Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/11/15 til 2022/11/28.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyveri – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.45 måtte politiet igen en tur til samme Netto-supermarked, idet en udenlandsk mand nu var blevet tilbageholdt som mistænkt for butikstyveri.

Politiet anholdt og sigtede en 48-årig mand fra Letland, men med en arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, for butikstyveri af varer til en værdi af næsten 84 kr. Han havde ikke betalt for en energidrik og diverse chokolade- og slikvarer, da han havde gemt varerne i tøjet og ikke betalte for dem ved passage af kasselinjen.

Den 48-årige fik afgjort sin sag med en bøde, som han betalte og blev løsladt senere på aftenen.

Butikstyveri / udlændingeloven – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.29 anmeldte personalet i supermarkedet Netto, at to udenlandske kvinder var tilbageholdte som mistænkte for at have stjålet varer i supermarkedet.

Politiet fik kontakt til to kvinder på 22 og 31 år fra Bulgarien, hvor den 22-årige alene kunne mistænkes for at have stjålet dagligvarer til en samlet værdi af 409 kr. Hun havde betalt for nogle varer ved kassen, men betalte ikke for varerne i et medbragt indkøbsnet, da hun passerede kassen.

En nærmere kontrol af den 31-årige viste, at hun havde et indrejseforbud i Danmark frem til februar 2023, så politiet foretog anholdelse af begge kvinder som mistænkte for hhv. butikstyveri og overtrædelse af indrejseforbuddet.
Den 22-årige blev senere på aftenen løsladt efter afhøring og betaling af en bøde i anledning af butikstyveriet, mens den 31-årige efter afhøring i en sag om overtrædelse af udlændingeloven forblev i politiets varetægt. Hun vil blive fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling, indtil sagen kan afgøres.

For høj fart – Køgevej, Ringsted

Kl 11.34 var færdselspolitiet ude med lasermåleren og fik standset en 31-årig mand fra Stevns, der kom kørende med 66 km/t i en byzone. Han kan samtidigt se frem til et klip for at tale i mobiltelefon, mens han kørte. Kort efter blev en personbil ført af en 66-årig mand fra Sorø standset, da han kørte 85 km/t på samme sted. Og slutteligt blev en varevogn ført af en 52-årig mand standset, da han kørte 88 km/t på Køgevej. Der var samtidigt mistanke om, at manden var påvirket alkohol, så han blev medtaget til udtagning af blodprøve. Manden står nu til en betinget frakendelse af kørekortet

Færdselssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl 08.05 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 37-årig mand fra den københavnske vestegn. Han blev målt til at køre 133 km/t. Han kan desuden se frem til et klip for at have overhalet indenom og det viste sig samtidigt, at manden heller ikke havde medbragt sit kørekort.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 07.26 kom der melding om et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen. En personbil ført af en 39-årig kvinde fra Slagelse bremsede op på grund af forankørende trafik, men blev ramt bagfra af en bil ført af en 40-årig mand fra Falster. Uheldet skete dog med så lav fart, at der ikke var nogen personskade.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl 08.24 stødte to biler sammen. Tilsyneladende mistede en 41-årig kvinde fra Lolland herredømmet over sin bil og ramte først ind i midterautoværnet og derefter ind i en anden bil på motorvejen, heldigvis uden at der skete nogen alvorlig personskade.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 06.47 søndag morgen rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var kørt frontalt sammen på Stevnsvej, som blev spærret for færdsel i begge retninger på grund af sammenstødet.

Det viste sig, at politiet efter en alkometertest kunne konstatere, at en 20-årig mand fra Strøby var påvirket af alkohol i højere grad end tilladt, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel, inden han i ambulancen blev bragt til skadestuen til kontrol og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Også modparten – en 55-årig kvinde fra Køge – blev i en ambulance bragt til skadestuen, hvor hun blev indlagt til behandling for sin personskade som følge sammenstødet. Også hun fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af enten alkohol eller andet under kørslen.
Politiet rekvirerede en bilinspektør til at foretage en undersøgelse af uheldsstedet og de implicerede køretøjer.

Ud fra de foretagne undersøgelser var uheldet sket, efter at den mandlige bilist i en personbil var kørt ad Stevnsvej i østlig retning. I modsat retning kørte den kvindelige bilist, da den mandlige bilist af ukendt årsag mistede kontrollen over bilen og kom over i den modsatte kørebanehalvdel. Begge bilisters hastighed var tilsyneladende ikke højere end de tilladte 50 km/t på strækningen, hvor uheldet skete.

Kl. ca. 08.40 var vejen med hjælp fra bugseringskøretøjer ryddet, så Movia kunne genoptage bustrafikken ad Stevnsvej.

Politiet afventer nu erklæringen fra bilinspektøren og analyseerklæringerne fra de udtagne blodprøver, før politiet kan afgøre sagen.

Hurtige bilister – Køgevej, Ringsted

Færdselspolitiet foretog i omtrent en time fra kort efter kl. 08.00 en kontrol af bilisternes hastighed under kørsel ad Køgevej i Ringsted by, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.
Hele fem bilister kørte mere end 30 % for hurtigt på strækningen med snesjap på kørebanen, så de kan alle nu se frem til at modtage et bødeforelæg for overtrædelsen af færdselsloven. Endvidere kan bilisterne også forvente en påstand om et klip i kørekort samt et pligtigt bidrag på 500 kr. til Offerfonden.

Kvinde ville ikke betale for taxatur – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 04.45 måtte politiet assistere en taxachauffør, som havde en kunde, der efter afsluttet køretur ikke ville betale sin taxaregning. Politiets tilstedeværelse gjorde dog, at den 25-årige kvinde fra Køge som på andre tanker og betalte sit udestående. Patruljen kørte efterfølgende videre til andre opgaver.

Mistænkelig adfærd afslørede indrejseforbud – Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov – Køge

Kl. 02.54 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom anmelder, der kunne se to personer iført mørkt tøj luske rundt ved naboens villa. Da anmelderen henvendte sig for at få oplyst deres ærinde, løb de to personer fra stedet.
Politiet kørte til området og fik med hjælp fra en hundepatrulje opsnuset en 39-årig mand fra Litauen. Han havde et indrejseforbud i Danmark indtil 2028 og blev derfor anholdt som sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet. Den anden person blev ikke fundet, og der var ikke umiddelbart tegn på, at de havde forsøgt at bryde ind i noget på vejen.
Den anholdte litauer blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør, som endte med, at han straks blev idømt et års fængsel samt et nyt indrejseforbud gældende for de næste seks år. Dommen blev modtaget, og afsoningen af den idømte straf blev straks begyndt.

Narkokørsel i bil med fejl i frakendelsestiden mv. – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 18.31 standsede politiet en ældre personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af køretøjet og føreren, der viste sig at være en 30-årig mand fra Borup.

Bilen havde en uvirksom for- og baglygte i venstre side, ligesom bremselyset heller ikke virkede, og ved en narkometertest af føreren viste det sig, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Desuden kunne føreren heller ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt kørekortet frem til 2024 og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Den 30-årige blev anholdt i forbindelse med sigtelserne for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter politiet fandt ham i besiddelse af godt fire gram hash, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Efter blodprøveudtagelsen løslod politiet den 30-årige, der kan forvente at høre nærmere om analyseresultatet på et senere tidspunkt.

Påvirket bilist – Havnen, Køge

Kl 00.29 lagde en patrulje, der var i området, mærke til en bilist, der gassede voldsomt op. Bilen blev stoppet og det viste sig, at føreren var frakendt førerretten. Der var samtidigt mistanke om, at den 25-årige lokale mand også var påvirket af euforiserende stoffer. Desuden var der både to knive samt mindre mængder af hash og kokain i bilen. Manden blev sigtet for det hele og medtaget til blodprøve.

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 15.12 blev en personbil ført af en 41-årig lokal mand standset på Kildegangen af en hundepatrulje, da der var mistanke om spirituskørsel. Manden valgte dog pludseligt at sætte i løb ned mod motorvejen, og en af patruljehundene blev derfor sendt efter manden. Den 41-årige stoppede i første omgang op, da han nåede autoværnet til motorvejen, hvorfor hunden på kommando også stoppede. Men manden valgte så alligevel at krydse motorvejen og forcere et hegn på den modsatte side. Hund og fører fik dog fundet manden kort efter og lagt ham i håndjern, så han kunne indtransporteres til udtagning af blodprøve. Der blev fundet en kniv langs mandens flugtrute og han erkendte senere, at det var hans kniv. Ud over at være sigtet for at overtræde knivloven og for at krydse motorvejen til fods, så sigtes den 41-årige også for at have ført bilen, selvom han er frakendt kørekortet. I mandens bil blev desuden fundet en taske med to små poser med få gram hhv amfetamin og kokain i. Hundepatruljen fortsatte bagefter hjem til mandens bopæl, hvor man i et skab fandt yderligere 126 gram hash og en mængde piller.

Slingrende kørsel afslørede narkobilist – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 15.51 fik politiet fra en bilist en anmeldelse om, at en personbil blev usikkert ad Vestmotorvejen i østlig retning tæt på Bjæverskov.

Politiet fik kort efter kontakt til bilisten, der trods brug af udrykningssignaler fortsatte kørslen i østlig frem til kort før sammenfletning med Sydmotorvejen. Undervejs hertil var der fortsat usikker kørsel og nogen aktivitet blandt flere personer inde i bilen.

Da bilen var standset, kunne politiet konstatere, at der ikke sad nogen på førersædet, men på passagersædet foran og på bagsædet sad to personer iført sikkerhedsseler. Mellem de to bagsædepassager og uden sele sad en 19-årig mand fra Korsør, som politiet mistænkte for at have været fører af bilen efter diverse tekniske undersøgelser.

Den 19-årige deltog derfor i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af cannabis under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 19-årige nægtede sig skyldig i sigtelsen, men vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 22.46 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 41-årig mand fra Tureby for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydlig retning ad motorvejen ved Solrød Strand.
Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og fik i øvrigt inddraget sin førerret i forbindelse med sigtelsen, fordi politiet forventer, at alkoholkoncentrationen i hans blod vil medføre en ubetinget frakendelse af førerretten, når sagen skal afgøres. Den 41-årige må derfor ikke længere være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves.

Tre biler kørt sammen på grund af kø – Sandmarksbo, Køge

Kl. 16.16 var tre biler involveret i et trafikuheld, da den ene bilist grundet kø bremsede ned, hvilket fik den bagvedkørende til at påkørte bilisten. Endnu en bilist, som kom kørende bagfra, påkørte den bagerste af de to bilister. Politiet og en ambulance kom frem til stedet, hvor to børn, som befandt sig i den ene bil, blev tilset af en ambulanceredder. De havde fået overfladiske skrammer. Politi optog rapport i sagen.

Uorden i kiosk – Køgevej, Roskilde

Indbrud i Perioden

Duehusvej, Bjæverskov (2 anmeldelser)
Falstersvej, Køge
Kildebjergs Agre, Bjæverskov