Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/11/14 til 2023/11/28.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Jernstøbervænget, Køge

Kl. 12.48 stoppede en patrulje en bilist på Jernstøbervænget i Køge i en rutinekontrol. Føreren af varebilen, en 55-årig mand fr Køge, sad bag rattet selvom han havde fået inddraget sin førerret i en endnu ikke afsluttet sag om spirituskørsel med alt for høj promille.

Da det var tredje gang inden for tre år han blev sigtet for kørsel uden førerret, kunne bilen beslaglægges med henblik på konfiskation. Han var selv ejer af bilen og gav sit samtykke til beslaglæggelsen.

Senere når hans sager er afgjort vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Brand i køretøj – Kløvervej, Køge

Kl. 14.43 modtog politiet en anmeldelse om en brændende bil foran et lejlighedskompleks. Politi og brandvæsen kom frem til stedet, hvor bilen brændte voldsomt, og på den baggrund evakuerede brandvæsnet beboerne i lejlighedskomplekset, og brandvæsnet fik efterfølgende branden under kontrol og til sidst slukket. Ejeren af bilen forklarede, at han havde efterladt bilen i tomgang, mens han kortvarigt var oppe i en af lejlighederne. Da han kom retur til bilen, bemærkede han røg fra bilen og gik derfor fra den for at hente noget vand. Da han kom tilbage til bilen, var den overtændt. Politiet optog rapport i sagen. Ingen personer kom noget til i forbindelse med branden.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 06.34 var et par bilister stødt sammen i den tætte morgenmyldretidstrafik på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor ved afkørsel <31b> Egedesvej.

Det viste sig, at de to implicerede parter blev tilset af personale fra den tilkaldte ambulance, som bragte en 58-årig kvinde fra Fakse Ladeplads til skadestuen til check, da airbags i hendes bil var blevet udløst. En skiltevogn havde afspærret en vognbane under ambulancepersonalets arbejde.

Uheldet var sket, da en lastbil og en 33-årig mandlig bilist fra Karise bagved havde bremset på grund af kødannelse i den tætte trafik.

Den 58-årige kvindelige bilist havde opdaget dette for sent og havde påkørt bagenden af den 33-åriges bil, så airbags i kvindens bil var blevet udløst.

Da ingen af parterne var kommet il skade, registrerede politiet blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 19.34 mistede en 38-årig mand fra Nykøbing F, som var fører af en personbil, herredømmet over sin bil. Den 38-årige kørte på afkørselsrampe 32, hvor han gassede op, da en lastbil trak ind samtidig med føreren. Dette resulterede i, at den 38-årige lavede en undvigemanøvre, som betød, at hans bil snurrede rundt ind over rabatten og ud på motorvejen igen, hvor bilen kolliderede med et skilt. I den forbindelse røg der vragrester og olie fra bilen og jord ud på kørebanen. 7 biler på motorvejen punkterede eller fik skader, da de påkørte vragresterne fra den 38-åriges bil. Motorvejen var helt spærret i forbindelse med oprydningsarbejdet på stedet. Der skete ingen personskade i forbindelse med ulykken. Motorvejen blev genåbnet kl. 22.50.

Færdselsuheld – Vedskøllevej / Højskolevej, Køge

Kl. 15.38 var en ambulance af alarmcentralen blevet sendt til vejkrydset Vedskøllevej – Højskolevej, idet to bilister var stødt sammen.

Ingen af parterne var dog kommet til skade ved uheldet, der var sket, efter at en 54-årig kvinde fra Lundby i sin personbil var kørt ad Højskolevej mod syd. I krydset ved Vedskøllevej var hun kørt frem over vigelinjen for at fortsætte sin kørsel ad Vedskøllevej mod vest, men var herefter næsten frontalt stødt sammen med en anden personbil, som blev ført ad Vedskøllevej mod øst.

Krydset var kortvarigt spærret, indtil de implicerede biler var blevet skubbet ind til siden, og politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Vestergade / Ringvejen / Ølbyvej, Køge

Kl. 16.05 var en bilist forulykket i lyskrydset Vestergade – Ringvejen – Ølbyvej, så lyssignalerne var gået ud.

Det viste sig, at en 72-årig mand fra Kgs. Lyngby som fører af en personbil med tilkoblet påhængsvogn var kørt ad Vestergade mod vest frem til lyskrydset ved Ringvejen, hvor han foretog et højresving.

Under svingningen ramte han imidlertid med påhængsvognen en lysmast i krydsets nordøstlige hjørne, men lastmasten væltede, og lyskrydset gik i sort.

Politiet underrettet vejmyndigheden om påkørslen og registrerede blot uheldet, da ingen var kommet til skade, og ingen øvrige trafikanter var involveret.

Grundlovsforhør – Ulovligt ophold og dokumentfalsk – Køge

Kl. 14.04 foretog udlændingeafdelingen anholdelse af en udenlandsk mand, som politiet traf i forbindelse med en rutinemæssig kontrol af et spisested i den nordvestlige del af Køge kommune.

Manden, der udførte et arbejde på spisestedet, havde til politiet fremvist et dansk sygesikringskort som dokumentation for sin identitet, men politiet krævede at få fremvist dokumenter med foto til yderligere sikkerhed for mandens identitet.

Manden fremviste nu både et opholdsbevis og et kørekort fra Bulgarien, men politiet kunne hurtigt se, at de to dokumenter ikke indeholdt de sikkerhedselementer, som ægte dokumenter normalt indeholder. Derfor kunne politiet mistænke manden for at legitimere sig med forfalskede dokumenter, der angav hans identitet som en 49-årig mand fra den københavnske vestegn.

Politiet anholdt manden på grund af mistanken om besiddelse af de forfalskede dokumenter og med henblik på identificering af ham, som på politistationen i Roskilde, med sikkerhed blev identificeret som en 49-årig mand fra Tyrkiet.

Den 49-åriges personlige forhold blev undersøgt nærmere, hvorefter politiet kunne konstatere, at han gennem snart 17 år havde opholdt sig i Danmark, hvor han ikke havde hverken tilladelse til at opholde sig eller i øvrigt arbejde. Politiet sigtede ham derfor ud over dokumentfalsk i forhold til EU-opholdsbeviset og kørekortet fra Bulgarien også for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om ulovligt ophold og ulovligt arbejde.

Efter afhøring til sagerne blev den tyrkiske mand anbragt i et arresthus, idet han tirsdag middag vil blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Retsmødet endte med en straksdom på 40 dages fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud de næste seks år.

Gæster bortvist fra restauration – Havnen, Køge

Kl. 23.48 bad personalet og vagter ved en restauration om assistance fra politiet til at bortvise en større gruppe af gæster, som var årsag til dårlig stemning på stedet og i øvrigt ikke ville forlade restaurationen trods opfordring herom.

Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, rykkede ud til området ved restaurationen, hvorfra en gruppe på ca. 15 mænd blev bortvist. Nogle af gæsterne havde dog besvær med at fjerne sig helt fra området, hvorfor politiet måtte tage politihundene ud af patruljebilen for at understrege, at de skulle begive sig helt væk fra området.

Nogle få af de bortviste gæster gik truende frem mod politihundene, der kortvarigt blev taget i brug, inden de atter kunne anbringes i patruljebilen.

En af de bortviste gæster var en 48-årig mand fra Ringsted, som var så påvirket af formentlig både alkohol og narkotika, at han blev frihedsberøvet med henblik på afrusning i detentionen på politistationen i Roskilde. Ved visitationen inden detentionsanbringelsen fandt politiet ham i besiddelse af 0,26 gram kokain, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Harmonikasammenstød – Køge Bugt Motorvejen – sydgående ved mrk. 37, Køge

Kl. 16.25 skete et harmonikasammenstød på motorvejen, da en bilist bremsede hårdt op. Den bagvedkørende bremsede ligeledes hårdt op, men den bagfra kommende bil, nåede ikke at bremse op i tide og påkørte bilen foran, som blev skubbet frem i bilen foran. To af bilerne kunne ikke køre videre, og de blev flyttet ud i nødsporet, og vejhjælp blev tilkaldt. Politiet optog rapport i sagen.

Påvirket bilist – Køgevej, Roskilde

Kl 13.46 standsede politiet en personbil ført af en 24-årig mand fra Greve, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Manden forklarede selv, at han havde røget hash få timer forinden. Politiet tog nøglen fra ham, så han ikke kunne køre videre.

Telefonsvindel over for ældre par – Køge

Kl. 15.18 fik politiet en anmeldelse fra et par på 78 og 80 år fra Køges centrale bydel om, at de kort forinden var blevet kontaktet på fastnettelefonen af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra Danske Banks IT-afdeling.

Årsagen til henvendelsen var en mistænkelige transaktion på en bankkonto, hvorfor IT-medarbejderen ønskede dankortet udleveret for at kunne få stoppet transaktionen. En bankmedarbejder ville komme til parrets bopæl for at hente dankortet på et aftalt tidspunkt, og i ventetiden måtte telefonopkaldet ikke afbrydes.

Parret havde imidlertid gennemskuet, at der var tale om et fupopkald i et forsøg på at franarre dem et dankort, hvorfor politiet blev underrettet via en mobiltelefon om det kommende besøg af et bankbud.

Politiet kørte til området ved parrets bopæl og kunne på det aftalte tidspunkt konstatere, at en mand dukkede op ved parrets bopæl og præsenterede som aftalt.

En 22-årig mand fra Brøndby blev herefter anholdt på parrets adresse, men ikke uden besvær, da den 22-årige kraftigt modsatte sig anholdelsen og i øvrigt forsøgte at flygte.

Det lykkedes ham dog ikke at undslippe politiet, som sigtede ham for både forsøg på bedrageri over for parret samt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet ved gennemførelsen af anholdelsen.

Politiet afhørte den 22-årige om sagen og foretog yderligere, akutte efterforskningsskridt, men fandt ved en nøje vurdering af de fremkomne oplysninger i den konkrete bedragerisag ikke grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Den 22-årige blev løsladt sidst på aftenen, men er fortsat sigtet i sagerne, der senere vil få et strafferetlig efterspil for ham.

Ild i lejlighed spredte sig til en hel ejendom – Sct. Knudsgade, Ringsted
Kl. 16.16 modtog politiet et alarmopkald fra en beboer på Sct. Knudsgade, som i forbindelse med, at han kom hjem til sin lejlighed opdagede, at der var ildebrand.

Branden, som menes at være startet i en tilbygning, spredte sig til en hel opgang og brød derefter op gennem taget i den østlige del af bygningen og spredte sig efterfølgende til hele taget.

Alle beboere på adressen blev evakueret.

I forbindelse med myndighedernes arbejde på stedet, som bl.a. involverede en kran, og på grund af risiko for nedstyrtning, blev vejene omkring den brændende bygning afspærret.

Flere beboerne blev tjekket for røgforgiftning, men ingen kom alvorligt til skade i forbindelse med branden.

Brandvæsnet fik kontrol over og til sidst slukket branden.

Politiets brandefterforskere skal nu undersøge bygningen for at forsøge at finde frem til årsagen til branden.

Udlejningsbil taget fra bilist med vanvidspromille – Køge Bugt Motorvejen, Køge

kl. 15.47 anmeldte en politimand på vej hjem fra arbejde, at han kørte bag en slingrende varebil på Køge Bugt Motorvejen mod nord. Ved afkørsel 32 fik patruljen øje på bilisten, som slingrede kraftigt, da de tændte det blå blink.

Varebilen sænkede farten kraften og holdt ind i nødsporet, hvor betjentene henvendte sig til føreren, en 30-årig fra Polen, som fremstod spirituspåvirket. Han blæste alkometeret op på over 2,0 promille, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

I reglerne om vanvidskørsel indgår kørsel med en promille på over 2,0, så den sigtedes bil blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Bilen var en udlejningsbil, som var lejet af det firma, som den sigtede var ansat i. Udlejningsfirmaet protesterede over beslaglæggelsen, så retten vil nu tage stilling til om beslaglæggelsen var i orden.

Den 30-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Om bilen kan endeligt konfiskeres vil blive afgjort, når den 30-årige har fået afgjort sin sag om spirituskørsel.

Utryghedsskabende mand endte i detentionen – Iver Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 02.55 blev politiet tilkaldt til Køge Station, hvor en mand skabte utryghed, da han gik og skubbede til folk på stationen. Patruljen tog kontakt til manden – en 20-årig mand fra Hårlev, som råbte og skreg og som var beruset. Manden blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev anholdt. Han blev taget med på politistationen, hvor han tilbragte resten af natten i detentionen, inden han blev løsladt til gaden kl. 05.16. Han kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Voldsom kvinde sigtet for vold i nattelivet – Havnen, Køge

Kl. 00.36 blev politiet tilkaldt til en beværtning, da en kvindelig beruset gæst nægtede at forlade stedet, på trods af at hun var blevet bedt om det gentagne gange af dørmændene på stedet. Den kvindelige gæst sparkede en kvinde og derefter sparkede hun en forbipasserende mand og slog derefter en dørmand i hovedet. Politiet anholdt kvinden, som er 36 år og fra Næstved. Hun blev sigtet for vold og blev kørt til afrusning i detentionen. I forbindelse med sagsbehandlingen på politistationen, blev kvinden sigtet for fornærmelig tiltale mod tjenestemand. Kvinden blev løsladt til gaden kl. 08.00 lørdag morgen, og hun kan forvente at høre mere fra politiet i forbindelse med sigtelserne imod hende.

Indbrud i Perioden

Pedersvej, Køge