Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/05/15 til 2023/05/30.

Arbejdsulykke – Ølbycenter, Køge

kl. 13.19 kom en 43-årig mand fra Polen til skade i forbindelse med, at han og tre kollegaer skulle tage en stor radiator ned fra en væg under et byggeri i en butik i Ølbycenter. Radiatoren, som var omkring 5 meter lang sad monteret på en væg i 2, 5 meters højde og vejede omkring 200 kg. Den blev taget ned af væggen ved hjælp af en lift, men da den skulle flyttes fra liften og ned på gulvet, blev den 43-årige byggerimedarbejder ramt i hovedet. Han blev kørt til sygehuset til behandling, men han pådrog sig ingen livstruende skader.

Politiet underrettede Arbejdstilsynet om sagen og de ønskede at undersøge ulykkestedet. Patruljen optog rapport og afhørte den tilskadekomne på sygehuset. Han var sluppet fra ulykken med lettere tilskadekomst. Arbejdstilsynet og politiet vil senere tage stilling til, om er er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken.

Blufærdighedskrænkelse – Ringstedvej, Slimminge, Ringsted – Køge

Kl. 12.33 anmeldte en 17-årig ung kvinde fra Ringsted, at hun på Ringstedvej, Slimminge, ved en tankstation havde fået krænket sin blufærdighed. Hun var netop stået af bussen og gået nogle få meter, da hun pludselig var blevet befølt på bagdelen af en fremmed mand. Han var kommet fra et ukendt sted og nærmet sig hende bagfra, samtidig med at han sagde et eller andet til hende på et fremmedsprog.

Manden fortsatte væk fra området, mens den unge kvinde forblev i området ved tankstationen, indtil hun blev afhentet af et familiemedlem.

Den mistænkte blev beskrevet som mand, 20-25 år, brunlig hudfarve, 170-175 cm, almindelig af bygning, sort kort hår, iført mørk trøje, T-shirt og jeans. Oplysninger om den mistænkte kan gives til politiet på tlf. 114.

Brand i gryde – Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 15.07 havde en 13-årig pige fra Lille-Skensved været ved at tilberede noget mad i en gryde. Grydens indhold var dog brudt i brand, så brandvæsnet måtte tilkaldes.

Der skete ikke yderligere skade end på grydens indhold, men den 13-årige var blevet så chokeret over episoden, at hendes forældre, der ikke var til stede, måtte tilkaldes til at tage sig af hende. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af branden.

Brand i plastbord – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 18.00 måtte to kvinder på 19 år fra Køge og Borup slå alarm til brandvæsnet, da et plastbord var brudt i brand.

Det viste sig, at kvinder havde tændt en engangsgrill, hvorfra en gnist var faldet ned på plastbordet, hvor grillen stod på. Mens kvinder forsøgte at få skaffet hjælp til at håndtere gløden på plastbordet, var bordet i mellemtiden brudt i brand, så brandvæsnet måtte tilkaldes.

Plastbordet udbrændte, og ingen personer kom til skade ved branden. Ud fra disse omstændigheder foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af branden.

Brand på altan i beboelsesejendom – Parkvej, Køge

Kl. 18.27 slog en kvinde alarm til brandvæsnet, da hun under ophold i et grønt område ved Parkvej pludselig havde hørt et højt brag og efterfølgende set røg komme fra en altan på tredje sal i en beboelsesejendom på Parkvej.

Brandvæsnet og politiet fik lokaliset årsagen til røgen til en mindre brand i en altankasse på en altan ved en lejlighed med en 61-årig mandlig beboer.

Varmen fra den mindre brand havde fået en rude til at gå i stykker, ligesom der var opstået mindre sodskader på altanområdet.

Ingen personer var kommet til skader og heller ikke blevet evakueret fra ejendommen, men politiet undersøger årsagen til brandens opståen nærmere ud fra en mulig tese om, at solen måske kan have forårsaget en slags selvantændelse i en tør altankasse.

Butikstyveri – Kastanjevej, Bjæverskov – Køge

Kl. 12.55 anmeldte personalet i et supermarked, at en udenlandsk mand i forbindelse med køb af andre varer havde gemt en vare i lommen, som han ikke havde betalt for.

Politiet fik i supermarkedet kontakt til en ædru, 55-årig fra Bulgarien, som blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri. Han havde i forbindelse med køb af andre varer gemt en mobiloplader til en værdi af 30 kr. i lommen, men ikke betalt for den, da han gik gennem kassen.

Den bulgarske mand fik sagen afgjort straks med en bøde, som han betalte og herefter blev løsladt.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 16.16 opdagede en 40-årig mand fra Køge under kørsel i en varebil i sydlig retning på Køge Bugt Motorvejen omkring afkørsel 29 for sent, at bilister foran ham var bremset op.

Han påkørte derfor bagenden på den forankørende bilist, hvis bil blev skubbet frem i endnu en bilist.

Uheldsstedet blev afspærret med en tilkaldt skiltevogn, men ingen af parterne kom noget til ved sammenstødene.

Kl. ca. 16.50 blev der åbnet for trafikken på motorvejen, og politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødene.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.43 var det sket et færdselsuheld mellem en lastbil og en personbil på Køge Bugt Motorvejen ved tilkørselsbanen fra tilkørsel 32 Køge og i sydlig retning på motorvejen.

Det viste sig, at en 35-årig mand fra Næstved som fører af en personbil i tilkørselsbanen med lav hastighed skulle flette ind i trafikken på motorvejen, hvor en 57-årig mand fra Haslev som fører af en lastbil kørte i vognbanen længst til højre på motorvejen.

Da personbilen var flettet ind foran lastbilen, stødte de to parter sammen, idet lastbilen påkørte bagenden af personbilen.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet optaget rapport om for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved de to trafikanters sammenfletning på motorvejen.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 17.18 var et sammenstød mellem to bilister årsag til, at redningspersonale og en skiltevogn blev sendt til uheldsstedet på motorvejen i det nordgående spor.

Det viste sig, at en 26-årig mand fra Frederiksberg under kørslen og formentlig i forbindelse med et vognbaneskift havde påkørt bagenden af den forankørende bil, som en 40-årig kvinde fra København Ø var fører af.

Påkørslen medførte, at den 26-åriges bil var forulykket og endt på taget. Han blev bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader ligesom modparten.

Kl. ca. 18.30 var der ryddet op på uheldsstedet, så trafikken i det nordgående spor kunne normaliseres.

Færdselsuheld – Ny Østergade / Køgevej, Roskilde

Kl. 15.07 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i rundkørslen ved Ny Østergade – Køgevej i Roskilde, hvor en cyklist var blevet påkørt.

Det viste sig, at en bilist var kørt ad Køgevej mod nord og fortsat frem over vigelinjen ind i rundkørslen, hvor en kvinde kom kørende på en cykel rundt i rundkørslen.

Bilisten ramte cyklisten på baghjulet, så den kvindelige cyklist væltede. Hun pådrog sig nogle hudafskrabninger som følge af påkørslen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 06.24 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld på Sydmotorvejen i det nordgående spor ved afkørsel <33> Lellinge.

Der var kun to bilister involveret, og personale fra et bugseringskøretøj var i færd med at fjerne den ene bilist, som holdt havareret i overhalingssporet på motorvejen. Bilen blev dog hurtigt flyttet ind til siden, så den allerede opståede trafikkø kunne afvikles.

Politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet, der var forårsaget af en påkørsel bagfra på en bremsende bil i den tætte morgentrafik. Ingen var kommet til skade.

Færdselsuheld – Søndre Viaduktvej / Egøjevej, Køge

Kl. 09.21 var en varebil og en personbil stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Søndre Viaduktvej – Egøjevej i Køge

Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, efter at en 60-årig mand fra Nakskov i en varebil var kørt ad Søndre Viaduktvej i østlig retning. Han havde til hensigt at fortsætte videre i østlig retning, da han i krydset stødte sammen med en personbil, som en 22-årig kvinde fra Hårlev havde ført ad Egøjevej mod nord og ind i krydset, hvor hun ville svinge til venstre.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger inden sammenstødet.

Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til at fjerne kvindens bil, der ikke kunne køre fra stedet ved egen kraft, så krydset var ryddet kl. ca. 10.00.

Færdselsuheld – Vestergade, Køge

Kl. 16.21 anmeldte en 28-årig mand fra Køge, der som bilist var blevet påkørt af en formentlig uopmærksom, udenlandsk bilist, der efterfølgende havde forladt uheldsstedet uden at give sig til kende.

Politiet fik klarlagt, at den 28-årige som fører af en personbil var kørt ad Vestergade, da en modkørende, udenlandsk bilist havde været uopmærksom og var trukket lidt for langt over i modsatte kørebanehalvdel.

Den 28-årige dyttede for at gøre opmærksom på faren, men blev alligevel ramt af den modkørende, der hastigt forlod uheldsstedet uden overhovedet at standse og deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til.

Der var opstået en mindre skade på den 28-årige bil, og modpartens bil blev beskrevet som en hvid personbil med svenske nummerplader og med en 30-40 årig mand med brunlig hudfarve bag rattet.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om i et forsøg på at få identificeret modparten, der kørte ad Vestergade i vestlig retning.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.16 var to bilister stødt sammen på Vestmotorvejen i det vestgående spor, så redningspersonale sammen med politiet rykkede ud til uheldsstedet.

På uheldsstedet havde en 59-årig mand fra Slagelse som fører af en personbil påkørt en færdselstavle, en kantpæl og til sidst et midterautoværn som følge af en påkørsel bagfra.

Den 59-årige havde bremset op, fordi trafikken foran ham var gået i stå. Det opdagede en 21-årig mand fra Slagelsen som fører af en personbil for sent, så han påkørte den 59-åriges bil.

Ingen af parterne kom til skade, og uheldsstedet blev afspærret i forbindelse med oprydningsarbejdet frem til kl. ca. 15.00, hvor motorvejen atter var farbar i det vestgående spor.

Kl. 16.20 måtte redningspersonale og politiet igen ud til et færdselsuheld på Vestmotorvejen, men denne gang i det østgående spor, hvor tre bilister var impliceret i et sammenstød.

Det viste sig, at en 55-årig mand fra Odense som fører af en personbil for sent opdagede, at trafikken foran ham var gået i stå. Han påkørte derfor bilisten foran ham, og det bratte stop opdagede en bagfra kommende for sent, så den 55-åriges bil herefter blev påkørt bagfra.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødene, og i begge uheld registrerede politiet blot parterne og omstændighederne.

Knallertkørsel til ulempe – Bjæverskov – Køge

Kl. 13.10 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at der dagligt bliver kørt på knallert til ulempe for de omkringboende bl.a. på Duehusvej, ligesom knallerterne også kunne køre væsentligt hurtigere end tilladt. Kørslen foregik som oftest i eftermiddagstimerne.

En patrulje og færdselspolitiet kørte til området kort efter anmeldelsen, men fandt ikke nogen knallerter, der kunne være årsagen til generende kørsel i området. Det samme var tilfældet på eftermiddagen, hvor en patrulje kørte til området, men altså heller ikke fandt anledning til at gribe ind.

Mand kastede med pølsepakke – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 18.40 anmeldte personalet i et supermarked, at en mandlig kunde havde henvendt sig ved kassen for at aflevere en pakke pølser, som han havde købt dagen forinden. Manden fik et afslag på at returnere pølsepakken, som blev kastet i retning mod kassemedarbejderen, men uden at ramme. Straks herefter forlod manden stedet i en bil, hvis nummerplade personalet nåede at aflæse. Episoden blev tillige optaget på forretningens overvågning.

Politiet fik efterfølgende kontakt til en 48-årig mand fra Borup, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden i supermarkedet. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Mange biler forsamlet – Bragesvej, Køge

Kl. 23.48 kunne politiet konstatere, at ca. 100 biler var forsamlet på Bragesvej i området ved transportcentret i Køge

Færdselspolitiet var præventivt til stedet blandt de mange bilister, som langsomt og roligt forlod området frem til kl. ca. 00.30.

Færdselspolitiet kontrollerede efterfølgende andre steder i politikredsen, hvor bilister tidligere har forsamlet sig forud for optræk til mulig hensynsløs eller risikobetonet kørsel. Ingen bilister havde forsamlet sig disse steder, så færdselspolitiet fortsatte almindelig patruljering og overvågning af trafikken i politikredsen.

Narkokørsel uden førerret – Køgevej, Roskilde

Kl. 13.14 standsede færdselspolitiet en varebil, som blev ført ad Køgevej i Roskilde. Bag rattet sad en 31-årig mand fra Herfølge, som ikke havde erhvervet sig et kørekort før kørslen i varebilen. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i bilen.

Den 31-årige deltog efterfølgende i en narkometertest, som gav udslag for påvirkning af både cannabis og kokain, så føreren blev anholdt kortvarigt i forbindelse med yderligere en sigtelse for narkokørsel og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Når analyseerklæringen foreligger, vil den 31-årige høre nærmere fra politiet.

Overfaldet efter bytur – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 16.18 fik politiet via et familiemedlem en anmeldelse fra en 18-årig mand fra Hedehusene om et overfald, der var foregået kl. ca. 01.00 på Ivar Huitfeldtsvej i Køge

Han var efter en bytur på vej mod Køge S-station, da han blev overfaldet bagfra af tre yngre mænd med slag i hovedet og efterfølgende spark og tramp, da han lå ned.

En af de tre havde også taget et slagvåben frem og slået den 18-årige flere gange på det ene ben, inden de tre yngre mænd flygtede fra stedet. Den 18-årige var taget hjem, men er efterfølgende blevet undersøgt på en skadestue efter overfaldet.

Politiet har optaget rapport om volden og forsøger nu at få identificeret de tre overfaldsmænd, der blev beskrevet som 17-18 år gamle og brune i huden. De var maskerede under overfaldet, og en af dem var iført røde sko.

Personer, der har bemærket noget i forbindelse med overfaldet, må gerne kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Sammenstød ved motorvejsafkørsel- Vestmotorvejen, Borup, Ringsted

Kl. 12.44 skete et sammenstød ved afkørsel 34 ved Borup, da en bil ramte en motorcyklist, der kørte ad Vestre Ringved. Bilisten, en 26-årig kvinde fra Brønshøj skulle lige ud i krydset, for at køre ned på motorvejen igen. Motorcyklisten, en 61-årig mand fra Borup, kørte mod syd, da han stødte ind i bilen og væltede på tilkørslen. Politi og ambulance kørte til stedet, og motorcyklisten blev kørt på sygehuset, da han var kommet til skade med armen. I bilen var foruden føreren to mindre børn. De blev alle tilset i ambulancen, men var sluppet fra uheldet uden at komme noget til. Politiet optog rapport om uheldet, hvor der var mistanke om, at bilisten havde overtrådt sin vigepligt.

Skød med luftpistol efter spisende gæster – Carlsensvej, Køge

Kl. 15.41 fik politiet en anmeldelse fra spisende gæster på en restaurant på Carlsensvej om, at en mand netop havde skudt formentlig med en hardballpistol havde skudt i retning mod dem uden at ramme. Manden var herefter cyklet fra stedet på en ladcykel.

Politiet fik i et grønt område på Søndre Havnevej kontakt til både manden med cyklen samt en kvinde, som han var i selskab med.

Der var tale om en lettere spirituspåvirket, 46-årig mand uden fast bopæl samt en 39-årig kvinde fra København S, som begge blev tilbageholdt, indtil politiet havde fået afhørt de spisende gæster ved restauranten.

To mænd på 22 og 24 år havde under ophold udendørs ved restauranten overhørt et skænderi mellem den tilbageholdte mand og kvinde, hvilket havde fået dem til at undre sig over deres adfærd, så mændene havde smågrinet lidt heraf.

Det havde den nu tilbageholdte mand havde set og tog herefter en luftpistol frem, hvorefter han skød en enkelt gang i retning mod de to spisende mænd. De blev dog ikke ramt, men reagerede ved at gå hen mod manden.

Den 46-årige flygtede herefter fra stedet på sin cykel, da mændene anmeldte sagen til politiet.

Politiet besluttede at anholde den 46-årige, der i den forbindelse tog en ca. 20 cm lang kniv frem fra sine ejendele på cyklen, han var kørt på. Den 46-årige blev herefter udsat for peberspray, så anholdelsen kunne gennemføres.

Ved nærmere undersøgelse af den 46-åriges ladcykel viste det sig, at cyklen var meldt stjålet fra Københavns Vestegns politikreds i februar måned i år.

Den 46-årige var ikke i besiddelse af nogen luftpistol på anholdelsestidspunktet, men politiet fandt en luftpistol gemt ved en bygning nogle få meter fra det sted, hvor han opholdt sig sammen med kvinden.

Den fundne luftpistol anså politiet for at være det våben, som den 46-årige havde skudt med mod de to spisende gæster på restauranten, så luftpistolen blev beslaglagt som bevis i sagen.

Den 46-årige blev sigtet for at have forvoldt fare for de to spisende gæster, overtrædelse af våbenlovgivningen med hensyn til luftpistolen, overtrædelse af knivloven med hensyn til kniven samt for ulovlig omgang med hittegods i forhold til besiddelsen af den stjålne cykel, som politiet beslaglagde med henblik på udlevering til rette ejer.

Politiet afhørte manden i anledning af sigtelserne og fik herunder klarlagt, at det var en nu ophørt relation mellem ham og kvinden som årsag til uenigheden mellem de to parter under opholdet ved spiserestauranten.

Den 46-årige blev løsladt efter afhøringen til sagerne, da politiet vurderede, at han var i stand til at klare sig selv og også i forhold til kvinden.

Kl. 19.16 måtte den 39-årige kvinde dog slå alarm, da hun i forbindelse med et skænderi med den 46-årige var blevet udsat for nogle verbale trusler.Politiet kørte derfor retur til området ved Søndre Havnevej og fik igen kontakt til den 46-årige, som nu blev anholdt for at få skabt ro i området.

Andre tilstedeværende havde følt sig generet af deres skænderi og mandens højrøstede adfærd, så politiet valgte at sigte ham overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 46-årige var i politiets varetægt på politistationen i Roskilde i nogle timer, inden han blev løsladt og nu kan se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham, når sagerne skal afgøres.

Spiritusbilist fik taget firmabil efter uheld – Lyngvej, Køge

Kl. 09.57 skete et sammenstød i krydset Stensbjergvej/Lyngvej, da en bilist med trailer tilkoblet, kørte overfor rødt lys i krydset og svingede til venstre ind foran en modkørende bilist. Politiet kørte til stedet, hvor parterne var sluppet fra uheldet uden alvorlig tilskadekomst. Bilisten der forårsagede uheldet, en 57-årig mand fra Bjæverskov, blev skønnet spirituspåvirket. Han blæste alkometeret op over 2,0 promille, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet beslaglagde den firmabil, som den 57-årige var kørende i, da den høje promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel. Ejeren af firmaet blev orienteret om sagen, men ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten.

Den modkørende bilist, en 74-årig mand fra Roskilde, fik skader på sin bil, som blev nødflyttet fra uheldsstedet, for at give plads til at trafikken kunne passere. Den 57-årige blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, men måtte aflevere sig kørekort på stedet, da hans førerret blev inddraget mens sagen behandles.

Nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den sigtede vil få besked om sagens videre gang. Når straffesagen skal afgøres vil retten taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Trafikuheld på trafikuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 03.54 kontaktede en 53-årig mand fra Køge politiet, da han grundet uopmærksomhed havde påkørt midterautoværnet i det sydgående spor på Køge bugt Motorvejen. Hans bil holdt nu i 3. vognbane med fronten mod færdselsretningen og med et skævt dæk, således at manden ikke kunne få køretøjet væk fra kørebanen. Mans manden ventede på hjælp, blev hans bil påkørt af en anden bilist – en 19-årig mand fra Greve, som overså den holdende bil. Den 19-årige mand klagede over smerter i nakken, og en ambulance blev derfor sendt frem. I forbindelse med uheldet og det efterfølgende oprydningsarbejde, var motorvejen spærret. Den 19-årige blev kørt til tjek på sygehuset.

Lørdag – søndag:

Uorden og hærværk – Søndre Molevej, Køge

Kl. 23.20 anmeldte en beboer på Søndre Molevej, at en gruppe teenagere skabte utryghed i området omkring Den Gule Hal, hvor der blev kastet med kegler og råbt ukvemsord, da beboeren forsøgte at gå i dialog med de unge. Gruppen var gået i retning af “Valkyrien” vinterbadeklub. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en større gruppe på omkring 40 unge mennesker. Alt var roligt og området pænt, og ingen på stedet kunne berette om uro eller ballade.

Kl. 00.35 kom en anmeldelse om hærværk på et toilet på Søndre Molevej ved udekøkkenet “Opdagelsen”. Vasken var revet ud af væggen på toilettet, så vandet sprøjtede op i loftet. Der var efterladt tomme spiritusflasker, øl- og ciderdåser overalt på pladsen, men ingen personer da patruljen kom frem. Kommunen blev tilkaldt til at slukke for vandet på toilettet og politiet optog rapport. Vidner som har oplysninger om hærværket eller som har set personer omkring udekøkkenet op til anmeldelsen lige efter midnat bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Indbrud i Perioden

Brydevangen, Køge

Parkvej, Borup

Pilebækvej, Bjæverskov
Bøgevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Lindevej, Strøby Egede, Køge
Munkeageren, Køge