Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/05/02 til 2024/05/14.

Bilist hjalp politiet i forbindelse med narkokørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov, Køge

Kl. 12.49 alarmerede en bilist politiets vagtcentral, da han i forbindelse med kørsel i nordgående retning havde bemærket at en anden bilist sad og røg en joint, mens han kørte på motorvejen. Bilisten fulgte efter køretøjet med den jointrygende mand og fik guidet politiet, som kort efter kunne standse bilen. I forbindelse med ransagning af bilen blev der fundet et jointskod, og derudover fandt patruljen en post med 17,49 gram kokain. Manden, der er 29 år og fra Vemmelev, blev sigtet for narkokørsel. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han var frakendt førerretten og blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Manden fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.

Brand i bil – Vordingborgvej, Herfølge, Køge

Kl.03.17 kørte politi og brandvæsen til brand i en parkeret bil, som holdt ved en tankstation i Herfølge. Ilden blev slukket, men bilen fik store skader. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, så sagen skal undersøges nærmere, da branden kan være påsat.

Vidner, som har set personer eller køretøjer omkring en orange Renault personbil med hvidt tag op til brandens start sent natten til søndag, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Søndag- mandag

Butikstyveri – Rådhusstræde, Køge

Kl. 15.00 blev to 13-årige piger fra Køge taget på fersk gerning for butikstyveri, da de i en materialist havde stjålet skønhedsprodukter til en værdi af 264 kr. De to piger blev afhørt under tilstedeværelse af deres værger, og de sociale myndigheder blev underrettet om tyveriet.

Håndgranater viste sig at være pynt – Dådyrvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 10.36 ringede en borger, da han havde fundet to håndgranater i en fælles metalskraldepand, men ikke kunne afgøre om det var ægte. Forsvarets sprængstofeksperter (EOD) fik tilsendt et foto, og sendte folk ud og undersøge sagen. Det viste sig at være ægte granater, men uden indhold, som en beboer havde brugt som pynt, men nu havde smidt ud.

Det er altid en god idé at sikre sig, at man ikke skræmmer nogen når man bortskaffer ting, som kan ligne en farlig genstand. Pak det gerne godt ind, så ingen bliver bekymrede unødigt.

Kort køretur i stjålet bil gav fuld plade – Nørregade, Køge

Kl. 19.14 fik politiet en anmeldelse fra en 55-årig mand fra Holmegaard, som oplyste, at han i forbindelse med afhentning af fastfood kortvarigt havde efterladt sin bil tændt og med nøglen siddende i, mens han skulle hente sin mad. Da manden kort efter kom retur, var bilen blevet stjålet. Et vidne kunne fortælle, at en ung mand havde sat sig ind i bilen og var kørt fra stedet.

Fem minutter senere fandt politiet bilen henkastet og aflåst i nærheden og meget tæt på togstationen. Politiet besluttede derfor at tilbageholde det tog, der netop havde forladt Køge St. med retning mod København. Det viste sig at være en god ide – i toget befandt sig nemlig en mand, der svarede til signalementet på biltyven, og den unge mand viste sig at være i besiddelse af bilnøglen til den stjålne bil.

Biltyven – en 23-årig mand fra Brøndby – blev anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen. Desuden blev han sigtet for sprit- og narkokørsel samt kørsel i frakendelsestiden, da han var påvirket og ikke var i besiddelse af en gyldigt kørekort. Under visitation af manden blev han fundet i besiddelse af euforiserende stoffer, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Manden blev afhørt til sagen og fik udtaget en blodprøve, og han er efterfølgende blevet løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til de mange sigtelser.

Kørsel uden førerret igen igen kostede bilen – Køgevej, Vallø – Stevns Kommune

Kl. 16.44 blev en 49-årig mand fra Køge sigtet for kørsel uden førerret, da han kom kørende ad Køgevej i en personbil, til trods for, at han ikke er i besiddelse af gyldig førerret. Da manden er blevet sigtet for kørsel uden førerret tre gange inden for tre år, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation af patruljen.

Manden ønskede spørgsmålet om beslaglæggelsen forelagt en dommer, og denne del vil blive afgjort af en dommer. Manden kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til sigtelsen for overtrædelse af færdselsloven.

Maritim indsats i Køge Bugt

Lørdag eftermiddag stak politibåden til søs fra Greve Marina for at kontrollere, om de sejlende overholdt reglerne på vandet. Sejladsen gik forbi Mosede Havn, Køge Marina og Rødvig Havn.

Fire sejlbåde blev tjekket for, om de havde redningsveste til alle, og der var alt i skønneste orden. Tre motor/speedbåde blev tjekket for redningsveste, certifikater og forsikringer.

En motorbådsfører blev sigtet for at sejle uden forsikring og gyldigt certifikat, og han blev sendt i havn i Rødvig. Der venter bådføreren en bøde 5000 kr for manglende certifikat og 1000 kr for manglende forsikring.

Mange borgere spurgte interesseret ind til patruljebåden og udtrykte glæde for at se politiet i havnene. Omkring kl. 18.00 sluttede politiet indsatsen, men vil i sejlsæsonen patruljere på vandet med jævne mellemrum.

Påvirket bilist var frakendt kørekort – Værftsvej, Køge

Kl. 00.01 blev en 32-årig mand fra Køge sigtet og anholdt for at køre både narko- og spirituspåvirket i en bil på Værftsvej i Køge Han var desuden frakendt førerretten indtil 2028 på grund af tidligere sager om narkokørsel.

Han blev stoppet rutinemæssigt, og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer resultatet af analyserne, hvorefter han kan forvente at sagen skal afgøres ved retten.

Påvirket mand røg i detentionen – Nørregade, Køge

Kl. 01.43 var politiet i en baggård til en beværtning i Køge, hvor en 22-årig mand fra Køge skulle visiteres, da betjentene mistænkte at han havde stoffer på sig. Han var opfarende og aggressiv over for patruljen og nægtede at samarbejde. To lokale mænd i 20′;ern, som var en del af en større gruppe, blev sigtet for at overtræde restaurationsloven ved at råbe og blande sig i politiets arbejde.

Flere patruljer kom frem og der kom ro på stedet. Den 22-årige blev anholdt og taget med til afrusning i detentionen, da han var påvirket af spiritus og kokain. Han blev fundet i besiddelse af omkring 1 gram kokain ved anholdelsen og blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Næste morgen blev han løsladt og fik forkyndt et forbud mod at komme på restaurationen de næste to år grundet narkobesiddelsen.

Påvirket trafikant – Stormøllevej, Køge

Kl 17.10 kom der melding om at en 63-årig mand fra Køges opland var væltet med sin kabinescooter. Det blev vurderet at manden var stærkt påvirket af alkohol og et vidne holdt manden tilbage på stedet, indtil politiet nåede frem. Manden blev derefter medtaget til udtagning af blodprøve.

Ung mand på for hurtig knallert – Norsvej, Køge

Kl. 13.15 blev en 16-årig mand fra Køge sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da han kom kørende på et stisystem ved Asgård skole på en knallert, som kørte betydeligt stærkere end de tilladte 30 km/t og som manglede baglygte og refleks bagpå. En patrulje beslaglagde knallerten. Der nedlægges påstand om frakende af knallertkørekort. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Vigepligtsuheld – Køgevej/Hårlev Bygade, Hårlev – Stevns

Onsdag Kl. 07.34 skete et sammenstød mellem to biler, da en 67-årig mand fra Hårlev kørte ad Hårlev Bygade og frem i krydset ved Køgevej, hvor han stødte sammen med en 54-årig mand fra Karise, der kørte ad Køgevej mod nord. Den 67-årige blev kørt i ambulance på skadestuen, hvor han blev behandlet for lettere skader, og 54-årige slap uden skader.
Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Vold – Jernbanegade, Køge

Kl 02.37 blev en patruljevogn prajet af nogle unge, der havde brug for hjælp, fordi en af deres venner, en 17-årig ung mand fra Stevns, umiddelbart forinden havde været udsat for vold i Køge Han var på vej mod toget for at tage hjem efter en bytur, da han på broen over skinnerne blev opsøgt af 4-6 andre unge mænd, der gav ham et par knytnæveslag i ansigtet og et spark i maven. Overfaldet kan være udløst af, at den 17-årige tidligere på aftenen skulle have talt med en ung kvinde, som han tilfældigt mødte. To af mændene er beskrevet som hhv: mand på 18-19 år, muskuløs af bygning og med mørkt hår sat i en knold samt fipskæg og iført en hvid/blåternet skjorte og sorte bukser, samt B: Mand på 18-19 år, muskuløs af bygning og med halvlangt mørkt hår. Politiet hører gerne fra vidner, der har kendskab til, hvem overfaldsmændene er, eller som har set noget på det givne tidspunkt.

Indbrud i Perioden

Dalbyvej, Borup, Køge

Rådhusstræde, Køge – Forsøg
Lille Dalbyvej, Borup