Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/03/27 til 2023/04/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

3 udlændinge kunne ikke fremvise lovpligtige papirer – Køge Kommune

Kl. 10.14 indfandt politiet sig på en byggeplads i Køge Kommune i forbindelse med en Social Dumping Aktion i samarbejde med politiet, Skat og Arbejdstilsynet. På byggepladsen traf politiet tre mænd – to georgiske statsborgere og en ukrainsk statsborger, som ikke var i besiddelse af de lovpligtige papirer. De tre mænd blev frihedsberøvet med henblik på at blive afhørt til sagen. Mændene blev løsladt efter endt afhøring, men politiet er i besiddelse af mændenes pas, mens sagen pågår. Politiet skal nu undersøge forholdene nærmere, inden sagen kan afgøres.

Beruset mand på knallert endte i detentionen – Tigervej, Køge

Kl. 15.15 blev en knallertfører observeret af en mand, som vurderede, at knallertføreren var påvirket af alkohol, da knallerten blev ført usikkert og slingrende. Manden besluttede at standse knallertføreren for at forhindre, at der skete en ulykke. En patrulje blev tilkaldt. Patruljen kom frem til stedet, hvor vidnet viste sig at være en politiassistent fra Københavns Politi. Patruljen overtog manden – en 57-årig lokal mand – og sigtede ham for spirituskørsel, og han var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Da manden var meget beruset, blev han anbragt i detentionen, og han blev senere på dagen løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Bil påkørt bagfra – Vestre Ringvej/Regnemarks Bakke, Borup – Køge

Kl. 10.14 blev en bil påkørt bagfra af en bagvedkørende. Uheldet skete, da den forreste af de to biler, hvori der befandt sig to personer – en 59-årig kvinde og en 69-årig mand, begge fra Ringsted – skulle svinge ind på en parkeringsplads og derfor sænkede hastigheden, hvilket føreren af en bagfra kommende bil – en 78-årig mand fra Borup – overså. De to personer, der befandt sig i den påkørte bil blev kørt til tjek på sygehuset.

Bil undlod at køre frem for grønt lys og tiltrak sig politiets opmærksomhed – Torvebyen – Køge

Kl. 19.51 blev en patrulje opmærksom på en personbil, som holdt stille i et lyskryds til trods for, at der var grønt lys. Patruljen besluttede sig derfor for at undersøge sagen nærmere, og det viste sig at være en god ide. Patruljen fulgte efter bilen til en nærliggende parkeringsplads, og bemærkede, at der bl.a. blev kastet en plasticbøtte ud af vinduet fra personbilen. Føreren af bilen – en 28-årig mand fra Hesselager, blev testet positiv for narkokørsel ved patruljebilen narkometer og han blev sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde generhvervet sit kørekort. Han blev sigtet og var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. En 23-årig mandlig passager i bilen, bosiddende i Køge, som havde kastet plasticbøtten ud, blev sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, da plasticbøtten viste sig at indeholde 2,61 gram kokain. Sagerne afgøres på et senere tidspunkt.

Forsamlede biler – Ullsvej, Køge

Kl 22.03 blev det anmeldt, at flere biler var ved at forsamle sig. Der har flere steder i politikredsen i den seneste tid været forsamlinger af biler med efterfølgende risiko for kapkørsel og andre overtrædelser af færdselsloven. Derfor blev der sendt flere patruljer fra beredskabet og færdselspolitiet til stedet, som kunne konstatere, at der var omkring 70 biler på stedet. De mange biler forsvandt kort efter.

Færdselsuheld – Køgevej / Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 13.20 fik politiet en henvendelse fra en 30-årig kvinde fra Roskilde, som oplyste, at hun tidligere havde været impliceret i et færdselsuheld i lyskrydset Køgevej – Søndre Ringvej i Roskilde.

Politiet fik ved afhøring af kvinden klarlagt, at hun var kørt i en personbil ad Søndre Ringvej mod øst og var kørt ind i krydset, da en anden bilist kom kørende gennem krydset ad Køgevej i nordlig retning.

De to parter strejfede hinanden og holdt efterfølgende ind til siden, så de kunne tale sammen om sammenstødet.

Kvinden var noget chokeret over uheldet og fik i samtalen med modparten ikke oplysninger om føreren og køretøjer.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for dels at få belyst de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalets farve i parternes færdselsretninger, dels i et forsøg på at få identificeret modparten, der var kørende i en hvid personbil.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 15.38 var flere bilister stødt sammen på Køgevej i nordgående retning lidt før en rundkørsel på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 60 km/t.

Ingen af de i alt fire implicerede parter var efter ambulancepersonalets undersøgelser af dem kommet til skade ved sammenstødet, der indledningsvist skete, da en 22-årig kvinde fra Næstved for sent opdagede nedsat hastighed hos en 34-årig kvinde fra Haslev i bilen foran.

Dette sammenstød medførte, at den 22-åriges bil bagfra blev påkørt af en 70-årig mand fra Roskilde, hvis bil efterfølgende blev påkørt bagfra af en 63-årig kvinde fra Roskilde.

Bilerne kom hurtigt ind i en nærliggende buslomme, så de ikke generede den øvrige trafik alt for meget.

Politiet registrerede blod omstændighederne og de respektive parter i sammenstødet.

Gasledning gravet over – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 14.34 fik politiet via alarm 112 melding om et gasudslip på Ølsemaglevej, så det lugtede af gas i området.

Det viste sig, at en gasledning var blevet gravet over, så gas slap ud i det fri. Brandvæsnet og politiet foretog afspærring i området i ventetiden på en gasselskabet, der skulle stoppe lækagen.

Ingen beboere i området blev evakueret, og myndighedernes indsats i området blev afsluttet kl. ca. 16.00.

Hastighedsmåling (ATK / fotovogn) – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Politikredsens nyeste ATK-fotovogn med opgraderet udstyr i forhold til de øvrige ATK-fotovogne blev opstillet på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde rasteplads for at foretage hastighedsmålinger på trafikanter i sydlig retning ad motorvejen.

Det opgraderede udstyr i ATK-fotovognen giver mulighed for både at bruge en trådlås forbindelse mellem fotovognens computer og måleudstyret, men også muligheden for at placere måleudstyret på steder, hvor det ikke tidligere har været teknisk muligt.

Ved onsdagens måling i tidsrummet kl. 06.38 – 14.48 blev 17.496 bilisters hastighed kontrolleret på motorvejstrækningen, hvor højeste hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

649 bilister blev målt til at køre med en højere hastighed end tilladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet via en besked i den digitale postkasse.

Politikredsen vil fremadrettet afsøge muligheden for at opstille det opgraderede måleudstyr på andre motorvejsstrækninger for at måle trafikanternes hastighed. Uheldsstatistik vil ud over den generalpræventive funktion indgå i grundlaget for placeringen af udstyret.

Hastighedsovertrædelse – Køgevej, Ringsted

Kl 20.22 blev en varebil ført af en 21-årig mand fra Hedehusene standset, da færdselspolitiet målte hans hastighed til 84 km/t i en byzone. Han kan nu se frem til at blive mødt med et kørselsforbud, da han havde fået sit kørekort i januar måned.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.19 førte en 28-årig mand fra Greve en varebil i nordgående retning på motorvejen på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde nøglen til varebilen med henblik på at udlevere den til ejeren af køretøjet. Manden kan forvente t høre nærmere i sagen.

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 21.16 standsede politiet en bil ført af en 36-årig mand fra Fyn, da der var mistanke om, at han var påvirket. En narkometertest gav da også udslag for kokain.

Påvirket bilist – Skovparken, Køge

Kl 20.58 ramte en personbil ført af en 71-årig lokal kvinde et lyssignal i krydset Søndre Viaduktvej og Søndre Alle. Patruljen fandt bilen på ejers adresse og kvinden blev ved alkometer målt til at være påvirket langt ud over det tilladte. Kvinden blev medtaget til udtagning af blodprøve.

Lørdag-søndag (påskedag)

Spirituskørsel – Holmebækvej, Herfølge – Køge

Kl. 21.40 blev en 28-årig mand fra Skælskør standset af en patrulje og sigtet for spirituskørsel, hvilket han erkendte. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve og blev efterfølgende løsladt. Sagen afgøres, når resultatet af blodprøve modtages af politiet.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 01.54 blev en 37-årig kvinde fra Slagelse anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i den personbil, som hun førte ad Vestmotorvejen ved Bjæverskov.

Mistankegrundlaget var hendes deltagelse i en alkometertest, der havde givet udslag over den tilladte påvirkning af spiritus.

Den 37-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Tyveri fra varebil – Nyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 01.57 anmeldte en 25-årig mand fra Bjæverskov som bruger af en firmavarebil, at der netop var blevet stjålet værktøj fra varebilen af nogen, der var kørt fra stedet i en grålig personbil.

Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at et vidne var blevet vækket af et højt brag kl. ca. 01.45. Vidnet undersøgte sagen nærmere og så to personer gå et par gange mellem varebilen og en grålig personbil, som de to flygtede i kort efter.

Fra varebilen var der blevet stjålet diverse værktøj fra varerummet, som de to personer havde fået adgang til på ukendt måde. Der var umiddelbart ingen synlige tegn på opbrydning, og politiet undersøgte varebilen og området for eventuelle spor efter tyvene.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser i håb om, at en eller flere mistænkte kan identificeres. Overvågningsmateriale fra området indgår også i politiets efterforskning af tyveriet fra varebilen.

Uro i nattelivet – Havnen, Køge

Kl 01.39 kom der anmeldelse om, at en gæst på en bar havde smidt et ølkrus i ansigtet på en dørmand. Glasset ramte på vejen også en kvindelig gæst. En patrulje fra politiet var i nærheden og så voldssagen. En 23-årig påvirket mand blev derfor anholdt på stedet og sigtet for vold.

Vold – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl 02.20 blev der meldt om uorden ved en kiosk, hvor flere personer skulle være oppe at slås. Et vidne oplyste desuden, at der var set knive på stedet og at der også skulle være brugt peberspray i forbindelse med opgøret. En patrulje fik kontakt til flere personer fra hhv Herfølge og den københavnske vestegn på stedet, men fandt ikke hverken knive eller peberspray – hverken på personerne eller i nærområdet.

Indbrud i Perioden

Blåhøjvej, Køge
Bodilsvej, Køge
Egøjevej, Køge
Glentevej, Køge
Slåenvej, Køge
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge
Stormøllevej, Køge
Theilgaards Alle, Køge
Værftsvej, Køge