Hvis du i det nye år skal forbi fysioterapeuten til genoptræning eller i Fars Legestue med dit barn, skal du besøge ’Køge Kommunes Sundhedscenter’. Hvad der før hed ’Sundhed, Træning og Rehabilitering’ skifter nemlig navn. Adressen på Rådhusstræde 10C forbliver den samme.

Foto: ABW

Lokalerne i Rådhusstræde 10C, der blandt andet huser Køge Kommunes genoptræning og behandlingsforløb skifter pr. 1. januar 2024 navn til ’Køge Kommunes Sundhedscenter’. Mange af tilbuddene vil forblive de samme, og stedet vil fortsat rumme kommunens sundhedsindsatser, behandlingsopgaver, genoptræningsforløb og forebyggende opgaver.

– Med navneskiftet ønsker vi at give en bedre betegnelse for de mange aktiviteter, som sundhedscentret tilbyder. Det flugter fint med, at vi ved, at vi også i fremtiden kommer til at løse flere sundhedsopgaver som en del af det nære sundhedsvæsen, siger Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Fremover vil også kontinens- og strømpeklinikken samt specialistsygeplejen være en del af ’Køge Kommunes Sundhedscenter’. I det nye år vil der også åbne flere midlertidige døgnpladser, så lokalerne i Rådhusstræde kan huse flere rehabiliteringsforløb. I løbet af januar vil de første 8 ekstra døgnpladser være klar.

Daghjem får plads på Møllebo
Daghjemmet, der fungerer som aflastning og aktivitetstilbud for ældre, har hidtil haft til huse i Rådhusstræde. Men når kommende lokaler står klar i løbet af første kvartal af 2024, flytter det i stedet til lokaler ved plejehjemmet Møllebo, Nørre Boulevard 103-105, 4600 Køge. Ved Møllebo vil der også fortsat være sygeplejeklinik.