I sidste uge blev selskabernes deadline for indberetninger udskudt til torsdag den 7. juli 2022. Siden da er indberetningsaktiviteten faldet markant, og Skattestyrelsen opfordrer nu virksomhederne til at udnytte den nye frist og undgå et skattetillæg.

Foto ABW

Som en afledt effekt af driftsforstyrrelser på NemID i uge 25 opstod et uhensigtsmæssigt stort pres på Skattestyrelsens system TastSelv-Erhverv DIAS i dagene op til selskabernes oplysningsfrist d. 30/6. Som konsekvens besluttede Skattestyrelsen med kort varsel at udskyde oplysningsfristen, så virksomhederne fik bedre muligheder for at indsende oplysninger til tiden.

– Siden fristen blev udsat torsdag i sidste uge har vi konstateret en uventet lav aktivitet i vores systemer. Der er rigelig kapacitet lige nu, men der er få virksomheder logget ind på TastSelv og vi modtager kun få digitale oplysningsskemaer – der er kapacitet til at modtage mange flere, siger Kenneth Joensen, der er selskabsskattedirektør i Skattestyrelsen.

Siden torsdag, hvor fristen blev udsat, har Skattestyrelsen tilføjet ekstra computerkraft på de servere, hvor TastSelv-Erhverv DIAS kører og der er derefter blevet gennemført ekstra tests.
Alligevel mangler Skattestyrelsen fortsat cirka 40.000 oplysningsskemaer fra selskaberne.

– Det vil være ærgerligt, hvis ikke selskaberne udnytter dagene, som forlængelsen af oplysningsfristen har givet. Mulighederne er der, og det vil være uhensigtsmæssigt, hvis alle 40.000 oplysningsskemaer bliver indberettet i sidste øjeblik – vores kapacitet er ikke uendelig, og vi kommer næppe til at udsætte fristen en gang til, udtaler Kenneth Joensen.

Hvis et selskab ikke når at indsende oplysninger til Skattestyrelsen inden den nye frist 7. juli, så bliver selskabet pålagt skattetillæg for hver dag oplysningerne er forsinket.

Kilde.