Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/12/15 til 2024/01/02.

Brand i halmstak – Åvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 17.39 modtog politiet oplysninger fra brandvæsnet om, at der var gået ild i en halmstak på Åvej. Ifølge brandvæsnet ville branden komme til at vare i nogen tid, så brandvæsnet holdt med branden i halmstakken i løbet af aftenen. Årsagen til branden var ifølge brandvæsnet ukendt, og der var ikke fare for, at branden kunne brede sig andet.
En time efter første anmeldelse fik politiet endnu et opkald om branden, som formodes at være i en ejendom i området, men politiet kunne straks berolige denne anmelder med oplysninger om sagens rette sammenhæng.

Brand i maskine på fabrik – Ved Banen, Lille-Skensved – Køge

Kl. 21.21 måtte brandvæsnet rykke ud i anledning af en brandalarm på en fabrik på Ved Banen i Lille-Skensved.

Politiet kørte også til stedet og fik sammen med brandvæsnet klarlagt, at der var brand i noget frugtaffald i en maskine, men uden synlige flammer, på fabrikkens område.

Der var ikke umiddelbart noget farligt eller giftigt ved branden, som brandvæsnet fik sluppet efter nogle timers indsats.

Politiet vurderede, at der var tale om noget hændeligt, så politiet foretog sig på den baggrund ikke yderligere i anledning af branden.

Brand ved supermarked – Rådhusstræde, Køge

Kl. 01.43 kørte politi og brandvæsen til en brand ved vareindleveringen til et supermarked, som er beliggende i P-huset ved Rådhusstræde i Køge Det brændte kraftigt i P-husets loft og i nogle komprimerede papkasser, som stod på stedet. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som blev slukket før det spredte sig yderligere.

Politiet traf på stedet en 50-årig mand fra Valby, som opholdt sig i P-huset. Undersøgelsen af stedet og overvågningen fra området viste tegn på, at branden kunne være påsat, og politiet mistænkte, at den 50-årige stod bag. Han blev anholdt og sigtet for brandstiftelse, men blev indlagt til behandling på sygehuset. Den 50-årige kom ikke noget alvorligt til ved branden, og når det er muligt, vil han blive afhørt til sagen. Det vil senere blive afgjort, om der er grundlag for at fremstille en anholdte mand i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Brandundersøgelse – Krovænget, Borup – Køge

Kl. 22.01 var der udbrudt brand på et børneværelse, hvor en 2-årig dreng lå og sov, så både brandvæsnet og ambulancepersonale blev alarmeret.

Drengen var af forældrene på 29 og 30 år blev reddet ud fra værelset i live, men skulle kontrolleres for eventuel røgforgiftning på grund af påvirket vejrtrækning. Også forældrene skulle kontrolleres, da de lidt senere følte ubehag efter røgen på børneværelset, så alle tre blev kørt på skadestuen.

Branden på børneværelset blev hurtigt slukket, så der opstod kun minimal skade. De foreløbige undersøgelser tydede på, at en gulvventilator kunne være årsagen til brandens opståen på børneværelset.

Brændt lugt afslørede død person – Søndre Badevej, Køge

Kl. 16.10 fik politiet en henvendelse fra et boligselskabs personale om en underlig og måske brændt lugt fra en lejlighed i en beboelsesejendom på Søndre Badevej i Køge

Politiet fik adgang til stedet ved brug af en låsesmed og fandt i lejligheden den 49-årige mandlige beboer død. Desuden bar lejligheden præg af en mindre brand, der havde slukket sig selv inden politiets ankomst og uden at forrette større skader i lejligheden.

På grund af omstændighederne i lejligheden fik politiet tilkaldt både kriminaltekniskere og en retsmediciner, således at alle i fællesskab kunne foretage undersøgelse af lejligheden for at få afklaret, hvorvidt der kunne ligge noget strafbart bag beboerens død.

Politiets undersøgelser blev indledningsvist afsluttet kort før midnat uden umiddelbart at finde tegn på noget mistænkeligt, men politiet afventer erklæringerne fra både kriminalteknikere og retsmedicineren før den endelige konklusion i sagen.

Årsagen til brandens opståen og dens mulige konsekvenser for beboeren undersøges også yderligere. Den 49-åriges pårørende er blevet underrettet.

Butikstyveri – Rådhusstræde, Køge

Kl. 11.13 anmeldte personalet i en materialistforretning, at en ung kvinde var blevet afsløret i at have undladt at betale for varer, som hun havde gemt under jakken, da hun ville forlade butikken.

Politiet sigtede efterfølgende en 15-årig pige fra Køge for butikstyveri af et glattejern og kosmetik til en samlet værdi af 210 kr., idet hun havde gemt varerne i sit tøj, da hun betalte for andre varer, inden hun forlod butikken. Pigens mor kom til stedet og overværede afhøringen af hende. De sociale myndigheder er også blevet underrettet om sagen.

Butikstyveri – Vestergade, Køge

Kl 13.20 modtog politiet anmeldelse om, at en ansat i et supermarked havde tilbageholdt to kvinder, der sammen med deres tre børn, havde stjålet varer i butikken og skjult dem i en trækvogn. Politiet traf på stedet en 42-årig kvinde med bopæl i Køge og en 46-årig kvinde med bopæl i Tyskland. De tre børn på stedet var hhv 5,6 og 8 år gamle og de blev efterfølgende hentet af nogle af familiens bekendte. I alt havde de to kvinder stjålet for godt 5000 kroner. Kvinden med adresse i Tyskland blev tilbageholdt på udlændingelovens bestemmelser og anbragt i arresthus. Den danske kvinde blev løsladt efter endt sagsbehandling, men politiet vil sørge for at de kommunale myndigheder orienteres om forholdet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 21.31 forulykkede tre bilister med kort mellemrum det samme sted i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen ved Greve.

Første ulykke skete, da en 22-årig mand fra Kastrup mistede kontrollen over sin bil på grund af aquaplanning, så bilen snurrede rundt, men dog uden at ramme hverken autoværn eller øvrige bilister. Han var dog kortvarigt standset midt på vejen, inden han kørte ind i nødsporet.

Inden den 22-årige kom væk fra vejen, foretog en 57-årig mand fra København S en undvigemanøvre for at undgå påkørsel af ham, men manøvren bevirkede, at den 57-årige mistede kontrollen over bilen og påkørte midterautoværnet.

Kort efter kom en 36-årig mand fra Sønderborg kørende, men han mistede også kontrollen over sin bil på grund af aquaplanning, så han endte med at påkøre autoværnet ved nødsporet.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldene, som politiet registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 23.43 havde en 29-årig mand fra Slagelse som fører af en personbil overhalet en anden bilist, men mistede herefter kontrollen over sin bil.

Bilen snurrede rundt om sig selv et par gange, inden bilisten kørte på tværs af motorvejens vognbane og ramte autoværnet ved nødsporet.

Den 29-årige slap uskadt og involverede ikke den overhalede bilist, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Køgevej, Kværkeby, Ringsted

Kl. 20.50 slog en lokal mand alarm, da han havde hørt et højt brag fra vejen og efterfølgende konstatere, at et lyssignal var blevet påkørt og gået ud.

Politiet traf ikke nogen ved det forulykkede køretøj, der var i brand, så brandvæsnet måtte tilkaldes.

Den forulykkede bil havde ud over lyssignalet også påkørt et par vejskiltet, inden bilen var blevet forladt af føreren.

Ved nærmere undersøgelse af bilen fik politiet klarlagt, at bilen var blevet stjålet fra Ortved i eftermiddagens løb.

Ingen øvrige trafikanter var blevet involveret i uheldene, så politiet forsøger nu at få identificeret biltyven i forbindelse med efterforskning af sagen.

Oplysninger om flygtende personer i området omkring anmeldelsestidspunktet kan gives til politiet på tlf. 114.

Grov vold mod to mænd – Nylandsvej, Køge

Kl. 18.41 rykkede politiet med flere patruljer ud til Nylandsvej i Køge efter en anmeldelse om, at to mænd var blevet overfaldet, og at den ene formentlig var blevet stukket med en kniv.

Patruljerne fik klarlagt, at to mænd på 30 og 36 år havde opholdt sig ved en personbil i den nordlige ende af Nylandsvej, da de var blevet opsøgt af tre mænd, som overfaldt begge med slag, ligesom den 30-årige også blev stukket med formentlig en kniv i det ene ben med alvorlig blødning til følge.

Begge mænd blev i tilkaldte ambulancer bragt til skadestuen til undersøgelse og for den 30-åriges vedkommende også behandling for alvorlige skader i benet.

De tre mistænkte mænd var alle flygtet fra stedet til fods i vestlig retning og blev af det ene offer beskrevet som:
A: Mand, ca. 180 cm høj, iført gråt joggingtøj
B: Mand, ca. 170 cm høj, med stort krøllet hår og iført sort tracksuit.
C: Mand, ca. 180 cm høj, spinkel af bygning, iført sort tøj og sort maskering.

Politiet foretog eftersøgning efter de mistænkte i området, men uden at finde dem, så politiet afventer nu muligheden for detaljeret afhøring af begge de overfaldne, mens resultaterne af de tekniske undersøgelser på gerningsstedet afventes.

I mellemtiden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte havde set overfaldet og de tre mistænkte mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist med peberspray og kanonslag – Ølbycenter, Køge

Kl. 22.20 bemærkede en patrulje på parkeringspladsen ved Ølbycenter en bilist foretage en lidt underlig parkering, hvorfor politiet valgte at kontrollere føreren af køretøjet.

Føreren var en 22-årig mand fra Greve, som rutinemæssigt deltog i en narkometertest. Da testen gav udslag for påvirkning af cannabis, blev den 22-årige anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i bilen.

Politiet foretog en undersøgelse af bilen, hvori politiet fandt både en peberspray og fire ulovlige kanonslag, som blev beslaglagt som beviser i forbindelse med overtrædelser af både våben- og fyrværkerilovgivningen.

Den 22-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringen foreligger.

Narkobilister – Holbæk, Køge og Roskilde

Kl. 19.18 på Nykøbingvej i Mørkøv. En 41-årig man fra Fyn blev anholdt i en varebil, da en narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer.

Kl. 21.00 på Ringstedvej ud for Køge Gymnasium blev en 18-årig mand fra Jystrup stoppet sammen med tre unge mænd i bilen. Han blev testet positiv i en narkometertest, så han blev sigtet og anholdt. I bilen fandt patruljen desuden en hammer liggende i bilen, som ingen havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 18-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven, og hammeren blev beslaglagt. Han erkendte sagerne.

Kl. 21.47 på Skovvejen i Regstrup stoppede en patrulje en 27-årig lokal kvinde, som i en narkometertest viste positiv for kokain. Hun blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve.

Kl. 00.40 blev en 20-årig mand fra Hedehusene anholdt og sigtet for narkokørsel på Store Valbyvej i Roskilde. Han kørte i en personbil mod syd ud for Store Valby, da han blev stoppet rutinemæssigt.

De anholdte blev alle løsladt efter at have afgivet en blodprøve. Nu afventer politiet resultatet, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sag.

Overfald – Køge Sygehus

Kl 20.28 indfandt en 45-årig mand fra Herfølge sig på sygehuset i Køge med et større snitsår i ansigtet. Manden var ikke særlig interesseret i at snakke med politiet om, hvad der præcist var foregået. Politiet ledte i løbet af aftenen med hunde efter et muligt gerningssted, hvor manden kunne være blevet overfaldet, men har ikke umiddelbart fundet noget af interesse.

Spirituskørsel – Læskovvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 00.52 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Bjæverskov for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Læskovvej i sydlig retning i Bjæverskov. Den 38-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Unge sliktyve – Gymnasievej, Køge

Kl. 13.25 blev en patrulje sendt til et supermarked på Gymnasievej i Køge, hvor to piger var blevet stoppet med ærmerne fulde af slik, som de ikke havde betalt for. De to lokale piger på 15 og 16 år blev stoppet ved udgangen med to smoothies i et net og tyggegummi og chokolade, som de havde blev i jakkeærmerne. De blev sigtet for butikstyveri i foreningen for i alt 137,85 kr, og erkendte begge tyveriet. Deres forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen, og de vil senere modtage en bøde.

Vanvidskørsel med høj hastighed – bil beslaglagt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 01.24 blev en patrulje i en civil patruljebil overhalet af en meget hurtigtkørende personbil under kørsel i østlig retning på Vestmotorvejen ved Bjæverskov.

Personbilen kørte så hurtigt, at patruljebilen havde besvær med at følge efter, idet hastigheden var langt over 200 km/t. Politiet fulgte dog efter i et forsøg på at få personbilen standset, og under den fortsatte kørsel ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning valgte føreren dog selv at standse ved Solrød S-afkørslen, da flere patruljer med blåt udrykningsblink var synlig for føreren.

Bag rattet i den hurtigtkørende personbil sad en ædru, 19-årig mand fra Frederiksberg, som blev sigtet for vanvidskørsel på grund af den høje hastighed. Hans førerret blev inddraget på stedet, og han blev samtidig gjort bekendt med, at hans personbil øjeblikkeligt blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af mistanken om vanvidskørslen.

Den 19-årige accepterede beslaglæggelsen af bilen og kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen om vanvidskørslen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

Nøddeparken, Borup