Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/05/09 til 2023/05/23.

Arbejdsulykke – Ølbycenter, Køge

kl. 13.19 kom en 43-årig mand fra Polen til skade i forbindelse med, at han og tre kollegaer skulle tage en stor radiator ned fra en væg under et byggeri i en butik i Ølbycenter. Radiatoren, som var omkring 5 meter lang sad monteret på en væg i 2, 5 meters højde og vejede omkring 200 kg. Den blev taget ned af væggen ved hjælp af en lift, men da den skulle flyttes fra liften og ned på gulvet, blev den 43-årige byggerimedarbejder ramt i hovedet. Han blev kørt til sygehuset til behandling, men han pådrog sig ingen livstruende skader.

Politiet underrettede Arbejdstilsynet om sagen og de ønskede at undersøge ulykkestedet. Patruljen optog rapport og afhørte den tilskadekomne på sygehuset. Han var sluppet fra ulykken med lettere tilskadekomst. Arbejdstilsynet og politiet vil senere tage stilling til, om er er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Blufærdighedskrænkelse – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 12.33 anmeldte en 17-årig ung kvinde fra Ringsted, at hun på Ringstedvej, Slimminge, ved en tankstation havde fået krænket sin blufærdighed. Hun var netop stået af bussen og gået nogle få meter, da hun pludselig var blevet befølt på bagdelen af en fremmed mand. Han var kommet fra et ukendt sted og nærmet sig hende bagfra, samtidig med at han sagde et eller andet til hende på et fremmedsprog.

Manden fortsatte væk fra området, mens den unge kvinde forblev i området ved tankstationen, indtil hun blev afhentet af et familiemedlem.

Den mistænkte blev beskrevet som mand, 20-25 år, brunlig hudfarve, 170-175 cm, almindelig af bygning, sort kort hår, iført mørk trøje, T-shirt og jeans. Oplysninger om den mistænkte kan gives til politiet på tlf. 114.

Brand på altan i beboelsesejendom – Parkvej, Køge

Kl. 18.27 slog en kvinde alarm til brandvæsnet, da hun under ophold i et grønt område ved Parkvej pludselig havde hørt et højt brag og efterfølgende set røg komme fra en altan på tredje sal i en beboelsesejendom på Parkvej.

Brandvæsnet og politiet fik lokaliset årsagen til røgen til en mindre brand i en altankasse på en altan ved en lejlighed med en 61-årig mandlig beboer.

Varmen fra den mindre brand havde fået en rude til at gå i stykker, ligesom der var opstået mindre sodskader på altanområdet.

Ingen personer var kommet til skader og heller ikke blevet evakueret fra ejendommen, men politiet undersøger årsagen til brandens opståen nærmere ud fra en mulig tese om, at solen måske kan have forårsaget en slags selvantændelse i en tør altankasse.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.49 var en dansk og en udenlandsk bilist stødt sammen i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen lige før udfletningen til Vest- og Sydmotorvejen.

Det viste sig, at en 51-årig kvinde fra Sverige som fører af en personbil var bremset op på grund af kødannelse, hvilket en 19-årig mand fra Køge som fører også af en personbil for sent opdagede. Han påkørte derfor bagenden af den svenske bil, men ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Ny Østergade / Køgevej, Roskilde

Kl. 15.07 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i rundkørslen ved Ny Østergade – Køgevej i Roskilde, hvor en cyklist var blevet påkørt.

Det viste sig, at en bilist var kørt ad Køgevej mod nord og fortsat frem over vigelinjen ind i rundkørslen, hvor en kvinde kom kørende på en cykel rundt i rundkørslen.

Bilisten ramte cyklisten på baghjulet, så den kvindelige cyklist væltede. Hun pådrog sig nogle hudafskrabninger som følge af påkørslen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 06.24 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld på Sydmotorvejen i det nordgående spor ved afkørsel <33> Lellinge.

Der var kun to bilister involveret, og personale fra et bugseringskøretøj var i færd med at fjerne den ene bilist, som holdt havareret i overhalingssporet på motorvejen. Bilen blev dog hurtigt flyttet ind til siden, så den allerede opståede trafikkø kunne afvikles.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet, der var forårsaget af en påkørsel bagfra på en bremsende bil i den tætte morgentrafik. Ingen var kommet til skade.

Færdselsuheld – Søndre Viaduktvej / Egøjevej, Køge

Kl. 09.21 var en varebil og en personbil stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Søndre Viaduktvej – Egøjevej i Køge

Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, efter at en 60-årig mand fra Nakskov i en varebil var kørt ad Søndre Viaduktvej i østlig retning. Han havde til hensigt at fortsætte videre i østlig retning, da han i krydset stødte sammen med en personbil, som en 22-årig kvinde fra Hårlev havde ført ad Egøjevej mod nord og ind i krydset, hvor hun ville svinge til venstre.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger inden sammenstødet.

Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til at fjerne kvindens bil, der ikke kunne køre fra stedet ved egen kraft, så krydset var ryddet kl. ca. 10.00.

Hurtig bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 00.13 målte den civile videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil over en strækning på mere end 5.500 meter til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 173 km/t ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved Greve, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen.

Føreren af personbilen var en 41-årig mand fra Slagelse, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, der ud over en bøde på 6.600 kr. og et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. også vil medføre en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet, således at både en teori- og køreprøve skal aflægges for at beholde førerretten.

Hurtig knallert – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.20 målte færdselspolitiet en lille 30-knallert til at kunne køre mindst 49 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, efter at en 15-årig dreng fra Bjæverskov havde kørt på den ad Ejbovej i Bjæverskov.

Den 15-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Hurtig motorcyklist – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 06.44 blev en motorcykelbetjent overhalet af en motorcyklist, der kørte i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen lidt før Køge med den tilladte hastighed på 110 km/t jf. skiltningen på motorvejen.

Motorcykelbetjenten holdt øje med motorcyklisten og foretog efterfølgende en hastighedsmåling over en strækning på godt 1.600 meter, hvilket afslørede, at motorcyklisten havde sat hastighed væsentlig op.

Gennemsnitshastigheden var således 172 km/t trods de højst tilladte 110 km/t, og lige inden motorcykelbetjenten ville standse motorcyklisten, foretog føreren en overhaling højre om en bilist, der lå placeret i vognbanen længst til venstre på motorvejen.

Føreren af motorcyklen var en 29-årig mand fra Dragør, som blev sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven, så han nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når de skal afgøres.

Knallertkørsel til ulempe – Bjæverskov – Køge

Kl. 13.10 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at der dagligt bliver kørt på knallert til ulempe for de omkringboende bl.a. på Duehusvej, ligesom knallerterne også kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt. Kørslen foregik som oftest i eftermiddagstimerne.

En patrulje og færdselspolitiet kørte til området kort efter anmeldelsen, men fandt ikke nogen knallerter, der kunne være årsagen til generende kørsel i området. Det samme var tilfældet på eftermiddagen, hvor en patrulje kørte til området, men altså heller ikke fandt anledning til at gribe ind.

Knivloven – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 17.23 kontrollerede personale fra politiets forebyggende afdeling to mænd, der havde udvist lidt mistænkelig adfærd.

De var set gå ned i en parkeringskælder tæt ved Køge station, men kom frem herfra kort efter. Denne adfærd fandt politiet mistænkelig og kontrollerede mændene nærmere.

En 27-årig mand fra Køge blev ikke fundet i besiddelse af hash som forventet, men en enhåndsbetjent foldekniv med en klinge på 10 cm. Han blev i forbindelse med beslaglæggelsen af kniven sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den anden 27-årige mand Køge blev ikke sigtet for noget ved politiets kontrol.

Kvinde fuppet til pengeoverførsel – Køge

Kl. 14.13 anmeldte en 82-årig kvinde fra Køge, at hun tidligere på dagen var blevet fuppet til at overføre penge til en fremmed bankkonto.

En patrulje kørte til hendes bopæl og var hende behjælpelig med at få standse en bankoverførsel til den fremmede bankkonto, så den 82-årige led ikke noget økonomisk tab.

Hun var kort før frokost blevet ringet op af en fremmed mand, der oplyste at ringe fra Datacentralen. Han fik overtalt den 82-årige til at oplyse bankkontonumre, dankortnumre og dankortets kontrolcifre, så den falske medarbejder fra Datacentralen havde iværksat en bankoverførsel.

Politiet har oprettet en sag om bedrageri, som skal efterforskes i lighed med tilsvarende sager om henvendelser til især ældre borgere, der bliver fuppet til at give fortrolige oplysninger til fremmede personer.

Rådet fra politiet er at spørge efter den pågældendes navn og arbejdsplads, hvorefter der kan foretages en kontrolopringning via arbejdspladsens hovedtelefonnummer. Ring aldrig retur på det telefonnummer, der måske kan aflæses i en nummerviser. Find selv hovedtelefonnummeret frem og lav kontrolopringningen, hvorved fupnummeret vil blive afsløret.

Hverken bankpersonalet, politiet eller andre offentlige myndigheder vil kræve personlige og fortrolige oplysninger i et telefonopkald, så vær særdeles skeptisk herover ved uventede opkald.

Mand kastede med pølsepakke – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 18.40 anmeldte personalet i et supermarked, at en mandlig kunde havde henvendt sig ved kassen for at aflevere en pakke pølser, som han havde købt dagen forinden.

Manden fik et afslag på at returnere pølsepakken, som blev kastet i retning mod kassemedarbejderen, men uden at ramme. Straks herefter forlod manden stedet i en bil, hvis nummerplade personalet nåede at aflæse. Episoden blev tillige optaget på forretningens overvågning.

Politiet fik efterfølgende kontakt til en 48-årig mand fra Borup, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden i supermarkedet. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Mand på løbehjul medbragte narko – Egøjevej, Køge

Kl. 02.59 standsede politiet en 37-årig mand fra Hårlev, der kørte på et el-løbehjul på Egøjevej i Køge

Der var ikke noget galt med el-løbehjulet, men den 37-årige medbragte 54 gram amfetamin, som politiet beslaglagde i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Han vil derfor kunne forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mange biler forsamlet – Bragesvej, Køge

Kl. 23.48 kunne politiet konstatere, at ca. 100 biler var forsamlet på Bragesvej i området ved transportcentret i Køge

Færdselspolitiet var præventivt til stedet blandt de mange bilister, som langsomt og roligt forlod området frem til kl. ca. 00.30.

Færdselspolitiet kontrollerede efterfølgende andre steder i politikredsen, hvor bilister tidligere har forsamlet sig forud for optræk til mulig hensynsløs eller risikobetonet kørsel. Ingen bilister havde forsamlet sig disse steder, så færdselspolitiet fortsatte almindelig patruljering og overvågning af trafikken i politikredsen.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 20.14 målte en civil videopatruljebil fra færdselspolitiet en personbil til at køre mindst 153 km/t i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Personbilen blev ført af en 32-årig mand fra Greve, som i forbindelse med sigtelsen for hastighedsovertrædelsen ikke kunne fremvise noget kørekort, som han aldrig havde erhvervet sig. Han blev derfor også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kort efter også sigtet for narkokørsel, da politiet kunne mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen.

Den 32-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelsen af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som han også var i besiddelse af, idet politiet fandt knap seks gram hash på ham ved visitationen efter anholdelsen.

Sluttelig blev den 32-årige gjort bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, da han nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods det manglende kørekort.

Den 32-årige kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Sammenstød ved motorvejsafkørsel- Vestmotorvejen, Borup, Ringsted

Kl. 12.44 skete et sammenstød ved afkørsel 34 ved Borup, da en bil ramte en motorcyklist, der kørte ad Vestre Ringved. Bilisten, en 26-årig kvinde fra Brønshøj skulle lige ud i krydset, for at køre ned på motorvejen igen. Motorcyklisten, en 61-årig mand fra Borup, kørte mod syd, da han stødte ind i bilen og væltede på tilkørslen. Politi og ambulance kørte til stedet, og motorcyklisten blev kørt på sygehuset, da han var kommet til skade med armen. I bilen var foruden føreren to mindre børn. De blev alle tilset i ambulancen, men var sluppet fra uheldet uden at komme noget til. Politiet optog rapport om uheldet, hvor der var mistanke om, at bilisten havde overtrådt sin vigepligt.

Spiritusbilist fik taget firmabil efter uheld – Lyngvej, Køge

Kl. 09.57 skete et sammenstød i krydset Stensbjergvej/Lyngvej, da en bilist med trailer tilkoblet, kørte overfor rødt lys i krydset og svingede til venstre ind foran en modkørende bilist. Politiet kørte til stedet, hvor parterne var sluppet fra uheldet uden alvorlig tilskadekomst. Bilisten der forårsagede uheldet, en 57-årig mand fra Bjæverskov, blev skønnet spirituspåvirket. Han blæste alkometeret op over 2,0 promille, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet beslaglagde den firmabil, som den 57-årige var kørende i, da den høje promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel. Ejeren af firmaet blev orienteret om sagen, men ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten.

Den modkørende bilist, en 74-årig mand fra Roskilde, fik skader på sin bil, som blev nødflyttet fra uheldsstedet, for at give plads til at trafikken kunne passere. Den 57-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, men måtte aflevere sig kørekort på stedet, da hans førerret blev inddraget mens sagen behandles.

Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den sigtede vil få besked om sagens videre gang. Når straffesagen skal afgøres vil retten taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Trafikuheld på trafikuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 03.54 kontaktede en 53-årig mand fra Køge politiet, da han grundet uopmærksomhed havde påkørt midterautoværnet i det sydgående spor på Køge bugt Motorvejen. Hans bil holdt nu i 3. vognbane med fronten mod færdselsretningen og med et skævt dæk, således at manden ikke kunne få køretøjet væk fra kørebanen. Mans manden ventede på hjælp, blev hans bil påkørt af en anden bilist – en 19-årig mand fra Greve, som overså den holdende bil. Den 19-årige mand klagede over smerter i nakken, og en ambulance blev derfor sendt frem. I forbindelse med uheldet og det efterfølgende oprydningsarbejde, var motorvejen spærret. Den 19-årige blev kørt til tjek på sygehuset.

Lørdag – søndag:

Indbrud i Perioden

Parkvej, Borup

Pilebækvej, Bjæverskov

Ved Kildepladsen, Borup
Bøgevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Lindevej, Strøby Egede, Køge
Munkeageren, Køge
Stenhøjparken, Borup