Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Mar 15, 2017 til Mar 22, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-koege.dk

Færdselsuheld – Køgevej, Gadstrup – Roskilde. Udsendt som pressemeddelelse tirsdag:
Kl. 0809 tirsdag skete et færdselsuheld på Køgevej mellem en personbil, der blev ført af en 18-årig mand fra Roskilde og en lastbil, der blev ført af en 68-årig mand fra Korsør. Personbilen kørte ad Køgevej mod syd, da bilen trak over i modsatte vognbane, og de biler stødte frontalt sammen. Den 18-årige afgik ved døden som følge af uheldet. De pårørende er underrettet om dødsfaldet. En bilinspektør er tilkaldt for at undersøge omstændighederne ved uheldet nærmere.

Vejen var som følge af politiets og bilinspektørens undersøgelser samt oprydning spærret indtil kl. ca. 1000.

Tricktyveri – Møllevej/Stenhøjparken, Borup – Køge
Kl. 1115 fik politiet den første af tre efteranmeldte tilfælde af tricktyverier eller forsøg herpå fra Borup-området, hvor tricktyve havde været på spil i løbet i af mandagen.

Mandag kl. 1500-1530 fik en 82-årig kvinde fra Borup uventet besøg af en fremmed kvinde, der først bankede på stuevindue, dernæst ringede på hoveddøren. Da den 82-årige åbnede hoveddøren, satte kvinden straks sin fod i klemme, hvilket fik den 82-årige til at ane uråd og skubbede kvinden væk. Kvinden forlod stedet, medens hun udtalte noget på et sprog, som den 82-årige ikke forstod. Den fremmede blev beskrevet som: A: Kvinde, Sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: rødt mærke i panden, Iført: sort skind jakke, sorte bukser.

Kl. 1857 anmeldte en 81-årig kvinde fra Borup, at en fremmed kvinde, som hun anså for at være en hjemmehjælper, idet hun havde taget sine sko af under besøget, var gået rundt inde på hendes bopæl kl. ca. 1245. Først under en samtale, hvor kvinden talte gebrokkent dansk, blev den 81-årige mistænksom og fandt ud af, at kvinden ikke var fra hjemmeplejen. Kvinden blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, Yderligere kendetegn: synligt gravid, Talte: Fremmedsprog. Der var ikke stjålet noget under kvindens færden i den 81-åriges hjem.

Kl. 1917 fik politiet den sidste anmeldelse fra pårørende til en 92-årig kvinde, som mandag kl. ca. 1000 havde opdaget, at en fremmed kvinde blot var gået ind i hendes bolig og ind på badeværelset. Beboeren var blevet meget forskrækket og havde bedt kvinden om at forlade stedet, hvilket kvinden kommenteret på et fremmed sprog. Den fremmede kvinde havde ikke nået at stjæle noget og blev beskrevet som: kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, muligt gravid, talte et fremmedsprog.

Politiet forsøger nu at finde ud af, om der er en sammenhæng i disse anmeldelser, og få identificeret de anførte kvinder.

Forsøg på tricktyveri – Vestergade, Køge
Kl. 1505 anmeldte personalet i en tøjforretning, at en udenlandsk mand og kvinde kort forinden var kommet ind i forretningen, hvor de købte øreringe til 40 kr. De betalte med en 1000 kr.-seddel og fik byttepenge retur. Kvinden fortrød nu købet og ønskede pengene retur. Hun forsøgte at gemme en 500 kr.-seddel bag en pose, hvilket personalet opdagede, således at de fik alle byttepengene og varen retur, før de udleverede 1000 kr.-sedlen igen. Manden ønskede nu at betale med euro, men blev pure afvist, samtidig med at personalet bortviste parret fra butikken. De to udlændinge blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 45-50 år, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Talte: Fremmedsprog, Iført: sort jakke med pelskant, Medbragte: håndtaske; B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: vest med en trøje under. De forsvandt i ukendt retning, og politiet fandt dem ikke trods eftersøgning i området.

Anholdelse – Mistænkeligt forhold – Hovedgade, Borup – Køge
Kl. 1534 anmeldte en politimand, der var på vej hjem fra arbejde, at han havde set to personer – en mand og en kvinde – gå ind i en bagerforretning, medens en tredje person – en mand – sad afventende i en grøn personbil med polske nummerplader holde lidt væk. Da politimanden var bekendt med, at netop tre personer i en grøn personbil med polske nummerplader mandag d. 200317 kl. ca. 1110 havde forøvet et tricktyveri i et supermarked, Kastanjevej, Bjæverskov, hvor de fik forvirret ekspedienten og stjal 500 kr., holdt han øje med de to i bagerforretningen og manden i bilen, ligesom han fik tilkaldt patruljer til stedet. Det lykkedes ham at anholde de to fra bagerbutikken, da de kom ud, ligesom den tredje person i bilen blev anholdt, da en patrulje ankom få minutter senere. De tre anholdte var to mænd på 22 og 24 år samt en kvinde på 45 år – alle fra Rumænien. De to i bagerbutikken havde ikke begået noget kriminelt, formentlig fordi de opdagede, at de blev holdt under observation, hvorfor de blot købte to små kager til en værdi af 5 kr. De tre anholdte er fortsat i politiet varetægt, idet politiet ud over tyveriet fra supermarkedet i Bjæverskov i går mistænker dem for at have forsøgt tricktyveri i en forretning i Køge samt i et supermarked i Præstø-området. Politiets jurister vil senere tage stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Butikstyveri – Vemmedrup, Køge
Kl. 1122 var en ca. 25-årig mand og en ca. 40-årig kvinde i Rema 1000 på Kastanjevej. Begge formentlig østeuropæere. De kørte en i grøn polsk indreg. personbil. I forretningen ville de købe nogle cigaretter, og det lykkedes dem at stjæle 500 kr. yderligere.

Forsøg på tricktyveri – Borup, Køge
Kl. 1130 kom en gravid udenlandsk kvinde til Ærtebjerghusene, hvor hun bankede på en dør. og kom ind. Kvinden fortalte på gebrokkent engelsk, at hun gerne ville have noget vand. Den 65-årige forurettede blev mistænksom, da han så, at hans pung var flyttet fra der, hvor han havde lagt den. Han fik kvinden ud af huset uden, der blev stjålet noget.

Færdselsuheld – Køge
Kl. 1349 kørte politiet efter en rød VW Passat fra Stensbjergvej til Ølbyvej. Undervejslavede bilen adskillige overtrædelse af færdselsloven og en bil blev presset ud på en mark.Bilen endte på Ølbyvej, hvor den kørte gennem et hegn og endte med forenden af bilen på et stengærde.

To personer stak af fra bilen, og det lykkedes politiet at få anholdt den ene, en 22-årig mand fra Køge Han blev fundet i besiddelse af et mindre kvantum hash. Den anden part forsvandt fra stedet. Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Den 22-årige blev løsladt ud på aftenen efter afhøring. Der var ingen personer, der kom til skade som følge af hændelsen.

Forsøg på tricktyveri – Ejby, Køge
Kl. 1315 var en 84-årig kvindefra Ejby udsat for et forsøg på tyveri, idet en mand henvendte sig til kvinden , da hun kom kørende med sin trolley med varer. På gebrokkent engelsk ville han have hende til at vise vej.

Hun bemærkede, hun, at en anden mand forsøgt at åbne hendes trolley. Da mændene følte sig opdaget, så forsvandt de fra stedet. Forurettede havde været ude for et tricktyveri tidligere, og var derfor ekstra årvågen, da hun blev kontaktet af den udenlandske mand. Begge mænd beskrives som østeuropæiske.

Skudt med luftbøsse – Rosenstien, Køge
Kl. 1928 fik politiet en henvendelse fra Køge sygehus om, at en person var blevet indbragt efter at være blevet ramt af et hagl.

Det viste sig, at en 44-årig mand fra Køge var blevet ramt i maven af et hagl fra en luftbøsse, som en 36-årig mand fra Køge i sjov havde affyret i retning mod offerets mave. Han havde blot ikke inden skuddet kontrolleret, om der var noget hagl i luftbøssen.

Politiet afhørte den 36-årige omkring hændelsesforløbet og vil senere tage stilling til, om han skal sigtes for noget. Den 44-årige var uden for livsfare og blev indlagt på sygehuset til operativ fjernelse af haglet.

Sur mand på motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge
Kl. 0550 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som var blevet standset af en mand, der gik rundt midt på motorvejen ved Bjæverskov, hvor han forsøgte at standse bilister. Manden var ophidset og havde krævet at få nogle penge af anmelderen, der gav ham penge og lidt mad, da han standsede.

Da politiet lidt efter kom til stedet, gik manden – en 36-årig mand fra Rødovre – stadig rundt som fodgænger på motorvejen. For at undgå, at han kom til skade, blev han kortvarigt frihedsberøvet og fjernet fra motorvejen. Ved undersøgelse af mandens ejendele fandt politiet en urtekniv, som han ikke noget anerkendelsesværdigt formål. Politiet sigtede den 36-årige for overtrædelse af knivloven.

Årsagen til, at han befandt sig på motorvejen, var, at han var blevet sat af en kammerats bil, da de blev uvenner. Politiet skal nu undersøge omstændighederne ved den aggressive adfærd over for anmelderen nærmere for at kunne afgøre, om den 36-årige skal sigtes for yderligere i den anledning.

———-

Udlændinge forsøger at standse biler – Bjæverskov, Køge
Kl. 1256 forsøgte flere personer, der kørte i en sølvgrå BMW 5 på gule udenlandske nummerplader, at standse biler på tilkørselsrampen ved tilkørsel 33 på Vestmotorvejen. Det lykkedes ikke politiet at få fat i pgl.

Opfordringen fra politiet er, at man ikke standser op under lignende omstændigheder, da det ofte er starten på et tyveri af den ene eller anden art. Ring til politiet med det samme, så vi har en chance for at komme ud og undersøge, om de pgl. er lovligt i landet, eller der i øvrigt er ting af politimæssig interesse omkring personerne.

Mand i vandet i havnen – Carlsensvej, Køge
Kl. 1256 slog føreren af en gummiged alarm til redningsmyndighederne, fordi han havde opdaget en mand i vandet i havnen. Han fik alarmeret andre tilstedeværende og kastede en redningskrans ud i vandet til den nødstedte, ligesom en 31-årig mand fra Brøndby, der opholdt sig i området, sprang i vandet for at assistere med redningen. Tre mænd fik ved fælles hjælp reddet den nødstedte mand ca. 2 meter op til havnekanten. Manden var i live og identisk med en 87-årig, hjerneskadet mand fra Frederiksberg uden sprog. Hans familie blev straks underrettet om hændelsen. Politiet ved ikke, hvornår og hvordan manden var havnet i vandet.

Humanitær eftersøgning – Køge / Strøby
Kl. 1823 kontaktede et familiemedlem til en 46-årig mand fra Holbæk politiet, fordi den 46-årige havde meddelt, at han ikke ønskede at leve længere, og oplyst, at han havde indtaget både spiritus og diverse piller. Han var ifølge anmelderen forsvundet fra en adresse i den sydlige del af Køge Politiet iværksatte straks en eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje. Da eftersøgningen ikke umiddelbart gav noget resultat, rekvirerede politiet senere på aftenen en helikopter for at lede efter manden. Kl. ca. 2330 blev manden fundet af helikopteren på Strandstien ved vandet. Han var i live, men påvirket af de indtagne piller, og blev straks kørt på hospitalet til fornøden behandling og afgiftning.

Indbrud i villa – Brydevangen, Køge
Kl. 1201 anmeldte en husejer, at han havde haft indbrud i sit hus inden for de seneste fire timer. Tyvene havde brudt et vindue op og stjålet Ipads, smykker, ringe og parfumer. Politiet undersøgte stedet for spor efter tyvene og lavede forhøring i området. En nabo havde kl. ca. 0800 bemærket to mænd, som kan mistænkes for at være tyvene. De havde gået lidt rundt i området og var pludselig forsvundet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, 20-30 år, 165-170, spinkel, lys hudfarve, lyst kort hår, smalt, afpillet ansigt; B: Mand, 30-40 år, muligt mellemøstlig eller grønlandsk af udseende, meget kort mørkt hår. Mændene forsvandt i ukendt retning i villakvarteret.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Kastanjevej, Vemmedrup, Bjæverskov – Køge
Kl. 1307 anmeldte en 68-årig kvinde fra Bjæverskov, at hun kl. ca. 1215 efter indkøb i et supermarked var blevet kontaktet af en fremmed mand, der ville vise hende nogle brochurer om udflugter til Sønderjylland samt en koncert. Manden ville forsøge at sælge turene til den 68-årige, der dog afviste manden flere gange. Til sidst opgav manden og gik hen til en afventende personbil. Den 68-årige fortsatte hjem til sin bopæl, hvor der nu dukkede den samme, fremmede mand sammen med en fremmed kvinde. De ville nu give hende nogle blomster, men alligevel lykkedes det dem at stjæle en kortholder med tre betalingskort fra hende. Da kortene blev spærret i banken, kunne banken oplyse, at der var forsøgt hævning af kontanter på et af kortene. Offeret kunne efterfølgende erindre, at den fremmede mand også var blevet set inde i supermarkedet. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 50-60 år, 165-165 cm, Yderligere kendetegn: Gråt hår samt gråt skæg, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort frakke, sorte bukser, sorte sko., Medbragte: Brochure. Der er ikke nogen yderligere beskrivelse af kvinden og bilen. Politiet forsøger nu via eventuel videoovervågning i supermarkedet at få identificeret manden.

Indbrudsforsøg i optikerforretning – Vordingborgvej, Herfølge – Køge
Kl. 0132 modtog politiet en anmeldelse om et igangværende indbrud i en optikerforretning. Politiet kørte til området med flere patruljer for at lede efter en mørk stationcar, der var set flygte fra stedet ad Vordingborgvej i sydlig retning. To mænd iført sort tøj og udstyret med en hammer havde forsøgt at knuse facadevinduet, men uden held til at få skaffet adgang til forretningen. Der blev således ikke stjålet noget i forbindelse med indbrudsforsøget.

Tricktyveri – Egedesvej, Køge
Kl. 0957 anmeldte en 23-årig mand fra Ballerup, at han var blevet snydt af en nødstedt bilist. Han var blevet vinket ind til siden af en mand, der holdt parkeret med sin bil i vejkanten. Den fremmede mand oplyste at have fået frastjålet sine penge på vej til Norge, hvorfor han nu havde brug for penge for at komme videre. I bilen sad en chauffør og et barn afventede, og sammen kørte de til en tankstation, hvor den 23-årige betalte brændstof for ca. 500 kr. til mandens bil. Den fremmede mand fik endvidere overtalt den 23-årige til at låne sig nogle penge, hvorefter de sammen kørte til to forskellige pengeautomater, så manden fik overdraget i alt 7000 kr. Til gengæld fik den 23-årige et visitkort samt “guld” i depositum for sit lån til manden, der også ringede til den 23-årige for at bekræfte, at de kunne få fat i hinanden efterfølgende. Mandens bil var en hvid Mercedes med udenlandske nummerplader, og manden samt de to øvrige i bilen forsvandt i ukendt retning efterfølgende. Den 23-årige beskrev den nødstedte mand som: ikke etnisk dansker af udseende, tyndt hår, iført fint jakkesæt og engelsk-talende.

Politiet anser denne fremgangsmåde som en vildledning af personer, der er villige til at yde bistand, idet politiet forventer, at manden hverken har evne eller vilje til at betale de lånte penge retur til den hjælpsomme. Politiets råd er derfor at være særdeles skeptisk for eventuelle nødstedte personer, der kan hjælpes eller vejledes på mange andre måder.

Politiets advarsel om at være skeptisk skal også ses i lyset af flere anmeldelser i dagens løb fra Køge- og Ringstedområdet om “nødstedte” bilister, der på motorvejssystemet forsøger at vinke øvrige bilister ind til siden for at få hjælp. Disse “nødstedte” er trods deres nødsituation ofte meget mobile, idet politiets patruljer sjældent får kontakt med dem, fordi de flytter sig til at steder for at optræde som “nødstedte”. En hurtig anmeldelse samt en beskrivelse af de “nødstedte” biler og nummerpladeoplysninger er gode oplysninger, hvis forholdene anmeldes til politiet.

Lærer truet på socialt medie – Lyngvej, Køge
Kl. 1016 fik politiet en anmeldelse fra Køge Handelsskole, som var blevet gjort opmærksom på, at en af skolens elever på en lukket gruppe på Facebook havde slået et billede af en pistol og en truende tekst i forhold til en lærer, der også kunne ses på billedet fra et klasselokale på handelsskolen. Politiet kørte med flere patruljer til handelsskolen og fik den mistænkte elev anholdt, efter at han var kaldt ud fra undervisningen. Der var tale om en 17-årig ung mand fra Glostrup, som havde lagt opslaget op på Facebook-siden med ønske om at få et vist antal likes inden et givet tidspunkt, hvorefter han ville skyde læreren. Pistolen på billedet viste sig at være en splatterpistol, som en 16-årig ung mand fra Solrød Strand havde leveret til opslaget, og som han var i besiddelse af, da han også blev anholdt få minutter senere på handelsskolen. Ved visitation var den 16-årige også i besiddelse af en kniv, som han uden anerkendelsesværdigt formål havde taget med i skolen. Ved afhøringen senere blev den 17-årige sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om trussel om vold mod den pågældende lærer i Facebook-opslaget, og den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenloven pga. af kniven samt splatterpistolen, som kun må besiddes, hvis man er mindst 18 år. Begge anholdte blev løsladt efter endt sagsbehandling, men de kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i perioden
Ølbycenter, Køge
Strandvænge, Køge
Humlebækvej, Køge
Vestergade, Køge
Brydevangen, Køge
Auningvej, Køge