Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/10/26 til 2022/11/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Magnoliavej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 03.32 vågnede en 34-årig kvindelig beboer på Magnoliavej ved, at brandalarmen var gået i gang, og hunden gøede. Efterfølgende opdagede hun en brand i udestuen, så hun slog straks alarm til brandvæsnet.
Politiet kunne sammen med brandvæsnet konstatere, at alle beboere på stedet var kommet udenfor i sikkerhed, mens brandvæsnet fik slukket branden i udestuen.
Ingen personer kom til skade ved branden i udestuen, som nu er blevet afspærret, indtil politiet kan foretage tekniske undersøgelser i et forsøg på at fastlægge årsagen til brandens opståen.

Butikstyveri – Køgevej, Roskilde

Kl. 19.11 fik politiet en anmeldelse fra en butikskontrollant om, at en ung mand var tilbageholdt i supermarkedet Fakta som mistænkt for at have stjålet noget slik.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til en 16-årig ung mand fra Roskilde, som havde gemt fem mælkesnitter under sin trøje, da han sammen med to andre havde forladt supermarkedet. Da den 16-årige ikke havde betalt for mælkesnitterne til en værdi af 26 kr., sigtede politiet ham for butikstyveri.

Den 16-årige og hans værger vil senere høre nærmere fra politiet, som også vil underrette de sociale myndigheder om sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 08.20 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen omkring afkørslen til Greve S, idet flere bilister var stødt sammen.

Det viste sig, at sammenstødet var sket i tæt myldretidstrafik i venstre side af motorvejen, hvor i alt tre bilister var involveret.
En 50-årig mand fra Sorø havde under kørsel i en personbil for sent opdaget, at bilisterne foran ham var standset på grund af kødannelse. Han påkørte derfor i fjerde vognbane bilisten foran ham, så den bilist blev skubbet frem i den tredje bil, der altså også blev ramt.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, og et bugseringskøretøj sørgede for at fjerne de involverede biler. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Vordingborgvej / Svansbjergvej, Herfølge – Køge

Kl. 05.36 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et sammenstød mellem to bilister i lyskrydset Vordingborgvej – Svansbjergvej. Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade, men begge implicerede biler havde fået mindre buler.

En 55-årig kvinde fra Tureby var i sin personbil standset for rødt lys i lyskrydset under kørsel ad Vordingborgvej i nordlig retning. En 22-årig mand fra Herfølge havde formentlig været lidt uopmærksom og ikke bemærket, at den forankørende var standset, så han påkørte bagenden af kvindens bil.

Begge biler blev flyttet ind på en nærliggende tankstation, så de ikke var til ulempe for den øvrige trafik ad Vordingborgvej. Parterne sørgede selv for at få bugseret deres egne biler væk fra stedet, og politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved sammenstødet.

Hurtige knallerter – Herfølge / Køge

Kl. 07.50 fik en færdselsbetjent øje på en lille 30-knallert, der tilsyneladende kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t.
En 17-årig ung mand fra Herfølge var fører af knallerten, der blev indbragt til nærmere undersøgelse på et rullefelt. Hastighedsmålingen afslørede, at knallerten kunne køre 49 km/t, så den 17-årige blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer af knallerten, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Han vil derfor senere modtage en bøde sammen med en påstand om betinget frakendelse af kørekortet til lille knallert.

Også en 17-årig ung mand fra Køge kan forvente at modtage en bøde fra politiet, fordi den knallert han kl. 08.50 førte ad Ølbyvej ved Lykkebækvej kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t. Kontrollen af hans knallert på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 64 km/t, hvilket den 17-årige altså blev sigtet for. Han kan ud over bøden også forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet til lille knallert.

Indbrud i to varebiler – Hjortens Kvarter, Lille-Skensved – Køge

Kl. 02.10 fik politiet en anmeldelse fra en borger, der var blevet vækket af noget lys fra sin indkørsel. Manden besluttede sig for at undersøge, hvor lyset kom fra og overraskede en mand, der lyste med sin mobiltelefon, og som tog flugten fra stedet. Borgeren kunne derefter konstatere, at sidedøren til hans varebil var blevet brudt op. Gerningsmanden havde fjernet et stykke værktøj fra varevognen, som han smed fra sig, da han flygtede fra stedet. Politiet kom frem til stedet, hvor anmelder i mellemtiden havde opdaget, at der ligeledes havde været indbrud i endnu en varebil, som holdt parkeret i nærheden. Også denne varebil havde fået opbrudt sidedøren, og der var stjålet flere stykker håndværktøj, en presnøgle og en båndsav. Manden, som flygtede fra stedet, beskrives som: Mand, iført mørk hættetrøje, briller. Manden medbragte en telefon og skruetrækker. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger om manden.

Knivloven og lov om euforiserende stoffer – Nylandsvej, Køge

Kl. 19.41 var en patrulje fra forebyggelsesafdelingen på politistationen i Køge i et boligområde med etagebyggeri i tryghedsskabende øjemed.
Patruljen fik i den anledning øje på en mand, der sad i en personbil i området. Da patruljen nærmede sig, løb manden fra stedet, men han blev indhentet og kortvarigt anholdt af patruljen.

Der var tale om en 21-årig mand fra Korsør, som ved anholdelsen var i besiddelse af godt et gram hash og en dolk med en bladlængde på ca. 10 cm. De ulovlige effekter blev efterfølgende beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af både knivloven og lov om euforiserende stoffer. Den 21-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Kondiløber blottede sig – Emilievej / Tangmosevej, Køge

Kl. 16.15 fik politiet en anmeldelse fra to 19-årige kvinder fra Køge om, at de kort forinden under passage af tunnelen mellem Emilievej og Tangmosevej havde fået krænket deres blufærdighed. En 30-35-årig og ca. 180 cm høj mand iført grå/sorte løbeshorts og en sort løbetrøje havde pludselige blottet sit underliv og var gået hen imod kvinderne, der fortsatte deres gang.

Kondiløberen var efterfølgende gået fra tunnelen til Emilievej, hvorfra han begyndte at løbe væk fra området.
En patrulje ledte efter kondiløberen i området, men fandt ikke den mistænkte mand.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set kondiløberen i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kvinde sigtet for kørsel uden førerret for 9. gang – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 16.41 standsende politiet en personbil, som blev ført af en 26-årig kvinde fra Nordsjælland. Kvinden blev sigtet for kørsel uden førerret. Da det er 9. gang inden for 3 år, at kvinden bliver sigtet for kørsel uden førerret, besluttede politiet at beslaglægge kvindens bil. Kvinden erkendte at have ført bilen, og hun ønskede beslaglæggelsen forelagt retten. En dommer skal nu tage stilling til beslaglæggelsen af bilen, som er i politiets varetægt, indtil sagen er afgjort.

Mand sigtet for spirituskørsel – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.01 standsede politiet en varebil, som kom kørende af Ejbovej i østlig retning, med henblik på at foretage en rutinemæssig kontrol. Politiet mistænkte at føreren af bilen – en 70-årig mand fra Lille-Skensved – var påvirket af alkohol, hvilket patruljebilens alkometer også gav udslag for. Manden blev sigtet for spirituskørsel og var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve. Sagen afgøres, når politiet har modtaget resultatet af blodprøven.

Nabostridigheder og anmeldelse om gevær – Slagterivej, Køge

Kl. 08.57 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd fra samme ejendom havde en uoverensstemmelse, og at den ene mand var i besiddelse af et gevær. På grund af anmeldelsen om våben, tog politiet ingen chancer og kom talstærkt frem til adressen. Her anholdt politiet en 58-årig mand og ransagede hans lejlighed og fandt geværet, som viste sig at være et hardball gevær samt en totenschlæger, som politiet beslaglagde. Manden blev anholdt og sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven. Den 58-årige blev afhørt af politiet og blev efterfølgende løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Manden er fortsat sigtet og vil på et senere tidspunkt få afgjort sagen.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 08.20 standsede en patrulje en personbil, som kom kørende i nordgående retning på Køge Bugt Motorvejen. Patruljen mistænkte, at manden, som er 38 år og fra Ishøj, var påvirket af narkotika, hvilket et narkometer bekræftede. Manden blev sigtet for forholdet og var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Manden blev herefter løsladt og vil høre nærmere, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 18.42 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Stenlille for kørsel i narkopåvirket tilstand. Manden fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 21.45 blev en 23-årig mand fra Kirke-Såby anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Køgevej ved Holbækmotorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

To hurtige trafikanter – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog igen en laser-kontrol af trafikanternes hastighed på Køgevej i Ringsted, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t inden for byzone-tavlen.

Kl. 11.18 blev en lastbil målt til at køre mindst 75 km/t i østlig retning, hvilket medførte, at en 25-årig mand fra Føllenslev efterfølgende blev sigtet for den hastighedsovertrædelse.
Også en 52-årig mand fra Ringsted blev sigtet for at køre hurtigere end tilladt i en personbil, idet han kl. 11.48 blev målt til at køre med mindst 89 km/t mod de tilladte 50 km/t.

Begge sigtede kan nu ud over bøder også forvente at blive opkrævet et bidrag til Offerfonden, ligesom begge også kan forvente en påstand om frakendelse af kørekortet på af de store hastighedsovertrædelser.

Ulovligt ophold i Danmark – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi var tirsdag på kontrol i den offentlige transport med henblik på at kontrollere udlændinge og grundlaget for deres ophold i Danmark.

På Køge S-station traf politiet kl. 11.02 en udenlandsk mand, der indledningsvist ikke kunne eller ville fremvise alle sine identitetsdokumenter både for at identificere sig, men også for at forevise fornøden tilladelse til ophold i Danmark.

Den udenlandske mand blev anholdt med henblik på identifikation, hvorefter manden fremviste en opholdstilladelse, der var udløbet i 2020. Den anholdte blev identificeret som en 22-årig mand fra Nigeria, som blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ulovligt ophold i Danmark.

Den 22-årige fik afgjort sin sag straks med en bøde, hvorefter han forblev i politiets varetægt i medfør af hjemrejselovens bestemmelser, mens Udlændingestyrelsen kigger på hans sag for at træffe afgørelse om, hvorvidt den 22-årige nigerianer i forbindelse med udsendelse af Danmark også skal have et indrejseforbud.

Uorden endte i sag om grov vold – Køge

Kl. 13.50 rykkede politiet ud til en 56-årig mands bopæl vest for Køge by i anledning af et besøg af en mand og kvinde, hvilket var endt i uorden og slagsmål. Manden og kvinden havde forladt stedet.
Politiet fik kontakt til den 56-årige, der oplyste, at han havde fået besøg af en 54-årig mand og en 24-årig kvinde i anledning af et økonomisk mellemværende. Deres besøg havde efterfølgende udviklet sig til et slagsmål mellem parterne, så den 56-årige pådrog sig mindre alvorlige skader efter overfaldet. Herefter var de to besøgende kørt fra stedet.

Senere på eftermiddagen fik politiet lokaliseret de to personer, der begge blev anholdt som mistænkte i en sag om grov vold.

Under den fortsatte efterforskning, herunder afhøring af de to anholdte, fik politiet yderligere oplysninger, der bevirkede, at den 56-årige også blev anholdt. Han kunne ifølge de to først anholdte mistænkes for at have anvendt et stikvåben under slagsmålet med især den mandlige part.

I løbet af aftenen blev alle tre løsladt, idet de fremkomne oplysninger i sagen, herunder bl.a. at de tre parterne kendte hinanden i forvejen, fandt politiet og anklagemyndigheden ikke grundlag for at fremstille nogen i grundlovsforhør. Politiet efterforsker fortsat i et forsøg på at få klarlagt alle detaljer i sagen, hvor der er forskellige opfattelser af det hændte.

Uro og uorden – Ølbycenter, Køge

Kl. 16.38 fik politiet en anmeldelse om uro i en dagligvarebutik. Det viste sig, at en ansat i butikken havde følt sig truet og derfor trykket på en overfaldsalarm. Til stede i butikken var tre unge mænd fra lokalområdet, som havde forsøgt at betale for deres varer med en pengeseddel, som betalingsmaskinen ikke havde registreret. Det var de tre unge mænd reageret på ved at tage gribe fat i en ansat i butikken og råbe. Den ene unge mand havde tilkaldt sin far. Politiet foretog en adfærdsregulerende samtale med de tre unge mænd sammen med den tilkaldte far og aftalte at de skulle forlade stedet og måtte hente deres penge dagen efter, hvilket de tre unge efterkom.

Indbrud i Perioden

Tornbyvej, Køge