Læs mere om tømning af skrald i juledagene, køb af ekstrasække, åbningstider på genbrugspladsen, afhentning af juletræer, hvad med gavepapir og fyrværkeri og meget meget mere.

Plads til affaldet
Nu hvor vi nærmer os jul og nytår, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, om der er plads nok til dit affald i din todelte beholder.

Mange af os har sikkert gæster i julen og nytåret – og derfor også mere affald end til daglig. Beholdere til mad- og restaffald bliver som bekendt kun tømt hver 14. dag det meste af året. Hvis du på forhånd ved, at du skal have gæster, eller af andre grunde regner med at have mere affald i julen/nytåret end til daglig, er det en god ide at købe én eller flere ”ekstrasække” til restaffald, inden jul. Sækkene kan købes for 40 kr. i borgerservice på Rådhuset eller på biblioteket i Borup til og med 23. december 2022. Der er lukket fra og med 24. december og til og med 1. januar 2023. Hvis du stiller ekstrasækken ud ved din beholder til mad- og restaffald, tager skraldemanden den med ved næste ordinære tømning.

Lukkedage på genbrugspladserne
I julen og nytåret har genbrugspladsen i Køge og i Bjæverskov lukket den 24., 25., 26. og 31. december 2022, samt den 1. januar 2023. Alle andre dage er der normale åbningstider på begge genbrugspladser. For dem som har tilmeldt sig ordningen ”døgnåbne genbrugspladser”, er der døgnåbent alle dage.

Ingen ændringer i tømmedage i forbindelse med jul og nytår

Der er ikke behov for ændringer i de planlagte tømmedage for renovation mellem jul og nytår. Alle tømmedagene hen over jul og nytår vil således fremgå af din tømmekalender. Du kan også finde dine tømmedage på vores app ”affaldsportalen”

Hvis der er døre, porte eller lignende, ind til hvor affaldsbeholderne står, som skraldemanden ikke har nøgle til, skal de være låst op. Husk at sætte beholderne frem til skel, hvis adgangsforholdene kræver dette. Hvis det ikke er sket, vil der først blive tømt ved næste ordinære tømningsdag.

Afhentning af juletræer
Du kan få afhentet dit kasserede juletræ samtidig med afhentning af storskrald i løbet af januar og februar måned. Husk at juletræet skal være uden pynt og fod. Tjek din tømmekalender for afhentningsdatoer. Juletræerne bliver omdannet til god kompost.

Gavepapir og fyrværker
Gavepapir uden gavebånd, snor og andet affald må kommes sammen med papir i din beholder. Overskydende fyrværkeri kan afleveres på genbrugspladsen.

Hvis der skulle komme sne og is
Vær opmærksom på, at hvis der kommer frost og/eller sne, skal adgangsvejen være ryddet for sne og is. Husk også at salte og gruse adgangsvejen. Sørg også altid for, at dit husnummer er tydeligt og tænd lys hele vejen fra skel til beholder/container.

Foto ABW

Kilde.