Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/02/01 til 2023/02/14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist uden førerret impliceret i sammenstød – Egedesvej / Københavnsvej, Køge

Kl. 18.03 var en 18-årig mand fra Næstved impliceret i et sammenstød med to andre bilister, efter at alle tre parter var kørt ad Egedesvej mod øst.

De to forreste var en hestetransport og en personbil, hvis bagende den 18-årige ramte, så personbilen blev skubbet frem i hestetransporten. Begge biler var standset for rødt lys, inden de måtte køre videre ud på Københavnsvej.

Ingen – hverken personer eller dyr – kom til skade ved sammenstødet, men den 18-årige havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Han blev tillige sigtet for at transportere en lattergaspatron i bilen, hvori han ved førersædet havde så mange effekter liggende, at der også var en nærliggende risiko for, at de kunne ryge ind under pedalerne, så han ikke kunne betjene køretøjet forsvarligt.

Den 18-årige kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet og sigtelserne mod ham.

Brand i bygning og færdselsuheld – Værftsvej, Køge

Kl. 09.54 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et firma på Værftsvej, hvor der var ildebrand i en bygning.

Det viste sig, at der blot var tale om en ulmende brand, som var startet i forbindelse med brug af en skærebrænder i en bygning under nedrivning. Der var ikke sket nogen egentlig brandskade på noget, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af branden.

Politiet måtte dog i forbindelse med udrykningen til denne brand bruge tid på at undersøge omstændighederne nærmere, da et af brandvæsnets køretøjer under udrykning var blevet impliceret i et færdselsuheld i krydset Værftsvej – Ivar Huitfeldtsvej.

En 33-årig mandlig brandmand var kørt med udrykning ad Ivar Huitfeldtsvej mod øst frem til krydset ved Værftsvej, hvor der skete et sammenstød med en 63-årig kvinde fra Farum. Hun kom kørende i en personbil ad Værftsvej i nordlig retning.

Ingen af parterne kom noget til ved sammenstødet, men politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet i lyskrydset.

Butikstyv blev til røver – Støberivej, Køge

Kl. 15.37 anmeldte personalet i en genbrugsbutik, at en mand havde stjålet en jakke ved at tage den på og forlade butikken uden at betale for den. Manden var efterfølgende løbet fra stedet med personalet bagefter. Under flugten var manden stoppet og havde fremtaget en hobbykniv, som han truende holdt frem mod det forfølgende personale for at kunne slippe væk med jakken.

En patrulje ledte efter manden, der på grund af sin truende adfærd for at sikre sig udbyttet fra tyveriet kan beskrives som en røver. Politiet fandt ikke umiddelbart manden, der blev beskrevet som lys i huden, 30-40 år, iført sort hue med hvidt logo i panden, sort dunjakke, sorte arbejdsbukser og brune sikkerhedssko. Den stjålne jakke havde en værdi af 689 kr., og politiet forsøger nu at få den mistænkte mand identificeret i en sag om røveri mod genbrugsbutikkens personale.

Butikstyveri – Støberivej, Køge

Kl. 13.11 blev en butikstyv afsløret, da alarmen i en butik blev aktiveret. Politiet blev tilkaldt, til butikken, hvor en 42-årig mand fra Litauen var tilbageholdt. Den udenlandske mand havde iført sig et bælte i butikken og havde efterfølgende gået forbi kasselinjen uden at betale for bæltet, og han blev tilbageholdt, indtil politiet kom frem til stedet. Politiet anholdt manden og sigtede ham for tyveriet, og man blev afhørt af politiet. Sagen blev afgjort med en straksbøde, hvorefter manden fik lov at gå.

Fartglad bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

kl. 13.10 kørte politiets videobil på motorvejen mod nord ved Solrød Strand, da han målte en bilist til at køre med en gennemsnitsfart på 147 km/t, selvom man kun måtte køre 110 km/t på strækningen.

Bilisten, en 23-årig mand fra København, burde slet ikke have sat sig bag rattet, da han var frakendt sit kørekort frem til 2026, da han havde et utal af færdselssager med især fart på samvittighed. Han blev nu atter sigtet for at køre alt for stærkt og for kørsel i frakendelsestiden. Bilen måtte han parkere, og finde en anden måde at komme videre på. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Færdselsuheld – Blegdammen, Køge

Kl. 17.03 anmeldte en 20-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 16.40 på Blegdammen var blevet påkørt af en varebil, hvis fører efterfølgende var kørt fra stedet uden at give sig til kende over for hende.

Den 20-årige var i en personbil kørt ad Blegdammen mod øst ud for Torvebyen, da en forankørende, hvid varebil med lad pludselig bremsede og efterfølgende bakkede ind i fronten på kvindens bil.

Føreren af varebilen fortsatte sin kørsel uden at identificere sig over for kvinden, der så varebilen køre ad Blegdammen og videre ad Brogade.

Politiet har nu optaget rapport om påkørslen i et forsøg på at identificere varebilen med lad og føreren af køretøjet.

Færdselsuheld – Ølbyvej / Norsvej, Køge

Kl. 16.43 var to bilister stødt sammen i krydset Ølbyvej – Norsvej, hvorfor politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere.

En 25-årig mand fra Sakskøbing var i en varebil kørt ad Norsvej mod vest frem til krydset ved Ølbyvej, hvor han kørte frem over vigelinjen for at svinge til højre ad Ølbyvej mod nord.

Samtidig kom en 55-årig kvinde fra Bjæverskov kørende i en personbil ad Ølbyvej mod nord, så hun ramte varebilens forreste del på venstre side.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at undersøge oplysninger om, at kvinden under sin kørsel måske fortrød et højresving ad Norsvej, men alligevel fortsatte ligeud ad Ølbyvej mod nord, efter at den 25-årige var kørt frem over vigelinjen.

Begge parters biler måtte bugseres væk fra uheldsstedet, men ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.

Hurtig bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.51 målte en færdselspatrulje en personbil til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 182 km/t ad Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning frem til afkørsel 31a Solrød S, hvor føreren af personbil for enden af frakørslen fortsatte ind på en pendler-parkeringsplads, men kørte venstre rundt om helleanlægget.

På parkeringspladsen stak føreren af fra bilen, mens en 21-årig mand fra Køge som passager blev ved bilen. Han blev ikke sigtet for noget.

Færdselspolitiet fik hjælp fra endnu en patrulje til at lede efter føreren, der kort efter dukkede op i nærheden. Der var tale om en 21-årig mand fra Korsør, som ud over hastighedsovertrædelsen (højst tilladt 110 km/t ad motorvejen jf. skiltningen) også blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt førerretten, samt for kørsel venstre rundt om helleanlægget.

Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Knivloven – Jernbanegade, Køge

Kl. 20.35 kontrollerede politiet en 19-årig mand fra Køge, da han befandt sig på Køge S-station.

Den 19-årige havde uden noget anerkendelsesværdigt formål en lommekniv på sig, hvorfor han blev sigtet for overtrædelse af knivloven samtidig med en beslaglæggelse af kniven som bevis i sagen.

Kvinde fuppet og udleverede dankort og penge – Ølby – Køge

Kl. 15.04 anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde fra Ølby-området i Køge, at den 82-årige var blevet fuppet af en fremmed mand, der nu havde afhentet hendes betalingskort og fået nogle penge udleveret. En patrulje kørte til kvindens bopæl og fik klarlagt, at den 82-årige var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde fået hende overbevist om, at hendes betalingskort var blevet hacket. Hun skulle derfor lægge kortet i en kuvert med PIN-koden anført udenpå, hvorefter kortet straks ville blive afhentet.

En fremmed mand dukkede op ved hendes bopæl og fik betalingskortet udleveret, men uden PIN-koden, som den 82-årige ikke kunne huske. Manden spurgte derfor, om hun havde nogle kontanter, hvilket hun bekræftede og udleverede et femcifret beløb til den fremmede mand, inden han forlod hendes adresse.

Politiet har nu optaget rapport om dette fupnummer i et forsøg på at få identificeret manden, der blev beskrevet som 25-35 år gammel, lys i huden, 170-180 cm høj, kraftig af bygning og iført en kortærmet, hvid skjorte. Manden var i øvrigt dansktalende.

Politiet vil i denne anledning erindre om, at et pengeinstitut aldrig vil benytte sig af denne fremgangsmåde med afhentning af et påstået hacket betalingskort. Udlever derfor aldrig betalingskort og/eller PIN-koder til fremmede.

Samtidig vil politiet opfordre familier til at tage en snak med især den ældre generation om, hvad man kan eller skal gøre i sådanne tilfælde med telefonopkald, hvor nogen måske udgiver sig for at være ansat i et pengeinstitut. Rådet kan være at afslutte opkaldet, ringe op til bankens hovedtelefonnummer for at blive omstillet til den pågældende medarbejder. Et fupopkald vil på den måde blive afsløret.

Lov om euforiserende stoffer – Køge

Kl. 20.35 henvendte politiet sig på en 53-årig mands bopæl i Ølby-området med baggrund i en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

På adressen traf politiet ud over den 53-årige beboer også to mænd på 26 år fra Køge, der var gæster hos ham.

Politiet foretog efterfølgende en ransagning af både bopælen og en undersøgelse af de tilstedeværende personer. Herved fandt politiet beboeren i besiddelse af 0,9 gram kokain, mens de to gæster tilsammen var i besiddelse af knap 86 gram hash samt remedier til at lave joints.

Herudover var de to gæster tilsammen i besiddelse af et fircifret kontantbeløb, som sammen med deres mobiltelefoner blev beslaglagt som beviser i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet mistænkte de to gæster for at være i besiddelse af hashen og remedierne for at sælge ud af stofferne.

De to gæster blev anholdt i forbindelse med sigtelsen og blev senere på aftenen afhørt til sagen, inden politiet efterfølgende løslod dem.

Alle tre sigtede kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Målrettet færdselskontrol ved Køge Transportcenter – Køge

Tungvognscenter Øst (TCØ) hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog sammen med to kontrollanter fra Færdselsstyrelsen en færdselskontrol, hvor fokus var på cabotagekørsel og udstationering af udenlandske chauffører.

Kontrollen blev gennemført i tidsrummet kl. ca. 08.00 – 16.00 ved transportcentret i Køge og medførte, at i alt 26 køretøjer blev standset og kontrolleret. Der var tale om syv varebiler, heraf fem dyretransporter, en dansk og 18 udenlandske lastbiler.

Blandt de kontrollerede varebiler blev det til følgende sager:
– sag om manglende tilladelse og dokumenter i forbindelse med erhvervsmæssig dyretransport
– varebilen var ikke forsynet med registreret brugers navn og CVR-nummer, og føreren i denne varebil overtrådte et tildelt kørselsforbud
– lejekontrakten for varebilen var ikke medbragt, og den registrerede brugers navn og CVR-nummer var ikke påført varebilen.

Det blev til fire sager ved kontrollen af de udenlandske lastbiler:
– En sag om overtrædelse af reglerne om at lade chauffører registrere sig som udstationeret i EU’s informationssystem for det indre marked
– Vejbenyttelsesafgift var ikke blevet betalt, og fællesskabstilladelse var ikke medbragt
– En fører sigtet for brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
– En sag om fejlindstillet frontspejl, der tillige var revnet (fejl og mangler ved køretøjet).

De udenlandske chauffører måtte betale deres bøde straks og få orden i de konstaterede fejl, før kørslen kunne fortsætte, mens de danske sigtede kan forvente at modtage deres bøde på et senere tidspunkt i deres digitale postkasse.

Narkokørsel – Brogade, Køge

Kl. 21.15 blev en 23-årig mand fra Tureby anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil ad Brogade i Køge

Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Lyngvej, Køge

Kl. 01.48 blev en 18-årig mand fra Køge standset som fører af en personbil ad Lyngvej. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel.

Den 18-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 21.14 standsede politiet en 63-årig kvinde fra Strøby, da hun i en personbil kom kørende ad Stevnsvej ved Strøby Egede. En rutinemæssig kontrol af hende med bl.a. en narkometertest afslørede, at hun kunne være påvirket af cannabis under kørslen.

Politiet sigtede hende derfor for narkokørsel, hvorefter hun i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Hun vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 09.58 blev en færdselspatrulje i et civilt køretøj med videoudstyr overhalet af en ældre personbil, der kørte hurtigere end tilladt i sydgående retning på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand.

Politiet indledte en hastighedsmåling og kunne kort efter konstatere, at føreren af personbilen kørte med mindst 132 km/t mod de højst tilladte 110 km/t ifølge skiltningen på motorvejen.

Personbilen blev ført af en 24-årig mand fra København S, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen. Da det viste sig, at han også i forvejen var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Desuden kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, efter at politiet havde konstateret en kraftig lugt af hash i bilens kabine.

Den 24-årige blev efter sigtelsen også for narkokørsel kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet sørgede også for at få fjernet den 24-åriges bil fra motorvejen, idet dagens kørsel var fjerde gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort. Personbilen, som den 24-årige havde været ejer af i en uge, blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 24-årige vil blive indkaldt til, når sagerne mod ham skal afgøres.

Narkosælger afsløret – Ølbycenter, Køge

Kl. 22.16 fik politiet kontakt til en 19-årig mand fra Kgs. Lyngby på parkeringspladsen ved svømmehallen, hvor han kørte rundt i en bil.

Ved en nærmere kontrol viste det sig, at den 19-årige var i besiddelse af fire poser med i alt ca. seks gram kokain samt et firecifret kontantbeløb, som politiet mistænkte for at være udbyttet fra handel med stoffer.

Både kokainen og pengene blev beslaglagt i forbindelse med en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, hvor den 19-årige var kortvarigt anholdt i forbindelse af afhøring og efterforskning i sagen. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Opmærksom nabo opdagede tyveknægte – Broagervej, Køge

Kl. 10.06 slog en mandlig kondiløber med bopæl i området ved Broagervej i Køge alarm til politiet, fordi han havde overrasket to fremmede mænd i at stjæle en dyr lampe fra en adresse på Broagervej. De to mistænkte mænd var efterfølgende flygtet i en personbil, hvis nummerplade blev aflæst af den opmærksomme nabo.

Politiet kørte til Broagervej for at undersøge gerningsstedet, mens flere andre patruljer begyndte at lede efter flugtkøretøjet.

På Broagervej var en dyr udendørslampe blevet stjålet fra indkørslen af de to mistænkte, som den opmærksomme kondiløber havde fået øje på få minutter tidligere. Han havde undret sig over, at de to mænd i bil kørte ind på flere blinde veje i området, inden de standsede på Broagervej ved gerningsstedet. Da mændene steg ud af bilen, forsøgte de delvist at maskere sig, hvilket skærpede anmelderens opmærksomhed på deres gøremål, indtil mændene kort efter kom retur til deres bil med den stjålne lampe.

Eftersøgningen af flugtkøretøjet gav også et resultat, idet en patrulje fik kontakt med personbilen i Slimminge vest for Køge, hvor den blev standset uden dramatik.

I bilen befandt sig en 29-årig mand fra Rønnede som fører og en 31-årig mand fra Haslev som passager. Begge mænd blev anholdt, da politiet kunne se den stjålne lampe forsøgt gemt under tøj på bagsædet i bilen, som i øvrigt tilhørte en tredje person. Den 29-årige var frakendt kørekortet og måtte derfor ikke være fører af bilen, hvori politiet ud over lampen også fandt 0,41 gram kokain tilhørende den 29-årige.

Politiet foretog efterfølgende ransagninger hos den 29-årige og hos bilejeren uden at finde noget yderligere af politimæssig interesse, men hos den 31-årige fandt politiet flere dele fra formentlig flere andre lamper af tilsvarende type, som han netop havde været med til at stjæle i Køge

De to anholdte blev sigtet for de forskellige overtrædelser af lovgivningen, men blev herefter løsladt efter en nøje vurdering af de fremkomne oplysninger i sagerne. Politiet arbejder nu videre med at efterforske, om den 31-årige kan mistænkes for yderligere tyverier af tilsvarende lamper andre steder.

Den forurettede er underrettet om sagen og vil aflevere overvågningsmateriale fra sin bolig til politiet som beviser i sagen mod de to sigtede.

Politiet chikaneret af sur mand – Køge

Lørdag formiddag havde en patrulje henvendt sig hos en 55-årig mand fra Køge for at inddrage hans kørekort efter anmodning fra Færdselsstyrelsen, som ikke havde fået nogle dokumenter af afgørende betydning vedr. hans kørekort.

Politiet fik kørekortet og forlod mandens bopæl, hvorefter han blev så sur på politiet, at han lørdag eftermiddag ringede utallige gange til politiet i chikanøs øjemed.

Da opkaldene ikke standsede og i øvrigt også indeholdt trusler om, at den 55-årige ville tage ind i den centrale del af Køge for at gøre skade på andre, valgte politiet sidst på eftermiddagen af aflægge den 55-årige endnu et besøg.

Politiet foretog anholdelse af den lettere spirituspåvirkede mand på hans bopæl, hvorefter han blev sigtet for trusler både mod politiet og andre tilfældige med baggrund i sine udtalelser i forbindelse med telefonopkaldene til politiet.

Den 55-årige blev tilset af en læge, som vurderede, at der ikke var grundlag for at lade ham indlægge til eventuel behandling i anledning af adfærden. Politiet løslod derfor manden efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om på et senere tidspunkt.

Påvirket mand betød flere udrykninger – Køge

Kl. 10.29 og i minutterne derefter fik politiet flere henvendelser om en mand, der gik rundt og spurgte tilfældige efter hjælp, og som til sidst gik rundt blandt biler på Københavnsvej i Ølby-området.

En patrulje fik kontakt til en lettere spirituspåvirket, 63-årig mand fra Store-Heddinge, som blev skønnet i stand til at klare sig selv, og som efter samtale med politiet blot ønskede at komme hjem. Politiet kørte ham derfor til Køge togstation, så han kunne tage toget til Store-Heddinge.

Kl. 12.26 fandt en færdselspatrulje manden rodende rundt på cykelstien på Vordingborgvej i Køge by. Han blev således igen kørt til togstationen i håb om, at han nu ville tage hjem som tidligere ønsket.

Den 63-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd hverken på Københavnsvej eller Vordingborgvej.

Kl. 17.28 fik politiet en henvendelse fra personalet på Køge sygehus om, at den 63-årige under ophold på sygehuset nu havde indtaget medbragt spiritus i sådan et omfang, at han nu lå og sov på gulvet på skadestuen. Manden var som sådan ikke behandlingskrævende, hvorfor politiet nu besluttede at frihedsberøve ham, så han kunne sove rusen ud i detentionen på politistationen i Roskilde – uden at forstyrre andre rundt omkring i Køge Først tidligt fredag morgen blev den 63-årige løsladt og lukket ud fra politistationen.

Teenage-drenge mistænkt for at stå bag brand på gård – Ølsemagle Kirkevej, Køge

To lokale drenge på 13 og 14 år fra Køge er blevet afhørt i anledning af en brand i en forladt landejendom på Ølsemagle Kirkevej om aftenen mandag den 23. januar 2023.

Politiet havde efter branden foretaget brandtekniske undersøgelser, der ikke havde vist tegn på, at hverken elinstallationer eller f.eks. brændbare væsker kunne være årsag til brandens opståen.

Efterforskningen i sagen fortsatte med forhøringer i lokalområdet ud fra en tese om, at den forladte landejendom kunne være et tilholdssted for områdets unge.

I den forbindelse fik politiet sporet sig ind på de to lokale drenge, som blev afhørt på Køge politistation i overværelse af både værger og en repræsentant fra de sociale myndigheder.

Drengene blev begge afhørt om mulig overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uagtsomt at have forvoldt ildebrand på fremmed ejendom.

Da begge drenge er under den kriminelle lavalder på 15 år, kunne de ikke sigtes for overtrædelse af den pågældende bestemmelse i straffeloven, men forklarede ved afhøringen, at de netop havde været på stedet den pågældende dag om eftermiddagen for at “hygge sig” i den forladte landejendom.

Drengene havde under opholdet haft en lighter med og havde også tændt et lille bål i brændbart materiale, som de formentlig ikke havde fået slukket ordentligt, inden de forlod stedet.

Gløder fra det lille bål inde i en af længerne kan efter politiets opfattelse have ulmet i nogle timer og udviklet sig til en brand, som blev opdaget og anmeldt om aftenen kl. 20.16.

De to drenge og deres værger vil således høre nærmere fra politiet, når sagen er helt færdigefterforsket.

To hurtige bilister – Stensbjergvej, Køge

Færdselspolitiet foretog i løbet af eftermiddagen torsdag en hastighedsmåling på Stensbjergvej for at kontrollere bilisternes hastighed, idet vejen er beliggende i tættere bebygget område, hvor højst tilladte hastighed er 50 km/t.

Kl. 14.53 blev en 31-årig kvinde fra Køge sigtet for at køre mindst 70 km/t i en personbil, hvilket hun sigtet for, så hun ud over en bøde på 3.600 kr. også kan forvente at få et klip i kørekortet.

Kl. 15.30 blev en 60-årig mand fra Klippinge afsløret i at køre med mindst 78 km/t i en personbil ad Stensbjergvej, så han kan også forvente en bøde på 3.600 kr. og påstand om et klip i kørekortet.

Begge bilister skal tillige betale et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr., da hastighedsoverskridelsen var mere end 30 procent over tilladt hastighed.

Uorden var rettelig overfald på to personer – Parkvej, Køge

Kl. 18.08 fik politiet flere henvendelser om uorden mellem bekendte foran en opgang i en beboelsesejendom på Parkvej i Køge

Politiet rykkede ud til stedet med baggrund i disse oplysninger, som dog viste sig at være alvorligere end først antaget.

I beboelsesejendommen traf politiet en kvæstet, 20-årig mand og en 18-årig kvinde fra Køge, der begge var blevet overfaldet uden for opgangen.

Den 20-årige havde stiklæsioner flere steder på kroppen efter at være blevet overfaldet af ukendte personer, der også havde foretaget et voldeligt overfald på kvinden i forbindelse med overfaldet på ham. Overfaldene på de to ofre var blevet afbrudt, da andre fra opgangen kom til stede på grund af larmen herfra, hvorefter de ukendte personer flygtede i ukendt retning væk fra området.

Både manden og kvinden blev bragt til skadestuen til undersøgelse, registrering og behandling af de skader, som de havde pådraget sig efter overfaldene.

Politiet afspærrede et større område foran den pågældende opgang ved beboelsesejendommen for at lede efter eventuelle spor fra overfaldet samt for at foretage tekniske undersøgelse på gerningsstedet. Først efter midnat afsluttede politiet de akutte undersøgelser med bl.a. politihunde i området.

Politiet behandler overfaldene på de to ofre som sager om grov vold, hvor politiet forsøger at identificere mindst tre mørkklædte mænd, der også var maskerede. Samtidig forsøger politiet i samarbejde med de to ofre at finde frem til et eventuelt motiv.

Personer, der har bemærket overfaldet eller de mistænktes flugt, og som ikke har afgivet forklaring til politiet om deres observationer, må gerne kontakte politiet på tlf. 114 for at afgive forklaring om deres observationer.

Uro og uorden – Fasanvej, Køge

Kl. 19.31 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var optræk til uro og uorden mellem to grupperinger, der befandt sig i området. Flere af personerne skulle ifølge anmeldelsen være maskerede.

Politiet kørte til området, hvor 12 mænd i alderen 18 – 33 år fra primært Køge-området, men også fra andre byer på Sjælland blev truffet. De blev alle kontrolleret af politiet, som dog ikke fandt grundlag eller beviser for at kunne sigte nogen af dem for noget strafbart, da roen var genoprettet ved politiets ankomst til området.

Hvorvidt disse mænds tilstedeværelse i dette område af Køge kunne have noget med den tidligere anmeldelse om overfaldene på Parkvej at gøre, har politiet ingen oplysninger om.

Uromager fik forbud mod at komme på pub – Havnen, Køge

Kl. 00.30 kørte en patrulje til en pub på Havnen i Køge, hvor en mandlig gæst lavede uro i garderoben, men nægtede at gå fra stedet trods dørmændenes anvisning. Betjentene mødte den 18-årige mand fra Store Heddinge, som var opfarende og aggressiv både over for personale og de øvrige gæster. Heller ikke politiet var den 18-årige samarbejdsvillig overfor, og han kaldte betjentene alverdens ukvemsord.

Den 18-årige blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at råbe gentagne gange af politiet, da de stod på gaden foran pubben. Han blev desuden sigtet for at overtræde restaurationsloven for sin optræden på pubben, og fik forbud mod at opholde sig som gæst på stedet de næste to år. Den 18-årige blev bortvist og kan forvente en bøde i sagen, ligesom han må finde et andet sted at gå i byen.

Varetægtsfængsling – Forsøg på tyveri, butikstyveri og indrejseforbud overtrådt – Køge

Kl. 06.09 lørdag morgen slog en 34-årig mand fra Køge og hans jævnaldrende kammerat alarm til politiet, da de efter en bytur var på vej i S-toget fra København til Køge

De havde begge blundet i S-toget, da den 34-årige kort før ankomsten til Køge mærkede en mand tage om sit håndled i et forsøg på at stjæle et dyrt armbåndsur. Det mislykkedes, da den 34-årige vågnede og også fik vækket sin kammerat.

De to mænd fulgte efter den fremmede mand ud af S-toget efter ankomsten til Køge S-station. Manden gik herefter ind i en nærliggende døgnkiosk, hvor de to bemærkede, at den fremmede mand tog fire energidrik ind under sin jakke og forlod stedet uden at betale.

Den 34-årige og kammeraten tilbageholdt nu manden uden for butikken, hvis personale nu også slog alarm til politiet.

Ved døgnkiosken fik politiet kontakt til den tilbageholdte mand, der blev identificeret som en 46-årig mand fra Rumænien. Han blev anholdt i forbindelse med indledningsvist to sigtelser for hhv. forsøg på tyveri af et armbåndsur og de fire energidrikke fra kiosken.

Ved nærmere undersøgelse af den 46-åriges personlige forhold viste det sig, at han også overtrådte et indrejseforbud, som han havde fået frem til 2028 i forbindelse med en dom for tyveri i sommeren 2022. Han blev derfor nu også sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

Lørdag eftermiddag blev den 46-årige rumæner fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for de tre lovovertrædelser inden anklagemyndighedens påstand om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret endte med, at den 46-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 23. februar 2023.

Indbrud i Perioden

Broagervej, Køge

Ørningevej, Borup

Foto JTL