Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 15-22. februar 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-koege.dk

Tyveri af alufælge hos autoforhandler – Tigervej, Køge

Kl. 0909 fik politiet en anmeldelse om tyveri af alu-fælge af mærket Nissan fra fem biler. Bilerne stod bag en indhegning, som tyvene havde brudt op for at skaffe sig adgang til bilernes alufælge. Tyveriet var sket i løbet af aftenen/natten mellem mandag d. 200217 og tirsdag d. 210217.

Tyveriet kan muligt sættes i forbindelse med tyveri af alu-fælge fra 15 biler på Maglegårdsvej, Roskilde, natten mellem fredag d. 170217 og lørdag d. 180217.

Politiet hører gerne fra personer, der har set mistænkelig personer / køretøjer i områderne i gerningstidsrummene. Kontakt politiet på tlf. 114.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1608 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted mellem kl. 1200 og 1500 på. Den 72-årige mand fra Køge, der var anmelder, havde brugt sit kort i Solrødscentret, hvor dankortet muligt er blevet afluret.

Manden blev senere kontaktet ved sin adresse af to udenlandske mænd, der talte om nogle huse til salg i Ringsted. Anmelderen formoder, at det er under snakken med de to mænd, at dankortet er stjålet fra pungen. Der er efterfølgende hævet 15000 på kortet.

Begge gerningsmænd beskrives som: 28-30 år, formentlig østeuropæere, 175-180 cm høje, almindelig af bygning, sort kort hår. Begge talte engelsk.

Brand i bil – Køge

Kl. 2054 udbrød brand i en bil på Slimmingevej. Ejeren var i færd med at arbejde med bilen, da der gik ild i den Politiet fandt ud af, at bilen var forsynet med stjålne nummerplader, og ejeren blev derfor sigtet for tyveri af nummerplader. En 35-årig kvinde bragt til sygehus til observation for røgforgiftning.

Tricktyveri ved pengeveksling – Valdemarshaab, Køge

Kl. 1645 anmeldte personalet i en sikringsbutik, at tre udenlandske personer netop havde forladt stedet efter et tricktyveri med veksling af penge, hvor det var lykkedes det at stjæle 500 kr. De tre udlændinge – to unge mænd og en kvinde – var kommet ind i butikken, hvor kvinden ville købe en vare til 69 kr. Hun betalte med en 1000 kr.-seddel og fik byttepenge retur. Herefter ønskede hun en modtaget 200 kr.-seddel vekslet til to 100 kr.-sedler og fortrød i denne veksling varekøbet, hvorfor hun ønskede alle pengene retur. Medens den ene af mændene stillede ekspedienten en masse spørgsmål, lykkedes det for kvinden at beholde en 500 kr.-seddel, da varekøbet blev annulleret. Ekspedienten opdagede først tyveriet af de 500 kr., da de tre havde forladt butikken og var forsvundet i ukendt retning. Politiet ledte forgæves efter de to mænd, der begge var ca. 25 år, den ene glatbarberet, den anden med kort fuldskæg, samt kvinden, der var ca. 165 cm høj og med sit lange, mørke hår i en hestehale.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket trioen i området eller andre steder i Køge i fredags. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kvinde hoppede i vandet – Havnen, Køge

Kl. 0140 fik politiet via alarm 112 melding om, at en kvinde var blevet reddet op af vandet i Køge Havn. En ambulance var kaldt til stedet, hvor politiet i ambulancen traf en våd og spirituspåvirket, 21-årig kvinde fra Køge Ud fra vidners forklaring blev det klarlagt, at kvinden af ukendte årsager var hoppet i vandet, men af vidnerne dog straks reddet op igen i live. Kvinden blev kørt til undersøgelse på Køge sygehus, hvor det blev vurderet, at hun var så ked af, at hun efter afrusning blev indlagt på et andet hospital til fornøden psykiatrisk behandling. Kvinden var sluppet fra opholdet i det kolde vand uden fysiske skader.

Narkopåvirket bilist – Køge

Kl. 0235 anholdt politiet en 22-årig mand fra København, der kørte i bil på Vordingborvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Han blev fundet i besiddelse af et lille kvantum skunk, og derfor også sigtet for lov om euf. stoffer. Det samme skete for en passager i bilen, en 23-årig mand fra Køge, der også blev fundet i besiddelse af et lille kvantum hash.

Forsøg på indbrud – Køge

Kl. 1152 forsøgte en gerningsmand at lave indbrud på Ølbyvej, hvilket blev opdaget af en nabo, der straks ringede til politiet. Gerningsmanden beskrives som: 20-30 år, 180-190 cm høj, asiatisk af udseende, sort hår, blå vindjakke, lyse bukser. Han stak af fra stedet, da han følge sig opdaget. Der blev sendt flere patruljevogne til området, men det lykkedes ikke at finde frem til manden.

Borgermøde – Borup, Køge

Det var et velbesøgt borgermøde, der i aftes blev afholdt på Borup Kulturcenter, hvor 50 borgere mødte op og hørte om nabohjælp, sikring af boliger og andre ting, hvor borgerne og politiet kan hjælpe hinanden. Arrangementet vil blive fulgt op af lignende arrangementer andre steder, da såvel borgere som politiet føler, at arrangementerne bringer en masse positivt med sig i form af samarbejde.

Tricktyveri – Køge

Kl. 1140 kom en mand og en kvinde ind i en blomsterforretning på Vestergade, hvor de købte et bundt tulipaner og ville betale med en 1000 kr. og have tilbage i euro. Det kunne ikke lade sig gøre, og forretningen fik byttepenge og tulipaner retur, men konstaterede senere på dagen, at der manglede 400 kr. i byttepenge.

Begge beskrives som 25-30 år, sydeuropæiske af udseende, spinkle, talte dårligt engelsk.

Signalementet ligner meget et lignende fra Holbæk, hvor man i forgårs også ville veksle penge.

Politiet skal endnu en gang anbefale, at forretninger henviser til en bank, hvis man vil veksle et større beløb. Gerningsmændene til denne form for kriminalitet er meget dygtige, og typisk opdager man først senere på dagen, at man er blevet bestjålet.

Færdselsuheld – Køge

Kl. 1135 skete et færdselsuheld på Karlemosevej, hvor en personbil kørte mod syd, da bilen blev påkørt af en sølvgrå Toyota Avensis, hvilket gav skader på venstre forskærm af førstnævnte bil .

Føreren af Toyotaen sagde, at han ville køre ind til siden, men han kørte blot fra stedet uden videre. Det viste sig, at der er tale om en udlejningsbil, der ikke var leveret tilbage som aftalt.

Føreren af Toyotaen var en man, 25-30 år, almindelig af bygning, udenlandsk udseende, sort hår, talte dansk.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere.Der skete ingen personskade ved uheldet.

Mistænkeligt forhold – Køge

Kl. 1400 fik politiet anmeldelse om et mistænkeligt forhold på Jernbanegade, hvor der var mistanke om, at to mænd og en kvinde, alle rumænere, aflurede pinkoder ved pengeautomat.

Politiet fandt ikke noget mistænkeligt på de pgl., der blev visiteret og registeret for at se, om de var lovligt i landet, og det var de. De forlod efterfølgende Køge med toget.

Uro – Køge

Kl. 1514 købte en 37-årig mand to pølsehorn på en tank på Strandvejen. Umiddelbart efter kom en 51-årig kvinde ind i forretningen med sine to børn på 10-12 år, hvor hun overfusede dels ekspedienten og dels den 37-årige, idet hun var sur over, at der ikke var flere pølsehorn at købe.

Den 37-årige dristede sig til at sige til kvinden, at hun skulle tale og opføre sig ordentligt, hvilket førte til, at kvinden kastede sig over den 37-årige, der væltede nogle varer ned fra en hylde. Den 37-årige havde købt kaffe og i kampens hede spildte han kaffen på kvinden.

Politiet følger nu op på sagen efterfølgende, hvor kvinden kan forvente at blive kontaktet af politiet.

Indbrud i perioden
Glentevej, Køge
Blegdammen, Køge
Toldbodvej, Køge
Rønnevej, Køge
Boholtevej, Køge
Ølbyvej, Køge
Gyvelhøj, Ejby, Lille-Skensved
Mosevej, Ejby, Lille-Skensved