Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/01/16 til 2024/01/30.

Bestil en betjent-måling gav 36 klip – Yderholmvej, Lille Skensved – Køge

I tidsrummet 14.39-16.00 målte politiets automatiske trafikkontrol målte på Yderholmvej mod øst. Målingen skete på baggrund af en borgerhenvendelse, da en borger havde anmodet politiet om at måle på stedet, hvor den tilladte hastighed er maksimalt 40 km/t. I det målte tidsrum passerede 365 biler politiets fotovogn, af disse blev 101 blitzet, og 36 bilister kan se frem til at få et klip i kørekortet. Den hurtigste bilist blev målt til 67 km/t. Politiet vender tilbage og foretager en ny måling samme sted på et senere tidspunkt.

Bil beslaglagt – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 13.10 standsede en patrulje en bil, der kom kørende af Ringstedvej mod vest, til trods for at føreren er frakendt førerretten. Da det er tredje gang, at føreren taget i at køre uden gyldig førerret inden for 3 år, blev bilen derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. Føreren af bilen, en 47-årig mand fra Borup, erkendte forholdet. Han ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Brand i biler – Parkvej, Køge

Kl. 18.43 kørte politi og brandvæsen til brand i to biler, som holdt i en carport på Parkvej i Køge Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, før ilden fik spredt sig til carporten, men der kom sodskader på loftet og store skader på bilerne. Ingen personer kom noget til, og politiet undersøgte brandstedet. Der var ingen naturlig forklaring på brandens opståen, så sagen undersøges nu nærmere for at afklare, om den kan være påsat.

Vidner som har set personer eller køretøjer i området omkring Parkvej op til branden opstod, bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandstiftelse – Strandgårdsvej, Køge

Kl. 11.25 blev en beboer på Strandgårdsvej alarmeret af sin nabo om, at der var brand i beboerens carport. Det viste sig, at en papkasse indeholdende klapstole var sat hen op ad en husmur, og det var denne, der var sat ild i. Det lykkedes beboeren at få slukket branden, og derefter blev politiet alarmeret. Beboeren havde tidligere på dagen hørt lyde fra carporten, men havde formodet, at der var tale om et avisbud, og havde derfor ikke været ude at kigge, hvad der forårsagede lydene.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, som har oplysninger om branden eller som har bemærket personer i området i tidsrummet, særligt i tidsrummet 08.45-09.10. Kontakt os på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

For høj fart og 9. gangs kørsel i frakendelsestiden – Ringstedvej, Køge

Kl. 13.22 blev en 22-årig mand fra Frederiksberg målt med politiets lasermåler, da han kom kørende ad Ringstedvej mod øst med en hastighed på mindst 71 km/t på en strækning i byzone, hvor mand maksimalt må køre 50 km/t. Da den 22-årige er frakendt førerretten, og det var 9. gang inden for 3 år, at manden blev taget for kørsel i frakendelsestiden, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 22-årige er sigtet i sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

Færdselsuheld – Kongebrovej, Køge

Kl 21.50 skete der et færdselsuheld, da en personbil ført af en 46-årig mand fra Sverige endte i en dyb grøft, tilsyneladende fordi føreren havde mistet herredømmet over bilen. Patruljen lavede en udåndingsprøve på manden, og den viste, at han var påvirket af alkohol over det tilladte. Han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve på sygehuset.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl 17.39 skete der et uheld, da en 70-årig kvinde fra Køge-området og en 70-årig mand fra Fyn i hver deres bil på vej mod vest. En forankørende bilbremsede pludseligt op, og da den 70-årige mand gjorde det samme, blev hans bil ramt bagfra af den 70-årig kvindes køretøj. Alle slap dog fra uheldet uden personskade.

Gasledning gravet over – Vedbækvej, Køge

Kl 09.34 kom der melding om, at en gasledning var blevet gravet over. Entreprenøren havde i den forbindelse kontaktet beboere i området og bedt dem om at blive indendøre. Enkelte beboere nærmest gasledningen blev hensat i politiets og brandvæsnets køretøjer indtil de kunne vende tilbage til deres hjem. Efter cirka halvanden time, var der lukket for gasudslippet.

Knallert forsøgte at køre fra politiet – Københavnsvej, Køge

KL. 22.00 gjorde en patrulje tegn til en knallertfører om at han skulle standse sin knallert, som han var kørende på i østgående retning på Københavnsvej. Knallertføreren ønskede dog ikke at tale med politiet og kørte fra stedet med en hastighed på ca. 80 km/t og lavede undervejs flere overtrædelser af færdselsloven. Politiet tabte knallerten af syne ved Brogade, men kunne kort efter pågribe knallertføreren – en 16-årig dreng fra Herfølge – i en baggård, hvor han forsøgte at gemme sig for politiet. Knallerten blev indbragt til udmåling og nærmere undersøgelse, da der er foretaget flere konstruktive ændringer på den. Den 16-årige erkendte. Drengen blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, at køre på en ulovlig knallert og for overtrædelser af færdselsloven. Han kan forvente at høre mere fra politiet.

Mand kørt galt på el-løbehjul – Egøjevej, Køge

Kl. 00.55 slog en borger alarm, da hun bemærkede, at der lå et el-løbehjul og en person på Egeøjevej, som var ukontaktbar. Politi og redningspersonale kom frem til stedet og kunne konstatere at manden – en 53-årig lokal mand – var bevidstløs. Manden, som ikke bar den lovpligtige hjelm ved kørsel på el-løbehjul, havde slået hovedet og blødte.

Der var ingen vidner til ulykken, men politiet formoder, at manden var kommet kørende på el-løbehjulet, og at han mistede herredømmet over det. Der er ingen mistanke om, at han skulle være blevet påkørt. Manden blev kørt på hospitalet til behandling samt udtagelse af blodprøve, da han lugtede af spiritus. Manden pårørende blev underrettet om ulykken.

Manden er efterfølgende kommet til bevidsthed igen og har det efter omstændighederne godt. Blodprøveresultatet bekræftede, at manden var påvirket af spiritus og havde en promille på over det tilladte. Han skal nu afhøres til sagen, hvor det skal vurderes, om han skal sigtes for noget.
Løbehjulet er blevet beslaglagt af politiet med henblik på udmåling af hastighed. Ifølge færdselsloven må man maksimalt må køre 20 km/t på offentlige veje på el-løbehjul, og man skal være iført hjelm.

Søndag-mandag

Mand overfaldet – Slotsgade, Køge

Kl. 11.18 fik politiet et alarmopkald om, at en mand var blevet overfaldet i en park. En 78-årig mand fra Køge havde været ude at gå en tur i parken, da han passerede en anden mand, som forsøgte at tage det kamera, som den 78-årig havde hængende rundt om halsen. Det lykkedes dog ikke, og mændene fortsatte i hver deres retning.

Kort tid efter løb manden, der havde forsøgt at tage kameraet, tilbage mod den 78-årige og hoppede op på ryggen af ham, således at han væltede omkuld, hvorefter overfaldsmanden tildelte den 78-årige mand adskillige slag i ansigtet samt flere spark på kroppen. Til sidst tog overfaldsmanden den 78-åriges kamera og kastede det ned i en voldgrav.

Politiet og en ambulance kom frem til stedet, hvor politiet anholdt overfaldsmanden, som er en 36-årig mand fra Odder, som fremstod uligevægtig. Manden blev sigtet for grov vold samt hærværk. På grund af mandens tilstand blev det af ambulancepersonalet vurderet, at det var nødvendigt at tvangsindlægge manden på en psykiatrisk til behandling.

Den 78-årige blev kørt til sygehuset for at blive behandlet for de skader, han havde fået i forbindelse med overfaldet.

Narkokørsel, hash og økser – Køgevej, Ringsted

Kl. 17.17 stoppede politiet rutinemæssigt en 30-årig mand fra Slagelse Kommune. Han viste sig at være en del på samvittigheden, da han slet ikke burde sidde bag rattet af en bil. Den 30-årige var nemlig frakendt sin førerret i 10 år som følge af flere tidligere sager om narkokørsel.

Ved dagens kontrol blev han i en narkometertest testet positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt betjentene desuden en smule hash og to økser, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. De ulovlige ting blev beslaglagt og han blev sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden, for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer.

Efter at have fået udtaget blodprøven blev han løsladt, men når resultatet kommer vil han høre mere om sagernes videre gang.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl 21.05 fik en bilist på motorvejen på vej mod nord mistanke om, at føreren af en anden bil var spirituspåvirket, fordi han kørte meget usikkert. Det lykkedes manden at få bragt den anden bil til standsning i nødsporet, hvor den holdt, da patruljen nåede frem. En alkometertest viste da også, at den 43-årige mand fra Køge havde drukket væsentligt mere end det tilladte. Han havde desuden ikke dansk kørekort.

Unge kastede med sten – Nordstjernen, Køge

Kl. 16.24 modtog politiet en anmeldelse om, at fem børn stod på en gangbro over togskinnerne og kastede sten ned på togskinnerne. En patrulje kom frem til stedet og træf fem drenge fra Køge i alderen 7-10 år i nærheden. Patruljen kørte drengene hjem og opfordrede i den forbindelse børnenes forældre til at tage en alvorssnak med deres børn, ligesom de sociale myndigheder blev orienteret om episoden. Der var ikke sket skader eller farlige situationer som følge af børnenes stenkast.

Unge mænd malede graffiti – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 20.57 gjorde en borger politiet opmærksomme på, at to personer hætteklædte personer iført rygsække befandt sig på motorvejen under motorvejsbroen under Egedesvej ved afkørsel 31B, hvor de ifølge vidnet var i gang med at male graffiti på broen.

En hundepatrulje kom frem til stedet, som de to personer havde forladt. Kort tid efter havde hundepatruljen lokaliseret de to personer; to 16-årige unge mænd fra Køge og Stevns, som blev anholdt. De ene unge mand var i besiddelse af en rygsæk, som indeholdt spray-dåser, og han erkendte at have malet graffiti på motorvejsbroen. Politiet fandt desuden rygsæk indeholdende tomme spray-dåser i området.

De to unge mænd blev taget med på politistationen, hvor de blev løsladt i forbindelse med, at de blev afhentet af pårørende, ligesom de sociale myndigheder blev underrettet om hærværket. De to unge mænd er sigtet for hærværk og får afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Usamarbejdsvillig mand på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 12.00 standsede politiet en bil, der kom kørende i nordlig retning for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren var en 22-årig mand fra Nakskov. Den 22-årige steg ud af sin bil, aflåste bilen og fremdrog en joint, som han begyndte at ryge. Manden blev sigtet for overtrædelse af lovgivning om euforiserende stoffer, for at lægge hindringer i vejen for politiet, da han ikke ønskede at give betjentene adgang til køretøjet. Da betjentene fik adgang til køretøjet, fandt de 0,75 gram kokain, som manden blev sigtet for at besidde. Manden blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en springkniv i bilen. Betjentene beslaglagde kniven og kokainen. Nøglen til bilen blev sikret af betjentene med henblik på udlevering til rette ejer. Manden kan forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt.

Indbrud i Perioden