Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/01/25 til 2023/02/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist uden førerret impliceret i sammenstød – Egedesvej / Københavnsvej, Køge

Kl. 18.03 var en 18-årig mand fra Næstved impliceret i et sammenstød med to andre bilister, efter at alle tre parter var kørt ad Egedesvej mod øst.

De to forreste var en hestetransport og en personbil, hvis bagende den 18-årige ramte, så personbilen blev skubbet frem i hestetransporten. Begge biler var standset for rødt lys, inden de måtte køre videre ud på Københavnsvej.

Ingen – hverken personer eller dyr – kom til skade ved sammenstødet, men den 18-årige havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han blev tillige sigtet for at transportere en lattergaspatron i bilen, hvori han ved førersædet havde så mange effekter liggende, at der også var en nærliggende risiko for, at de kunne ryge ind under pedalerne, så han ikke kunne betjene køretøjet forsvarligt.

Den 18-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet og sigtelserne mod ham.

Blotter på spil – Salbyvej, Køge

Kl 10.30 var en kvinde ude at gå en tur på stisystemet langs Køge Ås, da hun bemærkede en kondiløber, der sad på en træstub og blottede sig, mens han befølte sig selv. Manden beskrives som slank af bygning, lys i huden, 180-190 cm høj og cirka 20-25 år gammel. Han havde kort lyst hår og var iført mørk jakke og grå t-shirt samt lyseblå træningsbukser.

Brandundersøgelse – Køgevej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 07.12 rykkede både brandvæsnet og politiet ud til en privat adresse, hvor der var ildebrand i et skur.

På stedet var en voksen og nogle børn til stede, men de havde forladt deres bopæl, såfremt branden i skuret måtte brede sig.

Brandvæsnet fik begrænset branden til skuret, hvoraf dele blev revet ned i forbindelse med brandslukningsarbejdet.

Kun skuret og dets inventar led skade som følge af branden, der skal undersøges nærmere af politiet for at afklare, hvorvidt nogle elektriske installationer i skuret kan have været årsag til brandens opståen. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Butikstyv blev til røver – Støberivej, Køge

Kl. 15.37 anmeldte personalet i en genbrugsbutik, at en mand havde stjålet en jakke ved at tage den på og forlade butikken uden at betale for den. Manden var efterfølgende løbet fra stedet med personalet bagefter. Under flugten var manden stoppet og havde fremtaget en hobbykniv, som han truende holdt frem mod det forfølgende personale for at kunne slippe væk med jakken.

En patrulje ledte efter manden, der på grund af sin truende adfærd for at sikre sig udbyttet fra tyveriet kan beskrives som en røver. Politiet fandt ikke umiddelbart manden, der blev beskrevet som lys i huden, 30-40 år, iført sort hue med hvidt logo i panden, sort dunjakke, sorte arbejdsbukser og brune sikkerhedssko. Den stjålne jakke havde en værdi af 689 kr., og politiet forsøger nu at få den mistænkte mand identificeret i en sag om røveri mod genbrugsbutikkens personale.

Butikstyveri – Støberivej, Køge

Kl. 13.11 blev en butikstyv afsløret, da alarmen i en butik blev aktiveret. Politiet blev tilkaldt, til butikken, hvor en 42-årig mand fra Litauen var tilbageholdt. Den udenlandske mand havde iført sig et bælte i butikken og havde efterfølgende gået forbi kasselinjen uden at betale for bæltet, og han blev tilbageholdt, indtil politiet kom frem til stedet. Politiet anholdt manden og sigtede ham for tyveriet, og man blev afhørt af politiet. Sagen blev afgjort med en straksbøde, hvorefter manden fik lov at gå.

Færdselsuheld – Københavnsvej / Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 17.21 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til lyskrydset Københavnsvej – Gammel Lyngvej, hvor to personbiler var stødt sammen.

Det viste sig, at Københavnsvejs sydgående spor var spærret på grund af sammenstødet frem til kl. ca. 17.50, hvor bilerne var blevet flyttet.

Sammenstødet skete, efter at en 35-årig kvinde fra Køge var kørt i nordlig retning ad Københavnsvej og ville svinge til venstre mod Gammel Lyngvej.

Under svingningsmanøvren blev hun påkørt på sin højre side af en 52-årig kvinde fra Solrød Strand, der kørte ad Københavnsvej i sydlig retning i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset.

Begge parter var sluppet uskadte fra sammenstødet, men politiet har optaget rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder og årsagen til sammenstødet.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 12.46 var en 47-årig kvinde fra Gadstrup forulykket i en personbil, som hun havde ført ad Køgevej i sydlig retning.

Omkring Vor Frue Hovedgade havde hun af ukendte årsager mistet kontrollen over bilen, så den var kørt på tværs af begge vognbaner, så hun havnede i grøften. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken.

Ambulancepersonale blev sammen med lægehelikopteren sendt til uheldsstedet, så Køgevej var kortvarigt spærret for at lave en landingsplads til lægehelikopteren.

Føreren var formentlig sluppet nådigere fra uheldet end først antaget, så hun blev i ambulancen bragt til et sygehus. Efter en undersøgelse på skadestuen kunne sundhedspersonale konstatere, at hun ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Kl. 13.30 var Køgevej atter åben for trafik i begge retninger, og politiet registrerede blot omstændighederne ved solouheldet.

Færdselsuheld – Ravnsborgvej, Køge

Kl. 18.23 fik politiet en anmeldelse om, at to knallerter kort forinden var stødt sammen på Ravnsborgvej ud for en ungdomsklub. Den ene knallertkører var kørt fra uheldsstedet uden at give sig til kende over for modparten.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en 60-årig mand fra Køge, som var uskadt efter uheldet. Han var forinden kørt på sin lille 30-knallert ad Ravnsborgvej mod øst, da han så en anden knallertkører komme ud på vejen fra en udkørsel ved ungdomsklubben.

Knallertkøreren fortsatte tværs over Ravnsborgvej og ramte ind i venstre side på den 60-åriges knallert, så han væltede om på højre side. Knallerten fik mindre skader herved.

Modparten blev beskrevet som en spinkel mand, der var iført sort tøj og en styrthjelm. Uden at give sig til kende over for den 60-årige flygtede modparten på sin knallert, der ikke var forsynet med en nummerplade.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet i et forsøg på at identificere modparten ud fra bl.a. vidneforklaringer fra andre tilstedeværende ved ungdomsklubben.

Færdselsuheld på motorvejene – Holbæk / Køge

Med få minutters mellemrum fik politiet i nat to anmeldelser om færdselsuheld på motorvejene i politikredsen på grund af føret efter nattens nedbør.

Den første anmeldelse blev modtaget kl. 03.11, efter at en 31-årig mand fra Holbæk var forulykket på Holbækmotorvejen ved Vipperød. Han havde under kørslen i østlig retning mistet kontrollen over sin personbil på den glatte vej, så han havde påkørt en kantpæl, inden bilen rullede rundt og standsede i rabatten. Han slap uskadt fra uheldet.

Anden anmeldelse kom kl. 03.18 fra Vestmotorvejen ved Bjæverskov, efter at en 25-årig mand fra Polen i sin polsk registrerede bil var forulykket. Han havde under kørsel i østlig retning mistet kontrollen over bilen, som var standset i midterrabatten med skader, så den ikke kunne køre videre. En tavlevogn og et bugseringskøretøj blev sendt til stedet for fjernelse af den forulykkede bil. Den 25-årige slap uskadt fra uheldet.

Hurtig bilist – Køgevej, Ringsted

Kl. 16.34 målte færdselspolitiet en personbil til at køre mindst 85 km/t ad Køgevej i vestlig retning, selv om kørslen foregik ad Køgevej i Ringsted by, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

En 35-årig mand fra Ringsted blev som fører af personbilen sigtet for hastighedsovertrædelsen og kan nu ud over en klækkelig bøde, et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. også forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet.

Den betingende frakendelse af kørekortet vil i givet fald betyde, at en ny teori- og køreprøve skal aflægges, såfremt førerretten skal bevares.

Hurtig bilist – Køgevej, Roskilde

Kl. 20.54 målte færdselspolitiet med en laserhastighedsmåler en personbil til at køre mindst 82 km/t ad Køgevej mod syd fra Søndre Ringvej i Roskilde by, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

Personbilen blev ført af en 30-årig mand fra Hedehusene, som han havde glemt at medbringe sit kørekort. Han blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og kan nu ud over en større bøde og et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. se frem til en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Den betingende frakendelse af kørekortet vil i givet fald betyde, at en ny teori- og køreprøve skal aflægges, såfremt førerretten skal bevares.

Hurtig bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.51 målte en færdselspatrulje en personbil til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 182 km/t ad Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning frem til afkørsel 31a Solrød S, hvor føreren af personbil for enden af frakørslen fortsatte ind på en pendler-parkeringsplads, men kørte venstre rundt om helleanlægget.

På parkeringspladsen stak føreren af fra bilen, mens en 21-årig mand fra Køge som passager blev ved bilen. Han blev ikke sigtet for noget.

Færdselspolitiet fik hjælp fra endnu en patrulje til at lede efter føreren, der kort efter dukkede op i nærheden. Der var tale om en 21-årig mand fra Korsør, som ud over hastighedsovertrædelsen (højst tilladt 110 km/t ad motorvejen jf. skiltningen) også blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt førerretten, samt for kørsel venstre rundt om helleanlægget.

Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Knivloven – Jernbanegade, Køge

Kl. 20.35 kontrollerede politiet en 19-årig mand fra Køge, da han befandt sig på Køge S-station.

Den 19-årige havde uden noget anerkendelsesværdigt formål en lommekniv på sig, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af knivloven samtidig med en beslaglæggelse af kniven som bevis i sagen.

Narkokørsel – Brogade, Køge

Kl. 21.15 blev en 23-årig mand fra Tureby anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil ad Brogade i Køge

Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.58 blev en færdselspatrulje i et civilt køretøj med videoudstyr overhalet af en ældre personbil, der kørte hurtigere end tilladt i sydgående retning på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand.

Politiet indledte en hastighedsmåling og kunne kort efter konstatere, at føreren af personbilen kørte med mindst 132 km/t mod de højst tilladte 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen.

Personbilen blev ført af en 24-årig mand fra København S, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Da det viste sig, at han også i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Desuden kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, efter at politiet havde konstateret en kraftig lugt af hash i bilens kabine.

Den 24-årige blev efter sigtelsen også for narkokørsel kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet sørgede også for at få fjernet den 24-åriges bil fra motorvejen, idet dagens kørsel var fjerde gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort. Personbilen, som den 24-årige havde været ejer af i en uge, blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 24-årige vil blive indkaldt til, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkokørsler – Tigervej / Langesvej, Køge

Kl. 20.16 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Lille-Skensved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Tigervej i Køge

Den 24-årige blev løsladt kl. 20.40 efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis).

Samme patrulje kunne så kl. 21.01 igen anholde en bilist, der kunne mistænkes for at køre i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Ringvejen og Langesvej i Køge

Der var tale om en 21-årig mand fra Køge, der også blev sigtet for narkokørsel, da narkometertesten indikerede påvirkning af kokain under kørslen.

Den 21-årige fik også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkosælger afsløret – Ølbycenter, Køge

Kl. 22.16 fik politiet kontakt til en 19-årig mand fra Kgs. Lyngby på parkeringspladsen ved svømmehallen, hvor han kørte rundt i en bil.

Ved en nærmere kontrol viste det sig, at den 19-årige var i besiddelse af fire poser med i alt ca. seks gram kokain samt et firecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte for at være udbyttet fra handel med stoffer.

Både kokainen og pengene blev beslaglagt i forbindelse med en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, hvor den 19-årige var kortvarigt anholdt i forbindelse af afhøring og efterforskning i sagen. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uorden var rettelig overfald på to personer – Parkvej, Køge

Kl. 18.08 fik politiet flere henvendelser om uorden mellem bekendte foran en opgang i en beboelsesejendom på Parkvej i Køge

Politiet rykkede ud til stedet med baggrund i disse oplysninger, som dog viste sig at være alvorligere end først antaget.

I beboelsesejendommen traf politiet en kvæstet, 20-årig mand og en 18-årig kvinde fra Køge, der begge var blevet overfaldet uden for opgangen.

Den 20-årige havde stiklæsioner flere steder på kroppen efter at være blevet overfaldet af ukendte personer, der også havde foretaget et voldeligt overfald på kvinden i forbindelse med overfaldet på ham. Overfaldene på de to ofre var blevet afbrudt, da andre fra opgangen kom til stede på grund af larmen herfra, hvorefter de ukendte personer flygtede i ukendt retning væk fra området.

Både manden og kvinden blev bragt til skadestuen til undersøgelse, registrering og behandling af de skader, som de havde pådraget sig efter overfaldene.

Politiet afspærrede et større område foran den pågældende opgang ved beboelsesejendommen for at lede efter eventuelle spor fra overfaldet samt for at foretage tekniske undersøgelse på gerningsstedet. Først efter midnat afsluttede politiet de akutte undersøgelser med bl.a. politihunde i området.

Politiet behandler overfaldene på de to ofre som sager om grov vold, hvor politiet forsøger at identificere mindst tre mørkklædte mænd, der også var maskerede. Samtidig forsøger politiet i samarbejde med de to ofre at finde frem til et eventuelt motiv.

Personer, der har bemærket overfaldet eller de mistænktes flugt, og som ikke har afgivet forklaring til politiet om deres observationer, må gerne kontakte politiet på tlf. 114 for at afgive forklaring om deres observationer.

Uro og uorden – Fasanvej, Køge

Kl. 19.31 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var optræk til uro og uorden mellem to grupperinger, der befandt sig i området. Flere af personerne skulle ifølge anmeldelsen være maskerede.

Politiet kørte til området, hvor 12 mænd i alderen 18 – 33 år fra primært Køge-området, men også fra andre byer på Sjælland blev truffet. De blev alle kontrolleret af politiet, som dog ikke fandt grundlag eller beviser for at kunne sigte nogen af dem for noget strafbart, da roen var genoprettet ved politiets ankomst til området.

Hvorvidt disse mænds tilstedeværelse i dette område af Køge kunne have noget med den tidligere anmeldelse om overfaldene på Parkvej at gøre, har politiet ingen oplysninger om.

Uro på togstation – Køge Nord, Køge

Kl 21.59 blev politiet tilkaldt til et regionaltog, hvor to unge mænd havde været i klammeri med andre passagerer, været højtråbende og røget på toiletterne. I toget fik politifolkene kontakt til to berusede drenge på hhv 14 og 16 år, der var stukket af fra hver deres ungdomsinstitution. Begge drenge bragt retur til deres institutioner.

Varetægtsfængsling – Bilist havde skydevåben i bilen – Københavnsvej, Køge

Kl. 03.15 standsede politiet en personbil på Københavnsvej med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

En 35-årig mand sad bag rattet, men han havde ikke nogen førerret til personbilen. Han deltog i både en narko- og alkometertest, der begge gav udslag for påvirkning under kørslen. Han blev derfor indledningsvist sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven og derefter anholdt med henblik på udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for hhv. alkohol og euforiserende stoffer.

Ved visitationen fandt politiet den 35-årige i besiddelse af godt 22 gram hash samt en haglpatron, hvilket skærpede politiets interesse i at få undersøgt bilen nærmere. Heri fandt politiet flere haglpatroner, to knive med bladlængde over 12 cm samt et oversavet haglgevær med en uafskudt patron i.

Efter udtagelsen af blodprøver og afhøringer til sagerne om bl.a. overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af skydevåben forblev den 35-årige i politiets varetægt.

Anklagemyndigheden fremstillede den 35-årige i et grundlovsforhør søndag kl. 13.00. Retsmødet endte med, at han blev varetægtsfængslet til den 23. februar 2023. Politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen, da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre. Der var ingen kære i forbindelse med kendelsen om varetægtsfængsling.

Varetægtsfængsling – Forsøg på tyveri, butikstyveri og indrejseforbud overtrådt – Køge

Kl. 06.09 lørdag morgen slog en 34-årig mand fra Køge og hans jævnaldrende kammerat alarm til politiet, da de efter en bytur var på vej i S-toget fra København til Køge

De havde begge blundet i S-toget, da den 34-årige kort før ankomsten til Køge mærkede en mand tage om sit håndled i et forsøg på at stjæle et dyrt armbåndsur. Det mislykkedes, da den 34-årige vågnede og også fik vækket sin kammerat.

De to mænd fulgte efter den fremmede mand ud af S-toget efter ankomsten til Køge S-station. Manden gik herefter ind i en nærliggende døgnkiosk, hvor de to bemærkede, at den fremmede mand tog fire energidrik ind under sin jakke og forlod stedet uden at betale.

Den 34-årige og kammeraten tilbageholdt nu manden uden for butikken, hvis personale nu også slog alarm til politiet.

Ved døgnkiosken fik politiet kontakt til den tilbageholdte mand, der blev identificeret som en 46-årig mand fra Rumænien. Han blev anholdt i forbindelse med indledningsvist to sigtelser for hhv. forsøg på tyveri af et armbåndsur og de fire energidrikke fra kiosken.

Ved nærmere undersøgelse af den 46-åriges personlige forhold viste det sig, at han også overtrådte et indrejseforbud, som han havde fået frem til 2028 i forbindelse med en dom for tyveri i sommeren 2022. Han blev derfor nu også sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

Lørdag eftermiddag blev den 46-årige rumæner fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for de tre lovovertrædelser inden anklagemyndighedens påstand om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret endte med, at den 46-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 23. februar 2023.

Yngre mænd skød fyrværkeri af – Åvænget, Køge

Kl. 21.40 kørte en patrulje omkring Åvænget efter en anmeldelse om fyrværkeri til ulempe. Her så betjentene en gruppe mørkklædte personer stå ved jernbaneskinnerne og affyre fyrværkeri. Da patruljen kom frem stak de alle af til fods, men fire yngre mænd fra Køge, København og Fakse blev løbet og tilbageholdt. To af dem var påvirkede, og de blev opfarende og aggressive over for betjentene. De to mænd på 25 og 26 år fra Køge blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at råbe og udvise voldelig adfærd, da de skubbede til betjentene. De fik lov til at gå, da de var faldet til ro, men kan forvente en bøde i sagen.

Det var ikke muligt for patruljen af fastslå, hvem som havde afskudt fyrværkeriet. De antrufne var ikke i besiddelse af fyrværkeri, og ingen kunne stilles til ansvar for at overtræde fyrværkeriloven.

Indbrud i Perioden

Vollerslevvej, Bjæverskov