Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/02/13 til 2023/02/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Tornegården, Herfølge – Køge

Kl. 21.36 rykkede brandvæsnet ud til Tornegården på en privat adresse, da en 70-årig kvinde slog alarm på grund af røg i køkkenet.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket den mindre brand, der dog nåede at forrette skader på en køkkenvæg bag en ovn.

Beboeren kom ikke til skade som følge af branden, som ifølge politiet formodes at være opstået i de elektriske installationer bag ovnen i køkkenet.

Fartglad bilist uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

kl. 13.10 kørte politiets videobil på motorvejen mod nord ved Solrød Strand, da han målte en bilist til at køre med en gennemsnitsfart på 147 km/t, selvom man kun måtte køre 110 km/t på strækningen.

Bilisten, en 23-årig mand fra København, burde slet ikke have sat sig bag rattet, da han var frakendt sit kørekort frem til 2026, da han havde et utal af færdselssager med især fart på samvittighed. Han blev nu atter sigtet for at køre alt for stærkt og for kørsel i frakendelsestiden. Bilen måtte han parkere, og finde en anden måde at komme videre på. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Færdselsuheld – Langelandsvej, Køge

Kl. 08.08 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på Langelandsvej, hvor en personbil frontalt var kørt ind i et træ.

Ambulancepersonalet var ved politiets ankomst i færd med at tilse en 35-årig mand fra Store-Heddinge, som efterfølgende blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuelle skader.

Der var ingen andre trafikanter involveret i ulykken, der var sket, efter at den 35-årige var kørt i en lånt personbil ad Langelandsvej mod øst. I en venstrekurve var han af ukendt årsag fortsat ligeud, så han frontalt var kørt ind i et vejtræ i højre side af sin færdselsretning.

Den 35-årige var sluppet fra uheldet med diverse knubs, og politiet har i forbindelse med rapportoptagelsen indledningsvist sigtet ham for kørsel uden førerret i den lånte bil. Omstændighederne omkring hans rådighed over bilen undersøges nærmere for at kunne afgøre, hvorvidt bilejeren kan mistænkes for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Hashklump fundet ved shelter ved børnehave – Gymnasievej, Køge

Kl. 12.58 anmeldte personalet i en børnehave, at man ved et overdækket shelter havde fundet en pose med formentlig en lille klump hash efterladt. Posen med indhold var blevet efterladt i løbet af weekenden fra fredag aften til mandag formiddag, hvor personalet havde fundet den. Politiet fik overdraget posen, der viste sig at indeholde to gram hash, som politiet har taget med som hittegods og for at undersøge muligheden for at finde frem til ejeren.

Indsats mod social dumping / menneskehandel – Køge

Kl. 10.27 henvendte politipersonale fra Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi sig på en adresse i den nordlige del af Køge by for at lave en personkontrol i en forretning inden for massagebranchen.

På stedet traf politiet to kvinder fra Thailand, men den ene opholdt sig ulovligt i Danmark, idet hendes Schengen-visum var udløbet i september 2022.

Der var tale om en 39-årig kvinde fra Thailand, som blev frihedsberøvet i forbindelse med en sigtelse for ulovligt ophold i Danmark.

Hun blev bragt til politistationen i Roskilde og afhørt til sagen, som hun kort efter fik afgjort. Hendes sag blev efterfølgende forelagt for Udlændingestyrelsen til afgørelse af, hvorvidt hun skal udsendes af Danmark med et indrejseforbud i en periode.

Den thailandske kvinde er fortsat i politiets varetægt, indtil afgørelsen fra Udlændingestyrelsen foreligger.

Politiet har også som led i indsatsen mod social dumping mv. underrettet Center Mod Menneskehandel om sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ringvejen, Køge

Kl. 09.35 bemærkede en patrulje på Ringvejen en personbil, hvis ejer ikke var i besiddelse af et kørekort.

Da patruljen efterfølgende standsede personbilen, viste det sig, at det netop var bilejeren, som sad bag rattet. Der var tale om en 28-årig mand fra Køge, som ganske korrekt ikke havde nogen førerret.

Den 28-årige blev sigtet for kørsel uden førerret og blev samtidig gjort bekendt med, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev sigtet for kørsel uden førerret. Hans personbil ville derfor blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation, men det protesterede han over, så en dommer skal nu se nærmere på grundlaget for beslaglæggelsen, inden sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation bliver afgjort i et retsmøde.

Lov om euforiserende stoffer – Køge

Kl. 20.35 henvendte politiet sig på en 53-årig mands bopæl i Ølby-området med baggrund i en mistanke om, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer.

På adressen traf politiet ud over den 53-årige beboer også to mænd på 26 år fra Køge, der var gæster hos ham.

Politiet foretog efterfølgende en ransagning af både bopælen og en undersøgelse af de tilstedeværende personer. Herved fandt politiet beboeren i besiddelse af 0,9 gram kokain, mens de to gæster tilsammen var i besiddelse af knap 86 gram hash samt remedier til at lave joints.

Herudover var de to gæster tilsammen i besiddelse af et fircifret kontantbeløb, som sammen med deres mobiltelefoner blev beslaglagt som beviser i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet mistænkte de to gæster for at være i besiddelse af hashen og remedierne for at sælge ud af stofferne.

De to gæster blev anholdt i forbindelse med sigtelsen og blev senere på aftenen afhørt til sagen, inden politiet efterfølgende løslod dem.

Alle tre sigtede kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Politiet chikaneret af sur mand – Køge

Lørdag formiddag havde en patrulje henvendt sig hos en 55-årig mand fra Køge for at inddrage hans kørekort efter anmodning fra Færdselsstyrelsen, som ikke havde fået nogle dokumenter af afgørende betydning vedr. hans kørekort. Politiet fik kørekortet og forlod mandens bopæl, hvorefter han blev så sur på politiet, at han lørdag eftermiddag ringede utallige gange til politiet i chikanøs øjemed.

Da opkaldene ikke standsede og i øvrigt også indeholdt trusler om, at den 55-årige ville tage ind i den centrale del af Køge for at gøre skade på andre, valgte politiet sidst på eftermiddagen af aflægge den 55-årige endnu et besøg.

Politiet foretog anholdelse af den lettere spirituspåvirkede mand på hans bopæl, hvorefter han blev sigtet for trusler både mod politiet og andre tilfældige med baggrund i sine udtalelser i forbindelse med telefonopkaldene til politiet.

Den 55-årige blev tilset af en læge, som vurderede, at der ikke var grundlag for at lade ham indlægge til eventuel behandling i anledning af adfærden. Politiet løslod derfor manden efter afhøring til sagerne, som han kan forvente at høre nærmere om på et senere tidspunkt.

Uromager fik forbud mod at komme på pub – Havnen, Køge

Kl. 00.30 kørte en patrulje til en pub på Havnen i Køge, hvor en mandlig gæst lavede uro i garderoben, men nægtede at gå fra stedet trods dørmændenes anvisning. Betjentene mødte den 18-årige mand fra Store Heddinge, som var opfarende og aggressiv både over for personale og de øvrige gæster. Heller ikke politiet var den 18-årige samarbejdsvillig overfor, og han kaldte betjentene alverdens ukvemsord.

Den 18-årige blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at råbe gentagne gange af politiet, da de stod på gaden foran pubben. Han blev desuden sigtet for at overtræde restaurationsloven for sin optræden på pubben, og fik forbud mod at opholde sig som gæst på stedet de næste to år. Den 18-årige blev bortvist og kan forvente en bøde i sagen, ligesom han må finde et andet sted at gå i byen.

Økse og knojern fundet i forladt bil – Langelandsvej, Køge

Kl. 21.15 bemærkede en patrulje flere personer flygte væk fra en henstillet personbil, da patrulje kom kørende rutinemæssigt i området.

Der var tale om en udlejningsbil, hvori politiet fandt en økse og knojern efterladt, så politiet beslaglagde disse ulovlige effekter i et forsøg på at identificere nogen, der kunne mistænkes i sagen.

Kort efter blev patruljen dog kontaktet af en 21-årig mand fra Frederikssund, som vedkendte sig ejerskabet af de to ulovlige effekter, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Den 21-årige oplyste at have lånt udlejningsbilen af en bekendt og var derfor ikke i besiddelse af lejekontrakten. Politiet besluttede derfor at sikre bilen, så den kunne leveres retur til udlejningsselskabet, og den 21-årige kan nu afvente nærmere besked fra politiet om afgørelsen for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Indbrud i Perioden

Antilopevej, Lille-Skensved, Køge
Diget, Køge
Kildebjergs Tofter, Bjæverskov (forsøg)

Foto: ABW