24. maj 2017 til 6. juni 2017

Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Maj 24, 2017 til Juni 06, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Kvistskovvej, Lidemark, Bjæverskov – Køge

Kl. 0901 bakkede en skraldebil ud fra en privat adresse, men kom i forbindelse hermed for langt ud i højre side af vejen med højre hjulpar, således at skraldebilen væltede ned i grøften og landede på højre side. Den 46-årige mandlige chauffør fra Mern slap uskadt fra uheldet. Ingen øvrige trafikanter var involveret.

Slingrende narkobilist – Vordingborgvej, Køge

Kl. 1427 anmeldte en bilist, at en forankørende bil blev ført meget usikkert ad Vordingborgvej i sydlig retning. Anmelderen fulgte efter og kunne konstatere, at bilisten standsede i en buslomme ved Holmebækvej for at tisse. Politiet fik kontakt med en 35-årig mand fra Næstved, som blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen.

Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2141 standsede færdselspolitiet på rastepladen i Karlslunde en bil, der i et slæbetov trak et andet køretøj. Føreren af køretøjet var en 33-årig mand fra Taastrup, som var påvirket af spiritus, og som fremviste et knallertkørekort til politiet. Førerret havde han ikke erhvervet sig før kørslen i bilen. En alkometertest indikerede, at han var så påvirket, at hans alkoholpromille i blodet ville overstige to promille.

Politiet beslaglagde derfor hans personbil med hjemmel i færdselsloven, der giver mulighed for beslaglæggelse af et køretøj, når promillen forventes at overstige to, også selv om det er første gang, at bilisten bliver afsløret i spirituskørsel. Den 33-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vold – Jernbanegade, Køge

Kl. 0032 anmeldte en 18-årig mand fra Køge via alarm 112, at han netop var blevet overfaldet på gaden. To gerningsmænd var tilsyneladende sure på ham, fordi han for en uge siden havde holdt en fest på sin bopæl i Ølby-området.

Derfor gav den ene ham først en lussing, hvorefter den anden slog ham med knyttet hånd på kæben, inden de flygtede i ukendt retning. Den 18-årige blev bragt på skadestuen, hvor læger konstaterede, at han havde fået slået nogle tænder løse samt pådraget sig to brud på kæben. Gerningsmændene blev beskrevet som: A: mand, mellemøstlig af udseende, 16-18 år, og B: mand, 16-18 år. Politiet ledte forgæves efter A og B i området.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – København – sag fra Køge

Kl. 1112 anholdt politiet en 26-årig rumænsk man, der blev truffet i København. Han var i besiddelse af to stjålne mobiltelefoner, der stjålet i Køge Den 26-årige fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

Brand – Køge

Kl. 1613 blev anmeldt om brand på Smedevænge, hvor en ukrudtsbrænder af mærket “Garden” var anvendt. Der var flammer fra gasflasken. Der skete ingen skade på fast ejendom.

Nævnte ukrudtsbrænder er tilbagekaldt af fabrikanten, da der er fejl på gasflaskerne/ukrudtsbrænderen.

Politiet skal derfor advare om brugen af nævnte type. Sørg i stedet for at aflevere den til den forretning, hvor den er købt, så man ikke forårsager ildebrand.

Færdselsuheld – Køge

Kl. 1954 blev anmeldt om færdselsuheld på Københavnsvej ved udkørslen fra Fuglsangsstien, hvor en knallert påkørte en cyklist. Cyklisten, en 30-årig mand fra Karlslunde, kørte sammen med sin familie ad Københavnsvej i sydlig retning, da han blev påkørt. Føreren af knallerten stak af fra stedet ad Glintevej mod Ølby. Han beskrives som ung mand, sort hudfarve, iført sort trøje, kørende på en grøn VGA Digita.

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra vidner. Ring på 114.

Brand i bil – Køge

Kl. 0012 blev anmeldt om brand i en varebil, der stod på Søndre Centervej. Der lå en sten i bilen, og det antages, at branden er påsat. Politiet hører gerne til vidner til branden. Ring på 114.

Mindre brand – Værftsvej, Køge

Kl. 1257 rykkede politiet og brandvæsnet ud i anledning af en brand i en industribygning. Det viste sig, at flere drivremme var varme og brudt sammen, således at der var opstået en mindre brand med røgudvikling til følge. Der opstod kun skade på drivremmene. Ingen kom til skade som følge af branden.

Vinkende mand – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 1552 fik politiet den første henvendelse fra bilister på motorvejen, at mand ved af-/tilkørsel 33 Lellinge stod og vinkede andre bilister ind til siden. Manden var kørende i en lys personbil – formentlig af mærket VW Polo – og blev beskrevet som østeuropæisk af udseende.

Kort efter fik politiet anmeldelser om, at manden og hans bil nu befandt sig ved afkørsel 34 Herfølge, hvor manden også forsøgte at få standset øvrige bilister. Politiet kørte til området og fik hverken ved Lellinge- eller Herfølge-afkørslen kontakt til manden eller bilen.

Hastighedssager – Vestmotorvejen, Bjæverskov / Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde

Kl. 2200 kørte en af færdselspolitiets patruljer ad Vestmotorvejen, hvor en bilist blev målt til at køre 175 km/t, selv om højst tilladte hastighed på strækningen var 130 km/t. En 26-årig mand fra Århus V, der havde haft sit kørekort mindre end tre år, blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Ud over bøden kan han også forvente at få et kørselsforbud.

Kl. 2240 målte færdselspolitiet en anden bilist til at køre 168 km/t ad Køge Bugt Motorvejen, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t. En 45-årig mand fra Søborg blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan ud over bøden også forvente at blive betinget frakendt førerretten.

Begge bilister kan forberede sig på at skulle igennem både en teori- og køreprøve for at kunne beholde førerretten, ligesom den 26-årige skal gennemgå et særligt kursus om hastigheds indflydelse på trafiksikkerheden.

Kørsel i frakendelsestiden og beslaglæggelse af bil – Køge

Kl. 1345 standsede politiet en bil på Ringvejen. Bilen blev ført af en 41-årig mand fra Tureby. Det var ikke første gang, at den pgl. blev standset af politiet. Han er frakendt førerretten, og han er flere gange standset af politiet. Politiet beslaglagde mandens bil, hvilket han ikke var tilfreds med, hvorfor en dommer får forelagt sagen.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1514 ringede det på døren ti en bolig på Jasminvej, hvor en østeuropæisk kvinde, der var overvægtig, ringede på døren. Kvinden bad husets 83-årige beboer besked om, at hun skulle skaffe vand til en kat, hvilket gjorde, at beboeren straks fattede mistanke om, at et tyveri var under opsejling. Det lykkedes beboeren at holde kvinden ude af huset grundet beboerens snarrådighed.

Tricktyveri – Køge

Mandag kl. 1530 var en mand inde at handle i Netto i Torvebyen. Da han kom ud fra forretningen faldt en korpulent østeuropæisk udseende kvinde omkuld, og manden ville hjælpe hende.

Straks efter kom flere østeuropæere til og hjalp kvinden.

Da manden kom hjem bemærkede han, at han manglede sin pung. Det er mandens opfattelse, at den er forsvundet i forvirringen omkring kvinden.

Det er ikke en fremgangsmåde, som politiet har set tidligere, men er formentlig blot en ny metode i forbindelse med tyveri fra personer.

Færdselsuheld – Herfølge, Køge

Kl. 1335 skete et færdselsuheld på Vordingborgvej, hvor en varebil kørte mod nord og i forbindelse med et højresving påkørte varebilen en personbil, der holdt på en tankstation med henblik på at komme ud på Vordingborgvej. Der skete kun materiel skade.

Føreren af varebilen, en 46-årig kvinde fra Haslev, var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Varebilen tog politiet sig af, da kvinden i forvejen har inddraget sit kørekort, og det må antages, at promillen er særdeles høj, hvilket vil sige over 2 promille.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 2222 skete et uheld på Sydmotorvejen i nordgående retning, hvor en personbil, der blev ført af en 49-årig mand fra Vallensbæk, kørte ind i autoværnet. Der blev udtaget en blodprøve af pgl, da der var mistanke om, at han var påvirket af medicin eller narkotika. Der skete ingen personskade.

Mand på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 1221 fik politiet den første af flere anmeldelser om, at en person befandt sig i midterrabatten på motorvejen. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 24-årig mand fra Odense SØ, som i forbindelse med en samtale med politifolkene gav udtryk for, at han ikke havde det så godt med sig selv og sit liv.

Han indvilligede derfor i at blive kørt til en psykiatrisk skadestue til undersøgelse og fornøden behandling.

Politiet har ingen oplysninger om, hvordan han var havnet det pågældende sted under hensyn til hans bopæl på Fyn.

Forsøg på tricktyveri – Køge

Kl. 1300 kom en østeuropæisk udseende mand ind i en forretning på Vordingborgvej.

Han ville købe nogle pærer og ville betale med en 1000 kr. seddel. Pgl. forsøgte at distrahere ekspedienten, der var meget på vagt, og ikke lod sig distrahere til at give flere penge tilbage end de 1000 kr., da pgl. pludselig ikke ville købe noget alligevel.

Uro – Køge

Kl. 0210 var der slagsmål mellem 10-12 personer på Nørregade. to 19-årige mænd fra Køge blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De blev løsladt senere på natten med en bøde for deres optræden.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1200 søndag hævede en 78-årig mand fra Køge penge i en automat på Torvet. en mand henvendte sig til den 78-årige efterfølgende og spurgte om vej. Senere opdagede den 78-årige, at han ikke havde de penge, som han netop havde hævet. Politiet fik først anmeldelsen kl. 1709. Intet signalement af manden.

Tricktyveri på offentlig toilet – Nørregade, Køge

Kl. 1243 anmeldte en 70-årig mand fra Ishøj, at han for få minutter siden var blevet bestjålet, da han var på vej ud fra de offentlige toiletter, idet vejen blev spærret ham af to mænd. Den 70-årige, der bruger rollator, skubbede til manden foran ham med rollatoren, men manden blev stående. Herunder lykkedes det anden mand at stjæle den 70-åriges pung med diverse kort og et mindre kontantbeløb fra bukselommen, og herefter forsvandt de to mænd i ukendt retning i området. Mændene blev af offeret beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 50-55 år, ca. 185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: solbrændt, Iført: blå windbreaker, Medbragte: mørk rygsæk med røde striber rundt i kanten (spærrede vejen foran offeret); og B: Mand, Dansk af udseende, 40-45 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort (befandt sig bag offeret og stjal pungen). Politiet ledte forgæves efter de to mænd i det centrale Køge

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1507 rykkede politiet ud til supermarkedet Aldi, hvor to udenlandske personer var blevet tilbageholdt efter tyveri. Politiet fik kontakt til og anholdt en 47-årig kvinde og en 21-årig mand begge fra Rumænien, der begge blev sigtet for butikstyveri. De havde lagt 28 æske chokolade til en værdi af 530 kr. ned i en medbragt lærredspose, hvorefter de havde forladt supermarkedet uden at betale. De to anholdt blev bragt til politistationen i Køge med henblik på dels afhøring til sagen, dels undersøgelse af deres personlige forhold. Det viste sig, at kvinden i starten af maj måned var blevet sigtet for butikstyveri i København, hvor den 21-årige mand også havde været til stede. De to anholdte forblev derfor i politiets varetægt i medfør af udlændingelovens bestemmelser, medens Udlændingestyrelsen og politiet får afklaret, om de to rumænere skal udvises administrativt fra Danmark. Fredag morgen har politiet fået underretning om, at der ikke var grundlag for en administrativ udvisning, hvorfor de to frihedsberøvede bliver løsladt.

Brand i værksted – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1803 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et værksted. En forbipasserende havde bemærket, at der kom røg ud fra vinduer og døre i værkstedet, og derfor slået alarm. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, således at kun værkstedet blev mindre skadet som følge af branden. I værkstedet var et komfur, hvor en kogeplade på ukendt måde var blevet tændt, hvorefter effekter, der lå på en kogeplade, var brudt i brand. Ingen kom til skade som følge af branden.

Høje brag i centrum – Køge

Kl. 2234 kontaktede tre anmeldere politiet for at fortælle, at der løb høje brag i centrale dele af Køge by. Et par patruljer, som befandt sig i det centrale Køge i anden anledning, kunne straks give en beroligende melding: der var tale om fyrværkeri i forbindelse med indvielsen af byens nye biograf. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af de tre anmeldelser.

Narkokørsel/kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 0908 standsede politiet en bil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren var en 42-årig mand fra Køge, som i forvejen var frakendt kørekortet. Da politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, deltog den 42-årige i en narkometertest. Testen indikerede, at føreren var påvirket af kokain, hash og benzodiazepiner, hvorfor han blev kortvarigt anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for indhold af euforiserende stoffer. Da den 42-årige tidligere havde en afgørelse om netop kørsel i narkotikapåvirket tilstand, beslaglagde politiet hans personbil. Den beslutning var bilejeren dog ikke enig i, hvorfor beslaglæggelsen af personbilen skal prøves i retten. Senere vil den 42-årige få besked om resultatet af analysen af hans blodprøve og dermed sagens afgørelse.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Parkvej, Køge

Kl. 1218 skete der et færdselsuheld, da en 69-årig mand fra Køge i sin personbil efter kørsel ad Ringstedvej mod øst ville svinge til højre ad Parkvej. En 19-årig mand fra Solrød Strand kørte på cykel i samme retning og skulle fortsætte ligeud, men blev ramt på baghjulet af bilisten. Cyklisten væltede som følge af påkørslen og pådrog sig flere, store hudafskrabninger, hvorfor han blev kørt til fornøden behandling på skadestuen i Køge Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Tyveri fra biler – Stevns / Køge

Kl. 0906 fik politiet en anmeldelse fra et autofirma på Frøslevvej, Store-Heddinge om, at seks personbiler havde fået stjålet deres airbags, og nummerpladerne var tillige blevet stjålet fra en kundebil. Gerningsmændene havde knust ruderne til de biler, hvor airbags var blevet stjålet i løbet af natten mellem mandag og tirsdag.

I Køge by-område havde ukendte gerningsmænd i løbet af samme tidsrum begået indbrud i ni køretøjer (varebiler og lastbiler), hvorfra der er blevet stjålet forskelligt lige fra fladskærme til typisk håndværktøj fra håndværkerbiler. Også i disse køretøjer var ruder blevet knust eller opbrydning af låse på lastbilers sættevogne i forbindelse med tyverier.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i byen i løbet af natten. Samtidig skal der også lyde en opfordring fra politiet om at henstille køretøjer, hvori der måske findes dyrt håndværktøj, på oplyste steder eller under opsyn for at minimere risikoen for tyveri / indbrud i køretøjet. Hvis man ser noget mistænkeligt, bør politiet kontaktes straks på tlf. 114 uanset tidspunkt på døgnet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1510 standsede færdselspolitiet en personbil, der blev ført i nordlig retning på motorvejen. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Rødovre, der var frakendt førerretten og derfor ikke måtte køre bil. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil, fordi det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden førerret. Den 34-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Blotter på sti – Tangmosevej/Emilievej, Køge

Kl. 1722 anmeldte en mor på vegne af sin 11-årige datter fra Køge, at datteren for få minutter siden havde været udsat for en blotter, da hun gik på stisystemet ved Tangmosevej / Emilievej. En mand var pludselig hoppet ud foran datteren og havde blottet sit lem. Efterfølgende var manden forsvundet i løb i retning mod Stormøllevej. Blotteren blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 18-20 år, 180-185 cm høj, spinkel af bygning, lyst kort hår, der var tætklippet i siderne og lidt længere på toppen, iført sorte Adidas-joggingbukser med tre hvide striber ned ad benene og en sort langærmet trøje. Politiet ledte efter blotteren i området, men fandt ham ikke.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 0103 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Stege for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

“Nødstedt” bilist – Vestmotorvejen, Ringsted/Borup

Kl. 0905 fik politiet den første af flere anmeldelser om en mand iført en hvid habit og stående på motorvejen ved siden af en hvid Mercedes. Manden forsøgte at ukendt årsag at vinke biler ind til siden. Anmeldelserne gik på både afkørsel 34 Borup og senest ved afkørsel 35 Ringsted Ø. Politiet kørte til området og fik på Østre Ringvej i Ringsted kontakt til den hvide Mercedes med engelske nummerplader. I bilen befandt sig tre mænd på 19, 21 og 49 år samt en kvinde på 18 år – alle fra Rumænien. Efter en kontrol af bilen og deres grundlag for ophold i Danmark fik de alle fire lov til at køre videre, idet der ikke var problemer med bilen. Hvad årsagen til adfærden på motorvejen har været, kan politiet kun gisne om – sammenlignet med tilsvarende adfærd hos andre udenlandske bilister, der har forsøgt at snyde/narre hjælpsomme borgerne ved at foregive motorstop eller lignende.

Indbrud i perioden
Køgevej, St. Tårnby, Hårlev
Ved Stadion, Køge
Kirkestræde, Køge
Nordhøj, Køge
Tjørnevej, Køge
Nordgården, Køge
Lammestrupvej, Borup
Ringstedvej, Bjæverskov
Gummersmarkvej, Bjæverskov
Fyrrevej, Vemmedrup, Bjæverskov