Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/01/10 til 2024/01/23.

Alvorligt færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Et alvorligt sammenstød mellem en personbil og en lastbil på motorvejen kl. 06.20 mandag morgen førte til, at en 45-årig mand fra Ringsted, som var passager i bilen afgik ved døden. Føreren af personbilen, en 45-årig mand fra Køge er fortsat indlagt i kritisk tilstand. De pårørende blev underrettet umiddelbart efter uheldet.

Uheldsstedet blev undersøgt af Bilinspektøren, som skal forsøge at klarlægge årsagen til uheldet. Det var mørkt, snevejr og glat på uheldstidspunktet, og trafikken var tæt. Personbilen kom af uvisse årsager i slinger i forbindelse med overhalingen af en lastbil, som kørte i 1. vognbane. Bilen ramte autoværnet og snurrede rundt. Lastbilchaufføren, en 27-årig mand fra Amager, forsøgte at bremse for bilisten, men påkørte den i siden. De to mænd i personbilen blev bragt til traumebehandling, den ene i helikopter. Lastbilchaufføren slap uskadt.

Personbilen blev totalskadet, men indbragt til nærmere undersøgelse. Nu afventer politiet Bilinspektørens erklæring.

Arbejdsulykke – Vordingborgvej, Tureby – Køge

Kl. 08.17 skete en arbejdslukke på Vordingborgvej i Tureby, da en lastbil var ved at læsse jord af på en mark fra en påhængsvogn. Idet ladet skulle tippe jorden af væltede lastbilen og vognen. Chaufføren sad på førersædet med åben dør, så han faldt ud og blev fastklemt i forbindelse med ulykken.

Politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet, hvor den 63-årige mand fra Vordingborg blev bragt til sygehuset til behandling. Politiet orienterede Arbejdstilsynet og optog rapport om ulykken.

Meldingen fra sygehuset var efterfølgende, at mandens tilstand var stabil og at han var sluppet uden alvorligt tilskadekomst.

Bortvist fra isen – Krotoften, Borup – Køge

Kl. 14.18 anmeldte en lokal borger, at hun var bekymret for, at flere personer gik rundt på isen, og sagde at de ville spille ishockey. Isen er ikke frigivet af kommunen som værende sikker, så politiet kørte til stedet, hvor de traf en 47-årig mand og to 17-årige drenge. Den 47-årige mente, at isen var sikker nok, men patruljen formanede dem alle om ikke at gå på isen, før kommunen havde godkendt den.

Brand i biler – Parkvej, Køge

Kl. 18.43 kørte politi og brandvæsen til brand i to biler, som holdt i en carport på Parkvej i Køge Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, før ilden fik spredt sig til carporten, men der kom sodskader på loftet og store skader på bilerne. Ingen personer kom noget til, og politiet undersøgte brandstedet. Der var ingen naturlig forklaring på brandens opståen, så sagen undersøges nu nærmere for at afklare, om den kan være påsat. Vidner som har set personer eller køretøjer i området omkring Parkvej op til branden opstod, bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandstiftelse – Strandgårdsvej, Køge

Kl. 11.25 blev en beboer på Strandgårdsvej alarmeret af sin nabo om, at der var brand i beboerens carport. Det viste sig, at en papkasse indeholdende klapstole var sat hen op ad en husmur, og det var denne, der var sat ild i. Det lykkedes beboeren at få slukket branden, og derefter blev politiet alarmeret. Beboeren havde tidligere på dagen hørt lyde fra carporten, men havde formodet, at der var tale om et avisbud, og havde derfor ikke været ude at kigge, hvad der forårsagede lydene. Politiet vil gerne i kontakt med personer, som har oplysninger om branden eller som har bemærket personer i området i tidsrummet, særligt i tidsrummet 08.45-09.10. Kontakt dem på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Fem biler i harmonikasammenstød – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl. 17.29 stødte fem biler sammen på motorvejen, da der skete et harmonikasammenstød i forbindelse med køkørsel i myldretidstrafikken. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor en bilist blev tilset. Samtidig skete endnu et uheld mellem en lastbil og en bil med trailer på samme strækning. Ingen personer kom noget alvorligt til, men motorvejen blev spærret. Vejen blev fejet og bilerne nødflyttet, og efter omkring en times tid var vejen igen fri.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl 06.22 skete det er alvorligt uheld i det sydgående spor, da en lastbil ramte ind i en personbil. Motorvejen blev spærret og der blev lavet omkørsel for bilisterne. To personer i personbilen blev konstateret hårdt kvæstede. Den ene var fastklemt i bilen. Begge blev efterfølgende transporteret til behandling på sygehuset – den ene ved hjælp af lægehelikopter, der landede på motorvejen for at hente den tilskadekomne. En bilinspektør er tilkaldt for at undersøge ulykken nærmere.

Færdselsuheld – Stevnsvej, Køge

Kl 14.28 skete der et færdselsuheld, da en personbil ført af en 67-årig kvinde fra Store Heddinge, i forbindelse med et venstresving ramte en 76-årig kvinde fra Køge, der til fods var på vej tværs over Stevnsvej i en fodgængerovergang. Den 76-årige skulle efterfølgende behandles for en del skader, men uden dog at have været i livsfare.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl 09.17 En lastbil ført af en 39-årig mand kørte i 2. vognbane, da anhængeren pludseligt begyndte at skride ud. Lastbilen endte derfor med at påkøre autoværnet og havnede i rabatten. Chaufføren slap uden skader, men det blev nødvendigt at spærre tilkørslen til Sydmotorvejen og sende trafikanterne ud på en alternativ rute, mens bjærgningen af køretøjet stod på.
Mange bilister valgte at filme uheldet, mens de kørte forbi. Politiet har gentagne gange advaret mod at filme andres ulykker og det endte med, at i alt 29 bilister blev standset og fik en bøde for at bruge håndholdt mobil mens de kørte bil. Politiet kunne have givet langt flere bilister bøder for det samme, hvis der havde været mandskab til det. I den forbindelse blev det også afsløret, at en enkelt kørte bil uden at have kørekort og en chauffør af en varevogn blev desuden standset på stedet og sigtet for ulovlig godskørsel.

Knallert forsøgte at køre fra politiet – Københavnsvej, Køge

KL. 22.00 gjorde en patrulje tegn til en knallertfører om at han skulle standse sin knallert, som han var kørende på i østgående retning på Københavnsvej. Knallertføreren ønskede dog ikke at tale med politiet og kørte fra stedet med en hastighed på ca. 80 km/t og lavede undervejs flere overtrædelser af færdselsloven. Politiet tabte knallerten af syne ved Brogade, men kunne kort efter pågribe knallertføreren – en 16-årig dreng fra Herfølge – i en baggård, hvor han forsøgte at gemme sig for politiet. Knallerten blev indbragt til udmåling og nærmere undersøgelse, da der er foretaget flere konstruktive ændringer på den. Den 16-årige erkendte. Drengen blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, at køre på en ulovlig knallert og for overtrædelser af færdselsloven. Han kan forvente at høre mere fra politiet.

Mand kørt galt på el-løbehjul – Egøjevej, Køge

Kl. 00.55 slog en borger alarm, da hun bemærkede, at der lå et el-løbehjul og en person på Egeøjevej, som var ukontaktbar. Politi og redningspersonale kom frem til stedet og kunne konstatere at manden – en 53-årig lokal mand – var bevidstløs. Manden, som ikke bar den lovpligtige hjelm ved kørsel på el-løbehjul, havde slået hovedet og blødte.

Der var ingen vidner til ulykken, men politiet formoder, at manden var kommet kørende på el-løbehjulet, og at han mistede herredømmet over det. Der er ingen mistanke om, at han skulle være blevet påkørt. Manden blev kørt på hospitalet til behandling samt udtagelse af blodprøve, da han lugtede af spiritus. Manden pårørende blev underrettet om ulykken.

Manden er efterfølgende kommet til bevidsthed igen og har det efter omstændighederne godt. Blodprøveresultatet bekræftede, at manden var påvirket af spiritus og havde en promille på over det tilladte. Han skal nu afhøres til sagen, hvor det skal vurderes, om han skal sigtes for noget.
Løbehjulet er blevet beslaglagt af politiet med henblik på udmåling af hastighed. Ifølge færdselsloven må man maksimalt må køre 20 km/t på offentlige veje på el-løbehjul, og man skal være iført hjelm.

Søndag-mandag

Mand varetægtsfængslet efter overfald – Køge

En 28-årig mand fra Køge blev søndag varetægtsfængslet for grov vold efter et overfald på en 63-årig mand bag ved Boholtecentret i Køge lørdag kl. 14.17. Den 63-årig blev tildelt flere knytnæveslag, og han blev stukket gentagne gange med en skruetrækker i ansigt og på overkroppen.

Den 28-årige blev anholdt kort efter og sigtet for forsøg på manddrab. Han blev søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor dommeren besluttede at fængsle ham til den 8. februar for grov vold. Den 63-årige pådrog sig alvorlige skader som følge af overfaldet, men hans tilstand meldes nu at være stabil. Motivet er en angiveligt en intern strid imellem parterne.

Lørdag blev gerningsstedet undersøgt, vidner afhørt og hundepatruljer afsøgte området for spor. Politiet efterforsker nu sagen videre, herunder for at få afklaret hvilken skruetrækker, som blev anvendt ved overfaldet.

Borgere i området, som skulle støde på en skruetrækker, der er blevet smidt i området, bedes kontakte politiet på tlf. 114, men lade være at røre skruetrækkeren.

Narkokørsel og ulovlig godstransport – Centervej, Køge

Kl 13.14 var Tungvognscenter Øst under færdselspolitiet på varebilskontrol og standsede i den forbindelse en 36-årig mand i en varevogn, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. En narkometertest gav da også udslag for cannabis. Manden manglede det såkaldte VUB-bevis til at kunne køre varebilskørsel med gods.

Narkokørsel, hash og økser – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.17 stoppede politiet rutinemæssigt en 30-årig mand fra Slagelse Kommune. Han viste sig at være en del på samvittigheden, da han slet ikke burde sidde bag rattet af en bil. Den 30-årige var nemlig frakendt sin førerret i 10 år som følge af flere tidligere sager om narkokørsel.

Ved dagens kontrol blev han i en narkometertest testet positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt betjentene desuden en smule hash og to økser, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. De ulovlige ting blev beslaglagt og han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Efter at have fået udtaget blodprøven blev han løsladt, men når resultatet kommer vil han høre mere om sagernes videre gang.

Påvirket kvinde ville ikke betale taxaregning – Københavnsvej, Køge

Kl. 20.17 blev en patrulje sendt til Københavnsvej i Køge, hvor en taxichauffør stod med en spirituspåvirket kvinde, som ikke ville betale sin taxaregning. Da betjentene kom frem til stedet traf de en højtråbende usamarbejdsvillig kvinde, som nægtede at oplyse sit navn. Hun viste sig at være en 38-årig kvinde fra Køge, som var blevet truffet af politiet flere gange i forbindelse med uorden. Hun var udadreagerende over for patruljen, så hun blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Politiet fik kontakt med en pårørende til den anholdte, som kom til stedet og betalte for taxaregningen.

Et stykke over midnat var kvinden falde til ro og kunne løslades igen, og hun blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Spirituskørsel – Uglevej, Køge

Kl. 15.38 anmeldte et vidne, at hun kørte bag en varebil, som blev ført usikkert. En patrulje kunne kort tid efter standse varebilen, som blev ført af en 39-årig polsk mand med bopæl i Danmark. Manden var påvirket af alkohol, og hans kørekort blev inddraget på stedet. Manden blev sigtet for spritkørsel, og han var anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Den varebil han var kørende i, blev udleveret til mandens arbejdsgiver.

Ulovlig knallert – Torvet, Køge

Kl 13.30 standsede politiet en 21-årig mand fra Køge på en lille knallert. En undersøgelse viste, at knallerten var blevet udsat for diverse ændringer, så den kunne køre over 43 km/t. Han havde desuden en 17-årig bekendt fra Herfølge med på knallerten og havde heller ikke tegnet forsikring. Han blev sigtet for forholdene og politiet tog knallerten med til nærmere teknisk undersøgelse. Kammeraten blev desuden sigtet for at køre med som passager på knallerten.

Ulovligt ophold og falsk navn – Bjæverskov, Køge

Kl. 16.54 henvendte politiets udlændingeafdeling så på en virksomhedsadresse i Bjæverskov, hvor der var mistanke om at en person uden lovligt ophold i Danmark befandt sig. Her traf de en udenlandsk mand fra, som viste et dansk sygesikringsbevis. Betjentene undersøgte mandens identitet nærmere, hvor det viste sig at manden havde oplyst falsk identitet.

Han viste sig at være en 32-årig mand fra Cameroun, som opholdt sig ulovlig i landet. Den 32-årige blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt ophold og for at udgive sig for at være en anden ved at misbruge et ægte dokument. I dag kl. 13.30 vil han blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor det bliver afklaret, om sagen kan afgøres med en straksdom, eller om han bliver varetægtsfængslet.

Usamarbejdsvillig mand på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 12.00 standsede politiet en bil, der kom kørende i nordlig retning for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren var en 22-årig mand fra Nakskov. Den 22-årige steg ud af sin bil, aflåste bilen og fremdrog en joint, som han begyndte at ryge. Manden blev sigtet for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer, for at lægge hindringer i vejen for politiet, da han ikke ønskede at give betjentene adgang til køretøjet. Da betjentene fik adgang til køretøjet, fandt de 0,75 gram kokain, som manden blev sigtet for at besidde. Manden blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en springkniv i bilen. Betjentene beslaglagde kniven og kokainen. Nøglen til bilen blev sikret af betjentene med henblik på udlevering til rette ejer. Manden kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Indbrud i Perioden

Clara Frijsvej, Køge