Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 1-9. november 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-koege.dk

 

Færdselsuheld – Torvet / Brogade, Køge

Kl. 1228 henvendte en 30-årig kvinde fra Næstved sig til politiet, fordi hun kl. ca. 1150 var blevet påkørt af en bil i et fodgængerfelt i krydset Torvet-Brogade ud for apoteket. Hun bar på sin tre-årige søn, da hun gik ud i fodgængerfeltet, hvor hun blev påkørt af en personbil med lav fart. Føreren af personbilen standsede kortvarigt, men fortsatte kort efter uden at have givet sig til kende over for kvinden. Kvinden pådrog ikke nogen behandlingskrævende skader som følge af påkørslen. Politiet forsøger nu at finde frem til bilisten, hvis bil ikke umiddelbart kan beskrives nærmere.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der bemærkede uheldet, og som kan give oplysninger om bilisten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Herfølge, Køge

Kl. 1500 blev en 47-årig mand fra Køge anholdt på Ølandsvej, hvor han kørte i bil. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold – Kodrivervej, Køge

Kl. 1008 slog en 46-årig mand fra Køge alarm via 112 til politiet, fordi han havde set tre mænd kigge ind ad vinduerne på en privat bopæl i nabolaget. Da de tre mænd blev råbt an, forsvandt de i løb ad et stisystem i retning mod Søsvinget – med anmelderen og hans hustru bagefter. Hverken anmelderen eller politiet fandt de tre mænd, som blev beskrevet som arabiske af udseende, 25-30 år, og iført mørkt tøj. Der var ingen tegn på indbrud på den adresse, hvor de tre mænd var blevet set. Det er således uopklaret, hvad formålet har været med deres adfærd.

Dette er et glimrende eksempel på godt naboskab og nabohjælp i et villakvarter, idet de tre mænd måske kunne mistænkes for at ville begå indbrud i området. Politiet vil gerne modtage denne type henvendelser om mistænkelig adfærd. De bedste “øjne” i f.eks. et villakvarter er beboerne selv, der hurtigt kan afgøre, om nogen hører til i området eller ej. Læs mere om nabohjælp på www.nabohjælp.dk.

Trusler med kniv på værtshus – Marksvinget, Køge

Kl. 1819 slog personalet på et værtshus alarm til politiet, fordi en mandlig gæst havde truet andre gæster med en medbragt køkkenkniv. Personalet og gæster på stedet havde fået taget kniven fra gæsten og fastholdt ham, således at politiet kort efter kunne anholde en spirituspåvirket 38-årig mand uden fast bopæl for forsøg på vold mod de øvrige gæster. Ingen af gæsterne eller personalet var kommet til skade. Den anholdte havde forinden truslerne med kniven spillet på en spillemaskine, men løbet tør for mønter. Personalet havde afslået at reservere spillemaskinen, medens han hentede flere penge, hvilket han var blevet sur over og havde forladt stedet. Da han kort efter kom tilbage, medbragte han køkkenkniven, der blev holdt truende over hovedet. Efter at den anholdte var “dampet af” i politiets varetægt, blev han afhørt til sagen og sluttelig løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør, idet politiets jurister efter en nærmere vurdering af de konkrete omstændigheder i sagen vurdere, at grundlaget for en varetægtsfængsling ikke var til stede. Den 38-årige vil dog senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Øvelse – Køge

Tirsdag til torsdag fra ca. 1000 til 1300 holder Falck øvelse i lystbådehavnen i Køge Der er således ingen grund til at være utryg. Falck øver sig, for at alle skal føle sig trygge!

Forsøg på bedrageri – Køge

En 41-årig kvinde fra Lille-Skensved var mandag udsat for, at hun blev ringet op af en person, der på engelsk udgav sig for at ringe fra Microsoft. Personen havde en indisk accent. Hun hoppede ikke på bedrageriet og afbrød samtalen.

Politiet får meget ofte den type henvendelser, og ovennævnte har gjort det helt rigtige, nemlig at afbryde samtalen.

Tricktyveri – Borup, Køge

Kl. 1401 blev anmeldt om et tricktyveri, der fandt sted mandag kl. 1450 på Møllevang i Borup. En 70-årig kvinde fra Borup blev kontaktet af to unge mænd, der spurgte efter et husnummer.

Kvinden skrev nummeret ned og tirsdag opdagede kvindens mand, at der var hævet 2×15000 og yderligere 2×4000 på en konto tilhørende den 70-årige kvinde. Det viste sig, at hun havde fået byttet sit kort ud med et andet, og derfor havde hun ikke opdaget tyveriet.

Gerningsmanden beskrives som : Mand, ikke etnisk dansk, 35-40 år, 180-185 cm, almindelig af bygning, sort hør, bar briller. Iført mørkt tøj og medbragte en paraply og roser. den anden beskrives som mand, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, brunlig hudfarve, sort hår.

Halloween – udviklede sig – Borup, Køge

Kl. 2110 var en 13-årig dreng og en kammerat ude i forbindelse med halloween. Drengene kom til et hus i Borup, hvor der bor en ældre mand. De bankede på, og manden vinkede de to væk fra stedet. Da de gik forbi et vindue blev de sprøjtet i hovedet med peberspray. Drengene fik skyllet øjne efterfølgende.

Politiet opsøgte den 88-årige mand, der erkendte at have brugt en ulovlig peberspray. Manden var i løbet af aftenen blevet opsøgt af flere unge i løbet af aftenen, og til sidst var han så irriteret, at han brugte pebersprayen, som han havde haft i de seneste år.

Den 88-årige kan forvente en bøde for overtrædelse af våbenloven.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Indbrud i perioden
Klemmenstrupvej, Køge
Ølbycenter, Køge
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge
Køgevej, Roskilde
Hellebækvej, Køge
Snogebæksvej, Køge
Harekærvej, Køge
Maglekærvej, Køge
Ærtemarken, Borup
Ejbovej, Bjæverskov