Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2022/11/22 til 2022/12/06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.03 var flere bilister involveret i et sammenstød på Sydmotorvejen i det nordgående spor.
Sammenstødet var sket i morgenmyldretidstrafikken og forårsagede kø bagud til omkring afkørsel 34 Herfølge, selv om trafikken kunne passere uheldsstedet i en enkelt vognbane.

Det viste sig, at en 46-årig mand fra Næstved med sin personbil påkørte bagenden af en forankørende dansk varebil, som en 43-årig mand fra Ukraine var fører af. Samtidig med de to bilisters sammenstød blev den 46-åriges bil påkørt bagfra af en varebil, som 23-årig mand fra Nykøbing F var fører af. Han kunne trods en opbremsning ikke undgå påkørsel af den 46-åriges bil.

Ingen af de tre parter pådrog sig behandlingskrævende skader, hvorfor politiet blot registrerede omstændighederne og parterne i uheldet. Kl. ca. 07.00 var uheldsstedet ryddet, så trafikken igen kunne passere uhindret.

Brand i gryde – Søvej, Borup – Køge

Kl. 05.50 kunne brandvæsnet og politiet konstatere, at maden hos en 55-årig mand fra Borup var brændt på i en sådan grad, at der var opstået kraftig røgudvikling i hans lejlighed.

Den eneste skade var den brændte mad i gryden, så politiet indskærpede over for den spirituspåvirkede mand, at han skulle være mere påpasselig i fremtiden, så der ikke opstod brand i forbindelse med madlavningen.

For høj fart – Køgevej, Ringsted

Kl 11.34 var færdselspolitiet ude med lasermåleren og fik standset en 31-årig mand fra Stevns, der kom kørende med 66 km/t i en byzone. Han kan samtidigt se frem til et klip for at tale i mobiltelefon, mens han kørte. Kort efter blev en personbil ført af en 66-årig mand fra Sorø standset, da han kørte 85 km/t på samme sted. Og slutteligt blev en varevogn ført af en 52-årig mand standset, da han kørte 88 km/t på Køgevej. Der var samtidigt mistanke om, at manden var påvirket alkohol, så han blev medtaget til udtagning af blodprøve. Manden står nu til en betinget frakendelse af kørekortet

Færdselssag – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl 08.05 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 37-årig mand fra den københavnske vestegn. Han blev målt til at køre 133 km/t. Han kan desuden se frem til et klip for at have overhalet indenom og det viste sig samtidigt, at manden heller ikke havde medbragt sit kørekort.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 06.07 var ikke mindre end fem bilister blevet involveret i et sammenstød i den tætte morgentrafik i den nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen lige efter Karlslunde-afkørslen. Personalet fra tre tilkaldte ambulancer kunne konstatere, at ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødene.

Tre ladvogne blev sendt til uheldsstedet til fjernelse af de involverede køretøjer, som med deres placering midt på motorvejen var årsag til en længere kødannelse.
Uheldet var sket efter en opbremsning i den tætte morgentrafik, så en uopmærksom bilist havde påkørt bilisten foran med den virkning, at den påkørte blev skubbet frem i endnu en bilist.

Dette sammenstød med de tre involverede opdagede to andre bilister hver især for sent, så de sekunder efter hinanden stødte ind i de allerede havarerede bilister.
Oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 07.30, så trafikken atter kunne normaliseres på motorvejen.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.35 var et par bilister stødt sammen på Sydmotorvejen i det sydgående spor, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet.

Der var tale om to bilister, der var standset i overhalingssporet, men rykkede ind i nødsporet efter politiets ankomst, da der var minimale skader på deres køretøjer.

I den tætte trafik på motorvejen havde en 34-årig mand fra Haslev for sent opdaget, at den forankørende bremsede, hvilket bevirkede, at han påkørte bagende af den bil, som en 45-årig kvinde fra Mern var fører af.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 08.58 fik politiet melding om, at to varebiler var impliceret i et sammenstød på Vestmotorvejen i det østgående spor, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at der ud over to beskadigede varebiler også lå en masse knust glas på kørebanen, idet begge de implicerede varebiler transporterede glaspartier. De var blevet beskadiget som følge af sammenstødet, så den ene af de to vognbaner på uheldsstedet blev afspærret i forbindelse med oprydningen.

Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, da den forreste varebil ført af en 47-årig mand fra Skælskør bremsede op på grund af kødannelse. Det opdagede en 38-årig mand fra Dianalund i den bagvedkørende varebil for sent, så han påkørte varebilen foran.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet, og oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 10.00.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.28 var der sket et uheld med to bilister impliceret på Vestmotorvejen i det vestgående spor ca. 100 meter øst for Højelsevej.

Det viste sig, at en 47-årig mand fra København V som fører af en personbil var kørt i overhalingssporet, da en forankørende varebil pludselig lavede en kraftig opbremsning. For at undgå påkørsel bremsede den 47-årige og undveg efterfølgende ind i midterrabatten, men blev i forbindelse med sin opbremsning påkørt bagfra af en personbil, som en 35-årig kvinde førte i samme retning.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og et bugseringskøretøj måtte tilkaldes for at få fjernet de to køretøjer fra midterrabatten, så trafikken kunne normaliseres kl. ca. 17.30.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 01.36 rykkede politiet ud til endnu et færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor, idet en lastbil var forulykket.
Det viste sig, at 54-årig mand fra Vordingborg som fører af en lastbil af ukendte årsager var havnet i midterrabatten, hvor autoværnet blev påkørt. Uheldet skete ca. to kilometer øst for afkørsel 33 Vemmedrup.

Føreren havde selv bestilt et bjærgningskøretøj, så motorvejen måtte kortvarigt spærret i forbindelse med bugsering af lastbilen væk fra midterrabatten.
Ingen kom til skade, og der var ikke andre trafikanter involveret, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Hurtig bilist uden kørekort – Ølbyvej, Køge

Kl. 13.26 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 70 km/t ad Ølbyvej mod øst, selv om højst tilladte hastighed er 50 km/t, fordi vejen ligger i tættere bebygget området.

Føreren af personbilen var en 31-årig mand fra Køge, som ikke kunne fremvise noget kørekort, som han ikke havde fået generhvervet efter en tidligere frakendelse. Det blev således til to sigtelser til den 31-årige for de to overtrædelser af færdselsloven.

Kvinde reddet op af vandløb – Elmevej, Borup – Køge

Kl. 17.45 slog en 24-årig mand alarm, idet han var blevet ringet op af en 83-årig kvinde fra Borup, fordi hun havde brug for hans hjælp. Den 24-årige kunne ikke finde den 83-årige på sin bopæl, men fandt hende nødstedt i en vandløb ved Elmevej. Hun var i sin el-kørestol kørt ned ad en stejl skrænt og havnet nede i vandløbet, så hun ikke kunne komme op ved egen hjælp.

Politiet og ambulancepersonalet fik kvinden reddet op fra vandløbet med lav vandstand, så hun kunne komme en tur på skadestuen til behandling for afkøling efter opholdet i vandet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Mand midt på vejen – Køgevej, Roskilde

Kl. 22.02 fik politiet en henvendelse om en mørkklædt mand, der gik rundt midt på Køgevej omtrent ud for rådhuset og tilsyneladende er til fare for sig selv i trafikken.
Politiet kørte til området og fik kontakt til en mørkklædt, 28-årig mand fra Roskilde, som gav udtryk for, at han var ked af det som årsag til sin færden blandt bilisterne på Køgevej.
Den 28-årige var påvirket af spiritus og blev frihedsberøvet, så han efter et lægetilsyn kunne anbringes i sikkerhed i detentionen, så han også kunne blive afruset.
Politiet løslod ham tidligt tirsdag morgen uden at sigte ham for noget efter sin færden midt på Køgevej.

Mistænkelig adfærd afslørede indrejseforbud – Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov – Køge

Kl. 02.54 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom anmelder, der kunne se to personer iført mørkt tøj luske rundt ved naboens villa. Da anmelderen henvendte sig for at få oplyst deres ærinde, løb de to personer fra stedet.
Politiet kørte til området og fik med hjælp fra en hundepatrulje opsnuset en 39-årig mand fra Litauen. Han havde et indrejseforbud i Danmark indtil 2028 og blev derfor anholdt som sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet. Den anden person blev ikke fundet, og der var ikke umiddelbart tegn på, at de havde forsøgt at bryde ind i noget på vejen.
Den anholdte litauer blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør, som endte med, at han straks blev idømt et års fængsel samt et nyt indrejseforbud gældende for de næste seks år. Dommen blev modtaget, og afsoningen af den idømte straf blev straks begyndt.

Mistænkelig kørsel, Sydmotorvejen, Køge Kommune

Kl. 14.02 ringede en 60-årig mand til politiet og oplyste, at han kørte bag ved en slingrende bil, hvor føreren muligvis var påvirket af spiritus. Anmelderen kunne senere i forløbet berette, at føreren af bilen så fodbold, mens han førte bilen, hvilket kunne være årsag til hans slingrende kørsel. Politiet tog efterfølgende en adfærdskorrigerende samtale med ejeren af bilen.

Politiøvelse ved fabriksområde i aften – Københavnsvej / Værftsvej, Køge

Politiet vil i eftermiddag og i aften i tidsrummet kl. ca. 14.00 – 22.00 øve sig på fabriksområdet ved Sun Chemical, Københavnsvej 112, Køge

Under politiøvelsen kan borgerne i området måske høre skydning med løs ammunition og se helikoptere i luften, men der er altså ingen grund til at være bekymret for, at der måtte være sket noget alvorligt eller farligt i området.

Påvirket bilist – Havnen, Køge

Kl 00.29 lagde en patrulje, der var i området, mærke til en bilist, der gassede voldsomt op. Bilen blev stoppet og det viste sig, at føreren var frakendt førerretten. Der var samtidigt mistanke om, at den 25-årige lokale mand også var påvirket af euforiserende stoffer. Desuden var der både to knive samt mindre mængder af hash og kokain i bilen. Manden blev sigtet for det hele og medtaget til blodprøve.

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 15.12 blev en personbil ført af en 41-årig lokal mand standset på Kildegangen af en hundepatrulje, da der var mistanke om spirituskørsel. Manden valgte dog pludseligt at sætte i løb ned mod motorvejen, og en af patruljehundene blev derfor sendt efter manden. Den 41-årige stoppede i første omgang op, da han nåede autoværnet til motorvejen, hvorfor hunden på kommando også stoppede. Men manden valgte så alligevel at krydse motorvejen og forcere et hegn på den modsatte side. Hund og fører fik dog fundet manden kort efter og lagt ham i håndjern, så han kunne indtransporteres til udtagning af blodprøve. Der blev fundet en kniv langs mandens flugtrute og han erkendte senere, at det var hans kniv. Ud over at være sigtet for at overtræde knivloven og for at krydse motorvejen til fods, så sigtes den 41-årige også for at have ført bilen, selvom han er frakendt kørekortet. I mandens bil blev desuden fundet en taske med to små poser med få gram hhv amfetamin og kokain i. Hundepatruljen fortsatte bagefter hjem til mandens bopæl, hvor man i et skab fandt yderligere 126 gram hash og en mængde piller.

Påvirket bilist – Ved Stadion, Køge

Kl 23.15 standsede politiet en personbil, da der var mistanke om, at den 52-årig lokal mand, der var fører af bilen, var påvirket af euforiserende stoffer. En narkometertest viste da også, at manden var påvirket af hash og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve.

Røg fra lejlighed – Gyvelvej, Køge

Kl. 10.52 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af en melding om kraftig røgudvikling fra en lejlighed i en beboelsesejendom.
Kort efter kunne brandvæsnet konstatere, at røgudviklingen skyldes en glemt gryde med mad, som var brændt kraftigt på, så der var sket røgudvikling i lejligheden.

Der var ingen hjemme på adressen, og det blev heller ikke nødvendigt at evakuere andre beboere i ejendommen. Røgudviklingen skete i en lejlighed tilhørende en 43-årig kvinde, som er blevet underrettet.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 22.46 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 41-årig mand fra Tureby for spirituskørsel i en personbil, som han førte i sydlig retning ad motorvejen ved Solrød Strand.
Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og fik i øvrigt inddraget sin førerret i forbindelse med sigtelsen, fordi politiet forventer, at alkoholkoncentrationen i hans blod vil medføre en ubetinget frakendelse af førerretten, når sagen skal afgøres. Den 41-årige må derfor ikke længere være fører af et køretøj, hvortil kørekort kræves.

Spirituskørsel – Strandvejen, Køge

Kl. 01.47 tog en patrulje en 39-årig mand fra Lille-Skensved med til en blodprøveudtagelse, da han rutinemæssigt blev stoppet i en varebil på Strandvejen i Køge Her viste en alkometertest en promille over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt. Efter en kort tur på sygehuset blev han løsladt, men vil høre mere i sin sag når svaret på prøven kommer.

Svindlere fik dankort udleveret – Køge

Kl. 16.41 fik politiet en anmeldelse fra pårørende til en 93-årig mand fra Køge, der var blevet fuppet til at udlevere sit dankort og tilhørende PIN-kode til nogle svindlere. Efterfølgende var der blevet hævet 15.000 kr. fra hans bankkonto, inden dankortet blev spærret.

Politiet fik klarlagt, at han kl. ca. 15.50 var blevet ringet op af en kvinde, der udgav sig for at være ansat i den 93-åriges bank. Hun oplyste, at hans dankort udløb i dag, hvorfor han STRAKS skulle have det fornyet. Da han oplyste, at han ikke kunne nå det i dag, blev han fuppet til at lægge dankortet og PIN-koden i en kuvert uden for døren, hvorefter bankpersonalet straks ville afhente kortet.

Kort efter blev kuverten med indhold afhentet, og den 93-årige bemærkede et køretøj på vejen i den forbindelse.

Da den 93-årige flere gange forsøgte at ringe retur på den falske bankmedarbejders telefonnummer, opnåede han ikke forbindelse med nogen, hvilket bekymrede ham. Han ringede nu til et familiemedlem, som kunne se den uberettigede hævning på den 93-åriges bankkonto.

Politiet har nu optaget endnu en anmeldelse om bedrageri over for især ældre medborgere, der fuppes til at udlevere et betalingskort under de beskrevne omstændigheder eller fuppes til at overføre penge til anviste bankkonti for at sikre indestående på bankkontoen på grund af svindlernes påstand om mistænkelige transaktioner.

Udløbsdato på et betalingskort står angivet på kortet, og udstederen, f.eks. et pengeinstitut, vil aldrig køre ud til kortindehaveren for at afhente kortet. Fornyelse sker som regel automatisk ved pengeinstituttets foranstaltning.

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 13.02 anmeldte en 77-årig kvinde fra Lille-Skensved, at hun i forbindelse med indkøb i et supermarked i Ølbycenter havde fået stjålet sin pung med bl.a. et betalingskort, som få minutter efter tyveriet var blevet brugt til at hæve 15.000 kr. fra hendes konto.

Den 77-årige var kl. ca. 11.45 i supermarkedet blevet forstyrret og distraheret af en engelsktalende mand, som sammen med en anden mand var fulgt efter hende ud til hendes bil. Her opdagede hun, at hendes pung med indhold var blevet stjålet tasken, som nu stod åben.

Ved telefonopkaldet til banken for at spærre dankortet kunne bankpersonalet oplyse, at der kl. 11.51 var blevet hævet de 15.000 kr. ved en pengeautomat i Ølbycentret.
Den 77-årige mistænkte nu den engelsktalende mand og en anden mand, der nærmeste gik i vejen for hende på vej hen til bilen, for at stå bag tyveriet.

De to mænd blev beskrevet som: A: mand, 50-60 år, 170-175 cm høj, gråhåret og gråt skæg, og B: mand, 20-40 år, 170-175 cm høj, slank, mørkhåret og iført mørkt tøj.

Politiet efterforsker nu tyveriet og den uberettigede hævning af pengene, og overvågningsmateriale vil indgå i efterforskningen. Eventuelle oplysninger om de to mistænkte gives til politiet på tlf. 114.

Husk at skjule PIN-koden på betalingskortet, når koden indtastes i betalingsterminalen. Skjul indtastningen med den frie hånd, eller stå tæt på betalingsterminalen, så ingen kan kigge over skulderen. Uden en afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tyv.

Indbrud i Perioden

Hvedemarken, Borup

Sven Brasch Vej, Borup
Falstersvej, Køge
Hirsemarken, Borup
Møllevej, Borup
Nørrelyng, Køge