Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/10/19 til 2022/11/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist flygtede efter sammenstød – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 14.16 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen nordgående, da en bilist i første vognbane aquaplanede ind i en bilist, en 27-årig mand fra Albertslund, som kørte i 2.vognbane. Efter sammenstødet kørte den 27-årige ind i nødsporet, men den bilist, som forårsagede uheldet stoppede ikke op, men fortsatte af motorvejen. Ingen personer meldes at være kommet til skade ved uheldet.

Bilen som kørte fra stedet var en Peugeot 208 i mørkeblå/sort. Politiet kørte til stedet og optog rapport, og forsøger nu at finde frem til den flygtede part. Vidner som har overværet sammenstødet, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i halloween-udsmykning – Kibækvænge, Køge

Kl. 11.19 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en privat adresse, hvor der var en mindre brand i en vindueskarm.
Ingen var hjemme på stedet, hvor det viste sig, at en elektrisk halloween-udsmykning var brudt i brand med kraftig røgudvikling til følge. Der var ikke sket egentlig skade på andre ting end udsmykningen i vindueskarmen.
Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at få klarlagt de nærmere omstændigheder til brandens opståen i halloween-udsmykningen.

Brandundersøgelse – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 04.59 fik politiet melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en ildebrand ved en trappeopgang på Hovedgaden i Borup.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden i det brændbare, som viste sig at være noget flamingo-lignende materiale sammen med resterne af noget pastasalat. Trappen førte ind til en bygning under renovering, så ingen personer havde været i fare på grund af branden.
Politiet har optaget rapport om branden i et forsøg på at fastlægge brandårsagen, som der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på.

Brandundersøgelse – Køgevej, Roskilde

Kl. 14.19 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et bageri efter en alarmmelding om ildebrand på stedet.
Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at alle tilstedeværende var kommet ud i sikkerhed, hvorefter brandvæsnet kunne konstatere, at røg kom fra bageriets baglokale, hvor en mindre brand i fryserummet blev slukket.
Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på at finde frem til årsagen, der formentlig skal findes i de elektriske installationer i bageriet. Ingen kom til skade ved branden, og der havde ikke været risiko for, at branden ville brede sig til øvrige bygninger i nærheden.

Hastighedskontrol – Køgevej, Ringsted

Da patruljerne var færdige på uheldsstedet ved Roskildevej afholdt betjente fra færdselsafdelingen hastighedskontrol på Køgevej ved Kildemarken i Ringsted mellem kl. 20.30-22.00. Her blev fem bilister sigtet for at køre for hurtigt, så de kan nu forvente et klip og en bøde i sagen. En bilist blev desuden sigtet for at køre uden sele.

Indbrud i to varebiler – Hjortens Kvarter, Lille-Skensved – Køge

Kl. 02.10 fik politiet en anmeldelse fra en borger, der var blevet vækket af noget lys fra sin indkørsel. Manden besluttede sig for at undersøge, hvor lyset kom fra og overraskede en mand, der lyste med sin mobiltelefon, og som tog flugten fra stedet. Borgeren kunne derefter konstatere, at sidedøren til hans varebil var blevet brudt op. Gerningsmanden havde fjernet et stykke værktøj fra varevognen, som han smed fra sig, da han flygtede fra stedet. Politiet kom frem til stedet, hvor anmelder i mellemtiden havde opdaget, at der ligeledes havde været indbrud i endnu en varebil, som holdt parkeret i nærheden. Også denne varebil havde fået opbrudt sidedøren, og der var stjålet flere stykker håndværktøj, en presnøgle og en båndsav. Manden, som flygtede fra stedet, beskrives som: Mand, iført mørk hættetrøje, briller. Manden medbragte en telefon og skruetrækker. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger om manden.

Kondiløber blottede sig – Emilievej / Tangmosevej, Køge

Kl. 16.15 fik politiet en anmeldelse fra to 19-årige kvinder fra Køge om, at de kort forinden under passage af tunnelen mellem Emilievej og Tangmosevej havde fået krænket deres blufærdighed. En 30-35-årig og ca. 180 cm høj mand iført grå/sorte løbeshorts og en sort løbetrøje havde pludselige blottet sit underliv og var gået hen imod kvinderne, der fortsatte deres gang.

Kondiløberen var efterfølgende gået fra tunnelen til Emilievej, hvorfra han begyndte at løbe væk fra området.
En patrulje ledte efter kondiløberen i området, men fandt ikke den mistænkte mand.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set kondiløberen i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kvinde sigtet for kørsel uden førerret for 9. gang – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 16.41 standsende politiet en personbil, som blev ført af en 26-årig kvinde fra Nordsjælland. Kvinden blev sigtet for kørsel uden førerret. Da det er 9. gang inden for 3 år, at kvinden bliver sigtet for kørsel uden førerret, besluttede politiet at beslaglægge kvindens bil. Kvinden erkendte at have ført bilen, og hun ønskede beslaglæggelsen forelagt retten. En dommer skal nu tage stilling til beslaglæggelsen af bilen, som er i politiets varetægt, indtil sagen er afgjort.

Mand fik ildebefindende og kørte galt – Egedesvej, Køge

Kl. 07.53 kom en 69-årig mand fra Haslev kørende i sin personbil ad Køge Bugt Motorvejen og kørte af en afkørselsrampe, da han fik et ildebefindende, som betød at manden mistede herredømmet over bilen og kørte ind i et lyskryds. Derefter kørte bilen over midterrabatten, inden bilen kørte frontalt ind i et autoværn på Egedesvejs sydlige side. Vidner til ulykken ringede 112, og politi og redning kom frem til stedet, hvor manden var ved bevidsthed. Manden blev kørt på sygehuset til behandling. En bilinspektør undersøgte efterfølgende ulykkesstedet for at klarlægge de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

Mand sigtet for spirituskørsel – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.01 standsede politiet en varebil, som kom kørende af Ejbovej i østlig retning, med henblik på at foretage en rutinemæssig kontrol. Politiet mistænkte at føreren af bilen – en 70-årig mand fra Lille-Skensved – var påvirket af alkohol, hvilket patruljebilens alkometer også gav udslag for. Manden blev sigtet for spirituskørsel og var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve. Sagen afgøres, når politiet har modtaget resultatet af blodprøven.

Mange biler forsamlet – Bragesvej, Køge

Kl. 22.39 fik politiet en henvendelse om, at flere biler havde kørt hurtigt på motorvejen, og at de nu var kørt ind i området ved Køge Transportcenter.
Politiet kørte til området ved transportcentret og kunne konstatere, at op imod 200 biler var forsamlet i området ved Bragesvej og Ullsvej. Føreren af bilerne kørte ikke hensynsløs og ønskede tilsyneladende ikke længere at være i området, idet de fleste bilister forsvandt fra området.
Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiets tilstedeværelse i transportcenterområdet.

Nabostridigheder og anmeldelse om gevær – Slagterivej, Køge

Kl. 08.57 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd fra samme ejendom havde en uoverensstemmelse, og at den ene mand var i besiddelse af et gevær. På grund af anmeldelsen om våben, tog politiet ingen chancer og kom talstærkt frem til adressen. Her anholdt politiet en 58-årig mand og ransagede hans lejlighed og fandt geværet, som viste sig at være et hardball gevær samt en totenschlæger, som politiet beslaglagde. Manden blev anholdt og sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven. Den 58-årige blev afhørt af politiet og blev efterfølgende løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Manden er fortsat sigtet og vil på et senere tidspunkt få afgjort sagen.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 08.20 standsede en patrulje en personbil, som kom kørende i nordgående retning på Køge Bugt Motorvejen. Patruljen mistænkte, at manden, som er 38 år og fra Ishøj, var påvirket af narkotika, hvilket et narkometer bekræftede. Manden blev sigtet for forholdet og var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Manden blev herefter løsladt og vil høre nærmere, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 18.42 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Stenlille for kørsel i narkopåvirket tilstand. Manden fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 21.45 blev en 23-årig mand fra Kirke-Såby anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Køgevej ved Holbækmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 14.50 besluttede en patrulje på Sydmotorvejen sig for at kontrollere en personbil, idet politiet havde oplysninger om, at bilens ejer ikke havde noget kørekort.
Politiet standsede bilen ved Lellinge-afkørslen og fik kontakt til en 32-årig mand fra Frederikshavn bag rattet. Der var tale om bilens ejer, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af sin personbil. Føreren blev derfor indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, men senere også sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, idet en narkometertest gav udslag på kokain.

Den 32-årige fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

I bilen var også to mænd som passagerer, men ingen af dem blev sigtet for noget ved politiets kontrol.

Spirituskørsel – Stensbjergvej, Køge

Kl. 13.28 standsede politiet en personbil, som kom kørende ad Stensbjergvej mod nord. Politiet mistænkte at føreren af bilen var påvirket af spiritus, hvilket en patruljebilens alkometer bekræftede. Den 56-årige mandlige bilist fra Rønnede blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til sagen, hvorefter han blev løsladt. Manden er sigtet for overtrædelse af færdselsloven og vil høre nærmere fra politiet om sagen.

Spirituskørsel på knallert – Østergade, Lille-Skensved – Køge

Kl. 10.19 sigtede politiet en 59-årig mand fra Lille-Skensved for spirituskørsel, efter at han i alkoholpåvirket tilstand var kommet kørende på en lille 30-knallert ad Østergade i vestlig retning. Knallertkøreren fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

To hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Kl. 16.06 sigtede færdselspolitiet den første bilist for at køre for hurtigt ad Køgevej i østlig retning inden for byzonetavlen, således at højeste tilladte hastighed var 50 km/t.
En 53-årig kvinde fra Ringsted blev med en laser målt til at køre mindst 71 km/t i en personbil, så hun blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

En 18-årig mand fra Hvidovre blev kl. 16.21 også på Køgevej målt til at køre med mindst 75 km/t i en personbil også ad Køgevej inden for byzonetavlen. Det medførte også en sigtelse til ham for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser.

Begge sigtede kan nu forvente en bøde på 3.600 kr. samt opkrævning af et bidrag på 500 kr. til Offerfonden for deres hurtige kørsel, der også vil resultere i et klip i deres kørekort.

To hurtige trafikanter – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog igen en laser-kontrol af trafikanternes hastighed på Køgevej i Ringsted, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t inden for byzone-tavlen.

Kl. 11.18 blev en lastbil målt til at køre mindst 75 km/t i østlig retning, hvilket medførte, at en 25-årig mand fra Føllenslev efterfølgende blev sigtet for den hastighedsovertrædelse.
Også en 52-årig mand fra Ringsted blev sigtet for at køre hurtigere end tilladt i en personbil, idet han kl. 11.48 blev målt til at køre med mindst 89 km/t mod de tilladte 50 km/t.

Begge sigtede kan nu ud over bøder også forvente at blive opkrævet et bidrag til Offerfonden, ligesom begge også kan forvente en påstand om frakendelse af kørekortet på af de store hastighedsovertrædelser.

To narkokørsler – Køge

Kl. 17.55 sigtede politiet den første af to bilister for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i Køge-området.
Der var tale om en 34-årig mand fra Køge, som kl. 17.55 kørte i en personbil ad Stensbjergvej i Køge Den sigtelse undrede den 34-årige sig over, men fik alligevel udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kl. 19.44 kunne yderligere en bilist mistænkes for at køre i en personbil i narkotikapåvirket tilstand ad Køge Bugt Motorvejen. Her havde færdselspolitiet fået øje på bilisten og målte personbilen til at blive ført med mindst 140 km/t i nordlig retning, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Føreren af den hurtigkørende personbil var en 22-årig mand fra Ishøj, som ikke medbragte sig kørekort under kørslen, ligesom en narkometertest indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Også han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Begge bilister kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Undersøgelse af bilbrand – Præstebanken, Herfølge – Køge

Kl. 23.05 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne ved en bilbrand nærmere, efter at der var blevet slået alarm til brandvæsnet.
Bilejeren kunne sammen med politiet konstatere, at bilen trods brandvæsnets indsats udbrændte. Politiet har nu optaget en rapport om bilbranden, som skal undersøges nærmere i et forsøg på at fastslå brandårsagen, idet der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring herpå.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt i området inden anmeldelsen om branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Varetægtsfængslet efter færdselsuheld (vanvidskørsel) – Værftsvej, Køge

Kl. 15.20 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom bilist, som kunne oplyse, at en varebil var forulykket og havde påkørt et skilt under kørsel ad Værftsvej i nordlig retning. Føreren af varebilen havde forinden kørt meget usikkert på strækningen fra Bådehavnen, hvor bilisten også var gået i stå under kørslen.
Anmelderen havde sammen med en anden bilist fået standset føreren af varebilen, så politiet kunne få kontakt til en 40-årig mand fra Litauen, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark.

Den 40-årige var kørende i en dansk varebil og blev i forbindelse med alkometertest konstateret påvirket af alkohol, så han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel. Alkoholpåvirkningen var i en sådan grad, at alkoholkoncentrationen i en blodprøve kunne forventes at overstige to promille, hvorfor politiet kunne mistænke ham for vanvidskørsel.
Varebilen, som den 40-årige havde været fører af, havde skader på sin højre side og et punkteret bagdæk også i højre side formentlig efter påkørsel af et vejskilt på den østlige side af Værftsvej.

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse primært for alkohol, men også for eventuelle euforiserende stoffer (mulig mistanke om cannabis), forblev den 40-årige litauer i politiets varetægt, idet han søndag blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham foreløbigt til den 3. november 2022 efter hjemrejselovens bestemmelser, mens politiet afventer analyseresultatet af den udtagne blodprøve.

Den varebil, som litaueren var fører af, blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket firmaejeren ikke modsatte sig. Endvidere fik litaueren selv inddraget sin førerret, så han ikke længere i Danmark må være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Indbrud i Perioden

Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge (forsøg)