Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/11/28 til 2023/12/12.

Bil forulykkede og endte i grøft – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 15.32 skete et uheld, da en 73-årig mand fra Jylland af uvisse årsager mistede herredømmet over sin bil på Elverdamsvej ved Ejby og kørte over i modsatte vejbane og endte i en grøft. På vejen påkørte bilisten adskillige træer, inden den kilede sig fast. Den 73-årige måtte reddes ud af bilen, men han var ikke kommet noget alvorligt til.

Vejen blev afspærret mens redningen foregik, men den 73-årige kunne selv stige ud af bilen, da han var frigjort. Politiet optog rapport og orienterede kommunen om de påkørte træer.

Brand i skraldespand – Birkedalsvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 21.01 kom et alarmopkald om brand ved en villa i Slimminge ved Ringsted. Ilden var startet omkring en plasticskraldespand, som stod i garagen. Branden spredte sig til garagen, som brændte kraftigt, da redningsberedskabet kom frem.

En nabo havde set flammer fra skraldespanden og advarede beboerne i huset, som selv kom ud. Brandvæsnet fik slukket ilden, som nåede at forårsage store skader på garagen. Der sprang nogle vinduer i huset som følge af varmeudviklingen, og der kom sodskader på husmuren. Ingen personer kom noget til.

Politiets brandefterforskere skal nu undersøge stedet nærmere for at forsøge at afklare årsagen til, at branden opstod.

Butikstyveri – Rådhusstræde, Køge

Kl. 10.25 rykkede politiet ud til et supermarked i Rådhusstræde, hvor en spirituspåvirket mand var mistænkt for at have stjålet varer.

Politiet fik nu for anden gang i løbet af formiddagen kontakt til en 43-årig mand uden fast bopæl i Køge kommune, som tidligere på formiddagen var blevet bortvist som uønsket kunde i et supermarked i Vestergade.

Den 43-årige var nu i dette supermarked i Rådhusstræde blevet genkendt af personalet efter tidligere sager om tyveri derfra. I hånden havde manden en flaske vin, som han ikke ønskede at betale for, da han forlod supermarkedet. Vinflasken kastede han fra sig, så den gik i stykker, da han blev tilbageholdt.

Politiet anholdt den 43-årige, som blev indledningsvist blev sigtet for tyveri af en flaske vin, men senere også kunne mistænkes for at have indtaget et osteprodukt i supermarkedet, så han havde undladt at betale for varerne til en samlet værdi af 70 kr.

Efter afhøring til sagen løslod politiet den 43-årige, der forlod butikscenterområdet i et tog i retning mod København. Han vil dog senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen mod ham og erstatningskravet på 70 kr. svarende til værdien af vinen og det spiste osteprodukt.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 05.46 skete der igen et færdselsuheld på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor ved Greve i den tætte myldretidstrafik.

En 32-årig kvinde fra Greve opdagede for sent en pludselig opstået kø, så hun nåede ikke at bremse i tide, hvorved hun påkørte bagenden af en forankørende varebil.

Den 32-årige blev herefter selv påkørt bagfra af en varebil, der også blev påkørt af en bilist, der ikke nåede at bremse i tide.

Ingen af parterne kom til skade ved påkørslerne, der dog medførte mindre skader på de implicerede køretøjer. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet, og det sidste køretøj var fjernet fra motorvejen kort før kl. 07.00, hvor trafikken kunne normaliseres.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.28 blev tre ud af fire vognbane i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen spærret på grund af et færdselsuheld, hvor i alt fire parter var impliceret.

Ingen var kommet til skade, idet kun de implicerede køretøjer havde fået skader efter sammenstød i den tætte og langsomt kørende myldretidstrafik.

En 50-årig mand fra Næstved opdagede for sent en forankørendes opbremsning, så bagenden af den bil blev påkørt. Dette sammenstød medførte, at en bagfra kommende bilist påkørte bagenden af den 50-åriges personbil.

Dette andet sammenstød medførte endnu et sammenstød, idet en fjerde bilist påkørte den bageste af de tre øvrige involverede.

To ambulancer blev sendt til uheldsstedet, hvorfra en enkelt blev kørt til kontrol på skadestuen, men pågældende var ikke kommet til skade.

Kort efter kl. 17.00 var to vognbaner farbare, men først kl. ca. 17.30 havde tilkaldte ladvogne fået flyttet parterne, så trafikken i det sydgående spor kunne normaliseres. Politiet har blot registreret omstændighederne og parterne i uheldene.

Færdselsuheld – Ringvejen, Køge

Kl. 16.01 fik politiet en anmeldelse fra den ene part i et færdselsuheld, der var sket på Ringvejen tæt ved krydset Tøxensvej-Clars Friisvej. Modparten var imidlertid fortsat og først standset på genbrugspladsen på Tangmosevej, hvor begge parter nu befandt sig.

Politiet fik klarlagt, at en 51-årig mand fra Køge som fører af en varebil var kørt ad Ringvejen i nordlig retning. I samme retning var en 19-årig mand fra Køge kørt i en personbil frem til krydset ved Tøxensvej-Clara Friisvej.

I forbindelse med et udrykningskøretøjs passage var begge parter kørt ud til kanten af Ringvejen for at give plads til udrykningskøretøjet. Ved den fortsatte kørsel efterfølgende havde den 51-årige skiftet vognbane og herunder strejfet den 19-åriges bil.

Trods signaler fra den 19-årige om at standse var føreren af varebilen fortsat frem til genbrugspladsen uden at standse.

Politiet optog rapport om sammenstødet, der kun forårsagede mindre materielle skader på de to køretøjer. Den 51-årige kunne nemlig ikke lovligt være fører af varebilen, fordi han ikke havde fået generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse i 2019.

Glatføreuheld på motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

kl. 05.04 skete et solouheld på Vestmotorvejen mod vest ved Bjæverskov, da en 62-årig mand fra Brøndby Strand kørte ind i en dyne sne, der lå på vejen. Bilen gled ud og ramte autoværnet, og kørte herefter ud i rabatten, hvor bilen endte med førersiden nedad. Bilisten kom ikke noget til, og ringede selv efter hjælp. Bilen blev kørt væk fra motorvejen og politiet orienterede Vejdirektoratet om skaderne på autoværnet.

Harmonikasammenstød i morgentrafikken – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

kl. 05.56 skete et uheld på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, da en lastbil kørte op bag i en personbil, som havde sænket farten i forbindelse med opbremsninger i den tætte morgentrafik. Personbilen blev skubbet op i en forankørende varebil i forbindelse med uheldet. Ingen personer kom noget til, men motorvejen blev afspærret imens oprydningen stod på. Lastbilens bremser satte sig fast som følge af sammenstødet, så den måtte bugseres væk fra motorvejen. Der blev opsat en skiltevogn og bestilt en tungvognstransport. Mens politiet arbejdede på stedet skete endnu et mindre uheld mellem to biler uden personskade. Omkring kl. 7.00 kunne trafikken glide langsomt forbi uheldsstedet, og ca. kl. 07.30 var motorvejen ryddet, men det påvirkede morgentrafikken på motorvejen indtil da. Politiet registrerede uheldene.

Lastbil stoppede på afkørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

kl. 12.34 gik en lastbil med sættevogn i stykker midt på afkørsel 27 mod syd ved Karlslunde. Lastbilen havde pludselig trukket mod venstre, så chaufføren havde forsøgt at rette op, men den kunne ikke køre videre og holdt derfor på tværs og spærrede hele afkørslen. Tunvognsspecialister fra færdselsafdelingen kørte til stedet for at undersøge vogntoget. På sættevognen stod en 14 tons tung gravemaskine, som også gjorde bjærgningen af lastbilen lidt sværere. En skiltevogn blev opsat for at lede trafikken videre ad motorvejen og to blokvogne blev sendt til stedet for at bjærge vogntoget og lasten.

Mulig narkohandler stoppet – Gymnasievej, Køge

Kl. 23.46 bemærkede en hundepatrulje en bil, der holdt stille med lyset tændt på Gymnasievej i Køge I bilen sad tre mænd, og betjentene kunne se, at den ene gemte noget under sædet ved synet af politiet. Betjentene henvendte sig ved bilen, hvor der lugtede kraftig af hash. De tre mænd i bilen blev visiteret og bilen ransaget.

I bilen fandt patruljen en pose, der indeholdt 55,66 gram hash, knap syv gram skunk og en rygepibe, et jointrør og andre remedier til hashrygning. Føreren, en 33-årig mand fra Herfølge, erkendte at hashen tilhørte ham. Han havde desuden en foldekniv på sig, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde og en del kontanter fordelt på mindre sedler i jakkelommen. Den 33-årige nægtede at have tjent pengene ved hashsalg, men patruljen beslaglagde dem til sagen. En 31-årig mand fra Køge havde en klump hash i strømpen, der blev vejet til 4,12 gram. Den sidste havde intet på sig.

Politiet anholdt den 33-årige og ransagede hans hjem i Herfølge, hvor der sammen med en digitalvægt blev fundet knap 100 gram hash fordelt ud i 50 klumper. Han blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg. Narko, kniv og penge blev beslaglagt, og den 33-årige blev løsladt da ransagningen var afsluttet. Han vil høre mere i sagen senere.

Personer på jernbanesporene – Nordstjernen, Køge

Kl. 14.40 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at personer befandt sig på jernbanesporene ved Køge Nord-stationen.

En patrulje kørte straks til området og kontrollerede jernbanesporene både ved togstationen med fjerntrafik og i området omkring S-togsstationen. BaneDanmark blev kontaktet for at få nedsat togenes hastighed i stationsområder, men denne sikkerhedsforanstaltning kunne ophæves efter få minutter, da politiet ikke traf nogen på jernbanesporene ved nogen af de to togstationer.

Personpåkørsel – Bag Haverne, Køge

Kl. 23.16 overhørte en patrulje, der befandt sig ved en restauration på Havnen, Køge, at et tog kørende i nordlig retning på de nærliggende jernbanespor afgav et kraftigt advarselssignal. Herefter stoppede toget, inden det var nået frem til perronen på Køge station.

Politiet undersøgte årsagen til togets stop nærmere og fandt på jernbanesporene en svært tilskadekommen mand, som blev bragt på skadestuen, hvor en læge erklærede en 47-årig mand fra Herfølge for afgået ved døden.

Togdriften blev kl. ca. 23.20 indstillet efter personpåkørslen, idet politiet sammen med Bane Danmark og DSB foretog tekniske undersøgelser på ulykkesstedet, som var en personovergang over jernbanesporene ud for Bag Haverne og Havnen umiddelbart syd for Køge station. Politiet testede i den forbindelse lokomotivføreren negativ i en alkometertest.

Politiet foretog tillige afhøring af flere vidner, der kunne oplyse, at bommene havde været nede før togets ankomst til ulykkesstedet.

Afspærringen af selve ulykkesstedet blev ophævet kl. ca. 00.35, hvorefter toget med passagerer kunne køres ind til perronen på Køge station.

Politiets undersøgelser på stedet blev afsluttet kort før kl. 01.00, og pårørende til den 47-årige blev underrettet om sagen.

Politiet forsøger nu at få klarlagt de nærmere omstændigheder forud for personpåkørslen på jernbanesporet lige syd for Køge station.

To gange narkokørsel på en måned – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 11.35 stoppede en færdselspatrulje en 35-årig mand fra Præstø på Køge Bugt Motorvejen i en rutinekontrol. Betjenten genkendte føreren, som han for bare en måned siden sigtede og anholdt for narkokørsel på Sydmotovejen ved Køge Den 35-årige er desuden frakendt førerretten frem til 2026 i en tidligere sag om narkokørsel.

Ved dagens kontrol blev den 35-årige igen testet positiv i en narkometertest, som gav udslag for hash. Han blev sigtet, anholdt og fik igen udtaget en blodprøve. Igen var den 35-årige kørende i en bil, som han havde lånt af en 40-årig mand fra Store-Heddinge. Han blev igen sigtet for at overlade bilen til en person uden kørekort, og de blev begge vejledt om, at bilen på et tidspunkt kan beslaglægges, hvis han fortsat får lov at køre i den.

Efter blodprøveudtagelsen blev den 35-årige løsladt. Nu afventes resultatet af blodprøven, hvorefter han kan forvente at få siger sager afgjort samtidig. Her vil der blive taget stilling til, hvor længe hans frakendelsestid af førerretten vil blive forlænget efter 2026.

Tricktyveri fra kunstforretning – Brogade, Køge

Kl. 12.55 kom to udenlandske mænd ind i en kunstforretning i Køge og begyndte at stille sære spørgsmål om Mona Lisa og Picasso. Den ene viste en medarbejder i forretningen noget på mobiltelefonen, mens den anden tog fotos af malerier i butikken. De var i butikken i omkring 10 min, hvor de skabte uro og forvirring.

Pludselig forlod de to mænd butikken i rask trav, hvorefter personalet opdagede, at det var lykkedes de to mænd at tage penge fra kassen.

Mændene beskrives som:

A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: Blå hue, blå sportsjakke, blå sportsbukser og mørke sneakers,

B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Veltrimmet, mørkt skæg, Talte: Fremmedsprog, Iført: Blå sportsjakke, blå sportsbukser og mørke sneakers.

Politiet kørte til stedet, afhørte personalet og optog rapport. Det lykkedes ikke at finde frem til de to tricktyve, så politiet hører gerne fra vidner, som har set de to beskrevne mænd. Oplysninger om et evt. køretøj de har kørt i har ligeledes interesse for sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Utryghedsskabende unge – Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.52 rykkede politiet ud til en villavej i Ejby-området, hvor unge ifølge en anmeldelse til politiet skabte utryghed ved at smide ting, der kunne give brag fra sig.

En patrulje kørte til området og så flere unge løbe væk, men politiet fik dog fat i en af de unge. Det viste sig at være en af gruppe på omkring syv teenagerdrenge i alderen 15-17 år fra lokalområdet, hvor de havde fordrevet tiden med at få flasker til at eksplodere ved brug af kemiske væsker.

Politiet kørte den unge mand hjem til sine forældre, som blev underrettet om sagen og om, at de øvrige teenagedrenge og deres forældre ville blive opsøgt af politiet til en snak om det uhensigtsmæssige i deres adfærd i det offentlige rum.

Vanvidsspiritusbilist kørte ind i træ – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.50 kørte en bilist ind i et træ i krydset Ringstedvej/Regnemarksværket i Bjæverskov med lav fart. Politiet kom frem og det viste sig, at den 57-årige mand bag rattet var kraftigt spirituspåvirket, og han havde en promille på over 2,0,

Bilisten var ikke kommet noget til, men blev tilset i ambulance. Han blev herefter anholdt og kørt af patruljen til sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel grundet den høje promille. Bilisten fik inddraget sin førerret på stedet. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter den 57-årige vil høre mere i sagen.

Lørdag – søndag

Indbrud i Perioden

Ravnsborgvej, Køge
Bjæverskovhusene, Bjæverskov
Duehusvej, Bjæverskov
Vedskøllevej, Herfølge, Køge