Tag på togt sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, når Køge Museum sætter spot på vikingernes langskibe, besætningsorganisation og kommunikation om bord.

Vikingernes langskibe. Foto: Steinar Engeland.

Vikingetidens langskibe bliver ved med at fascinere os, og deres formål synes nærmest endeløse. I vikingetiden fungerede de nemlig både som et symbol på politisk og militær magt samt som forudsætning for søtransport og katalysator for kammeratskab og samhørighed ligesom at meget også tyder på, at skibene spillede en væsentlig rolle for datidens religion.

Sammen med Ph.D. og forskningskoordinator på Vikingeskibsmuseet, Morten Ravn, inviterer Køge Museum modige gæster til at stige en mental tur ombord på vikingernes langskibe, når museet retter blikket mod, hvordan vikingerne organiserede sig- og kommunikerede på ombord på skibene.

Arrangementet vil bestå af et oplæg fra Morten Ravn samt en række mindre fysiske øvelser, der illustrerer, hvordan det havde været at være ombord på skibene dengang, og hvorfor det var altafgørende med en veltrænet og velorganiseret besætning ombord på skibet.

Efter oplægget åbnes der op for spørgsmål, debat og dialog blandt publikum. Her må alle blande sig, og ingen spørgsmål eller betragtninger er dumme. Det er nemlig forskningen at få et skud “Hvad nu hvis…?” eller “Hvorfor nu det…”.

Så mød op, lyt, lær, deltag, tal og lad os sammen blive klogere.

Praktisk info

Adresse: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge
Mødested: 2. sal på Køge Museum (ingen elevator)
Dato: 08. september 2022
Tidspunkt: 16.30 – 17.30

Billetter: 50 – 85 kr. på www.koegemuseum.dk 

Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Køge Museum kan dog ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler museet, at du køber dine billetter i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.