Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet Mar 21, 2017 til Mar 29, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-koege.dk

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve
Kl. 1034 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 27-årig mand uden fast bopæl for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand i nordgående retning på motorvejen. En narkometertest afslørede, at han var påvirket af både hash og kokain under kørslen. Den 27-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsler – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve
Kl. 1314 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 50-årig mand fra Virum for spirituskørsel i en personbil på motorvejen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kl. 1350 blev en 60-årig mand fra Ballerup også anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil på motorvejen. Han fik også udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev herefter løsladt.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge
Kl. 1143 skete et færdselsuheld på Sydmotorvejen i sydgående retning, hvor en bil ramte autoværnet efter at være ramt af en overhalende bilog den sydgående del af motorvejen blev spærret. En 45-årig mand fra Høje Taastrup blev bragt til undersøgelse på sygehus efter uheldet. Han slap tilsyneladende heldigt fra uheldet. Motorvejen genåbnet for trafik kl. 1235.

Tricktyveri – Lykkebækvej, Køge
Kl. 1242 anmeldte en 63-årig kvinde fra Slagelse, at hun netop havde fået sin pung med indhold af to mænd, der efterfølgende løb fra stedet. Hun oplyste, at hun efter et indkøb i et nærliggende supermarked i anledning af besøg hos barnebarn indlagt på sygehuset sad på en bæk på en sti mellem sygehuset og Karlemosen. En fremmed mand satte sig ved siden af hende og spurgte på engelsk om en god tandlæge, medens han pegede ind i sin mund. Manden medbragte en blok og en kuglepen, men fik mundtligt forklaret vejen til en tandlæge i et nærliggende center. Under forklaringen opdagede den 63-årig pludselig, at endnu en fremmed mand befandt sig på modsatte side af hende. Han stjal hendes pung, hvorefter de begge forsvandt fra stedet. Hun løb selv efter dem og råbte, at hun ville tilkalde politiet, men mændene forsvandt i retning mod Karlemosen. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, 40 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Engelsk, Iført: Sort læderjakke, mørke spidse sko, stramme sorte cowboy bukser, mørk kasket., Medbragte: Lille blok papir og blå kuglepen; B: Mand, 35-35 år, ca. 175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå cowboy skjorte, sort dun vest, mørke cowboy bukser.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Herfølge, Køge
Kl. 1254 anholdt politiet en 51-årig mand fra Hårlev, der kørte bil på Tessebøllevej. han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Herfølge, Køge
Kl. 1500 stod en beruset mand i Super Brugsen, Billesborgvej. Han smed på et tidspunkt sine bukser og truede personalet med, at han ville slå dem. Politiet fik fat i manden, der var en 30-årig mand fra Snekkersten. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvilket betyder, at han får en bøde for sin opførsel.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Køge
Kl. 1400 blev en 15-årig dreng fremstillet i grundlovsforhør efter trusler mod en skole i Køge, hvor han onsdag formiddag ringede til skolen og truede med, at han ville komme efter en lærer med en pistol.

Udover denne sag havde politiet flere verserende sager mod pgl., som han har lavet efter han blev 15 år gammel. Retten bestemte, at han skulle varetægtsfængsles til den 200417 på en institution for unge.

“Guld”-sælgere ved motorvejen – Køge
Kl. 0929 anmeldte flere bilister, at to personer i en sort Mercedes holdt ved af- og tilkørslen til Sydmotorvejenved Slimmingevej, Tureby, hvor de forsøgte at standse bilister, som blev tilbudt “guld”-varer. Ingen lod sig dog friste af tilbuddet.

Kl. 1333 var formentlig samme sorte bil med tyske nummerplader formentlig på spil på ved Køge-afkørslen på Køge Bugt Motorvejen, hvor en østeuropæisk mand forsøgte at standse andre bilister.

Politiet skal dog advare mod at købe noget af det faldbudte, da der i tidligere sager af tilsvarende slags blot har været tale om et gulligt metal uden større værdi og IKKE guld som oplyst af sælgerne. Kontakt straks politiet på tlf. 114 med oplysninger om køretøj, placering og eventuelle personer.

Trusler mod skole – Skolevej, Køge
Kl. 1050 anmeldte personalet på en kommunal skole, at en tidligere elev havde kontaktet skolen telefonisk og fremsat trusler om at forøve hærværk mod skole samt verbale trusler om at bruge en pistol mod en navngiven lærer. Samtalen blev herefter afbrudt. Politiet brugte eftermiddagen til at lede efter den tidligere elev – en 15-årig dreng fra Køge – på relevante tilholds- og opholdssteder, medens skolen tog sine forholdsregler i forhold til de fremsatte trusler. Først på aftenen fandt politiet frem til den 15-årige, som blev anholdt og sigtet for trusler om vold mod nogen i offentlig tjeneste. Både hans forældre og de sociale myndigheder er underrettet om anholdelsen. Den 15-årige er fortsat i politiets varetægt, idet politiets jurister efter en afhøring af ham vil tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Fyrværkeri – Johannevej, Køge
Kl. 1057 slog en beboer alarm, efter at hun havde fundet en pose, der indeholdt nogle pakker, der var bundet sammen med tape og forsynet med lunter. Politiet kørte til stedet og kunne ikke afgøre, hvad pakkerne indeholdt, ligesom Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) heller ikke kunne afgøre det ud fra tilsendte fotos. EOD kørte til stedet og kunne efterfølgende konstatere, at der var tale om ufarligt fyrværkeri i form af heksehyl og andet fyrværkeri. Politiet og EOD vurderede det som “drengestreger” og foretog sig ikke yderligere ud over destruktion af effekterne.

Forsøg på tricktyveri – Brogade, Køge
Kl. 1328 meddelte personalet i en butik, at man netop havde bortvist to udenlandske personer – en mand og en kvinde – som havde forsøgt at forvirre ekspedienten i forbindelse med betaling af en vare med en 1000 kr.-seddel. Det var ikke lykkedes dem at få stjålet nogen penge i forvirringen, hvorfor de blev bortvist. De blev beskrevet som værende ca. 50 år, ca. 160 cm høje, iført mørkt tøj, og kvindens ene øreflip var opdelt i 3. De forsvandt i ukendt retning og på ukendt måde i byen.

Færdselsuheld – Køgevej, Gadstrup – Roskilde
Udsendt som pressemeddelelse tirsdag:

Kl. 0809 tirsdag skete et færdselsuheld på Køgevej mellem en personbil, der blev ført af en 18-årig mand fra Roskilde og en lastbil, der blev ført af en 68-årig mand fra Korsør. Personbilen kørte ad Køgevej mod syd, da bilen trak over i modsatte vognbane, og de biler stødte frontalt sammen. Den 18-årige afgik ved døden som følge af uheldet. De pårørende er underrettet om dødsfaldet. En bilinspektør er tilkaldt for at undersøge omstændighederne ved uheldet nærmere.

Vejen var som følge af politiets og bilinspektørens undersøgelser samt oprydning spærret indtil kl. ca. 1000.

Tricktyveri – Møllevej/Stenhøjparken, Borup – Køge
Kl. 1115 fik politiet den første af tre efteranmeldte tilfælde af tricktyverier eller forsøg herpå fra Borup-området, hvor tricktyve havde været på spil i løbet i af mandagen.

Mandag kl. 1500-1530 fik en 82-årig kvinde fra Borup uventet besøg af en fremmed kvinde, der først bankede på stuevindue, dernæst ringede på hoveddøren. Da den 82-årige åbnede hoveddøren, satte kvinden straks sin fod i klemme, hvilket fik den 82-årige til at ane uråd og skubbede kvinden væk. Kvinden forlod stedet, medens hun udtalte noget på et sprog, som den 82-årige ikke forstod. Den fremmede blev beskrevet som: A: Kvinde, Sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: rødt mærke i panden, Iført: sort skind jakke, sorte bukser.

Kl. 1857 anmeldte en 81-årig kvinde fra Borup, at en fremmed kvinde, som hun anså for at være en hjemmehjælper, idet hun havde taget sine sko af under besøget, var gået rundt inde på hendes bopæl kl. ca. 1245. Først under en samtale, hvor kvinden talte gebrokkent dansk, blev den 81-årige mistænksom og fandt ud af, at kvinden ikke var fra hjemmeplejen. Kvinden blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, Yderligere kendetegn: synligt gravid, Talte: Fremmedsprog. Der var ikke stjålet noget under kvindens færden i den 81-åriges hjem.

Kl. 1917 fik politiet den sidste anmeldelse fra pårørende til en 92-årig kvinde, som mandag kl. ca. 1000 havde opdaget, at en fremmed kvinde blot var gået ind i hendes bolig og ind på badeværelset. Beboeren var blevet meget forskrækket og havde bedt kvinden om at forlade stedet, hvilket kvinden kommenteret på et fremmed sprog. Den fremmede kvinde havde ikke nået at stjæle noget og blev beskrevet som: kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, muligt gravid, talte et fremmedsprog.

Politiet forsøger nu at finde ud af, om der er en sammenhæng i disse anmeldelser, og få identificeret de anførte kvinder.

Forsøg på tricktyveri – Vestergade, Køge
Kl. 1505 anmeldte personalet i en tøjforretning, at en udenlandsk mandog kvinde kort forinden var kommet ind i forretningen, hvor de købte øreringe til 40 kr. De betalte med en 1000 kr.-seddel og fik byttepenge retur. Kvinden fortrød nu købet og ønskede pengene retur. Hun forsøgte at gemme en 500 kr.-seddel bag en pose, hvilket personalet opdagede, således at de fik alle byttepengene og varen retur, før de udleverede 1000 kr.-sedlen igen. Manden ønskede nu at betale med euro, men blev pure afvist, samtidig med at personalet bortviste parret fra butikken. De to udlændinge blev beskrevet som: A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 45-50 år, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Talte: Fremmedsprog, Iført: sort jakke med pelskant, Medbragte: håndtaske; B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Fremmedsprog, Iført: vest med en trøje under. De forsvandt i ukendt retning, og politiet fandt dem ikke trods eftersøgning i området.

Anholdelse – Mistænkeligt forhold – Hovedgade, Borup – Køge
Kl. 1534 anmeldte en politimand, der var på vej hjem fra arbejde, at han havde set to personer – en mand og en kvinde – gå ind i en bagerforretning, medens en tredje person – en mand – sad afventende i en grøn personbil med polske nummerplader holde lidt væk. Da politimanden var bekendt med, at netop tre personer i en grøn personbil med polske nummerplader mandag d. 200317 kl. ca. 1110 havde forøvet et tricktyveri i et supermarked, Kastanjevej, Bjæverskov, hvor de fik forvirret ekspedienten og stjal 500 kr., holdt han øje med de to i bagerforretningen og manden i bilen, ligesom han fik tilkaldt patruljer til stedet. Det lykkedes ham at anholde de to fra bagerbutikken, da de kom ud, ligesom den tredje person i bilen blev anholdt, da en patrulje ankom få minutter senere. De tre anholdte var to mænd på 22 og 24 år samt en kvinde på 45 år – alle fra Rumænien. De to i bagerbutikken havde ikke begået noget kriminelt, formentlig fordi de opdagede, at de blev holdt under observation, hvorfor de blot købte to små kager til en værdi af 5 kr. De tre anholdte er fortsat i politiet varetægt, idet politiet ud over tyveriet fra supermarkedet i Bjæverskov i går mistænker dem for at have forsøgt tricktyveri i en forretning i Køge samt i et supermarked i Præstø-området. Politiets jurister vil senere tage stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.

Butikstyveri – Vemmedrup, Køge
Kl. 1122 var en ca. 25-årig mand og en ca. 40-årig kvinde i Rema 1000 på Kastanjevej. Begge formentlig østeuropæere. De kørte en i grøn polsk indreg. personbil. I forretningen ville de købe nogle cigaretter, og det lykkedes dem at stjæle 500 kr. yderligere.

Forsøg på tricktyveri – Borup, Køge
Kl. 1130 kom en gravid udenlandsk kvinde til Ærtebjerghusene, hvor hun bankede på en dør. og kom ind. Kvinden fortalte på gebrokkent engelsk, at hun gerne ville have noget vand. Den 65-årige forurettede blev mistænksom, da han så, at hans pung var flyttet fra der, hvor han havde lagt den. Han fik kvinden ud af huset uden, der blev stjålet noget.

Færdselsuheld – Køge
Kl. 1349 kørte politiet efter en rød VW Passat fra Stensbjergvej til Ølbyvej. Undervejslavede bilen adskillige overtrædelse af færdselsloven og en bil blev presset ud på en mark.Bilen endte på Ølbyvej, hvor den kørte gennem et hegn og endte med forenden af bilen på et stengærde.

To personer stak af fra bilen, og det lykkedes politiet at få anholdt den ene, en 22-årig mand fra Køge Han blev fundet i besiddelse af et mindre kvantum hash. Den anden part forsvandt fra stedet. Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Den 22-årige blev løsladt ud på aftenen efter afhøring. Der var ingen personer, der kom til skade som følge af hændelsen.

Forsøg på tricktyveri – Ejby, Køge
Kl. 1315 var en 84-årig kvindefra Ejby udsat for et forsøg på tyveri, idet en mand henvendte sig til kvinden , da hun kom kørende med sin trolley med varer. På gebrokkent engelsk ville han have hende til at vise vej.

Hun bemærkede, hun, at en anden mand forsøgt at åbne hendes trolley. Da mændene følte sig opdaget, så forsvandt de fra stedet. Forurettede havde været ude for et tricktyveri tidligere, og var derfor ekstra årvågen, da hun blev kontaktet af den udenlandske mand. Begge mænd beskrives som østeuropæiske.

Indbrud i perioden
Nordvangen, Køge
Snogebækvej, Køge
Kirstinedalsvej, Køge
Ølbycenter, Køge
Strandvænge, Køge