Gældsstyrelsen henter hvert år et milliardbeløb ind ved at modregne borgere, der skylder penge til det offentlige, i deres overskydende skat. I 2022 blev omkring 384.000 borgere modregnet i gæld for ca. 2,3 mia. kr. og Gældsstyrelsen forventer et lignende resultat af årets modregning.

Igen i år vil borgere med gæld til det offentlige opleve, at pengene i stedet går til at få nedbragt deres gæld, og Gældsstyrelsen forventer et lignende resultat af årets modregning i overskydende skat.

”Skylder man penge til det offentlige, skal man selvfølgelig ikke have overskydende skat udbetalt, før vi har modregnet gælden til det offentlige. Modregning er fortsat et af vores mest effektive redskaber til at inddrive gæld, fordi vi sikrer, at gælden kommer ud af verden eller bliver nedbragt, før borgere med gæld til det offentlige får pengene udbetalt” siger direktør i Gældsstyrelsen, Anne-Sofie Jensen.

I alt inddrev Gældsstyrelsen sidste år 2,8 mia. kr. ved at modregne gæld i udbetalinger fra det offentlige. Udover overskydende skat kan styrelsen også modregne i fx landbrugsstøtte og børne- og ungeydelse.

Læs publikationen ”Modregning: 26 mia. kr. inddrevet siden 2016” her.

Læs mere om, hvordan modregning foregår her.

Foto ABW

Kilde Gældsstyrelsen.