Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/03/08 til 2023/03/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bil taget fra mand uden kørekort – Tunøvej, Køge

Kl. 18.00 stoppede en patrulje en 37-årig mand fra Køge, som ikke burde have siddet bag rattet. Han havde nemlig ikke generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse, og må derfor ikke køre bil. Den 37-årige bilist havde gentagne gange kørt uden kørekort inden for de seneste tre år, hvilket gav politiet mulighed for at tage hans bil.

Den 37-årige blev sigtet for kørsel uden førerret, og han protesterede over beslaglæggelsen af bilen. Retten skal nu afgøre, om politiets indgreb var retmæssigt. Senere vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at mandens sag om kørsel uden førerret behandles.

Brand i skur – Weysesvej, Køge

Kl. 11.27 anmeldte en borger, at der var brand i et skur. Politi og brandvæsen kom frem til adressen og fik slukket ilden, som havde forårsaget skader på arbejdsredskaber, samt skur og tagkonstruktion på skuret. I forbindelse med slukningsarbejdet blev beboere fra nærliggende huse kortvarig evakueret, da der var risiko for at branden skulle sprede sig. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge stedet for at fastslå årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Gammel Hastrupvej, Køge

Kl. 18.32 rykkede politiet ud til Gammel Hastrupvej for at undersøge en påkørsel af en parkeret bil nærmere, idet den skadevoldende bilist var kørt fra stedet uden at give sig til kende over for ejeren af den påkørte bil. Politiet kunne konstatere, at der var sket mindre skader bagpå på den påkørte og parkerede personbil. Ingen var kommet til skade ved uheldet.Under efterforskningen fik politiet kontakt til et vidne, der havde hørt lyden fra påkørslen og efterfølgende set det skadevoldende køretøj køre væk fra stedet.

Ud fra vidnets oplysninger fandt politiet frem til en firmabil, hvis hjemadresse i Ringsted-området blev besøgt. Her kunne politiet på det pågældende køretøj se nogle mindre skader, som stemte overens med skaderne på den påkørte bil. Politiet arbejder nu videre med disse oplysninger og forsøger via køretøjets ejer at finde frem til identiteten på føreren, så vedkommende senere kan blive afhørt om hændelsesforløbet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Greve / Solrød

Inden for ca. 15 minutter måtte politiet rykke ud til to færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen, efter at to bilister havde mistet kontrollen over køretøjet på grund af aquaplanning.

Kl. 08.49 mistede en 58-årig mand fra København SV kontrollen over sin personbil under kørsel i sydlig retning på motorvejen ved Greve, så bilen snurrede rundt flere gang og til sidst ramte autoværnet. Han slap uskadt fra uheldet og uden at involvere øvrige trafikanter.

Kl. 09.04 kom næste anmeldelse om et uheld på motorvejen også i det sydgående spor, men ved Solrød, da en 21-årig kvinde fra Køge også havde mistet kontrollen over sin personbil på grund af vand på kørebanen. Hun var også snurret rundt flere gange, inden hun standsede som følge af en påkørsel af autoværnet. Også hun slap uskadt fra dette uheld og uden at involvere øvrige trafikanter.

Politiet registrerede ud fra disse omstændigheder blot parterne i de pågældende uheld.

Færdselsuheld – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 14.13 rykkede politiet ud for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at fodgænger var blevet ramt af en bilist på Stevnsvej. En ambulance var efterfølgende blevet tilkaldt, efter at bilisten havde forladt uheldsstedet.

Ved uheldsstedet på Stevnsvej lidt nord for Tryggevælde å fik politiet klarlagt, at en 85-årig mand fra Virum under passage af Stevnsvej i retning mod en parkeringsplads nord for åen var blevet ramt af en kvindelig bilist. Herved blev han væltet omkuld og pådrog sig flere overfladiske skrammer.

Bilisten standsede og hjalp den 85-årige, som efterfølgende blev overgivet til andre bekendte, der afventede ham på parkeringspladsen. Den kvindelige bilist ønskede at blive på stedet, men behovet herfor blev umiddelbart ikke skønnet nødvendigt af den 85-årige og hans bekendte. Hun forlod derfor stedet uden at have afleveret oplysninger om sig selv eller hendes bil.

Den 85-årige blev efterfølgende dårlig, så han i en tilkaldt ambulance blev bragt på skadestuen til en kontrol.

Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret den kvindelige fører af den bil, som var involveret i uheldet, og vil gerne opfordre den kvindelige bilist til at henvende sig til politiet, så hun kan blive afhørt om uheldet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.47 mandag morgen opdagede en 19-årig mand fra Næstved for sent, at de forankørende i overhalingssporet på Sydmotorvejen ved Køge pludselig bremsede.

Han påkørte derfor med sin personbil bagenden af den forankørende og bremsende personbil, som en 31-årig kvinde fra Fakse førte i samme retning.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Kl. ca. 07.30 var motorvejen ryddet, så trafikken på uheldsstedet kunne normaliseres.

Indbrud i villa – Gløerfeldtsvej, Køge

Kl. 04.00 slog en 29-årig mand fra Køge alarm, efter at en fremmed mand havde åbnet døren ind til det rum, hvor han befandt sig.,Den fremmede mand havde straks taget flugten gennem villaen og flygtet videre til fods væk fra området.

Politiet kørte til området med bl.a. en hundepatrulje for at lede efter manden, der havde opbrudt et vindue for at skaffe sig adgang til villaen. Indbrudstyven havde nået at stjæle en pung og nogle smykker, inden han flygtede fra stedet.

Den mistænkte blev desværre ikke fundet, men blev beskrevet som en mand, 175-185 cm høj, almindelig af bygning, iført formentlig hue, sort hættetrøje, sorte bukser og medbringende en sort taske.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser i håb om, at eventuelle spor kan være med til at identificere indbrudstyven. Oplysninger om den mistænkte på flugt i området kan gives til politiet på tlf. 114.

Præventiv tilstedeværelse ved forsamlede bilister – Køge / Greve

Lørdag aften var færdselspolitiet og andre patruljer præventivt til stede på en parkeringsplads ved en uddannelsesinstitution ved Køge Transportcenter-området, idet et anslået antal på 2-400 biler var forsamlet i området.

Politiets tilstedeværelse var for at være præventive i forhold til eventuel kap- eller væddeløbskørsel blandt bilisterne i området.

Kl. ca. 21.30 begyndte bilisterne at forlade området og fordele sig til andre steder, idet politiet kort efter fik en henvendelse om, at nogle bilister havde forsamlet sig på p-pladsen ved Greve stadion.

Politiet kørte efterfølgende til Greve, hvorfra bilisterne så begyndte at forsvinde væk fra området ved politiets ankomst.

I den følgende time fik politiet også meldinger om forsamlede køretøjer ved både indkøbscentret Waves og på Silovej ved en tankstation og fastfoodrestaurant.

Ingen blev sigtet for noget i forbindelse med politiets tilstedeværelse forskellige steder i den østlige del af politikredsen.

Tørretumbler årsag til brand – Billesborgvej, Køge

Kl. 10.54 slog en familie alarm til brandvæsnet, da røgalarmen i deres bolig var gået i gang.

De havde selv undersøgt årsagen og konstateret, at der var kraftig røgudvikling fra en mindre brand i tørretumbleren.

Familiefaderen på 32 år fik slukket branden med en haveslange og afbrudt strømmen i boligen.

Den 32-årige og et 4-årigt barn havde fået lidt røg og blev efterfølgende tilset af personale fra en tilkaldt ambulance. De havde dog ikke behov for yderligere behandling efter kortvarigt ophold i røgen i boligen, der blev grundigt luftet ud.

Politiet foretog sig ud fra disse omstændigheder ikke yderligere i anledning af branden.

Indbrud i Perioden

Gummersmarkvej, Bjæverskov

Læskovvej, Bjæverskov

Perikonvej, Køge

Strædet, Køge

Solsikkevej, Køge