Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/10/31 til 2023/11/14.

Arbejdsulykke – Søllerupvej, Herfølge – Køge

Kl. 08.00 fik politiet via alarm 112 melding om, at en person måske var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var sendt til arbejdsstedet.

Politiet kunne på ulykkesstedet konstatere, at en 22-årig mand fra Fredericia var ved at blive undersøgt af ambulancepersonalet, som vurderede, at den 22-årige ikke havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Den 22-årige havde forinden været ved at kravle op på et villatag ved hjælp af både en folde- og rygningsstige. Undervejs opad havde han mistet fodfæstet og var faldet fra taget to-tre meter ned på jorden.

Politiet har nu optaget rapport om ulykken, som Arbejdstilsynet blev underrettet. Når de konkrete omstændigheder ved ulykken er belyst, vil myndighederne vurdere, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Fik taget to biler på to måneder – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Onsdag kl. 10.25 kørte en civil færdselspatrulje på Køge Bugt Motorvejen, da betjenten i bakspejlet bemærkede en bilist med en defekt forlygte bagved. Ved et opslag i politiets systemer kunne betjenten se, at bilens ejer ikke have et gyldigt kørekort, og at bilen var efterlyst, fordi den skulle beslaglægges på grund af ejerens mange kørsler uden gyldigt kørekort.

Bilisten blev stoppet ved Karlslunde Rasteplads, hvor den 26-årige mandlige fører fra Vallensbæk med det samme spurgte betjenten, om han bare skulle tømme sin bil.

Det viste sig, at den 26-årige var blevet stoppet i september i en anden bil, hvor den selv samme færdselsbetjent tog den bil fra ham. Her havde han kørt alt for stærkt uden kørekort.

Han blev nu for femte gang alene i 2023 sigtet for kørsel uden førerret, og hans personbil blev kørt væk på et fejeblad, da bilen ifølge efterlysningen skulle beslaglægges med henblik senere konfiskation.

Mandens førerret blev inddraget i januar 2023 på grund af hele 19 klip i kørekortet inden for tre år. Årsagen var primært på grund af sager om for høj fart, men også for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen og for at køre over for rødt lys.

Den 26-årige kan forvente at få sine mange sager behandlet ved retten samtidigt, hvor det også vil blive afgjort, hvor længe han mister sit kørekort ubetinget. Retten vil også tage stilling til, om hans biler kan endeligt konfiskeres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.23 var en 58-årig kvinde fra Ringsted kørt i en personbil ad Køge Bugt Motorvejen i sydlig retning ved Karlslunde.

Det var regnvejr, og den 58-årige bilist foretog af ukendte årsager en pludselig opbremsning. Det opdagede en 53-årig mandlig bilist fra Ringsted i tide, men det en 53-årig kvindelig bilist fra Store-Heddinge bag ham ikke.

Hun påkørte derfor den mandlige bilist foran, så hans bil blev skubbet frem i den 58-årige kvindes bil.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet i det regnfulde vejr, hvorfor politiet blot registrerede omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 13.12 var tre bilister stødt sammen på Sydmotorvejen i det nordgående spor ca. 500 meter før afkørsel <33> Lellinge.

Det viste sig, at trafikanter i det nordgående spor måtte nedsætte hastigheden til ca. 10 km/t på motorvejen. Det opdagede en bagfra kommende bilist for sent og påkørte bagenden af bilisten foran, således at denne bilist blev skubbet frem i den tredje involverede bilist.

Ingen af parterne kom til skade, hvorfor politiet blot registrerede omstændigheder ved sammenstødet. Der skete kun ringe skade på de involverede køretøjer.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Ølbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 12.45 standsede færdselspolitiet en ældre personbil, som blev ført ad Ølbyvej fra Ølby i retning mod Lille-Skensved, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en mand, som oplyste sit navn og alder til færdselspolitiet, der ikke kunne se hverken kørekort eller anden legitimation, fordi den mandlige fører ikke havde medbragt nogen af delene, så føreren kunne mistænkes for at have overtrådt færdselsloven ved ikke at have medbragt sit kørekort, som han ifølge politiets oplysninger havde erhvervet.

I bilen var der en lugt af hash, hvorfor føreren deltog i en narkometertest, der dog ikke gav udslag for påvirkning af nogen ulovlige stoffer.

Færdselspolitiet foretog i mellemtiden en yderligere kontrol af førerens identitet, hvorefter føreren blev identificeret som en 25-årig mand fra Hårlev og ikke den person, som han indledningsvist havde udgivet sig for at være.

Den 25-årige viste sig i forvejen at være frakendt kørekortet og havde misbrugt identiteten på et familiemedlem for at undgå straffesager hos politiet.

Politiet sigtede nu den 25-årige både for overtrædelse af færdselsloven og for straffelovens bestemmelser om at udgive sig for at være en anden person, der kunne risikere at blive dømt for noget ulovligt, som vedkommende ikke har gjort.

Da den 25-årige nu for tredje gang alene i 2023 var blevet afsløret i at køre bil uden et kørekort, blev hans personbil beslaglagt på grund af de gentagne kørsler uden et kørekort og med henblik på senere konfiskation.

Når straffesagerne, der også omfatter en tilsvarende sag om at oplyse forkert identitet over for politiet fra august 2023, skal afgøres, kan den 25-årige forvente at blive indkaldt til et retsmøde.

Medicin stjålet fra sygehus – Lykkebækvej, Køge

Kl. 13.17 fik politiet en anmeldelse fra personale på Køge sygehus om et indbrud i et medicinrum på sygehuset.

Politiet kunne konstatere, at større indbrudsværktøj var blevet benyttet til at bryde en dør op ind til medicinrummet, hvorfra forskellige typer af smertestillende og beroligende medicin med forskellige styrker var blevet stjålet.

Indbruddet i medicinrummet var sket på et ukendt tidspunkt i et tidsrum fra fredag eftermiddag til mandag middag, hvor indbruddet blev opdaget.

Politiet har undersøgt medicinrummet og håber på at have fundet spor, der kan medvirke til identifikation af nogen mistænkte, ligesom eventuel videoovervågningsmateriale fra sygehuset vil indgå i efterforskningen.

Den stjålne medicin anses for at være farlig i ukyndiges hænder, hvorfor politiet har gjort opmærksom på tyveriet via mediet X allerede mandag eftermiddag. Oplysninger i sagen, herunder eventuelle tilbud om køb heraf, kan gives til politiet på tlf. 114.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 14.30 standsede en civil færdselspatrulje en personbil på Sydmotorvejen i det sydgående spor ved Lellinge-afkørslen med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Færdselsbetjenten havde forinden fået oplysninger om, at personbilens ejer flere gange var blevet sigtet for at have overladt føringen af et køretøj til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Det skulle også vise sig at blive aktuelt i dette tilfælde, idet en 35-årig mand fra Præstø, der i forvejen var frakendt kørekortet, sad bag rattet i den standsede personbil.

Han kunne tillige mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen, så færdselspolitiet sigtede ham for to overtrædelser af færdselsloven. Den 35-årige blev dog kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelsen for narkokørsel, idet han på Køge sygehus fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Bilejeren var en 40-årig mand fra Store-Heddinge, som efterfølgende igen blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

Begge sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Overtrædelse af indrejseforbud – Rådhusstræde, Køge

Kl. 16.17 undrede personalet i en butik i Rådhusstræde sig over en mand, der gik rundt med en såkaldt bankpose, som forretningsindehavere ofte bruger til transport af kontanter.

Politiet kørte til området og fik på Køge S-station kontakt til den pågældende mand, der blev identificeret som en 25-årig mand fra Afghanistan. Han var i besiddelse af en pose, som han dog legalt var i besiddelse af.

Den 25-årige var dog ikke helt legalt i Danmark, idet han havde et indrejseforbud, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af udlændingelovens indrejseforbud.

Anklagemyndigheden vil fremstille den 25-årige i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på enten varetægtsfængsling eller – om muligt – for at få en straksdom for overtrædelse af udlændingeloven.

Påvirket bilist endte på taget – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 19.58 skete et uheld mellem to biler, da en 22-årig mand fra København kørte op bag i en forankørende bilist, en 44-årig mand fra Karup, som blev skubbet ind i autoværnet. Den 22-årige mistede også herredømmet over sin bil, som rullede rundt og endte på taget.

Politi, ambulance og skiltevogn blev sendt til stedet, hvor trafikken blev ledt uden om uheldet via nødsporet. Ingen personer kom noget alvorligt til, men de viste sig at den 22-årige havde en alkoholpromille på væsentlig over de tilladte 0,5, og han blev i en narkometertest fundet positiv for kokain og amfetamin. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Patruljen optog rapport på uheldsstedet og begge biler måtte fjernes af autohjælp. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 22-årige vil høre mere i sagen.

Salg af narko – Rådhusstræde, Køge

Kl 13.03 standsede politiet to mænd, der udviste mistænkelige adfærd. Da de to mænd blev visiteret fandt patruljen ca 100 gram amfetamin på den ene og det fik politifolkene til også at ransage på mandens hjemadresse i Køge Hjemme hos den 42-årige mand blev der ikke fundet yderligere narko, men til gengæld fandt man både et ulovligt slagvåben og en machete. Manden blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven og knivloven.

To hurtige bilister på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Mandag aften foretog færdselspolitiet i en civil patruljebil med videoudstyr måling af bilisternes hastighed på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Højst tilladte hastighed er ifølge skiltningen 110 km/t, men to bilister blev inden for kort tid afsløret i at køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Kl. 20.01 blev en 22-årig mand fra Odense sigtet for at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 164 km/t i en personbil i det nordgående spor på motorvejen.

Kl. 20.25 blev en 29-årig mand fra Næstved målt til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 161 km/t i sydgående retning på motorvejen.

Begge bilister kan nu ud over en bøde for hastighedsovertrædelsen, der i begge tilfælde var højere end 160 km/t, forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet samt betaling af et bidrag på 500 kr. til Offerfonden.

En betinget frakendelse af kørekortet vil i givet fald betyde krav om aflæggelse af både en ny teori- og køreprøve, såfremt førerretten skal bevares.

Tricktyveri – Ølbycenteret, Køge

Kl 17.29 kom der anmeldelse om, at en 75-årig kvinde, der var ved at lukke en butik i centeret, var blevet kontaktet af en mand, der gerne ville hjælpe hende. Han havde spurgt til prisen på nogle varer i forretningen og derefter givet hende hånden. Da han var gået fra stedet bemærkede kvinden, at hun manglede sit guldarmbånd. Manden beskrives som 30-40 år, brun i huden og med kort sort hår. Han havde langt skæg og røg cigaret og var iklædt en mørk jakke.

Tyveri fra container – Sandvadsvej, Køge

Kl 16.37 oplyste en årvågen borger, at to mænd havde stjålet kabel- og metalskrot fra en affaldscontainer og var kørt fra stedet. En patrulje fik ved tilkørslen til motorvejen kontakt til bilen og de to mænd på 25 og 35 år fra hhv Glostrup og Helsingør. De nægtede ethvert kendskab til såvel bilen, de var kørende i, og affaldet på ladet af den. Føreren af bilen havde ikke kørekort, så han blev sigtet for at køre bil uden førerret og begge mænd sigtet for tyveri. Affaldet blev returneret til containeren og politiet tog indtil videre køretøjet med sig.

Tyveri fra medicinrum på sygehus – Lykkebækvej, Køge

Kl. 07.38 anmeldte personalet på Køge sygehus, at der havde været indbrud i flere medicinrum på en afdeling på sygehuset.

Politiet kunne ved undersøgelse af gerningsstederne se, at aflåste døre ind til flere medicinrum var blevet brudt op, hvorefter smertestillende og blodfortyndende medicin i forskellige præparatnavne var blevet stjålet.

Tyveriet formodes at være sket søndag aften i tidsrummet kl. ca. 20.30 – 21.00 af p.t. ukendte gerningspersoner, som politiet nu forsøger at få identificeret ud fra tekniske spor og ved gennemsyn af eventuel videoovervågning på eller ved sygehuset.

Politiet vil gøre opmærksom på, at den stjålne medicin kan være farlig i ukyndiges hænder og ved indtagelse, ligesom tilbud om køb af medicinen kan vurderes til at være hæleri af stjålne varer.

I weekenden mellem fredag d. 3/11 og mandag 6/11-2023 blev der også begået tyveri af medicin fra Køge sygehus, så politiet kigger nu på, om der måtte være en sammenhæng mellem de nu to tyverianmeldelser.

Oplysninger i tyverisagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Uopmærksomhed afslørede narkobilist – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.54 var flere biler blevet impliceret i et sammenstød på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning omkring afkørsel 32 Køge

Det viste sig, at en 38-årig mand fra Nykøbing Falster som fører af en varebil for sent opdagede, at bilisterne foran ham bremsede hårdt op på grund af kødannelse i den tætte trafik på motorvejen.

Han påkørte derfor bagenden på bilisten foran ham, så den påkørte bilist blev skubbet mod højre og ramte en tredje bilist, der mistede kontrollen over bilen, så en kantpæl ved nødsporet blev påkørt.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men den 38-årige mand deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af amfetamin under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet vil senere underrette ham om analyseresultatet fra blodprøven og om sagens videre forløb.

Uro og uorden – Østre Banevej, Køge

Kl. 15.58 rykkede et par patruljer hastigt ud til buspladsen på Østre Banevej i Køge med baggrund i en anmeldelse om et overfald på en buschauffør.

Patruljer kunne hurtigt konstatere, at en 65-årig mandlig buschauffør ikke var blevet overfaldet, men havde haft en heftig diskussion med en 24-årig mand fra Store-Heddinge.

Hvad striden havde omhandlet, kender politiet ikke noget til, men da ingen af parterne havde lidt overlast, blev den 24-årige bortvist fra stedet uden at blive sigtet for noget.

Vold i nattelivet – Ivar Huitfeldtvej, Køge

Kl 03.01 blev det anmeldt, at to lokale mænd på hhv 20 og 21 år, var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd ved stationen, der efterfølgende havde jagtet dem rundt i området. De blev tildelt flere slag og spark i ansigtet. Vidner, der så overfaldet, råbte op, og det fik overfaldsmændene til at forsvinde fra stedet. Politiet fortsætter nu efterforskningen for at få identificeret gerningsmændene.

Indbrud i Perioden

Roslevvej, Køge
Vestergade, Køge