DMI varslede om forhøjet vandstand i Køge Bugt fredag den 20. oktober, så Køge Kommune og beredskabet gjorde sig klar til at håndtere stormfloden. Der blev lagt water-tubes og tusindevis af sandsække.

’Vej, Park og Byrum’, Beredskabet og KLAR-forsyning og medarbejdere fra Køge Kommune var hurtigt i gang med at planlægge og sikre, at borgerne ikke kom til at opleve alt for mange påvirkninger af den forhøjede vandstand.

Naturskaderådet konstaterer, at der var stormflod i Danmark på store dele af sydlige kyststrækninger, herunder langs Køge Bugt og Østersøen. Læs pressemeddelelsen her. Vil du anmelde en naturskade, så klik her. 

FAKTA: Hvad gør du, hvis du har haft stormflod?

  • Tjek om dine nuværende forsikringer dækker skaderne. Kig i for-sikringsbetingelserne eller kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl.
  • Hvis skaden ikke er omfattet af dine forsikringer, kan du muligvis få erstatning fra stormflodsordningen. Du skal anmelde skaden elektronisk via Naturskadebasen. Du kan eventuelt bede dit forsikringsselskab hjælpe dig hermed. Sidste frist for at anmelde skaden er 21. december 2023.

Dit Køge tog billeder dagen derpå, som du kan se her.

Har du taget et billede af stormfloden ved i Køge, er du velkommen til at indsende det til Dit Køge på mailen redaktion@dit-koege.dk

Foto: ABW