personbil.
Kl. 16.38 – Københavnsvej, Køge: 29-årig mand fra Rønnede blev sigtet for både kørsel i frakendelsestiden, brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen og narkokørsel (mistanke om kokain) i en personbil.
Alle tre sigtede bilister vil høre nærmere fra politiet, når deres analyseerklæringer fra blodprøverne foreligger.

Truende mand med lang kniv og narko mv. – Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 17.16 fik politiet en anmeldelse fra en bekymret borger i Ejby-området om en mand, der gik alene ude på offentlig vej og talte højlydt tilsyneladende med sig selv. Han medbragte en lang kniv og virkede i det hele taget utryghedsskabende for beboerne i området.

Flere patruljer kørte til Ejby-området, hvor politiet kortvarigt fik kontakt til en 38-årig fra Kirke-Hyllinge, der opholdt sig ved en adresse i området. Han havde stadig en lang kniv i hånden og udtalte truende til politiet, at han ville gøre skade på politipersonalet, såfremt politiet kom nærmere. Herefter gik han ind på adressen, mens politiet afspærrede området, så manden ikke kunne være til fare for andre.

I de næste timer forsøgte politiet at få kontakt til den 38-årige, der stadig opholdt på adressen, hvilket først lykkedes kl. ca. 20.45, hvor han frivilligt kom ud fra adressen. Manden blev herefter udramatisk anholdt, og ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af godt 23 gram amfetamin, inden den anholdte blev transporteret til politistationen i Roskilde i forbindelse med den fortsatte sagsbehandling i sagen.

Ved en efterfølgende ransagning af adressen, hvor den 38-årige havde opholdt sig, fandt politiet den lange kniv, der havde en bladlængde på 30 cm. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i de sager, som den 38-årige kan mistænkes for at have overtrådt.

I forbindelse med indsatsen i Ejby fik politiet assistance fra det lokale redningsberedskab og Beredskabsstyrelsen, som derfor også var til stede i området.

Den anholdte, 38-årige mand blev sigtet for trusler mod politiet, overtrædelse af knivloven samt overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, inden han efter afhøring til sagerne og efter en nærmere vurdering af de konkrete omstændigheder i sagen blev løsladt i løbet af natten. Han er således fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin strafferetlige afgørelse i forbindelse med et retsmøde.

Ulovlig knallert – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 22.00 standsede færdselspolitiet en 50-årig mand fra Lille-Skensved, som kørte på en knallert ad Gammel Lyngvej i en højere fart end forventeligt for en lille 30-knallert.

En kontrolmåling af knallertens hastighed på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 79 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, hvilket den 50-årige blev sigtet for. Herudover blev han også sigtet for en manglende, men lovpligtig ansvarsforsikring for knallerten.

Undersøgelse af bilbrand – Præstebanken, Herfølge – Køge

Kl. 23.05 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved en bilbrand nærmere, efter at der var blevet slået alarm til brandvæsnet.
Bilejeren kunne sammen med politiet konstatere, at bilen trods brandvæsnets indsats udbrændte. Politiet har nu optaget en rapport om bilbranden, som skal undersøges nærmere i et forsøg på at fastslå brandårsagen, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Varetægtsfængslet efter færdselsuheld (vanvidskørsel) – Værftsvej, Køge

Kl. 15.20 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom bilist, som kunne oplyse, at en varebil var forulykket og havde påkørt et skilt under kørsel ad Værftsvej i nordlig retning. Føreren af varebilen havde forinden kørt meget usikkert på strækningen fra Bådehavnen, hvor bilisten også var gået i stå under kørslen.
Anmelderen havde sammen med en anden bilist fået standset føreren af varebilen, så politiet kunne få kontakt til en 40-årig mand fra Litauen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark.

Den 40-årige var kørende i en dansk varebil og blev i forbindelse med alkometertest konstateret påvirket af alkohol, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel. Alkoholpåvirkningen var i en sådan grad, at alkoholkoncentrationen i en blodprøve kunne forventes at overstige to promille, hvorfor politiet kunne mistænke ham for vanvidskørsel.
Varebilen, som den 40-årige havde været fører af, havde skader på sin højre side og et punkteret bagdæk også i højre side formentlig efter påkørsel af et vejskilt på den østlige side af Værftsvej.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse primært for alkohol, men også for eventuelle euforiserende stoffer (mulig mistanke om cannabis), forblev den 40-årige litauer i politiets varetægt, idet han søndag blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham foreløbigt til den 3. november 2022 efter hjemrejselovens bestemmelser, mens politiet afventer analyseresultatet af den udtagne blodprøve.

Den varebil, som litaueren var fører af, blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket firmaejeren ikke modsatte sig. Endvidere fik litaueren selv inddraget sin førerret, så han ikke længere i Danmark må være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Vold – Østre Banevej, Køge

Kl 15.47 fik politiet anmeldelse om, at 29-årig lokal mand natten til søndag havde været i byen i Køge Da han på vej hjem passerede en gruppe andre personer, fik han pludseligt et slag i nakken, så han faldt om. Personerne skulle ligeledes have sparket ham. Manden blev efterfølgende hjulpet ind i en taxi af forbipasserende og kørt til undersøgelse på skadestuen. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set episoden.

Indbrud i Perioden

Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge (forsøg)

Foto: ABW