Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/12/22 til 2024/01/09.

Brand i bil – Ølsemagle Kirkevej, Køge

Kl. 01.28 slog lokale beboere alarm til politiet og brandvæsnet, da de var vågnet ved et højt brag og efterfølgende havde set ild i noget i nærheden af en sø på Ølsemagle Kirkevej mellem Køge Nord togstation og transportcenterområdet.

Politiet fik hurtigt klarlagt, at der var tale om brand i en bil, der ikke stod til at redde trods brandvæsnets indsats. Ingen personer var til stede, og politiet fik efter kontakt til bilejeren klarlagt, at bilen var blevet stjålet nogle timer tidligere i forbindelse med et indbrud i en privat bolig i Odsherred kommune.

Bilen skal nu undersøges nærmere i et forsøg på at klarlægge den præcise brandårsag ud fra oplysningerne ved anmeldelsen om, at der havde lydt et højt brag fra stedet. Endvidere skal bilejerens bolig undersøges nærmere efter spor, der måske kan være med til at identificere biltyven(e).

Brand i halmstak – Åvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 17.39 modtog politiet oplysninger fra brandvæsnet om, at der var gået ild i en halmstak på Åvej. Ifølge brandvæsnet ville branden komme til at vare i nogen tid, så brandvæsnet holdt med branden i halmstakken i løbet af aftenen. Årsagen til branden var ifølge brandvæsnet ukendt, og der var ikke fare for, at branden kunne brede sig andet.
En time efter første anmeldelse fik politiet endnu et opkald om branden, som formodes at være i en ejendom i området, men politiet kunne straks berolige denne anmelder med oplysninger om sagens rette sammenhæng.

Brand i papirer – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.01 rykkede politiet ud til et bosted, hvor der havde været en mindre brand i nogle papirer på et bord. Branden i papirerne var blevet slukket, så der ikke var sket nogen nævneværdig skade.

Politiet undersøgte omstændighederne nærmere og fik klarlagt, at en 41-årig mandlig beboer tilsyneladende havde været uforsigtig i forbindelse med cigaretrygning. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand ved supermarked – Rådhusstræde, Køge

Kl. 01.43 kørte politi og brandvæsen til en brand ved vareindleveringen til et supermarked, som er beliggende i P-huset ved Rådhusstræde i Køge Det brændte kraftigt i P-husets loft og i nogle komprimerede papkasser, som stod på stedet. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, som blev slukket før det spredte sig yderligere.

Politiet traf på stedet en 50-årig mand fra Valby, som opholdt sig i P-huset. Undersøgelsen af stedet og overvågningen fra området viste tegn på, at branden kunne være påsat, og politiet mistænkte, at den 50-årige stod bag. Han blev anholdt og sigtet for brandstiftelse, men blev indlagt til behandling på sygehuset. Den 50-årige kom ikke noget alvorligt til ved branden, og når det er muligt, vil han blive afhørt til sagen. Det vil senere blive afgjort, om der er grundlag for at fremstille en anholdte mand i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Brandundersøgelse – Krovænget, Borup – Køge

Kl. 22.01 var der udbrudt brand på et børneværelse, hvor en 2-årig dreng lå og sov, så både brandvæsnet og ambulancepersonale blev alarmeret. Drengen var af forældrene på 29 og 30 år blev reddet ud fra værelset i live, men skulle kontrolleres for eventuel røgforgiftning på grund af påvirket vejrtrækning. Også forældrene skulle kontrolleres, da de lidt senere følte ubehag efter røgen på børneværelset, så alle tre blev kørt på skadestuen.

Branden på børneværelset blev hurtigt slukket, så der opstod kun minimal skade. De foreløbige undersøgelser tydede på, at en gulvventilator kunne være årsagen til brandens opståen på børneværelset.

Butikstyveri – Rådhusstræde, Køge

Kl. 11.13 anmeldte personalet i en materialistforretning, at en ung kvinde var blevet afsløret i at have undladt at betale for varer, som hun havde gemt under jakken, da hun ville forlade butikken.

Politiet sigtede efterfølgende en 15-årig pige fra Køge for butikstyveri af et glattejern og kosmetik til en samlet værdi af 210 kr., idet hun havde gemt varerne i sit tøj, da hun betalte for andre varer, inden hun forlod butikken. Pigens mor kom til stedet og overværede afhøringen af hende. De sociale myndigheder er også blevet underrettet om sagen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 11.05 var to lastbiler stødt sammen på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor lidt efter tilkørsel 31a Solrød S ved Solrød.

En 60-årig mandlig lastbilchauffør fra Slagelse opdagede for sent, at en forankørende lastbil med tilkoblet sættevogn bremsede op for trafikken foran. Bagenden af sættevognen blev derfor påkørt med skader på fronten af den 60-åriges lastbil, så denne måtte bugseres væk efterfølgende. Sættevognstoget kunne selv køre fra uheldsstedet, men ingen af parterne kom selv til skade.

Færdselsuheld – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.11 fik politiet en anmeldelse fra en 51-årig mand fra Ringsted, der kl. ca. 16.50 havde været impliceret i et færdselsuheld på Køgevej i Ringsted.

Den 51-årige var i en personbil kørt ad Køgevej i østlig retning, da en modkørende personbil havde strejfet hans bil, så venstre sidespejl var brækket af, ligesom bilen fik ridser på venstre side.

Modparten fortsatte sin kørsel uden at standse, men ud fra videoovervågning fik politiet identificeret flugtbilisten som kørende i en personbil, der var meldt stjålet fra Haslev tidligere på eftermiddagen.

Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet i et forsøg på at få identificeret føreren i den stjålne bil.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Ejbyvej, Køge

Kl. 15.29 var to personbiler stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Ringstedvej – Ejbyvej ved Køge, så ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 34-årig mand fra Tyskland som fører af en tysk registreret personbil var kørt ad Ringstedvej mod vest og ville svinge til venstre i lyskrydset. Under svingningen blev han påkørt af en personbil, som en 66-årig mand fra Charlottenlund førte ad Ejbyvej i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset.

Begge parter og passagerer blev alle kørt til kontrol på skadestuen, men ingen havde pådraget sig behandlingskrævende skader. Bilerne var som følge af sammenstødet standset midt i krydset, men de blev flyttet ind til siden til senere afhentning.

Politiet har optaget rapport for at klarlægge de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalets farve i parternes færdselsretninger inden sammenstødet.

Færdselsuheld – Strandvejen, Køge

Kl. 15.44 var en 32-årig mand fra Hårlev årsag til et færdselsuheld på Strandvejen i skovområdet lidt nord for Billesborgvej. Han opdagede for sent, at de forankørende bremsede ned til en lavere hastighed, så han påkørte bagenden af en forankørende personbil. Ingen af parterne kom til skade, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Valløvej, Køge

Kl. 12.47 underrettede en 46-årig kvinde fra Køge politiet om, at hun under kørsel ad Valløvej havde mistet kontrollen over sin varebil. Bilen var kørt af vejen og rullet rundt, inden den standsede ude på en mark.

Politiet kørte en tur til uheldsstedet og sikrede sig, at den 46-årige var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret. Den forulykkede bil ville senere blive afhentet fra uheldsstedet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 06.29 mandag morgen var flere bilister impliceret i et færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor ved Bjæverskov, at motorvejen blev spærret for trafik i den retning.

Bjærgningskøretøjer, en skiltevogn og politiet blev sendt til uheldsstedet, hvor i alt fem involverede køretøjer spærrede motorvejen. Ingen var kommet til skade som uheldene.

Det viste sig, at en 42-årig mand fra Ringsted som fører af en varebil for sent havde opdaget, at en forankørende bilist havde nedsat hastigheden i overhalingssporet. Han påkørte bagenden af den forankørende, så begge havarerede. Dette sammenstød medførte, at yderligere tre bilister kunne nå at standse i tide, så de også forulykkede med køretøjerne placeret både i midterrabatten og de to vognbaner.

Inden motorvejen var blevet ryddet, kunne trafikken passere via nødsporet, men kødannelse var uundgåelig.

Kl. ca. 08.45 var de involverede køretøjer fjernet, så motorvejen atter var farbar i østlig retning. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Grov vold mod to mænd – Nylandsvej, Køge

Kl. 18.41 rykkede politiet med flere patruljer ud til Nylandsvej i Køge efter en anmeldelse om, at to mænd var blevet overfaldet, og at den ene formentlig var blevet stukket med en kniv.

Patruljerne fik klarlagt, at to mænd på 30 og 36 år havde opholdt sig ved en personbil i den nordlige ende af Nylandsvej, da de var blevet opsøgt af tre mænd, som overfaldt begge med slag, ligesom den 30-årige også blev stukket med formentlig en kniv i det ene ben med alvorlig blødning til følge.

Begge mænd blev i tilkaldte ambulancer bragt til skadestuen til undersøgelse og for den 30-åriges vedkommende også behandling for alvorlige skader i benet.

De tre mistænkte mænd var alle flygtet fra stedet til fods i vestlig retning og blev af det ene offer beskrevet som:
A: Mand, ca. 180 cm høj, iført gråt joggingtøj
B: Mand, ca. 170 cm høj, med stort krøllet hår og iført sort tracksuit.
C: Mand, ca. 180 cm høj, spinkel af bygning, iført sort tøj og sort maskering.

Politiet foretog eftersøgning efter de mistænkte i området, men uden at finde dem, så politiet afventer nu muligheden for detaljeret afhøring af begge de overfaldne, mens resultaterne af de tekniske undersøgelser på gerningsstedet afventes.

I mellemtiden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte havde set overfaldet og de tre mistænkte mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist med peberspray og kanonslag – Ølbycenter, Køge

Kl. 22.20 bemærkede en patrulje på parkeringspladsen ved Ølbycenter en bilist foretage en lidt underlig parkering, hvorfor politiet valgte at kontrollere føreren af køretøjet.

Føreren var en 22-årig mand fra Greve, som rutinemæssigt deltog i en narkometertest. Da testen gav udslag for påvirkning af cannabis, blev den 22-årige anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i bilen.

Politiet foretog en undersøgelse af bilen, hvori politiet fandt både en peberspray og fire ulovlige kanonslag, som blev beslaglagt som beviser i forbindelse med overtrædelser af både våben- og fyrværkerilovgivningen.

Den 22-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb, når analyseerklæringen foreligger.

Narkobilister – Holbæk, Køge og Roskilde

Kl. 19.18 på Nykøbingvej i Mørkøv. En 41-årig man fra Fyn blev anholdt i en varebil, da en narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer.

Kl. 21.00 på Ringstedvej ud for Køge Gymnasium blev en 18-årig mand fra Jystrup stoppet sammen med tre unge mænd i bilen. Han blev testet positiv i en narkometertest, så han blev sigtet og anholdt. I bilen fandt patruljen desuden en hammer liggende i bilen, som ingen havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Den 18-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven, og hammeren blev beslaglagt. Han erkendte sagerne.

Kl. 21.47 på Skovvejen i Regstrup stoppede en patrulje en 27-årig lokal kvinde, som i en narkometertest viste positiv for kokain. Hun blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve.

Kl. 00.40 blev en 20-årig mand fra Hedehusene anholdt og sigtet for narkokørsel på Store Valbyvej i Roskilde. Han kørte i en personbil mod syd ud for Store Valby, da han blev stoppet rutinemæssigt.

De anholdte blev alle løsladt efter at have afgivet en blodprøve. Nu afventer politiet resultatet, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sag.

Narkokørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 13.10 sigtede og anholdt en patrulje en 25-årig mand fra Stockholm for narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Vestmotorvejen ved Kongsted Rasteplads Syd. En narkometertest viste positiv for hash, og han blev derfor taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 20.33 standsede færdselspolitiet en personbil, som en 28-årig mand fra Køge førte ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved afkørsel 29 Greve S.

Den 28-årige viste sig i forvejen at være frakendt kørekortet, så han ikke måtte være fører af personbilen, som han også førte, selv om en narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen.

Politiet anholdt den 28-årige i forbindelse med de to sigtelser for overtrædelse af færdelsloven, men løslod ham efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.02 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Køge Bugt Motorvejen mod nord ved rastepladsen i Karlslunde.

Bag rattet sad en 20-årig mand uden fast bopæl, som efter en narkometertest blev sigtet for at være påvirket af cannabis under kørslen. Han skulle heller ikke have sat sig bag rattet i bilen, som han ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt førerretten.

Den 20-årige blev anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt udlevering af nogle papirer fra fogedretten, idet Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde efterlyst ham i den anledning.

Bilen var ejet af en 37-årig kvinde fra Falster, som efterfølgende blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af personbilen. Hun kan forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Den 20-årige vil høre nærmere om sagens videre forløb, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Pige antastet af fremmed mand – Køge

Kl. 13.40 modtog politiet en anmeldelse fra forældrene til en 12-årig pige fra Lille-Skensved, som en time tidligere var blevet passet op af en fremmed mand i området mellem Køge Musikskole og et busstoppested på Ølbyvej ved et plejehjem.

Den fremmede mand havde taget fat i pigen, som fik frigjort sig, så hun kunne løbe fra stedet hen til busstoppestedet, samtidig med at hun forsøgte at kontakte sine forældre.

Pigen var sluppet uskadt fra mandens tag i hende, men politiet optog rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret manden, så det kan blive afklaret, hvad hans hensigt med adfærden over for pigen kunne være.

Manden forsvandt i ukendt retning og blev af pigen beskrevet som en 50-55-årig mand, lys i huden og dansktalende, grålig kort hår, iført en sort hættetrøje med grå lynlås og blå jeans.

Politiet vil i forbindelse med efterforskningen gerne høre fra personer, de måtte have set manden i området. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Race på sneglat parkeringsplads – Uddannelsesvej, Køge

Kl. 01.32 kørte en patrulje en tur forbi en større parkeringsplads på Uddannelsesvej i Køge efter en anmeldelse om, at en del biler kørte vildt rundt på den sneglatte parkeringsplads.

Synet af patruljebilen fik bilisterne på parkeringspladsen til at forlade området, så roen kunne blive genoprettet i natten. Ingen af bilisterne blev sigtet for noget.

Samme mand bortvist to gange – Køge

Kl. 00.54 måtte politiet første gang bortvise en 43-årig mand uden fast bopæl i Køge, idet DSB havde besvær med at få en sovende og spirituspåvirket mand ud af et S-tog på Køge station.

Politiet bortviste manden, som politiet i flere andre sammenhænge er stødt på tidligere. Han blev ikke sigtet for noget og henvist til at finde et andet sted at tilbringe natten.

Kl. 02.17 måtte politiet så rykke ud til en tankstation på Vordingborgvej i Køge, efter at personalet havde fået problemer med en mand, der optrådte aggressivt og råbende, ligesom han forsøgte at åbne forskellige varer i butikken.

Politiet kunne straks konstatere, at der var tale om samme 43-årige mand, som uden problemer blev bortvist fra stedet. Tankstationens personale ville efterfølgende kontrollere overvågningsmaterialet for at afgøre, om der var grundlag for at anmelde manden for tyveri af noget fra butikken under hans uønskede ophold på stedet.

Spirituskørsel – Læskovvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 00.52 anholdt og sigtede politiet en 38-årig mand fra Bjæverskov for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Læskovvej i sydlig retning i Bjæverskov. Den 38-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 02.21 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte usikkert ad Sydmotorvejen i sydlig retning, hvorfor mistanken om en spirituspåvirket fører blev vakt. Mistanken blev bestyrket, da en øldåse blev smidt ud af bilen.

På motorvejen ud for Tureby lykkedes at få kontakt til den pågældende personbil, der viste sig at være ført af en 42-årig mand fra Haslev. Da han var spirituspåvirket i nogen grad, blev han anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel.

Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men samtidig gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget, fordi politiet formoder, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve vil give grundlag for en ubetinget frakendelse af kørekortet, når sagen skal afgøres.

Unge sliktyve – Gymnasievej, Køge

Kl. 13.25 blev en patrulje sendt til et supermarked på Gymnasievej i Køge, hvor to piger var blevet stoppet med ærmerne fulde af slik, som de ikke havde betalt for. De to lokale piger på 15 og 16 år blev stoppet ved udgangen med to smoothies i et net og tyggegummi og chokolade, som de havde blev i jakkeærmerne. De blev sigtet for butikstyveri i foreningen for i alt 137,85 kr, og erkendte begge tyveriet. Deres forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen, og de vil senere modtage en bøde.

Vanvidskørsel med høj hastighed – bil beslaglagt – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 01.24 blev en patrulje i en civil patruljebil overhalet af en meget hurtigtkørende personbil under kørsel i østlig retning på Vestmotorvejen ved Bjæverskov.

Personbilen kørte så hurtigt, at patruljebilen havde besvær med at følge efter, idet hastigheden var langt over 200 km/t. Politiet fulgte dog efter i et forsøg på at få personbilen standset, og under den fortsatte kørsel ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning valgte føreren dog selv at standse ved Solrød S-afkørslen, da flere patruljer med blåt udrykningsblink var synlig for føreren.

Bag rattet i den hurtigtkørende personbil sad en ædru, 19-årig mand fra Frederiksberg, som blev sigtet for vanvidskørsel på grund af den høje hastighed. Hans førerret blev inddraget på stedet, og han blev samtidig gjort bekendt med, at hans personbil øjeblikkeligt blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation på grund af mistanken om vanvidskørslen.

Den 19-årige accepterede beslaglæggelsen af bilen og kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen om vanvidskørslen og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Indbrud i Perioden

H/F Havrelyngen, Ølbyvej, Køge

Lidemarksvej, Bjæverskov

Læskovvej, Bjæverskov

Trekronervej, Strøby Egede, Køge