Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/01/24 til 2024/02/06.

Bil beslaglagt – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 13.10 standsede en patrulje en bil, der kom kørende af Ringstedvej mod vest, til trods for at føreren er frakendt førerretten. Da det er tredje gang, at føreren taget i at køre uden gyldig førerret inden for 3 år, blev bilen derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. Føreren af bilen, en 47-årig mand fra Borup, erkendte forholdet. Han ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Bilist fik taget dyr bil – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.10 stoppede en færdselsbetjent en bilist på Køge Bugt Motorvejen nordgående ved Solrød i en rutinekontrol. Føreren, en 40-årig mand fra Korsør, burde ikke have siddet bag rattet, da han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel

Det var ikke første gang den 40-årige mand kørte bil uden kørekort. Da det 3. gang inden for 3 år han blev stoppet i at køre i sin egen bil uden kørekort. Han blev gjort bekendt med, at hans bil blev beslaglagt, som det er muligt efter færdselslovens regler om konfiskation. Den 40-årige accepterede dette og måtte se sin ret nye værdifulde bil blive kørt væk på et fejeblad.

Senere når sagen om kørsel uden førerret er blevet afgjort vil retten tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Færdselsuheld – Ejbyvej, Lille-Skensved, Køge

Kl 15.24 skete der et færdselsuheld, da 27-årig mand fra Viby i personbil af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen. Den kørte over i modsatte vognbane, ramte byskiltet og en autoværnet og til sidst rullede rundt og havnede i grøften. Føreren slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl 05.26 skete der et færdselsuheld på motorvejen, da fire bile var på vej mod øst. Pludseligt bremsede de forankørende op, og det resulterede i, at de fire biler kørte sammen i et harmonikauheld.
Det var forsat muligt for trafikken at passere forbi stedet i 1. vognbane og ingen af personerne i bilerne havde brug for at blive tilset af en ambulance. Efter cirka halvanden time kunne der åbnes helt for trafikken på stedet igen.

Kvalificeret vold – Jernbanegade, Køge

Kl. 03.45 anmeldte en mor, at hendes 16-årige søn var blevet overfaldet af en gruppe unge mænd på Køge Station. Det skulle være sket i tidsrummet 03.05-04.00. Gennem afhøring af den 16-årige samt flere vidner, fandt politiet frem til, at den 16-årige havde været udsat for vold af en eller flere unge mænd. Vidner til overfaldet havde hjulpet den forurettede videre og alarmeret hans familie, som havde kørt den 16-årige til behandling på sygehuset.

Den ene af overfaldsmændene beskrives af vidner som:
Mand, mellemøstlig af udseende og iført en dunjakke af mærket Moncler.

Politiet er i gang med at efterforske sagen for at forsøge at finde frem til identiteten på overfaldsmanden eller -mændene og vil gerne i kontakt med vidner, der har oplysninger om overfaldsmændene. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Lørdag – søndag

Mand måtte aflevere bil og kørekort pga. spirituskørsel – Vordingborgvej, Køge

Kl 07.35 blev en 56-årig mand fra Stevns standset af politiet, da han kom kørende ad Vordingborgvej i sydlig retning, på trods af, at han var påvirket af alkohol, hvilket manden erkendte. Patruljebilens alkometer blev blæst op på over 2, hvilket giver mulighed for at beslaglægge køretøjet efter reglerne om vanvidskørsel. Mandens førerret inddraget på stedet, og bilnøgler og bil blev beslaglagt. Sagen skal nu for en dommer, der skal afgøre, om bilen, som manden ikke selv ejer, skal konfiskeres. Manden fik udtaget en blodprøve til sagen, som afgøres på et senere tidspunkt.

Mand overfaldet – Slotsgade, Køge

Kl. 11.18 fik politiet et alarmopkald om, at en mand var blevet overfaldet i en park. En 78-årig mand fra Køge havde været ude at gå en tur i parken, da han passerede en anden mand, som forsøgte at tage det kamera, som den 78-årig havde hængende rundt om halsen. Det lykkedes dog ikke, og mændene fortsatte i hver deres retning.

Kort tid efter løb manden, der havde forsøgt at tage kameraet, tilbage mod den 78-årige og hoppede op på ryggen af ham, således at han væltede omkuld, hvorefter overfaldsmanden tildelte den 78-årige mand adskillige slag i ansigtet samt flere spark på kroppen. Til sidst tog overfaldsmanden den 78-åriges kamera og kastede det ned i en voldgrav.

Politiet og en ambulance kom frem til stedet, hvor politiet anholdt overfaldsmanden, som er en 36-årig mand fra Odder, som fremstod uligevægtig. Manden blev sigtet for grov vold samt hærværk. På grund af mandens tilstand blev det af ambulancepersonalet vurderet, at det var nødvendigt at tvangsindlægge manden på en psykiatrisk til behandling.

Den 78-årige blev kørt til sygehuset for at blive behandlet for de skader, han havde fået i forbindelse med overfaldet.

Mand ville slås men endte i detentionen – Havnen, Køge

Kl. 01.25 anholdt en patrulje en 48-årig mand fra Karlslunde foran en beværtning på Havnen i Køge Han havde været forsøgt at komme i slagsmål med flere personer foran en pub, så dørmændene havde tilkaldt politiet.

Den 48-årige var opfarende og voldsom, så han blev taget med til politistationen, hvor han blev sat til afrusning i detentionen og løsladt næste morgen.

Søndag – mandag

Politibil kørte galt – Køgevej, Ringsted

Kl. 20.01 i forbindelse med anmeldelse om en person med skydevåben på Ringsted Station, kom en hundepatrulje under udrykning kørende ad Køgevej, hvor en personbil ført af en 66-årig mand fra Ringsted, svingede ud foran politibilen, som forsøgte at undvige personbilen. Patruljen påkørte i den forbindelse et skilt samt en bygning, som huser en virksomhed. De to politibetjente og deres hunde, som befandt sig i patruljebilen, slap uskadte fra uheldet. Brandvæsen var tilkaldt for at undersøge den påkørte bygning.

Unge kastede med sten – Nordstjernen, Køge

Kl. 16.24 modtog politiet en anmeldelse om, at fem børn stod på en gangbro over togskinnerne og kastede sten ned på togskinnerne. En patrulje kom frem til stedet og træf fem drenge fra Køge i alderen 7-10 år i nærheden. Patruljen kørte drengene hjem og opfordrede i den forbindelse børnenes forældre til at tage en alvorssnak med deres børn, ligesom de sociale myndigheder blev orienteret om episoden. Der var ikke sket skader eller farlige situationer som følge af børnenes stenkast.

Unge mænd malede graffiti – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 20.57 gjorde en borger politiet opmærksomme på, at to personer hætteklædte personer iført rygsække befandt sig på motorvejen under motorvejsbroen under Egedesvej ved afkørsel 31B, hvor de ifølge vidnet var i gang med at male graffiti på broen.

En hundepatrulje kom frem til stedet, som de to personer havde forladt. Kort tid efter havde hundepatruljen lokaliseret de to personer; to 16-årige unge mænd fra Køge og Stevns, som blev anholdt. De ene unge mand var i besiddelse af en rygsæk, som indeholdt spray-dåser, og han erkendte at have malet graffiti på motorvejsbroen. Politiet fandt desuden rygsæk indeholdende tomme spray-dåser i området.

De to unge mænd blev taget med på politistationen, hvor de blev løsladt i forbindelse med, at de blev afhentet af pårørende, ligesom de sociale myndigheder blev underrettet om hærværket. De to unge mænd er sigtet for hærværk og får afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Indbrud i Perioden

Brogade, Køge

Byskovvej, Ture, Køge