Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2024/06/03 til 2024/06/11.

Bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 19.00 blev en defekt lygte og en revnet forrude blev årsagen til mange sigtelser og en beslaglagt bil, da en færdselspatrulje stoppede en 42-årig mand. Bilisten blev blinket ind til siden ved afkørsel Køge C på Køge Bugt Motorvejen mod syd.

Den 42-årige mand fra Præstø viste sig ikke have taget generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse for narkokørsel. En narkometertest viste positiv for hash, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve. Da det desuden var 3. gang han kørte uden gyldigt kørekort inden for 3 år blev bilen beslaglagt men henblik på konfiskation.

Hærværk – Emilievej, Køge

Kl 21.18 kontaktede en borger politiet, fordi der var set tre mænd, der malede graffiti i tunellen ved Quistgaardsvej. Borgeren havde selv formået at tilbageholde en af hærværksmændene, mens de to andre løb fra stedet. Det var en 16-årig ung mand fra Borup, der var tilbageholdt af den handlekraftige borger, og han blev af patruljen taget med på politistationen til videre sagsbehandling. Det lykkedes politiet at finde frem til de to andre, der løb fra stedet – der var tale om en 17-årig ung mand fra den sydlige del af Køge kommune og en 15-årig dreng fra selve Køge Alle tre sigtet for hærværk.

Høj fart og preskørsel uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 10.20 kørte politiets videobil på Køge Bugt Motorvejen mod syd, da en bilist kørte alt for hurtigt forbi. Betjenten startede en videooptagelse og en fartmåling, som viste at bilisten kørte med en gennemsnitsfart på 144 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t. Derudover kørte bilisten det vi kalder “preskørsel”, som vil sige for tæt på forankørende imellem overhalinger og vognbaneskift, som foregik uden at give tegn med blinklyset.

En 37-årige mand fra Køge Kommune blev blinket ind til siden. Det viste sig, at han ikke have været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere betinget frakendelse. Han blev derfor sigtet for de mange lovbrud og da bilen var en han havde lånt, blev bilejeren kontaktet og sigtet for at overlade sin bil til en person uden gyldigt kørekort.

Videooptagelsen sendes nu til udmåling, for at dokumentere graden af fare i forbindelse med for tæt kørsel sammenholdt med hastigheden. Han kan senere forvente, at det ud over en betydelige bøde også kommer til at få konsekvenser for hans ret til at tage et kørekort.

Kørsel uden førerret – Sydmotorvejen, Køge

Kl 16.20 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 35-årig kvinde fra Hvidovre. Det viste sig, at hun havde fået inddraget sin førerret. Det var ikke første gang, at hun kørte uden at have lov til det, men da det ikke var hendes egen bil, kunne politiet ikke beslaglægge den. Ejeren af bilen blev til gengæld sigtet for at have overladt sin bil til en person, der ikke har noget kørekort.

Motorcykel for fuld udblæsning – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

KL. 14.21 filmede politiets videobil en motorcyklist, der kom kørende på motorvejen i sydgående retning med høj hastighed. Motorcyklisten kørte slalomkørsel i den tætte trafik og lavede foretog bl.a. seks overhalinger højre om andre bilister. Hastigheden blev målt til ca. 175 km/t, til trods for, at der er en hastighedsbegrænsning på 110 km/t på strækningen.

En patrulje fik stoppet motorcyklisten, en 38-årig polsk mand bosiddende i Korsør, der forklarede kørslen med, at han var sent på den, da han skulle nå en færge. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan forvente at høre mere i den sag på et senere tidspunkt.

Narkopåvirket bilist stoppet på vej til afhøring hos politiet – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 13.09 blev en 36-årige mand fra Vestegnen stoppet på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge, da han var blevet målt til at køre 144 km/t i en 110 km/t zone. Bilisten fik taget en narkotest, som viste positiv for kokain, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og den høje fart. Den 36-årige var på vej til afhøring på Køge Politistation, så færdselsbetjenten måtte ringe til sine kollegaer og sige, at han ikke nåede frem denne dag, da han skulle med på sygehuset for at få udtaget en blodprøve.

Skolevogn endte på taget – Darupvej/Maglegårdsvej, Roskilde
Kl. 13.28 kørte en køreskolelev ad Darupvej mod vest, da eleven af uvisse årsager styrede bilen mod højre. Kørelæreren forsøgte at rette op, men nåede det ikke, så bilen endte i grøften på taget. Politiet kørte til stedet, men hverken kørelærer eller elev var kommet noget til. Bilen lå ikke i vejen for trafikken, men blev fjernet af ejeren. Patruljen registrerede uheldet.

Ny køreprøve venter bilist – Slimmingevej, Ringsted – Køge

Kl. 16.22 blev en 62-årig mand fra Køge målt til at køre 89 km/t i byzonen på Slimmingevej ved Gørslev lige før Østervang i Ringsted, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. En færdselsbetjent målte bilisten med laser, og stoppede ham efterfølgende. Bilisten erkendte sagen og blev gjort bekend med, at han ud over bøden kunne forvente at få en betinget frakendelse af førerretten. Det betyder, at han skal bestå en kontrollerende teori og køreprøve for at beholde sit kørekort.

Påvirket bilist – Gl Køgevej, Solrød

Kl 03.01 bemærkede en politiansat, der var på vej hjem i sin fritid, en bil der kørte med meget varierende hastigheder og som også slingrede noget. Politimanden fulgte derfor efter bilen indtil den standsede og der tog den politiansatte så kontakt til føreren, en 20-årig mand fra Odsherred. Der blev tilkaldt en patruljevogn og de kunne teste den 20-årig til at være påvirket af alkohol. Desuden oplyste manden selv, at han også havde brugt hash og kokain. Han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve og fik at vide, at han kunne hente sin bilnøgle på politistationen når han var blevet ædru.

Politi på vandet – Holbæk
Politiet satte patruljebåden i vandet i Holbæk Fjord og fik i løbet af eftermiddagen kontrolleret tre speedbåde, en vandscooter og et sejlskib. Det blev til en enkelt sigtelse til føreren af en vandscooter, der ikke havde erhvervet det nødvendige vandscootercertifikat.

Søndag-mandag

Sprængstof i klippe – Sydmolen, Køge

Kl. 15.25 fandt en havnevagt noget mistænkeligt i en klippe, som ligger i vandet ved molen som kystsikring. Klipperne kommer fra et stenbrud i udlandet, hvor klipperne springes fri.

To ledninger stak ud af klippen, og det skabte frygt for, at der stadig var sprængstof i et klippestykket. Forsvarets sprængstofeksperter blev orienteret, og sendte et hold til stedet.
Mistanken om sprængstof havde været begrundet, og der blev foretaget en kontrolleret sprængning af klippen omkring kl. 20.33.

Tricktyveri – Egelundsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 16.49 anmeldte en ældre kvinde på Egelundsvej i Strøby Egede, at hun torsdag omkring kl. 16.00 havde fået stjålet smykker og et ur af en tricktyv. Kvinden hade været i haven, og da hun kom ind i sit hus stod en fremmed mand i stuen. Manden talte ikke dansk, men gav udtryk for, at han gerne ville låne toilettet, hvilket han fik lov til. Herefter gik manden igen, og nu opdagede den ældre kvinde, at der fra en kommode var stjålet smykker og et ur.
En patrulje afhørte kvinden i hendes hjem, hvor hun beskrev manden som:

18-23 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort T-shirt, sorte lange bukser.

Vidner, der set den beskrevne mand torsdag eftermiddag, og kan komme med yderligere oplysninger om f.eks et køretøj bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Udenlandsk butikstyv indhentet – Ølbycenter, Køge

kl. 18.14 anmeldte personalet i Lidl supermarkedet i Ølbycenter, at en mand havde stjålet fra butikken, og nu havde forladt stedet. En kunde havde set manden lægge varer ned i taske, og gjorde personalet opmærksom på det. en medarbejder var løbet efter tyven, og en patrulje i nærheden satte straks kursen. Ikke langt fra butikken blev en 41-årig mand fra Litauen anholdt med alle varerne i en sportstaske.

Han blev sigtet for at stjæle 7 flasker spiritus, 7 Red Bull, 2 øl, 3 cola, en pose ostepops, en pose flæskesvær, og en hængehøje til en samlet værdi af 1133 kr. Varerne blev leveret tilbage til butikken og den 41-årige mand, blev taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Den litauiske mand havde adresse i Ishøj, så han fik lov til at gå senere på aftenen, men vil høre mere i sagen senere.

Ulovlig knallert – Vordingborgvej, Herfølge, Køge

Kl 07.22 standsede færdselspolitiet en 17-årig ung mand fra Køges sydlige opland, der kom kørende på en knallert der blev skønnet til at kunne køre stærkere end de tilladte 30 km/t. den blev beslaglagt mhp nærmere undersøgelser af hvor hurtigt den reelt kan køre.

Indbrud i Perioden

Københavnsvej, Køge