I 2017 åbnede Køges nye gågade Rådhusstræde og dermed et helt nyt udbud af butikker. Mens der i starten var blandede reaktioner fra forretningslivet, vurderer Køge Handel i dag, at udvidelsen er afgørende for at tiltrække kunder fra nær og fjern.

Foto ABW

Det er en af hjørnestenene i Køge Kyst-projektet og det første store aftryk, som byudviklingen har sat på den mere end 700 år gamle købstad. Efter seks et halvt år, hvor detailhandlen har været igennem både corona og andre udfordringer, har det nye butikskvarter i Stationsområdet forandret Køge som handelsby.

Rådhusstræde er anlagt i tæt fysisk sammenhæng med Køges gamle handelsgader, men også organisatorisk er sammenhængen tæt, for hele det nye butiksudbud er blevet en del af Køges godt 160 år gamle handelsstandsforening. Her vurderer formand Søren Storgaard, at udvidelsen har været god for byens butikker.

– Der er i dag langt mere handel i byen, end hvis vi ikke havde haft Strædet. Ellers havde vi kun haft kunder, der kom ind fra Ølsemagle og andre omkringliggende småbyer.

Søren Storgaard interviewes her sammen med Jacob Bannor fra Citycon, som ejer “Strædet” i Køge.

Læs hele nyheden her.