Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/03/12 til 2024/03/22.

Bedrageri – Køge Kommune

Kl. 20.58 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde, at hun var blevet bedraget af svindlere. En kvinde, der udgav sig for at være fra kvindens bank havde ringet til den 88-årige og overtalt hende til at udlevere hævekort og tilhørende kode til en mand, som kort tid efter mødte op på kvindens adresse. Da kvinden fattede mistanke til, at hun var blevet snydt, blev kortet spærret, men på det tidspunkt var der blevet hævet 5000 kr. på kortet.

Brændende varebil – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 16.59 kørte en varebil på motorvejen mod nordøst, da en anden bilist signalerede til føreren om at noget var galt. Nu fandt den 44-årige mand fra Fredensborg ud af, at der var ild i varerummet på kassebilen. Han stoppede og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte frem, hvor det viste sig, at der var gået ild i en værktøjskasse. Den 44-årige havde brændt sig, da han forsøgte slukke ilden. Brandvæsnet kom frem og slukkede branden, og der blev opsat en skiltevogn til at lede trafikken uden om varebilen. Den 44-årige blev kørt på væk fra motorvejen af patruljen, hvor han blev hentet af en pårørende og kørt på skadestuen.

Forsøg på bedrageri – Køge

Kl 14.54 fik politiet melding om at et byggefirma i Køge var blevet kontaktet af en mand, der gav sig ud for at være fra et lokalt tømrerfirma. Han bestilte ruller med pap til en samlet værdi af 39.000 kroner, som ville blive afhentet af et kurerfirma. Byggefirmaet fattede dog mistanke og kontaktede tømrerfirmaet, der oplyste, at de ikke havde nogen medarbejder med det angivne navn. Politiet skal opfordre andre byggemarkeder til at være opmærksomme på, om de udsættes for lignende forsøg på bedrageri.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl 20.16 skete der flere færdselsuheld, da biler på motorvejen kørte hen over en tabt del af et stillads. En personbil fik begge forhjul punkteret og en efterfølgende varevogn fik slået kofangeren i stykker. Yderligere en personbil punkterede på begge fordæk og det ene baghjul og en sidste personbil punkterede på det ene fordæk. Tre af køretøjerne måtte efterfølgende hentes af vejhjælp. Alle fire vognbaner blev afspærret, mens der blev ryddet op på stedet. Det viste sig, at der lå forskellige metalstykker spredt ud over en strækning på cirka 500 meter. Det vides ikke, hvem der har tabt stilladsdelene.

Færdselsuheld – Køgevej, Ringsted

Kl 15.01 skete der et færdselsuheld, da en 47-årig mand fra Slagelse-området i bil blev påkørt bagfra af to andre biler. I den 47-åriges bil lå flere spiritusflasker og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve. Ingen af parterne fik alvorlige skader ved harmonikuheldet.

Påvirket bilist – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl 20.24 standsede politiet en personbil ført af en 48-årig mand fra Odense, da der var mistanke om at han havde drukket for meget. Der erkendte manden og han blæste da også promillen op på over det tilladte. Desuden var hans førerret administrativt inddraget.

Søndag:
Truet med kniv – Køgevej, Roskilde

Kl 10.52 fik politiet anmeldelse om, at en 17-årig ung mand fra Roskilde på vej hjem fra byen kort efter midnat natten til lørdag var blevet passet op af tre-fire andre mænd, der ville have hans jakke. Da den 17-årige havde nægtet at udlevere den, havde en af mændene trukket en kniv og derfor valgte den forurettede at give dem jakken. Han kunne dog ikke give nogen mere præcis beskrivelse af gerningsmændene eller hvor røveriet mere præcist skulle være foregået.

Tasketyv anholdt – bag Haverne, Køge

Kl. 15.52 forsøgte en mand at stjæle tasker fra et stativ uden for en taskebutik. Tyven blev stoppet i sin ugerning af flere vidner på stedet og opgav at gennemføre tyveriet. Inden han flygtede fra stedet, truede han med en beskærersaks, han var i besiddelse af. En politimand, der tilfældigvis befandt sig på stedet, fik hurtigt alarmeret sine kolleger, og manden, der er 52 år og fra Letland, blev kort tid efter anholdt. Han blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og for butikstyveri. Manden er nu i politiets varetægt, mens det undersøges, om han kan udvises efter bestemmelserne i udlændingeloven.

Tungvognskontrol i Køge

Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi var onsdag på kontrol ved transportcenteret i Køge for at kontrollere tunge køretøjer. I alt blev 13 køretøjer standset og kontrolleret.

Der blev skrevet følgende sager:
– To for manglende sele
– To for manglende chaufføruddannelsesbevis
– Tre for at have brugt mobiltelefon under kørslen. I det ene tilfælde var det tredje klip og dermed en betinget frakendelse
– En sag for manglende to års-eftersyn af tachograf
– En sag for manglende firmanavn på lastbilen
– En sag for påmonteret ulovligt safarigitter

Indbrud i Perioden