Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/02/13 til 2024/02/27.

Bortvist gik på bar – Havnen, Køge

Kl 02.50 blev politiet tilkaldt en bar på havnen i Køge, da en 26-årig lokal mand var kommet ind på stedet selv om han tidligere på aftenen var blevet bortvist stedet. Da patruljen fik fat i ham, nægtede han at have overtrådt forbuddet.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl 08.45 skete der et færdselsuheld, da en 60-årig mand fra Ringsted kørte fra motorvejen. Han havde for meget fart på, da han skulle svinge til højre ad Vestre Ringvej, og bilen ramte derfor ind i autoværnet på den modsatte side af vejen. Da en patrulje kom frem, viste det sig, at der var grund til at tro, at manden var påvirket af alkohol, og der blev derfor udtaget blodprøve.

Hastighed – Slimmingevej, Køge

Kl 15.00 var færdselspolitiet på gaden og målte med lasermåleren en varebil ført af en 43-årig mand fra Herfølge til at køre med 78 km/t i en byzone. Det viste sig samtidigt, at manden også var frakendt førerretten og han blev derfor sigtet for både kørsel i frakendelsestiden og for høj hastighed.

Knivstik – Hellebækvej, Køge

Kl 15.37 fik politiet melding om, at en 24-årig mand fra Nordsjælland var blevet stukket to gange lige over knæet. Den 24-årige var stået af bussen sammen med en kammerat, da de to pludseligt blev passet op af fem ukendte gerningsmænd. Den 24-årige fik to mindre knivstik og flere slag i ansigtet, før de frem stak af fra stedet. Politiet søgte i området men uden at finde overfaldsmændene. Den 24-årige har efterfølgende ikke ønsket at udtale sig til politiet om overfaldet.

Kontakt til fanger – Ringvejen, Køge

Kl 23.10 blev politiet tilkaldt til arresten i Køge, da der var et par mænd, der forsøgte at råbe ind til en af de indsatte. En patrulje kom frem og fik standset to mænd på 18 og 27 år fra hhv Solrød og Køge Det kunne ikke umiddelbart bevises, at det var de to, der havde råbt ind mod arresten. Men en undersøgelse af deres bil afslørede til gengæld en ulovlig peberspray, som den ene af mændene tog ansvar for.

Lørdag:

Påvirket bilist – Sydmotorvejen, Køge

Kl 10.40 standsede politiet en varevogn ført af en 36-årig mand, da der var mistanke om, at han var påvirke af euforiserende stoffer. Manden erkendte da også, at han var påvirket af kokain. Han kørte samtidigt bil selvom han var frakendt førerretten. Det var tredje gang, at han blev taget i at kørebil i frakendelsestiden, og på den baggrund blev det besluttet, at køretøjet skulle beslaglægges med henblik på konfiskation.

Overfald – Fasanvej, Køge

Kl 17.19 fik politiet anmeldelse om, at en 27-årig mand fra Køge var blevet overfaldet på en parkeringsplads af fem-seks ukendte mørkklædte mænd. De havde først knust ruderne til den bil, som den 27-årige sad i sammen med en kammerat. De to valgte så at flygte fra stedet, men den 27-årige blev indhentet og fik flere slag i hovedet med enten en machete eller en totenschlæger. Gerningsmændene kørte muligvis fra stedet i en grå eller hvid personbil. Politiet søgte efterfølgende i området med hunde efter spor og hører nu gerne fra alle, der har bemærket noget mistænkeligt på stedet i tiden op til overfaldet. Det skal nu efterforskes nærmere, hvad der kan være motivet til sagen.

Overtrædelse af knivloven – Åvej, Køge

Kl. 21.10 blev en 47-årig mand sigtet for overtrædelse af knivloven, da han var i besiddelse i en kniv, der er omfattet af bestemmelserne i knivloven uden at have et anerkendelsesværdigt formål med at bære denne. Patruljen beslaglagde kniven med henblik på konfiskation. Manden kan forvente at høre mere på et senere tidspunkt.

Påvirket bilist – Brogade, Køge

Kl 01.45 standsede en patrulje en personbil ført af en 18-årig ung mand fra Køge, da der var mistanke om spirituskørsel. Han blæste da også promillen op på væsentligt mere end det tilladte. Han fik udtaget blodprøve og samtidigt blev kørekortet administrativt inddraget på grund af den høje promille.

Påvirket bilist – Køgevej, Roskilde

Kl 00.48 standsede politiet en personbil, ført af en 19-årig ung mand fra Roskildes sydlige opland, da der var mistanke om, at han var påvirket af alkohol. En alkometertest slog ud på mere end det tilladte. Samtidigt gav en narkometertest også udslag på hash.

Påvirket bilist – Svinget, Vollerslev, Køge

Kl 01.02 fik politiet melding om en personbil, der holdt i tomgang, mens en mand lå tilsyneladende ukontaktbar hen over passagersædet. En patrulje kom frem til stedet og valgte at knuse ruden til bilen, for at komme ind og tilse manden. Han blæste efterfølgende alkometeret godt op over det tilladte og blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve. Der var tale om en 23-årig mand fra Djursland. Han fik pga den høje promille sin førerret administrativt inddraget.

Tricktyve på spil – Køge

Kl 16.28 fik politiet henvendelse om, at en 92-årig kvinde var blevet opsøgt af to mænd, der sagde, at de kom fra banken. Det lykkedes mændene at overbevise kvinden om, at de skulle have udleveret hendes dankort. Det er endnu uvidst, om det lykkedes de to tricktyve at hæve på kortet, før det blev spærret.

U-vending gik galt – Køgevej, Roskilde

Kl 07.42 skete der et færdselsuheld, da en 63-årig kvinde fra Roskilde med lav fart ville lave en U-vending. Bagfra i anden vognbane kom en personbil ført af en 66-årig mand fra Køge, der ramte ind i siden på kvindens bil. Begge parter blev behandlet i de tilkaldte ambulancer, men slap fra uheldet uden alvorlige skader.

Voldsmand ville ikke oplyse sin identitet – Østre Banevej, Køge

Kl. 02.52 anmeldte et vidne, at to personer var oppe at slås. Politiet kom frem til stedet, hvor den ene person – en 20-årig mand fra Lille-Skensved, var lettere tilskadekommen. Manden ønskede ikke at afgive forklaring til politiet om, hvad der var sket, og han oplyste, at han selv ville tage på skadestuen.

Den anden mand var forsvundet fra stedet, efter at han var blevet bortvist fra en beværtning på grund af voldelig adfærd men blev fundet på jernbanevej af patruljen ud fra signalementet af ham. Manden var tydeligt beruset og nægtede at oplyse hvem han var, og han blev derfor anholdt med henblik på udfindelse af hans identitet.

Patruljen visiterede manden og fandt ham i den forbindelse i besiddelse af en foldekniv på ca. 10 cm, som er omfattet af bestemmelserne i knivloven samt 0,17 gram kokain. Da manden ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at bære kniven, blev denne beslaglagt sammen med kokainen. Manden blev desuden meddelt forbud mod at opholde sig på beværtningen i to år. Da manden var blevet afhørt og havde opgivet sin identitet til patruljen, blev han løsladt. Manden, som er 26 år og fra Køge, kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til de lovovertrædelse, han er sigtet for.

Indbrud i Perioden

Rasmussensvej, Køge