På bestyrelsesmødet i Børnelungefonden 6. juli blev Regitze Siggaard valgt som ny formand. Hun afløser Søren Houman, der har siddet på posten de seneste otte år.

Regitze Siggaard er uddannet cand.brom. i human ernæring og er founder af Aktivo Aps. Regitze Siggaard kender lungesagen gennem mange års samarbejde i forskellige sammenhænge og hun har tidligere været tilknyttet som frivillig konsulent, f.eks. i forbindelse med strategiarbejde. Regitze Siggaard er ekspert i sundhedsstrategi og i at skabe arbejdsglæde og trivsel. Til daglig arbejder hun både som inspirator, foredragsholder, mentor og podcastvært. Om sin motivation for at træde ind i Børnelungefonden siger hun:

“Jeg er optaget af at gøre alt, hvad jeg kan, for at hjælpe børn og deres familier, så de kan få så godt et liv som muligt på trods af en lungesygdom. Og der er brug for et forstærket fokus, da lungesygdomme ofte overses, og det skaber en ulighed i sundhed, som kalder på at vi sammen gør noget ekstra”.

En af Regitze Siggaards første opgaver bliver at modtage Team Rynkebys fantastiske cykelryttere, når de triller ind i Paris lørdag den 16. juli. Team Rynkeby er en uvurderlig samarbejdspartner, der hjælper med at sætte fokus på børnelunger og rejse penge til vigtig forskning bl.a. via Team Rynkeby Børne- og Skoleløbet, hvor små børnefødder i 2022 løb 5.391.921 kr. ind.

Søren Houman, som har været bestyrelsesformand siden Børnelungefondens etablering i 2014, har været glad for den udvikling, som fonden har været igennem under hans formandskab:

“Forskning i lungesygdomme hos børn og unge har historisk i den grad manglet økonomiske midler, og derfor er det en stor glæde, at Børnelungefonden i de seneste år, takket være især Team Rynkeby Fonden, har kunnet uddele mere end 25 mio. kr. til relevant forskning – og derved skabt et kritisk momentum. Derudover har Fonden med betydelige millionbeløb støttet en lang række aktiviteter for sygdomsramte børn og deres familier, inklusiv et succesfuldt robotprojekt, hvorved børn, hvis lungesygdomme har isoleret dem til hjemmet, har kunnet følge med i skolen og været i et digitalt samvær med vennerne”.

Anne Brandt, adm. direktør i Lungeforeningen og Børnelungefonden, glæder sig over nye kræfter i bestyrelsen:

“Søren Houman har gjort et fantastisk arbejde for børn med lungesygdomme. Nu overtager Regitze Siggaard stafetten og sikrer, at vi fortsætter arbejdet i en høj kadence. Det er vigtigt, at vi har fokus på sunde lunger hele livet. Lungesygdom skal opdages tidligt og mennesker med lungesygdom skal have de bedste vilkår for at leve et godt liv. I den forbindelse er Børnelungefondens arbejde uhyre vigtigt i forhold til at sikre, at der også er fokus på børn og unge med lungesygdom. Regitze Siggaard har en meget stærk erfaring, kompetencer og ikke mindst en enorm energi til at skabe bæredygtige forandringer – og nu for lungesagen. Vi glæder os enormt meget til samarbejdet”.

Om Børnelungefonden: •    Børnelungefonden er en selvstændig fond stiftet på initiativ af Lungeforeningen i 2014. •    Fonden arbejder for, at flere lungesyge børn og unge kan få et bedre liv med deres sygdom. •    Fondens opgave er at støtte og forbedre hverdagen for lungesyge børn og deres familier. •    Læs mere på https://www.lunge.dk/boernelungefonden

Læs mere på www.lunge.dk