Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 18-07-2023 til 01-08-2023

z

Anklagende telefonopkald fra engelsktalende mand – Køge

Kl. 13.39 fik politiet en henvendelse fra en 44-årig mand fra Køge, som oplyste, at han onsdag eftermiddag var blevet ringet op af en engelsktalende mand, som han ikke kendte. Manden havde udgivet sig for at være fra politiet og havde anklaget den 44-årige for at være involveret i narkohandel, hvorfor den 44-årige skulle oplyse navn og personnummer mv. Ikke alle personlige oplysninger var blevet videregivet, inden den 44-årige fattede mistanke om et svindelopkald og afbrød samtalen uden at have lidt noget tab eller fået mistanke om misbrug af personlige oplysninger.

Kl. 15.11 henvendte en 37-årig kvinde fra Køge sig også til politiet for at informere om, at hun onsdag formiddag var blevet ringet af en engelsktalende mand, som hun ikke kendte, og som udgav sig for at være fra politiet. Manden havde krævet at få kvindens personlige oplysninger, hvilket hun havde givet ham, men frygtede nu, at de personlige ville kunne blive misbrugt. Hun havde dog ikke oplyst noget om hverken betalingskort eller bankkonti, så hun havde ikke lidt noget økonomisk tab.

Politiet har registreret de to henvendelser og vil gerne bruge anledningen til at advare om, at man ikke skal give personlige oplysninger til personer, der uventet ringer og udgiver sig for at være fra f.eks. politiet, en anden myndighed eller et pengeinstitut. Vær skeptisk over for sådanne opkald og bed om navn og arbejdsplads, så en kontrolopringning kan ske til arbejdspladsen via hovedtelefonnummeret. Svindelopkald vil ofte blive afsløret på denne måde.

Bil efterladt – Munkekærgård, Køge

Kl. 18.47 undrede en anmelder sig over, at en personbil, hvor der tidligere var personer omkring, var efterladt i området ved Munkekærgård. Politiet kørte til området og fandt en mindre personbil henstillet ulåst i området. Der var ingen personer i eller ved bilen, men i området så politiet nogen flygte i retning mod Nylandsvej ved synet af politiet. De flygtende blev indhentet, og der var primært tale om lokale mænd fra Køge, der oplyste, at de ikke kendte noget til omhandlede bil og årsagen til dens tilstedeværelse i området. Politiet besluttede derfor at sikre bilen med henblik på udlevering til den registrerede ejer, som blev underrettet herom senere på aftenen. Under politiets ophold i området blev der affyret fyrværkeri, men ingen kunne umiddelbart drages til ansvar for den ulovlige affyring uden for tidsrummet, hvor affyring er tilladt.

Den sikrede bil undersøges nærmere og udleveres snarest til ejeren, der også har fået til opgave at finde ud af identiteten på den person, der har ført køretøjet til området, hvor det blev efterladt. Sent søndag eftermiddag fik bilejeren genudleveret sin bil jf. aftale med politiet. Politiet efterforsker videre i sagen i et forsøg på at få afklaret, hvorfor bilen havde været ude af ejerens varetægt og var efterladt i området.

Bilbrand i el-bil – Ølbycenter, Køge

Kl. 22.10 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en el-bil på en parkeringsplads i Ølbycenter i Køge. Brandvæsnet fik slukket branden, der havde ødelagt især den bageste del af køretøjet, ligesom bilens bagrude var knust. Politiet fandt i området et låg til en ukendt beholder, ligesom vidner havde set nogen køre væk på knallert fra området. Derfor vil politiet undersøge bilen nærmere for at få afklaret, hvorvidt der kan være mistanke om en strafbar handling, eller om der måtte være en naturlig forklaring på brandens opståen. Bilejeren er underrettet om branden.

Butikstyveri – Kystvejen, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 19.04 havde personalet i et supermarked tilbageholdt en udenlandsk mand, som de mistænkte for at have stjålet varer, som han havde gemt i en rygsæk, da han forlod forretningen. Politiet fik kontakt til en 41-årig mand fra Rumænien, der blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri. Han havde puttet forskellige slags nødder i sin rygsæk til en samlet værdi af mere end 3.200 kr., da han forlod supermarkedet uden at betale for varerne. Den 41-årige blev afhørt til sagen, som straks blev afgjort med en bøde. Efter betaling af bøden løslod politiet den 41-årige, der slap for et erstatningskrav, da de stjålne nødder kunne leveres uskadte retur til supermarkedet.

Fremmed mand sov i havepavillon – Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 03.56 fik politiet en henvendelse om en fremmed mand, der havde lusket rundt i indkørslen på en adresse på Brinken. Manden havde ikke stjålet noget og var kørt fra stedet på en cykel ifølge overvågningsmateriale. Politiet ledte efter manden i området og fik herunder øje på hans cykel på Kystvejen, hvor den var henstillet. Ved nærmere undersøgelse af området fandt politiet på en privat adresse en sovende mand, der lå på havesofa i en havepavillon. Der var tale om samme mand som fra Brinken, hvorfor han blev vækket og identificeret som en 40-årig mand fra Rumænien. Da han ikke kunne redegøre for sit ophold på stedet, som beboeren ikke havde givet lov til, blev rumæneren anholdt og sigtet for uberettiget ophold på fremmed mands grund. Rumæneren blev med assistance fra en tolk afhørt til sagen, som blev afgjort med en bøde inden hans løsladelse.

Færdselsuheld – Gunderupvej, Køge

Kl. 15.24 var en bilist forulykket på Gunderupvej, hvor en bilist havde påkørt et vejtræ. Ingen var kommet til skade. Det viste sig, at en 20-årig kvindelig bilist fra Herfølge som fører af en personbil havde undveget en kat, der løb på tværs af vejen. Hun havde herved mistet kontrollen over bilen, der ramte et træ i højre side af vejen i kørselsretningen. Den 20-årige slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede.

Færdselsuheld – Køgevej/Stolpehuse, Hårlev – Stevns

Kl. 16.37 fik politiet en henvendelse om en personbil, der på Køgevej ved Stolpehuse var efterladt en personbil på cykelstien. Bilen havde stået der et stykke tid, og airbags i bilen var udløst. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at bilen efter kørsel i sydlig retning ad Køgevej havde påkørt et par byskilte, så bilens airbags var blevet udløst. Der var ingen personer i eller ved bilen. Bilejeren oplyste, at bilen havde været udlånt til en 55-årig mand fra Karise, der efterfølgende til politiet oplyste, at han under kørslen havde fået et ildebefindende og derfor havde mistet kontrollen over bilen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, som politiet optog rapport om.

Indbrud i øjeblikket mv. – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 05.21 slog indehaveren af en tankstation alarm til politiet, fordi en rude til tankstationens butiksområde var blevet knust, så tyverialarmen var blevet aktiveret. Et køretøj, hvis nummerplade kunne aflæses på videoovervågningen, var kort efter kørt fra stedet. Politiet kørte til området og fik kontakt til den pågældende flugtbil ved et nærliggende supermarked. I bilen befandt sig en 30-årig mand fra Bjæverskov og en 39-årig mand fra Taastrup, som begge blev anholdt som mistænkte for indbruddet på tankstationen, hvorfra der var blevet stjålet nogle postpakker. I bilen, hvis nummerplader var afmeldt, fandt politiet en økse samt noget frugt og sprinklervæske, som de kunne mistænkes for at have stjålet fra supermarkedet ved dets morgenåbning. Endvidere fandt politiet bl.a. en gasflaske og diverse værktøj mv., som de kunne mistænkes for at have stjålet fra en carport på en nærliggende adresse. De to anholdte blev transporteret til politistationen i Roskilde, hvor de blev afhørt til de mange sigtelser for berigelseskriminalitet. Begge blev dog i løbet af søndag eftermiddag løsladt, men er dog fortsat sigtede i sagerne, som de kan forvente at høre yderligere til, når disse skal afgøres.

Knivloven – Stensbjergvej / Karlemosevej, Køge

Kl. 23.46 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af en personbil, der var standset for rødt lys i krydset Stensbjergvej – Karlemosevej i Køge. Ved kontrollen af de to mænd i bilen bemærkede politiet en større kniv ligge i bunden af bilen under passagersædet. Passageren var en 27-årig mand fra Køge, som erkendte at være ejer af kniven, der viste sig at være en isoleringskniv med en bladlængde på 31 cm. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe kniven under disse omstændigheder på dette tidspunkt af døgnet, blev den 27-årige sigtet for overtrædelse af knivlovgivningen i forbindelse med en beslaglæggelse af kniven som bevis i sagen. Han vil derfor kunne forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Føreren blev ikke sigtet for noget.

Mand sigtet for at besidde økse – Københavnsvej, Køge

Kl. 20.07 stoppede en patrulje en personbil på Københavnsvej i Køge i et rutinetjek. I bilen fandt politiet en økse i baggagerummet, som en 26-årig mand fra Vallensbæk Strand erkendte tilhørte ham. Han havde ikke nogen god grund til at medbringe øksen, så den blev beslaglagt, og han blev sigtet for at overtræde våbenloven. De to øvrige mænd i bilen blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt. Den 26-årige vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Mistænkelig mand flere steder – Munkeageren / Snogebækvej / Agerbækvej, Ølby, Køge

Kl. 00.38 og inden for den næste ca. halvanden time herefter fik politiet ikke mindre end tre henvendelser om en mand, der optrådte mistænkeligt på private adresser på Munkeageren, Snogebækvej og Agerbæk i Ølby-området i Køge. Manden var ifølge anmeldelserne blevet overrasket i at kigge ind ad vinduerne på Munkeageren og Agerbækvej, mens han på Snogebækvej blevet overrasket under ophold i en privat have. Ud fra videoovervågning kunne politiet efterfølgende konstatere, at der med stor sandsynlighed var tale om samme mand i alle tre anmeldelser, og at han ifølge anmelderne havde et signalement til fælles med en intern efterlysning af en mistænkelig mænd i lokale Facebook-grupper. En hundepatrulje blev sat ind til at lede efter manden, der fra Agerbækvej var forsvundet i retning mod Nylandsvej, hvor sporet efter ham forsvandt i området ved boligbebyggelsen Søparken. Den mistænke mand kunne beskrives som 20-30 år, 180-185 cm høj, lys i huden, skaldet, iført en halsedisse, grå jakke, shorts med hvide logoer og sorte sko. Politiet har ikke fået klarlagt, hvor vidt der måtte være tale om en såkaldt “vindueskigger” eller f.eks. en indbrudstyv, men ønsker dog borgernes hjælp til at få ham identificeret i denne tid, hvor mange boliger står tomme på grund af bortrejse på sommerferie.

Narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 02.10 standsede politiet en 20-årig mand fra Roskilde som fører af en personbil ad Køgevej i Roskilde by. Da han fremstod som tydeligt påvirket af euforiserende stoffer, blev han sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Natligt besøg på fremmed grund – Jernstøbervænget, Køge

Kl. 02.40 alarmerede en nabo til det nedlagte posthus på Jernstøbervænget politiet, fordi en hel del unge var ved at kravle over et hegn ind på området. Politiet kørte til stedet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, hvorefter politiet fik kontakt til ni unge i alderen 15-18 år fra Køge, Strøby, Hårlev, Herfølge og Store-Heddinge. De unge blev alle bortvist fra stedet, hvor der tilsyneladende ikke var sket noget skade på bygningerne, men politiet konstaterede dog et hul i hegnet uden at kunne stille nogen bestemt af de unge til ansvar herfor.

Telefonisk bedrageri – Lille-Skensved – Køge

Kl. 15.17 fik politiet en anmeldelse om, at en 79-årig kvinde fra Lille-Skensved var blevet fuppet af en falsk bankmand, der havde formået at få hende til at udlevere sit dankort til en mand, der afhentede det på den 79-åriges adresse. Den 79-årige var kl. ca. 14.15 uventet blev ringet op af en mand, der havde præsenteret sig som “Niels Madsen” fra Danske Bank. Han oplyste, at hendes dankort skulle afleveres, fordi der fra hendes bankkonto var blevet overført nogle penge til en mand bosiddende i Egypten. Under samtalen dukkede en mand op ved den 79-åriges bopæl og fik efter nogen tids snak udleveret dankortet. PIN-koden blev ikke oplyst, da den 79-årige undrede sig over fremgangsmåden, men blev beroliget med, at politiet ville komme med et nyt dankort næste dag. Den 79-årige havde efterfølgende været i banken, som i forbindelse med spærringen af det udleverede dankort kunne oplyse, at dankortet ikke var blevet misbrugt.

Manden, der afhentede dankortet, blev beskrevet som: Ca. 25 år, ca. 185 cm høj, spinkel af bygning, kort lyst hår, iført lys skjortejakke med lynlås og lyse bukser. Politiet har optaget rapport om bedrageri og forsøger at få identificeret de involverede i denne svindel. Den 79-årige skal roses for ikke at have oplyst dankortets PIN-kode, som er nødvendig, såfremt dankortet skal misbruges til kontanthævninger, hvilket typisk sker i denne type sager.

I øvrigt vil politiet gerne advare mod denne fremgangsmåde, idet intet pengeinstitut benytter sig af afhentning af dankort, der skal udskiftes, ligesom politiet heller aldrig overbringer nye betalingskort til bankkunder.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Kirstinedalsvej, Køge

Kl. 10.16 måtte både brandvæsnet og politiet rykke ud til to adresser på Kirstinedalsvej i Køge, fordi der var gået i hækken. En 65-årig mand fra Køge havde brugt en ukrudtsbrænder, som havde været årsag til branden i både hans egen hæk og naboens hæk med kraftig røgudvikling til følge. Branden var stort set slukket ved brug af en vandslange, så brandvæsnet skulle blot foretage efterslukning. Den 65-årige blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen på grund af uforsigtigheden ved brugen af ukrudtsbrænderen. Så han kan forvente at få sagen afgjort med en bøde.

Unge hoppet over et hegn – Jernstøberivej, Køge

Kl. 20.38 fik politiet en henvendelse om, at flere unge havde passeret et hegn ind til det nedlagte posthus på Jernstøberivej i Køge. Politiet kørte til stedet og fik udenfor grunden kontakt til fire drenge på 13 og 14 år fra Køge. De erkendte at have været inde på området for spændingens skyld, og at adgangen var sket gennem et hul i hegnet. Drengene fik en formaning, og politiet underrettede deres forældre om det uhensigtsmæssige og ulovlige i at færdes på fremmed grund.

Uorden – Nordstjernen, Køge

Kl. 02.26 rykkede politiet ud til området ved Køge Nord togstation efter en anmeldelse om, at nogen skulle stå og sparke på henstillede cykler på stedet. Politiet kunne i området se, at flere cykler var kastet rundt af nogen, der havde forladt området. Nogle teenagere blev dog efterfølgende truffet i området, men ingen af dem kunne umiddelbart mistænkes for at have begået noget strafbart, så politiet foretog sig ikke yderligere over for dem.

Voldsom butikstyv endte i detentionen – Jernbanegade, Køge

Kl.12.30 slog personalet i en kvindetøjsbutik alarm til politiet, idet en mand efter et tyveri fra gadeudstillingen var kommet retur og havde kastet sten ind i butikken, så personalet og kunder måtte gå i sikkerhed. Politiet var hurtigt fremme på stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket og ophidset 45-årig mand fra Greve, som blev anholdt for at få skabt ro på stedet. Ved afhøringer fik politiet klarlagt, at den 45-årige indledningsvist havde stjålet trusser og en BH til en samlet værdi af 235 kr. fra en fortovsudstilling ved kvindetøjsbutikken. Tyveriet blev opdaget af butikspersonalet, som fik alarmeret en mandlig ansat i en anden butik i gaden. Den mandlige ansatte fik fat i den 45-årige og de stjålne varer, som han gemte under jakken. Den 45-årige fik lov at gå videre, men vendte kort efter retur med en potteplante, som han kastede mod en husmur, så potteplanten blev ødelagt. Kort efter havde den 45-årige fundet et par sten, som han kastede gennem forretningsdøren i kvindetøjsbutikken, så personalet og kunder måtte gå i sikkerhed. Ingen kom til skade ved mandens handlinger, som politiet anså for at være tyveri og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Manden var stadig meget ophidset, så politiet besluttede holde ham frihedsberøvet for at få skabt ro i gaden. Han blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Først på aftenen blev han løsladt og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser.

Indbrud i perioden

  • Havnen, Køge
  • Langelandsvej, Køge
  • Lyngvej, Køge
  • Odinsvej, Køge (forsøg)
  • Unionsvej, Køge
  • Østre Sandmarksvej, Køge
Foto: ABW