Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/11/07 til 2023/11/21.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 10.53 skete der et uheld, da en personbil standsede i første vejbane sydgående ved Greve C-afkørslen, da han havde behov for at finde vej og fejlagtigt troede, at han holdt i nødsporet. En anden personbil kom derefter kørende mod syd og kørte ind i første vognbane bag en lastbil på vej frem mod afkørslen. Lastbilen skiftede derefter vognbane, og det betød at føreren af den anden personbil ikke nåede at bremse, før han påkørte den holde bil. I alt fire personer fra de to biler kørt til behandling på sygehuset.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 13.12 var tre bilister stødt sammen på Sydmotorvejen i det nordgående spor ca. 500 meter før afkørsel <33> Lellinge.

Det viste sig, at trafikanter i det nordgående spor måtte nedsætte hastigheden til ca. 10 km/t på motorvejen. Det opdagede en bagfra kommende bilist for sent og påkørte bagenden af bilisten foran, således at denne bilist blev skubbet frem i den tredje involverede bilist.

Ingen af parterne kom til skade, hvorfor politiet blot registrerede omstændigheder ved sammenstødet. Der skete kun ringe skade på de involverede køretøjer.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Ølbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 12.45 standsede færdselspolitiet en ældre personbil, som blev ført ad Ølbyvej fra Ølby i retning mod Lille-Skensved, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en mand, som oplyste sit navn og alder til færdselspolitiet, der ikke kunne se hverken kørekort eller anden legitimation, fordi den mandlige fører ikke havde medbragt nogen af delene, så føreren kunne mistænkes for at have overtrådt færdselsloven ved ikke at have medbragt sit kørekort, som han ifølge politiets oplysninger havde erhvervet.

I bilen var der en lugt af hash, hvorfor føreren deltog i en narkometertest, der dog ikke gav udslag for påvirkning af nogen ulovlige stoffer.

Færdselspolitiet foretog i mellemtiden en yderligere kontrol af førerens identitet, hvorefter føreren blev identificeret som en 25-årig mand fra Hårlev og ikke den person, som han indledningsvist havde udgivet sig for at være.

Den 25-årige viste sig i forvejen at være frakendt kørekortet og havde misbrugt identiteten på et familiemedlem for at undgå straffesager hos politiet.

Politiet sigtede nu den 25-årige både for overtrædelse af færdselsloven og for straffelovens bestemmelser om at udgive sig for at være en anden person, der kunne risikere at blive dømt for noget ulovligt, som vedkommende ikke har gjort.

Da den 25-årige nu for tredje gang alene i 2023 var blevet afsløret i at køre bil uden et kørekort, blev hans personbil beslaglagt på grund af de gentagne kørsler uden et kørekort og med henblik på senere konfiskation.

Når straffesagerne, der også omfatter en tilsvarende sag om at oplyse forkert identitet over for politiet fra august 2023, skal afgøres, kan den 25-årige forvente at blive indkaldt til et retsmøde.

Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 09.34 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 22-årig mand fra Køge Han blev testet positiv for cannabis ved hjælp af patruljens narkometer og medtaget til sygehuset til udtagelse af blodprøve.

Påvirket bilist – Køgevej, Roskilde

Kl 13.46 standsede politiet en personbil ført af en 24-årig mand fra Greve, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Manden forklarede selv, at han havde røget hash få timer forinden. Politiet tog nøglen fra ham, så han ikke kunne køre videre.

Påvirket bilist endte på taget – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 19.58 skete et uheld mellem to biler, da en 22-årig mand fra København kørte op bag i en forankørende bilist, en 44-årig mand fra Karup, som blev skubbet ind i autoværnet. Den 22-årige mistede også herredømmet over sin bil, som rullede rundt og endte på taget.

Politi, ambulance og skiltevogn blev sendt til stedet, hvor trafikken blev ledt uden om uheldet via nødsporet. Ingen personer kom noget alvorligt til, men de viste sig at den 22-årige havde en alkoholpromille på væsentlig over de tilladte 0,5, og han blev i en narkometertest fundet positiv for kokain og amfetamin. Han blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Patruljen optog rapport på uheldsstedet og begge biler måtte fjernes af autohjælp. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 22-årige vil høre mere i sagen.

To hurtige bilister på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Mandag aften foretog færdselspolitiet i en civil patruljebil med videoudstyr måling af bilisternes hastighed på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Højst tilladte hastighed er ifølge skiltningen 110 km/t, men to bilister blev inden for kort tid afsløret i at køre væsentligt hurtigere end tilladt.

Kl. 20.01 blev en 22-årig mand fra Odense sigtet for at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 164 km/t i en personbil i det nordgående spor på motorvejen.

Kl. 20.25 blev en 29-årig mand fra Næstved målt til at køre med en gennemsnitshastighed på mindst 161 km/t i sydgående retning på motorvejen.

Begge bilister kan nu ud over en bøde for hastighedsovertrædelsen, der i begge tilfælde var højere end 160 km/t, forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet samt betaling af et bidrag på 500 kr. til Offerfonden.

En betinget frakendelse af kørekortet vil i givet fald betyde krav om aflæggelse af både en ny teori- og køreprøve, såfremt førerretten skal bevares.

Tyveri fra medicinrum på sygehus – Lykkebækvej, Køge

Kl. 07.38 anmeldte personalet på Køge sygehus, at der havde været indbrud i flere medicinrum på en afdeling på sygehuset. Politiet kunne ved undersøgelse af gerningsstederne se, at aflåste døre ind til flere medicinrum var blevet brudt op, hvorefter smertestillende og blodfortyndende medicin i forskellige præparatnavne var blevet stjålet.

Tyveriet formodes at være sket søndag aften i tidsrummet kl. ca. 20.30 – 21.00 af p.t. ukendte gerningspersoner, som politiet nu forsøger at få identificeret ud fra tekniske spor og ved gennemsyn af eventuel videoovervågning på eller ved sygehuset.

Politiet vil gøre opmærksom på, at den stjålne medicin kan være farlig i ukyndiges hænder og ved indtagelse, ligesom tilbud om køb af medicinen kan vurderes til at være hæleri af stjålne varer.

I weekenden mellem fredag d. 3/11 og mandag 6/11-2023 blev der også begået tyveri af medicin fra Køge sygehus, så politiet kigger nu på, om der måtte være en sammenhæng mellem de nu to tyverianmeldelser.

Oplysninger i tyverisagerne kan gives til politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Vestergade, Køge