Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 2023/03/21 til 2023/04/04.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

3 udlændinge kunne ikke fremvise lovpligtige papirer – Køge Kommune

Kl. 10.14 indfandt politiet sig på en byggeplads i Køge Kommune i forbindelse med en Social Dumping Aktion i samarbejde med politiet, Skat og Arbejdstilsynet. På byggepladsen traf politiet tre mænd – to georgiske statsborgere og en ukrainsk statsborger, som ikke var i besiddelse af de lovpligtige papirer. De tre mænd blev frihedsberøvet med henblik på at blive afhørt til sagen. Mændene blev løsladt efter endt afhøring, men politiet er i besiddelse af mændenes pas, mens sagen pågår. Politiet skal nu undersøge forholdene nærmere, inden sagen kan afgøres.

Beruset mand på knallert endte i detentionen – Tigervej, Køge

Kl. 15.15 blev en knallertfører observeret af en mand, som vurderede, at knallertføreren var påvirket af alkohol, da knallerten blev ført usikkert og slingrende. Manden besluttede at standse knallertføreren for at forhindre, at der skete en ulykke. En patrulje blev tilkaldt. Patruljen kom frem til stedet, hvor vidnet viste sig at være en politiassistent fra Københavns Politi. Patruljen overtog manden – en 57-årig lokal mand – og sigtede ham for spirituskørsel, og han var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Da manden var meget beruset, blev han anbragt i detentionen, og han blev senere på dagen løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

Butikstyv fremstilles i grundlovsforhør – Køge, Roskilde og Ringsted

Søndag kl. 14.22 blev en 42-årig mand uden fast bopæl anholdt, da han igen inden for kort tid blev taget for at stjæle i Coop365 på Ivar Huitfeldtsvej i Køge Han blev stoppet ved udgangen med en flaske vin i bukselinningen og en pose vejsalt, som han ikke havde betalt for til en samlet værdi af 72 kr. Da personalet ville tilbageholde ham, blev han voldsom, så politiet kørte hurtigt til stedet, hvor han blev anholdt og taget med til politistationen.

Han blev mandag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, som sigtet for i alt fire butikstyverier i Midt- og Vestsjællands Politikreds begået i Netto i Ringsted og i Super Brugsen i Roskilde i marts måned. I alle tilfælde havde den 42-årige stjålet øl, vin eller spiritus. Han har desuden flere uafgjorte sager om butikstyverier i andre politikredse og er tidligere dømt for butikstyveri.

Forsamlede biler – Ullsvej, Køge

Kl 22.03 blev det anmeldt, at flere biler var ved at forsamle sig. Der har flere steder i politikredsen i den seneste tid været forsamlinger af biler med efterfølgende risiko for kapkørsel og andre overtrædelser af færdselsloven. Derfor blev der sendt flere patruljer fra beredskabet og færdselspolitiet til stedet, som kunne konstatere, at der var omkring 70 biler på stedet. De mange biler forsvandt kort efter.

Færdselsuheld – Køgevej, Roskilde

Kl. 15.38 var flere bilister stødt sammen på Køgevej i nordgående retning lidt før en rundkørsel på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 60 km/t.

Ingen af de i alt fire implicerede parter var efter ambulancepersonalets undersøgelser af dem kommet til skade ved sammenstødet, der indledningsvist skete, da en 22-årig kvinde fra Næstved for sent opdagede nedsat hastighed hos en 34-årig kvinde fra Haslev i bilen foran.

Dette sammenstød medførte, at den 22-åriges bil bagfra blev påkørt af en 70-årig mand fra Roskilde, hvis bil efterfølgende blev påkørt bagfra af en 63-årig kvinde fra Roskilde.

Bilerne kom hurtigt ind i en nærliggende buslomme, så de ikke generede den øvrige trafik alt for meget.

Politiet registrerede blod omstændighederne og de respektive parter i sammenstødet.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Køge

Kl. 21.48 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en forulykket bilist på Ringstedvej på strækningen mellem Sydmotorvejen og Køge by.

Det viste sig, at en 49-årig mand fra Borup under kørsel ad Ringstedvej i vestlig retning var kommet ud i rabatten, så han mistede kontrollen over sin personbil. Bilen væltede om på siden og kom ud på en nærliggende mark.

Den 49-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret.

Gasledning gravet over – Ølsemaglevej, Køge

Kl. 14.34 fik politiet via alarm 112 melding om et gasudslip på Ølsemaglevej, så det lugtede af gas i området. Det viste sig, at en gasledning var blevet gravet over, så gas slap ud i det fri. Brandvæsnet og politiet foretog afspærring i området i ventetiden på en gasselskabet, der skulle stoppe lækagen. Ingen beboere i området blev evakueret, og myndighedernes indsats i området blev afsluttet kl. ca. 16.00.

Hastighedsmåling (ATK / fotovogn) – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Politikredsens nyeste ATK-fotovogn med opgraderet udstyr i forhold til de øvrige ATK-fotovogne blev opstillet på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde rasteplads for at foretage hastighedsmålinger på trafikanter i sydlig retning ad motorvejen.

Det opgraderede udstyr i ATK-fotovognen giver mulighed for både at bruge en trådlås forbindelse mellem fotovognens computer og måleudstyret, men også muligheden for at placere måleudstyret på steder, hvor det ikke tidligere har været teknisk muligt.

Ved onsdagens måling i tidsrummet kl. 06.38 – 14.48 blev 17.496 bilisters hastighed kontrolleret på motorvejstrækningen, hvor højeste hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

649 bilister blev målt til at køre med en højere hastighed end tilladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet via en besked i den digitale postkasse.

Politikredsen vil fremadrettet afsøge muligheden for at opstille det opgraderede måleudstyr på andre motorvejsstrækninger for at måle trafikanternes hastighed. Uheldsstatistik vil ud over den generalpræventive funktion indgå i grundlaget for placeringen af udstyret.

Narkobilist – Servicevej, Køge

Kl. 00.20 blev en 24-årig mand fra Farum sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev stoppet rutinemæssigt på Servicevej i Køge En narkometertest viste positiv for hash, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 13.19 førte en 28-årig mand fra Greve en varebil i nordgående retning på motorvejen på trods af, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden blev sigtet og anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet beslaglagde nøglen til varebilen med henblik på at udlevere den til ejeren af køretøjet. Manden kan forvente t høre nærmere i sagen.

Patruljer har fokus på biltræf – Køge, Ringsted og Greve

Fredag aften var flere patruljer på gaden for at holde øje med, om biler forsamledes til biltræf. De foregående weekender har der været mange biler forsamlet rundt omkring i industriområder i især Ringsted, Køge og Greve, så politiet har stor fokus på sikkerhed i den forbindelse, og om bilisterne overholder loven.

Kl. 21.45 kom en anmeldelse fra borgerne i Borup, om at flere biler var samlet i Hovedgaden. Da en patrulje kom frem var bilerne væk, men betjentene kunne se, at der var lavet “donuts” på asfalten fra hjulspin. Kort efter kom melding om, at der var mange biler samlet i Ringsted.

Kl.22.15 på Benløse Skel i Ringsted blev en 36-årig mand fra Ringsted stoppet rutinemæssigt. Han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve,

Politiet foretog fartmåling på Køgevej i Ringsted, hvor man må køre 50 km/t. En 47-årig mand fra Slagelse, blev kl. 21.15 målt til at køre 92 km/t. Kl. 22.15 var det en 35-årig mand fra Slagelse, der blev målt til at køre 85 km/t i byzonen. Bilisten var desuden frakendt førerretten og påvirket af hash under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og for lov om euforiserende stoffer, da han havde et gram hash på sig.

Kort før midnat kom en melding om biltræf i Greve Main, hvor omkring 50 biler var mødt op. Da politimotorcyklerne kom til stedet kørte en stor del af bilisterne fra området. Betjente fra færdselspolitiet kontrollerede flere køretøjer, hvor de blandt andet traf en drøn ulovlig bil, som larmede kraftigt, da lydpotten var fjernet. Bilen blev stoppet på Mosede Landevej uden nummerplader på, og det viste sig, at den ikke var indregistreret i Danmark. Bilisten, en 18-årug mand, sagde at han ikke deltog i biltræffet, men bare var kommet forbi. Han havde netop købt bilen, da han ville sætte den i stand. Bilen viste sig at have fået foretaget ændringer i det forureningsbegrænsende udstyr. Den blev derfor beslaglagt og skal nu undersøges nærmere, for at afklare, om der er sket ulovlige ændringer af motoren.

Lørdag omkring kl. 23.00 var der over 100 biler samlet ved industriområdet ved Køge Nord. Bilisterne fortrak dog fra stedet, da patruljerne ankom. Nogen kørte videre til tankområdet ved Køge Nord og senere kørte nogen videre til Greve Main. Kort efter midnat havde biltræffet forladt politikredsen uden at der havde været optræk til uorden eller ræs.

Spirituskørsel – Holmebækvej, Herfølge – Køge

Kl. 21.40 blev en 28-årig mand fra Skælskør standset af en patrulje og sigtet for spirituskørsel, hvilket han erkendte. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve og blev efterfølgende løsladt. Sagen afgøres, når resultatet af blodprøve modtages af politiet.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 23.26 fik politiet anmeldelse fra en bekymret bilist, der kørte på motorvejen bag en rumænsk bil, der slingrede kraftigt, så den kørte imellem to vognbaner. En patrulje satte kursen til Køge Bugt Motorvejen mod syd, hvor bilen blev stoppet ved Jersie/Solrød Strand.

Bag rattet sad en kraftigt spirituspåvirket 62-årig mand fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han havde en promille væsentligt over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 01.54 blev en 37-årig kvinde fra Slagelse anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i den personbil, som hun førte ad Vestmotorvejen ved Bjæverskov.

Mistankegrundlaget var hendes deltagelse i en alkometertest, der havde givet udslag over den tilladte påvirkning af spiritus.

Den 37-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Tyveri fra varebil – Nyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 01.57 anmeldte en 25-årig mand fra Bjæverskov som bruger af en firmavarebil, at der netop var blevet stjålet værktøj fra varebilen af nogen, der var kørt fra stedet i en grålig personbil.

Politiet kørte til stedet og fik klarlagt, at et vidne var blevet vækket af et højt brag kl. ca. 01.45. Vidnet undersøgte sagen nærmere og så to personer gå et par gange mellem varebilen og en grålig personbil, som de to flygtede i kort efter.

Fra varebilen var der blevet stjålet diverse værktøj fra varerummet, som de to personer havde fået adgang til på ukendt måde. Der var umiddelbart ingen synlige tegn på opbrydning, og politiet undersøgte varebilen og området for eventuelle spor efter tyvene.

Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser i håb om, at en eller flere mistænkte kan identificeres. Overvågningsmateriale fra området indgår også i politiets efterforskning af tyveriet fra varebilen.

Uro i nattelivet – Havnen, Køge

Kl 01.39 kom der anmeldelse om, at en gæst på en bar havde smidt et ølkrus i ansigtet på en dørmand. Glasset ramte på vejen også en kvindelig gæst. En patrulje fra politiet var i nærheden og så voldssagen. En 23-årig påvirket mand blev derfor anholdt på stedet og sigtet for vold.

Varetægtsfængsling – Butikstyverier – Køge / Ringsted / Roskilde

En 42-årig mand blev mandag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 13. april 2023 som sigtet for fire butikstyverier, som han i løbet af marts måned har begået i hhv. Køge, Ringsted og Roskilde efter tyverier af øl, vin og spiritus i supermarkeder.

Baggrunden for fremstillingen af den 42-årige er, at han har flere tidligere domme og afgørelser for tilsvarende berigelseskriminalitet.

Den 42-årige valgte ikke at kære rettens kendelse om varetægtsfængslingen, så politiet har nu anbragt ham i et arresthus under varetægtsfængslingen.

Indbrud i Perioden

Gummersmarkvej, Bjæverskov

Klemmenstrupvej, Køge

Nyvej, Bjæverskov
Blåhøjvej, Køge
Bodilsvej, Køge
Egøjevej, Køge
Flindtsvej, Køge
Glentevej, Køge
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge

Foto: ABW